Erdogan Kaya


Turizmi genişletmek için alt yapı şar


Aldığım duyuma göre bugün 03.09.2019 Salı günü alınan randevu sonucu milletvekili Sayın Cengiz Aydoğdu başkanlığında sivil toplum kuruluşları ile birlikte Turizm Bakanı ziyaret edilecek. Tabi konu muhtemelen Aksaray ile ilgili turizmin geliştirilmesi konuşulacak. Bu görüşmeyi Aksaray için güzel bir gelişme olarak görüyorum.

Aksaray kapadokyanın giriş kapısı olduğunu biz biliyoruz. Ancak hala Ihlara vadisi Nevşehir ilinin olduğu şeklindeki imajı yıkamadık. Geçtiğimiz günlerde Konyalı bir öğretmenle sohbet etme imkanı buldum. “Aksaray’a gelmesem bende Ihlara vadisini Nevşehir bölgesine ait olduğunu biliyordum” dedi.

Öncelikle bu imaj yıkılmalı ve tanıtım olarak daha faal olarak hareket edilmeli. İlimiz her türlü turizmin bulunup yaşandığı bir bölgedir. Ancak bölgemizin altyapısının yeterli olduğunu düşünmüyorum. Turisti çekmek için alt yapı ve konaklama çok önemlidir.

Konaklama açısından yeterli değiliz. Gelen turistleri konaklatacak yeterli otellerimiz yok. Yeterli otellerimiz olmadığı gibi alt yapımızda yeterli olmadığından gelen turistler gerekli ihtiyaçlarını görememektedir. Dolayısı ile gelen turist bir geldiğinde bir daha gelmiyor.

Ihlara vadisinde kaç tane WC var merak ediyorum. Bildiğim kadarı ile bir erkek, birde kadın WC var. Turist kafilesi geldiğinde ihtiyacını karşılayacak yeterli hizmeti göremezse dakikalarca sırada beklerse her halde bir daha gelmezler.

Turizm bölgelerinde yeterli hijyenlik yok, temizlik yeterli değil. Bunlar giderilmediği sürece ne kadar turist çekebiliriz? Gelen turistler için bu hizmetler çok önemlidir. Gelişi güzel ihtiyaç yerleri yapılmamalıdır, sadece yemek vermek onlar için yeterli değildir.

Turizm bölgelerinin yolları en güzel şekilde yapılmalı. Hasandağı tepesinde paraşüt uçuşları yapılıyor. Buraya gelen yerli ve yabancı pilotlar gerekli ihtiyaçlarını karşılayabiliyor mu? Hala tepeye çıkan yol ise stabilize olarak duruyor, kışın ise yağıştan berbat halde. Yeme içme ve tuvalet ihtiyaçlarını nasıl karşılıyorlar? Bunlar iyi bir imaj oluşturmamaktadır.

Helvadere bölgesinde gelen insanlara satış yapılan yerli üreticilerin satış yapacağı bir tertip ve düzen yok. Gelişi güzel leğenler içerisinde satış yapılıyor. Bunlar ne kadar hijyen olup olmadığı tartışmalıdır. Burada yerli ürünlerin satılması çok güzel ama denetlenmelidir.

Tuz gölü havzasında ilimiz bölgesinde Flamingo bulunmaktadır. Turizm açısından çok önemli ve ehemmiyetlidir. Geçtiğimiz günlerde Eskil Belediye Başkanı Sayın Necati Belgemen Flamingo bölgesine stabilize bir yol yapmış. Ben kendisine buradan teşekkür ediyorum.

Çöl bölgesi olan bu bölge yazın tozlu, kışın ise çamurlu bir bölgedir. Bu bölgeye açılan yol belli bir mesafeye kadar asfatlanmalıdır. Ayrıca Flamingo izleme gözlem yerleri yapılmalıdır. Flamingo ve bölgenin önemli resimleri ve maskotları buraya veya giriş çıkışlara asılmalıdır. Bunları yapmazsanız yeterli cazibeyi elde edip turist çekemezsiniz.

Her yeri turizm kokan ilimiz bölgelerindeki yerler alt yapı olarak yeterli hale getirilmelidir. Dışarıdan gelenler buralarda yeterli ihtiyaçlarını karşılayabilmelidirler. En acil ve hızlı bir şekilde bölgeler cazip hale getirilmelidir. Yoksa daha çok turist bekleriz. Eğer bunları yapalım gelen turist sayısı ikiye katlanacaktır.

 

  • Cuma 20.2 ° / 16.9 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 21.1 ° / 17.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • BIST 100

    11048,11%-1,05
  • DOLAR

    41,30% 0,05
  • EURO

    48,80% 0,04
  • GRAM ALTIN

    4836,63% -0,41
  • Ç. ALTIN

    7935,99% -0,73

Zonguldak

19.09.2025

  • İMSAK 05:04
  • GÜNEŞ 06:30
  • ÖĞLE 12:52
  • İKİNDİ 16:19
  • AKŞAM 19:03
  • YATSI 20:24
Aksaray Üniversitesi kalite akreditasyon sürecinde çok güçlü bir potansiyele sahip Aksaray Üniversitesi kalite akreditasyon sürecinde çok güçlü bir potansiyele sahip
Dünya 2.’si Şampiyon Sporcu Gülistan Gönen: “Valimize verdiğim sözleri bir bir tuttum” Dünya 2.’si Şampiyon Sporcu Gülistan Gönen: “Valimize verdiğim sözleri bir bir tuttum”
AKADEMİ AKSARAY ÖĞRENCİLERİNDEN ÖZEL KONSER AKADEMİ AKSARAY ÖĞRENCİLERİNDEN ÖZEL KONSER
BELEDİYE BAŞKANI DR. EVREN DİNÇER’İN 19 EYLÜL GAZİLER GÜNÜ MESAJI BELEDİYE BAŞKANI DR. EVREN DİNÇER’İN 19 EYLÜL GAZİLER GÜNÜ MESAJI
Vali Mehmet Ali Kumbuzoğlu; 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla Gaziler ve aileleri ile kahvaltı programında buluştu. Vali Mehmet Ali Kumbuzoğlu; 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla Gaziler ve aileleri ile kahvaltı programında buluştu.
Aksaray ÖNDER’den Protokol Ziyaretleri Aksaray ÖNDER’den Protokol Ziyaretleri
EL EMEĞİ ÜRÜNLER KADINLAR LOKALİ SERGİ VE SATIŞ OFİSİNDE VATANDAŞLARLA BULUŞUYOR EL EMEĞİ ÜRÜNLER KADINLAR LOKALİ SERGİ VE SATIŞ OFİSİNDE VATANDAŞLARLA BULUŞUYOR
Aksaray Üniversitesi öğrencilerinden Teknofest 2025’te büyük başarı Aksaray Üniversitesi öğrencilerinden Teknofest 2025’te büyük başarı
AKSARAY BELEDİYESİNDEN PARKLARDA GÜVENLİK VE BAKIM ATAĞI AKSARAY BELEDİYESİNDEN PARKLARDA GÜVENLİK VE BAKIM ATAĞI
Aksaray Üniversitesi kurumsal akreditasyon çalışmalarını eğitim programlarıyla sürdürüyor Aksaray Üniversitesi kurumsal akreditasyon çalışmalarını eğitim programlarıyla sürdürüyor
Üretim Benim İşim: Aksaray’da Kadının Gücü Otomotiv Sektöründe Üretim Benim İşim: Aksaray’da Kadının Gücü Otomotiv Sektöründe
Büyük Bölcek Caddesi Baştan Sona Yenilendi Büyük Bölcek Caddesi Baştan Sona Yenilendi
Aksaray Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde ilk ders açılışı yapıldı Aksaray Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde ilk ders açılışı yapıldı
ZABITA ÇEVRE CEZALARINI UYGULAMAYA BAŞLADI ZABITA ÇEVRE CEZALARINI UYGULAMAYA BAŞLADI
Ortaköy’de Acı Kayıp: 1. Sınıf Öğrencisi Aras Uğur Hayatını Kaybetti Ortaköy’de Acı Kayıp: 1. Sınıf Öğrencisi Aras Uğur Hayatını Kaybetti