Ali Genç


Unutmayın!..

Unutmayın!..


 ORUÇ BİTTİ DİN DEĞİL!..

    Hangi akla hizmettir?

   Akla ziyan bir şekilde hiçbir dini dayanak bulunmamasına rağmen birçok kişinin sanki sadece Cuma ve Bayram günlerinde dinimizin direği Namaz kılınacakmış sakat uygulaması maalesef Ramazan içinde uygulanıyor.

    Hiç Namaz kılmayan bir çok kişi akşama kadar oruç tutarken yine olabildiğince 5 vakit Namazını da kılarlar ,özelliklede Teravihi hiç kaçırmamaya çalışırlar.

   Fakat Ramazan bitince sanki dinde bitmiş gibi dinin asla izin vermediği bir duyguya kapılarak Ramazanda yaptıkları ibadetleri bıçakla keser gibi keserler. 

RAMAZAN´IN BİTİMİYLE  DİNMİZDE, İBADETLERİDE BİTMİYOR!!!

     1 Aya yakın zaman boyunca ilimizin, ülkemizin, diğer İslam ülkelerinin ve Müslümanların bulundukları dünyanın her yerinde başta şehirlerin genel olarak merkezlerinde bulunan Selahattin Camileri/Camii Kebirler veya Ulu Camiler olarak tabir edilen büyük Camilerde, mahalle Camilerinde, her yerde bulunan Mescitler mümin ve mümineler tarafından tıklım, tıklım dolduruldu.

    Camilerimizin her yaş ile cinsiyetten Müslümanlar tarafından doldurulması her günün sabah Namazından başlayarak öğle ve ikindi Namazlarında yoğunlaşırken, akşam Namazının iftar vakti olması nedeniyle azalsa da bu mekanların özellikle Yatsı ve bu Namaza bağlantılı olan Teravihlerde ise bazen azalmalar ve çoğalmalar olsa da her yıl yeni rekorlara imza atıldı.

    Çok az bir kısmı cahil cesaretiyle sanki Cennete girmeyi garantilemişçesine gün boyunca ağızlarını bağlamalarına, yani oruç tutmalarına rağmen iftarlarını açar açmaz bu güzel ibadeti taçlandıracak olan akşam Namazı ve  yatsı Namazı ile  akabinde kılınacak Teravih Namazı yerine kahvehanelerin yolunu tutarken.

   Müslümanların ezici çoğunluğu ise 7 sinden 90´nına kadarı ise  Namaza giderken sokakları, ardından ise  en merkezi Camilerden en uzak semtlerdeki Camilere kadar Rabbimizin  evlerini doldurdular.

    Buralarda Ramazan boyunca kılınan Namazlar, Namaz öncesi veya sonrası yapılan vaizler, getirilen Tekbirler, çekilen Salavatlardan v e Tesbihatla dualardan nasiplendiler.

     Teravi Namazlarında veya gündüz gittikleri Camilerde çoktandır göremedikleri eş ve dostlarıyla bir araya gelip has bı hal edip hasret giderdiler.

     Durumu iyi olanlar mallarının Zekatlarını ve vücutlarının zekatı olan Fitrelerini ödediler.

    Kurumlar, kuruluşlar ve  zenginler tarafından ihtiyaç sahiplerine ayni ve nakti yardımlar yapıldı.

   Darda ,yolda zorda olanlara maddi ve manevi imkanlar ulaştırıldı.

  Nihayetinde Mevla´mız kabul eylesin Pazar sabahı onun izniyle Bayrama ulaştık.

 RAMAZAN CUMARTESİ GÜNÜ BİTTİ FAKAT İLK AYETİN İNDİRİLMESİYLE BAŞLAYAN DİNİMİZ VE  EMİRLERİYLE İBADETLERİ İSE KIYAMETE KADAR DEVAM EDECEĞİNDEN RAMAZANDA BAŞLANAN İBADETLER ÖMÜR BOYU DEVAM ETTİRİLMELİ

     Tüm din kardeşlerimizin mutlaka dinimizin emirlerinin sadece Ramazan ayı veya diğer mübarek günler  ve Cuma günüyle sınırlı olmadığını!, Müslümanların  akıllarının ermesinden itibaren son nefeslerine kadar Rabbimiz tarafından kendilerine emredilenleri ömürlerinin her saniyesi ,dakikası, saati, günü, ayı, yılı ve ömrünün tamamında yerine getirilmesi gerektiğini bilmeleri.

 Bu çerçevede dinimizin emirlerinin Cebrail Aleyhisellem tarafından Peygamberimize iletildiği andan başlayarak kıyamete kadar bunların geçerli olduğu bilinciyle Ramazan ayında edindikleri  ibadet ve diğer hizmetleri Ramazan´ın bitiminde terk etmemeleri gerekir.

    Tüm din kardeşlerimizin daha önceki ibadetlerinin yanı sıra Ramazan ayında yapmaya başladıkları yeni ibadet ve taatlerinide son nefeslerine kadar devam etmeleri, devam ettirmemiz dileğiyle

     Rabbim Yar ve Yardımcımız Olsun.

 

 

  • Cumartesi 11.4 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 12.8 ° / 8.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 12.3 ° / 8.3 ° false
  • BIST 100

    15811,53%0,87
  • DOLAR

    43,35% 0,25
  • EURO

    51,27% 0,73
  • GRAM ALTIN

    6944,72% 1,57
  • Ç. ALTIN

    11200,48% 2,32

Zonguldak

24.01.2026

  • İMSAK 06:35
  • GÜNEŞ 08:05
  • ÖĞLE 13:10
  • İKİNDİ 15:41
  • AKŞAM 18:05
  • YATSI 19:29
Vali Murat Duru’dan Aksaray–Adana Yol Kontrol ve Uygulama Noktasına Ziyaret Vali Murat Duru’dan Aksaray–Adana Yol Kontrol ve Uygulama Noktasına Ziyaret
AKSARAY BELEDİYESİ 410 KM’LİK YENİLEMEYLE ŞEHRİN ÇEHRESİNİ DEĞİŞTİRDİ BAŞKAN DİNÇER: ‘’MODERN BİR ŞEHİR İNŞA ETMEK İÇİN ÇALIŞMALARIMIZA DEVAM EDECEĞİZ’’
YERİNDE ÇÖZÜM MERKEZİ İLE TALEPLERE HIZLI VE ETKİN MÜDAHALE BAŞKAN DİNÇER; “VATANDAŞ MEMNUNİYETİNİ ESAS ALAN HİZMETLER ÜRETİYORUZ”
Rektör Arıbaş’tan İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Veysel Çakmak’a hayırlı olsun ziyareti Rektör Arıbaş’tan İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Veysel Çakmak’a hayırlı olsun ziyareti
Aksaray’da 74 Yaşındaki Kadın Evinde Ölü Bulundu Aksaray’da 74 Yaşındaki Kadın Evinde Ölü Bulundu
FOTOĞRAF TUTKUNLARINA MÜJDE AKSARAY BELEDİYESİ’NDEN FOTOĞRAFÇILIK KURSU FOTOĞRAF TUTKUNLARINA MÜJDE AKSARAY BELEDİYESİ’NDEN FOTOĞRAFÇILIK KURSU
Aksaray Valisi Murat Duru İlk İl Asayiş ve Güvenlik Toplantısını Gerçekleştirildi Aksaray Valisi Murat Duru İlk İl Asayiş ve Güvenlik Toplantısını Gerçekleştirildi
AKSARAY’DA UYUŞTURUCU OPERASYONU: 1728 ADET SENTETİK HAP ELE GEÇİRİLDİ AKSARAY’DA UYUŞTURUCU OPERASYONU: 1728 ADET SENTETİK HAP ELE GEÇİRİLDİ
Aksaray Şehit Aileleri Başkanı Hüseyin Koçak’tan Bayrağa Yapılan Saldırıya Sert Tepki Aksaray Şehit Aileleri Başkanı Hüseyin Koçak’tan Bayrağa Yapılan Saldırıya Sert Tepki
SELÇUKLU KÜLLİYESİNİN HİZMETE ALINMASI İÇİN GERİ SAYIM BAŞLADI SELÇUKLU KÜLLİYESİNİN HİZMETE ALINMASI İÇİN GERİ SAYIM BAŞLADI
ASÜ öğrencileri 13 sosyal sorumluluk projesi ile gönüllere dokundu ASÜ öğrencileri 13 sosyal sorumluluk projesi ile gönüllere dokundu
ASÜ’de üniversite–sanayi iş birliğini güçlendirecek SANTEK Ofisi kuruluyor ASÜ’de üniversite–sanayi iş birliğini güçlendirecek SANTEK Ofisi kuruluyor
Karabatak’tan Nusaybin’deki Bayrak Olayına Sert Tepki Karabatak’tan Nusaybin’deki Bayrak Olayına Sert Tepki
AKSARAY BELEDİYESİ’NDEN TÜRK BAYRAĞINA YAPILAN ÇİRKİN SALDIRIYA TEPKİ AKSARAY BELEDİYESİ’NDEN TÜRK BAYRAĞINA YAPILAN ÇİRKİN SALDIRIYA TEPKİ
TİGAD GENEL BAŞKANI OKAN GEÇGEL"Türk Bayrağına Yapılan Saldırı, Aziz Milletimize ve Devletimizin Kararlılığına Yönelmiş Alçak Bir Provokasyondur" TİGAD GENEL BAŞKANI OKAN GEÇGEL"Türk Bayrağına Yapılan Saldırı, Aziz Milletimize ve Devletimizin Kararlılığına Yönelmiş Alçak Bir Provokasyondur"