Ali Genç


VEKİL VE B. B.NININ SEÇİLMESİNDEN SONRADA DENETLEYECEK DEMOKRASİ!

VEKİL VE B. B.NININ SEÇİLMESİNDEN SONRADA DENETLEYECEK DEMOKRASİ!


 

    Böyle olmayan dostları yani Vekil ve Belediye başkanlarını tenzih ederim.

    Fakat genelde Milletvekilleriyle Belediye Başkanları aday oluncaya kadar çalmadık kapı, öpmedik el bırakmazlar.

    Aday yapılmalarından sonra ise seçilinceye kadar neredeyse ayak basmadık mezra, köy ve belde ile mahalle hatta dükkân, büro, fabrika, resmi daire bırakmazlar.

    Gece yarılarına kadar çeşitli evlerde vatandaşlarla düzenlenen ev sohbetlerinde, kahvehane toplantılarında görüşürler.

    Seçim süreci boyunca partinin organlarıyla olabildiğince uyum içinde çalışırlar, belirlenen programlara zamanında ve iki dirhem bir çekirdek olarak katılırlar.

    Seçim yaklaştıkça tempolarını arttırırlar, partilerinin her yerde yapılan mitinglerine yapılanın büyüklüğüne küçüklüğüne bakmadan iştirak ederek orada boy gösterirler.

    Mikrofon verilince vatandaşın tüm sıkıntılarının giderileceği, istenen tüm yatırımların alınması için seferber olacaklarını belirtirler.

   Şimdilerde ise Ak Parti hükümetleri tarafından özellikle sağlık konusundaki Coronadan sonra bozulan dengeye rağmen sağladığı başarılarıyla çok fazla ihtiyaç hissedilmese de başkentteki devlet ile üniversite hastanelerindeki tedavilerin yapılması için vatandaşın emrinde olacaklarını belirtirler.

    Seçim günü yaklaştıkça tempolarını arttırırlar.

   Bazı günler yorgunluktan halsiz kalmalarına rağmen yine de programlara yetişirler.

   Gecenin erken ve geç saatlerinde yapılan TV ve Radyo programlarına katılırlar.

   Gazeteler ziyaret edilir oralarda yapacakları hizmetlerini anlatırlar.

  Seçim akşamı kazandıklarını anladıklarında sevinçten ağızları kulaklarına varır.

   Vekillere meclisteki yemin törenin ardından emirlerine sekreterler, büro ve danışmanlar verilir.

  Kapıdaki Polisten meclisteki tüm memurlar kendilerine temenna ederler.

  Daha önce TV kanallarından, gazete sayfalarından gördükleri siyasilerle, liderlerle artık yan yana olmanın mutluluğun yaşarlar.

   Bunları yaşarlarken istisnanın dışında olanları ya  4 yıllık yasama boyunca ya birkaç defa seçim bölgelerine gelirler veyahut ta hiç mi hiç gelmezler.!!!

   Belediye başkanı seçilenlerinde istisnaları haricindekilerin bu vekillerden hiç mi hiç farkları kalmaz.

   Daha önce birkaç çalışanın amirliğini yapan veya şef emrinde çalışanlar Büyük Şehir, il merkez ilçe ve İlçe ile Belde Belediye başkanlığına geldiklerinde özellikle Büyük Şehir, Büyük il merkez Belediye başkanlığı ile büyük ilçelerin Belediye başkanlığına gelenler birden lüks makam, lüks makam aracı, şoför kapıcı, sekreter özel kalem ile koruma tarafından karşılanıp uğurlanması.

   İlin ilçenin Mülkü amiri ile Vekilleri tarafından hürmeti görünce istisna dışındakiler” Ben neymişim be abi” havasına girerler.

    Bu havayı girenlerde Aksaray Belediyesi ile Valilik binası arası orta çarşıdan geçildiğinde birkaç yüz metre olmasına rağmen çok çok istisnaları saymaz isek 1984’ten itibaren seçilenlerin istisnaya giremeyecek kadar az olanların dışında kalanların haricindekileri toplantıya giderken makam araçlarıyla giderler.

  Ömrümüz olur ve Mevla izin verirse Pazartesi günü hükümetin 21 yılı doldurmasına rağmen halen yerine gelmeyen vaadi tren konusundaki son güncel gelişmeyi irdeleyeceğim.

  Kamuoyunu ilgilendirecek çok önemli bir gelişme olmaz ise bu günkü konumuza Çarşamba günü devam edeceğim.

   Ülkemizin mutlu istikbalinin milletin iradesinin tam tecellisinde olduğu gerçeğiyle okunması ve okutturulması dileğiyle.

   Cumamız Bereketli olsun. Rabbim yar ve yardımcımız olsun.

 

  • Salı 9 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Çarşamba 6.4 ° / 5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 9 ° / 4.1 ° false
  • BIST 100

    16123,08%-2,79
  • DOLAR

    43,94% 0,02
  • EURO

    51,38% -1,07
  • GRAM ALTIN

    7548,28% 1,52
  • Ç. ALTIN

    12213,23% -2,50

Zonguldak

03.03.2026

  • İMSAK 05:53
  • GÜNEŞ 07:18
  • ÖĞLE 13:10
  • İKİNDİ 16:18
  • AKŞAM 18:52
  • YATSI 20:11
Aksaray İl Emniyet Müdürlüğü’nden SİBERAY Atağı: 45 Etkinlikte 48 Bin 700 Kişiye Ulaşıldı Aksaray İl Emniyet Müdürlüğü’nden SİBERAY Atağı: 45 Etkinlikte 48 Bin 700 Kişiye Ulaşıldı
“Önce İftar, Sonra İlahi” Akımına Katıldılar “Önce İftar, Sonra İlahi” Akımına Katıldılar
Aksaray Protokolü İftar Sofrasında Buluştu: Birlik, Beraberlik ve Turizm Vurgusu Aksaray Protokolü İftar Sofrasında Buluştu: Birlik, Beraberlik ve Turizm Vurgusu
Aksaray’da Gönül Sofrası: Yakabağlar Camii’nde İftarda Buluştu Aksaray’da Gönül Sofrası: Yakabağlar Camii’nde İftarda Buluştu
MİLLETLER ARASI DEMOKRATLAR BİRLİĞİNDEN BÜRÜKSEL'DE GELENEKSEL İFTAR YEMEĞİ MİLLETLER ARASI DEMOKRATLAR BİRLİĞİNDEN BÜRÜKSEL'DE GELENEKSEL İFTAR YEMEĞİ
AK Parti Aksaray’dan 28 Şubat’ın 29. Yıl Dönümünde Basın Açıklaması AK Parti Aksaray’dan 28 Şubat’ın 29. Yıl Dönümünde Basın Açıklaması
ZABITA EKİPLERİ KASAPLARA YÖNELİK DENETİM GERÇEKLEŞTİRDİ ZABITA EKİPLERİ KASAPLARA YÖNELİK DENETİM GERÇEKLEŞTİRDİ
28 Şubat süreci ülkemiz için kayıp yıllar olarak tarihe geçti 28 Şubat süreci ülkemiz için kayıp yıllar olarak tarihe geçti
Aksaray Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü İşgücü Uyum Duyurusu Yaptı Aksaray Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü İşgücü Uyum Duyurusu Yaptı
AK PARTİ GENEL BAŞKAN YARDIMCISI AHMET BÜYÜKGÜMÜŞ AKSARAY’DA TEŞKİLATLA BULUŞTU AK PARTİ GENEL BAŞKAN YARDIMCISI AHMET BÜYÜKGÜMÜŞ AKSARAY’DA TEŞKİLATLA BULUŞTU
TİGAD Genel Başkanı Okan Geçgel: “Gazetecinin Helal Kazancı Sorgulanamaz, Gazetecilik Onurlu Bir Duruştur” TİGAD Genel Başkanı Okan Geçgel: “Gazetecinin Helal Kazancı Sorgulanamaz, Gazetecilik Onurlu Bir Duruştur”
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Büyükgümüş’ten Aksaray Belediyesi’ne Ziyaret AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Büyükgümüş’ten Aksaray Belediyesi’ne Ziyaret
Aksaray Bilim Merkezi’ndeki TÜBİTAK Sergi Salonu Öğrencilerden Yoğun İlgi Görüyor Aksaray Bilim Merkezi’ndeki TÜBİTAK Sergi Salonu Öğrencilerden Yoğun İlgi Görüyor
Somuncu Baba Lisesi Öğrencilerinden Örnek Çevre Seferberliği Somuncu Baba Lisesi Öğrencilerinden Örnek Çevre Seferberliği
Aksaray Üniversitesi’nde “Asrın Felaketi” Paneli: Kurumlar Deneyimlerini Paylaştı Aksaray Üniversitesi’nde “Asrın Felaketi” Paneli: Kurumlar Deneyimlerini Paylaştı