Erdogan Kaya


Yazgı´nın projeleri göz doldurdu

Yazgı´nın projeleri göz doldurdu


       Çarşamba günü seyir terasında basın mensuplarına bir kahvaltı vererek, buradan bazı önemli projelerini basına gezdiren Belediye Başkanı Sayın Haluk Şahin Yazgı´nın projeleri göz doldurdu. İçme suyu arıtme tesisi çalışmaları, Akmek kadın aktivite merkezi, Siloların yerine yapılacak kültür Han bölgesi, altgeçit ve Piri Mehmet Paşa çarşısını gezdiren yazgı burada basına çalışmalar hakkında bilgiler verdi.

       Seyir terasındaki kahvaltıya Ak Parti il Başkanı Hüseyin Altınsoy, Merkez ilçe Başkanı Hamza Aktürk, bazı meclis üyeleri, Gazeteciler ve Başkan yardımcıları katıldı. Burada kısa bir slayt gösterisi ile bugüne kadar yapılan çalışmaları görsel olarak anlatan Yazgı ardından çalışma yerlerini iki otobüsle gezdirdi.

    Sağlık Kasabası ilerisinde yapımı devam eden Aksaray İçme suyu, arıtma tesisi inşaatını basına gezdiren Yazgı çalışmalar hakkında basın mensuplarına bilgi verildi. Aksaray´a  daha güzel ve damacana tadında içme suyuna  kavuşacağını belirten Yazgı nasip olursa 2019 Başlarında suyu akıtacaklarının müjdesini verdi.

       Bana göre Aksaray´a yaptığı projelerin en önemlisi ise içme suyu projesi idi. Gerçektende dev bir proje çalışması hızla devam ediyor. Bizim için en önemli konu içme suyu olsa gerek. Tabi böyle bir projenin kısa zamanda bitmesi çok zor. Devasa bir çalışma Bağlı köy mevkiinde devam ediyor.

      Buradan  Fatih mahallesinde bulunan kadın aktivite merkezinde 300 yakın kursiyerin bulunduğu çinicilik, tekstil, cam işlemeciliği ve seramik dallarının olduğu buraya gelen kursiyerlerin Çok memnun olduklarını dile getirdiler.

       Bu Aktivite merkezi Aksaray´lı hanımlar için bulunmaz bir nimet. Pırıl pırıl olan merkezin ikinci katında dinlenme salonu şark köşesi şeklinde döşenmiş. Üstelik burada akıllı ikram makinaları ile çay ve diğer ihtiyaçlarınızı kendiniz temin ediyorsunuz. Aynı merkezin Cumartesi günü TOKİ bölgesinde temelinin atılacağı bilgisinide verdi.

     Daha sonra Eski terminal ve vatandaş arasında Efor Alt geçiti diye tabir edilen yerin zeminin önceden dere yatağı olduğunu 527 fora kazık çakıldığından ve  doğalgaz, elektrik ve diğer hatların bu noktada birleştiği için geciktiğini belirttiler. Alt geçit işini yapan firma kendilerinin  kaçtıklarını Söyleyenlere, biz kaçmadık buradayız. bu işi 90 günde bitirirdik ama ileride sorun olur diye işimiz sonuçta referansımızdır dedik. Nasip olursa 1 ay sonra alt geçidi teslim edeceğiz.

       Altgeçit çalışmasının zemin çalışması nerede ise tamamlanmış, sadece beton atılmak için çalışma yapılıyor. Bir ay sonra altgeçidin trafiğe açılacağını yetkililer bizlere anlattılar. İnce işlerinin trafiğe açıldıktan sonrada devam edeceğini söylediler.

      Malumunuz Silolar olarak bildiğimiz yere Kültür ve Turizm Bakanlığı ile ortak bir çalışma yapıldığı, burada Kültür Hanı yapılacağı, diğer kalan bölümler ise park olarak kullanılacağını Yazgı anlattı. Yine altına belli bir kısmını otopark olarak yapmayı amaçladıklarınıda anlatırken yeşil alan ve ağaçlara dokunulmayacağını söyledi.

      Piri Mehmet Paşa çarşısının bittiğini, sadece iç bölümü ve çevre düzenlemesi yapıldığını hatırlattı. Zannedersem alt geçit ile birlikte her iki çalışmada hizmete girecek. Ardından Kültür hanı inşaatı başlayacak.

      Sayın Yazgı çalışmalarının sadece bir kaçını basına gezdirebildi. Aslında programda Azmi Milli çalışması, Ulu Irmak kent parkı gibi çalışmalarda gezi programında idi. Ancak buradaki çalışmaların anlatılması nedeni ile bu çalışmalar ancak gezilebildi.

     Yazgı başarısız ne yaptı demek insafsızlık olur. Yılbaşına bitecek dev projeler ve yaptığı yollar, asfaltlar, kavşaklar, şehrin giriş ve çıkışları, her mahalleye yeni sistemle yapılan çocuk oyun bahçeleri, Yunus Emre mahalle parkı, Yaşlılar dinlenme evi, Evlendirme dairesi gibi birçok hizmetleri şehre kazandıran yazgıyı tebrik ediyorum.

  • Perşembe 8.1 ° / 5.2 ° Güneşli
  • Cuma 8 ° / 5 ° Güneşli
  • Cumartesi 9.4 ° / 5.6 ° Güneşli
  • BIST 100

    16286,34%0,57
  • DOLAR

    44,11% 0,07
  • EURO

    51,11% 0,17
  • GRAM ALTIN

    7356,69% 0,28
  • Ç. ALTIN

    11824,91% 0,01

Zonguldak

12.03.2026

  • İMSAK 05:38
  • GÜNEŞ 07:03
  • ÖĞLE 13:08
  • İKİNDİ 16:24
  • AKŞAM 19:02
  • YATSI 20:22
Aksaray’da Uyuşturucu Operasyonu: Zehir Taciri Tutuklandı
Aksaray’da Uyuşturucu Operasyonu: Zehir Taciri Tutuklandı Aksaray’da Uyuşturucu Operasyonu: Zehir Taciri Tutuklandı
Türkiye’nin İlk Astronotu Alper Gezeravcı ASÜ’de Öğrencilerle Buluştu
Türkiye’nin İlk Astronotu Alper Gezeravcı ASÜ’de Öğrencilerle Buluştu Türkiye’nin İlk Astronotu Alper Gezeravcı ASÜ’de Öğrencilerle Buluştu
MHP Aksaray Milletvekili Ramazan Kaşlı Partisinden İstifa Etti
MHP Aksaray Milletvekili Ramazan Kaşlı Partisinden İstifa Etti MHP Aksaray Milletvekili Ramazan Kaşlı Partisinden İstifa Etti
Aksaray’da Bir Kişi Evinde Ölü Bulundu
Aksaray’da Bir Kişi Evinde Ölü Bulundu Aksaray’da Bir Kişi Evinde Ölü Bulundu
Aksaray Teknopark ve Milli Teknoloji Atölyesi Bakan Kacır’ın katılımıyla açıldı
Aksaray Teknopark ve Milli Teknoloji Atölyesi Bakan Kacır’ın katılımıyla açıldı Aksaray Teknopark ve Milli Teknoloji Atölyesi Bakan Kacır’ın katılımıyla açıldı
Aksaraylı Akademisyen Prof. Dr. Münevver Tekcan Hayatını Kaybetti
Aksaraylı Akademisyen Prof. Dr. Münevver Tekcan Hayatını Kaybetti Aksaraylı Akademisyen Prof. Dr. Münevver Tekcan Hayatını Kaybetti
Aksaray Futbol Camiasını Yasa Boğan Acı Kayıp
Aksaray Futbol Camiasını Yasa Boğan Acı Kayıp Aksaray Futbol Camiasını Yasa Boğan Acı Kayıp
AKSARAY’DA RAMAZAN SOFRALARI DAYANIŞMA İLE KURULUYOR
AKSARAY’DA RAMAZAN SOFRALARI DAYANIŞMA İLE KURULUYOR AKSARAY’DA RAMAZAN SOFRALARI DAYANIŞMA İLE KURULUYOR
ASÜ’de “Bir Nar Bin Parça” Kolaj Sergisi açıldı
ASÜ’de “Bir Nar Bin Parça” Kolaj Sergisi açıldı ASÜ’de “Bir Nar Bin Parça” Kolaj Sergisi açıldı
YENİ BELEDİYE BİNASI ÖNÜNDE BAŞLATILAN MİLLET BAHÇESİ ŞEKİLLENİYOR
YENİ BELEDİYE BİNASI ÖNÜNDE BAŞLATILAN MİLLET BAHÇESİ ŞEKİLLENİYOR YENİ BELEDİYE BİNASI ÖNÜNDE BAŞLATILAN MİLLET BAHÇESİ ŞEKİLLENİYOR
Aksaray İHH’dan Gine’de Ramazan Kumanya Dağıtımı
Aksaray İHH’dan Gine’de Ramazan Kumanya Dağıtımı Aksaray İHH’dan Gine’de Ramazan Kumanya Dağıtımı
Aksaray ile Kıbrıs Türkleri arasındaki dört asırlık tarihi bağlar ASÜ’de canlandı
Aksaray ile Kıbrıs Türkleri arasındaki dört asırlık tarihi bağlar ASÜ’de canlandı Aksaray ile Kıbrıs Türkleri arasındaki dört asırlık tarihi bağlar ASÜ’de canlandı
AKSARAYLILAR GÜNÜNDE LİSELİLERDEN IHLARA VADİSİ TANITIM GEZİSİ
AKSARAYLILAR GÜNÜNDE LİSELİLERDEN IHLARA VADİSİ TANITIM GEZİSİ AKSARAYLILAR GÜNÜNDE LİSELİLERDEN IHLARA VADİSİ TANITIM GEZİSİ
TİGAD Genel Başkanı Okan Geçgel’den 8 Mart Mesajı: “Kadınların Katledilmediği Bir Dünya İçin Hepimize Sorumluluk Düşüyor”
TİGAD Genel Başkanı Okan Geçgel’den 8 Mart Mesajı: “Kadınların Katledilmediği Bir Dünya İçin Hepimize Sorumluluk Düşüyor” TİGAD Genel Başkanı Okan Geçgel’den 8 Mart Mesajı: “Kadınların Katledilmediği Bir Dünya İçin Hepimize Sorumluluk Düşüyor”
LİSE MÜDÜRLERİ 50. YILINI KUTLAYAN  TİCARET LİSESİNDE BULUŞTULAR
LİSE MÜDÜRLERİ 50. YILINI KUTLAYAN TİCARET LİSESİNDE BULUŞTULAR LİSE MÜDÜRLERİ 50. YILINI KUTLAYAN TİCARET LİSESİNDE BULUŞTULAR