Ali Genç


Trenle Tüm Hizmetlerin Alınması Aksaray Medyasının 26 Mayıs 2011 Birlik Ruhunda!

Trenle Tüm Hizmetlerin Alınması Aksaray Medyasının 26 Mayıs 2011 Birlik Ruhunda!


  Birlik içinde başarılamayacak hiçbir şey olamaz yeter ki bizler bunu kendi dünyevi emellerimiz yerine Hakkın rızası için isteyelim.

ALLAH(C.C.) KENDİ RIZASI İÇİN BİRLİK OLANLARIN DİLEKLERİNİ İHSAN EDİYOR!

 Çünkü bunu Ezel ve Ebet olan Yaratıcımız seviyor, sevdiğinden de birlik olanların dileklerini ihsan ediyor.

  Bununla ilgili olarak Ezel ve Ebet olan Mabudumuz Yüce kitabımız Hz. Kuranda;

    ?Şüphesiz Allah, Kendi yolunda, sanki birbirlerine kenetlenmiş bir bina gibi saf bağlayarak cehd edenleri (mücadele edenleri) sever.? (Saff Suresi .4. Ayeti kerime)

    ?Allah´a ve Resûlü´ne itaat edin ve çekişip birbirinize düşmeyin, çözülüp yılgınlaşırsınız, gücünüz gider. Sabredin. Şüphesiz Allah, sabredenlerle beraberdir.? (Enfal Suresi. 46. Ayeti kerime) 

HAZRETİ MUHAMMED(S.A.V) EFENDİMİZDE BİRLİKTE RAHMETİN OLDUĞUNU SÖYLÜYOR!

    Birliğin başarısı, birbirine düşürülmesinin ise zararını Nebiler, Nebisi Peygamber efendimiz Hz. Muhammed (S.A.V.) efendimiz bir hadisi şerifinde ?Birlikte Rahmet ayrılıkta azap vardır? diye belirtiyor.

 AKSARAY SAMİMİ BİRLİĞİYLE VİLAYETLİĞE KAVUŞTU, ÜNİVERSİTESİNİ VE TIP FAKÜLTESİNİ AÇTIRDI!

   Yüceler Yücesi Rabbimizin birlik içinde olanlara ve Habibi Efendimizin de birlikteki kazançla ayrılıktaki zararını belirttiği Hadisi şerifi Aksaray için son 29 yılda defalarca ete kemiğe büründü.

   29 yıl içindeki samimi birliğin ilk meyvesi Aksaray´ın hiçbir zaman hak etmediği, asla ve asla da hak etmeyeceği 1933-89 yılları arasında 56 yıl süren 2. ilçelik esaretinden kurtulması.

  Bir asır sonra yeniden akademik eğitimi veren üniversitesine kavuşması ve Tıp Fakültesini açtırmasıdır.

 26 MAYIS 2011 GÜNÜ AKSARAY´IN 13 GAZETESİNİN 11 TANESİNİN AYNI BAŞLIKLA YAYINLANMASIYLA CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN´DAN DEMİR YOLUMUZUN MÜJDESİ VE BAŞLANILMASI TALİMATI GELDİ

    Aksaray´ın samimi şekildeki birliğinin meyvesinden biriside şu anda tüm ihale öncesi işlemleri biten yani ÇED Projesi yapılan, zemin etüttü bitirilen,100 km boyunca toprak analizi tamamlanan, DPT tarafından bu senenin yatırım programına alınan, Kalkınma Bakanlığı bütçesine yatırım bedeli konulan ve DDY Genel müdürlüğü tarafından ihale ilanına çıkılabilmesi için olur yazısı yazılan ilimizin istikbalinin bir olmazsa olmazı olan 1861-1920 ve 1933-89 yılları arasındaki toplam olarak 115 yıl süren 2 ilçelik esaretimizin  ana sebebi olan Aksaray-Ulukışla Tren hattımızda gelinen ihale öncesi aşamadır.

  2008´den 26 Mayıs 2011´e kadar yapılan onlarca haber ve ilgililer nezdinde yapılan girişimlerle olgunlaştırılan proje için o gün yani Cumhurbaşkanı Erdoğan´ın Başbakan olarak Partisinin Aksaray mitingine gelmesinden önce bu konudaki dileğimi kabul eden Ataları nur içinde yatsın 68 Aksaray Gazeteciler Cemiyeti başkanı Ali Südemen ´le  Aksaray Gazeteciler ve Yazarlar Cemiyeti Başkanı Celil Acar tarafından atılan o zamanki ilimiz merkezinde yayınlanan 13 gazetenin ikisi dışındaki atalarına rahmet 11´inde yayınlandı.

   Gazetelerimizin 11´de haberin yayınlandığı o gün Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından günümüz 15 Temmuz Milli İrade Meydanında hem bu hattımızın sözü verildi hem de  yetkililere hatta başlatılması talimatını verdi.

  O tarihten itibaren hatla ilgili tüm işlemlerin tamamlanmasıyla ise şu anki ihale aşamasına gelindi.

   Genelde Aksaray´ın siyasilerinin, tüm atanmış ve seçilmişlerinin, Meslek Odalarının ve STK´larının.

  Özelde ise Aksaray´ın yazılı, sözlü, görüntülü ve internet yayıncılarıyla medyanın çatı organları olan Cemiyetlerin 26 Mayıs 2011 ruhu içinde olmaları.

   Bununla da Mevla´mızın izni ile Aksaray-Ulukışla Demir Yolumuzun ihalemizin en kısa zamanda yaptırılması da, can damarımız olan E. 90 karayolunun Ankara-Niğde otobanından en az şekilde etkilenmesini sağlayacak tedbirlerin alınması da mümkün.

   Yeter ki bu birlik ve dirliğimizi Hakkın rızası için gösterelim.

   Tüm Aksaray Medyasının ve Medyamızın çatı kuruluşları olan Cemiyetlerimizin 26 Mayıs 2011´de ortaya koyduğu samimiyeti bundan sonrada aynı şekilde göstererek hakkımız olan tüm hizmetleri almamızı sağlamaları dileğiyle.   Rabbim Yar ve Yardımcımız Olsun.

(*) Mevla´mızın Birlikle ilgili  ayeti kerimeleri? http://www.islamiyasam.com/forum/topic9121.html dan aldım. Emeği geçenlerinden kendisinin razı olmasını dilerim.  Ali Genç.

 

  • Pazar 16.2 ° / 12.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 12.4 ° / 10.5 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 9.8 ° / 9.2 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • BIST 100

    11007,37%0,81
  • DOLAR

    42,52% 0,07
  • EURO

    49,55% -0,06
  • GRAM ALTIN

    5743,85% -0,15
  • Ç. ALTIN

    9322,75% 0,27

Zonguldak

07.12.2025

  • İMSAK 06:26
  • GÜNEŞ 07:58
  • ÖĞLE 12:49
  • İKİNDİ 15:09
  • AKŞAM 17:30
  • YATSI 18:57
ESKİ CHP İL BAŞKANI FERDA BOZKURT’UN ONUR GÜNÜ ESKİ CHP İL BAŞKANI FERDA BOZKURT’UN ONUR GÜNÜ
Aksaray’da Ehliyetsiz ve Çekme Belgeli Araçla Trafiğe Çıkan Sürücüye 46 Bin Lira Ceza Aksaray’da Ehliyetsiz ve Çekme Belgeli Araçla Trafiğe Çıkan Sürücüye 46 Bin Lira Ceza
ASÜ’den Karapınar’a Yenilenebilir Enerji Teknik Gezisi; Öğrenciler Avrupa’nın En Büyük Güneş Enerji Santralini İnceledi ASÜ’den Karapınar’a Yenilenebilir Enerji Teknik Gezisi; Öğrenciler Avrupa’nın En Büyük Güneş Enerji Santralini İnceledi
ASÜ, CarbonZero360 Yazılımıyla 2024 ve 2025 Karbon Ayak İzini Hesapladı; Sürdürülebilirlik ve Yeşil Dönüşümde Öncü Üniversiteler Arasında ASÜ, CarbonZero360 Yazılımıyla 2024 ve 2025 Karbon Ayak İzini Hesapladı; Sürdürülebilirlik ve Yeşil Dönüşümde Öncü Üniversiteler Arasında
ASÜ’de Öğrenci Topluluklarına “Erasmus+ Proje Yazma Eğitimi” Düzenlendi ASÜ’de Öğrenci Topluluklarına “Erasmus+ Proje Yazma Eğitimi” Düzenlendi
Aksaray’da 2025 Yılında 228 Metruk Bina Yıkıldı Şehir Estetiği ve Güvenliği İçin Kapsamlı Temizlik Çalışması Aksaray’da 2025 Yılında 228 Metruk Bina Yıkıldı Şehir Estetiği ve Güvenliği İçin Kapsamlı Temizlik Çalışması
BELÇİKANIN OMURGALİ MİLLETVEKİLİ AHİDAR'A GÖRÜŞLERİNDEN VAZ GEÇMESİ İÇİN BAKANLIK RÜŞVETİ BELÇİKANIN OMURGALİ MİLLETVEKİLİ AHİDAR'A GÖRÜŞLERİNDEN VAZ GEÇMESİ İÇİN BAKANLIK RÜŞVETİ
BİR DERNEĞİN PES ETMEYEN HİKAYESİ ÇANKIRI ÇARŞISI ADI 100 YIL SONRA GERİ ALINDI BİR DERNEĞİN PES ETMEYEN HİKAYESİ ÇANKIRI ÇARŞISI ADI 100 YIL SONRA GERİ ALINDI
BAŞKAN DİNÇER: “AKSARAY, UNESCO ÖĞRENEN ŞEHİRLER AĞI’NA TÜRKİYE’DEN KABUL EDİLEN İKİ ŞEHİRDEN BİRİ OLDU BAŞKAN DİNÇER: “AKSARAY, UNESCO ÖĞRENEN ŞEHİRLER AĞI’NA TÜRKİYE’DEN KABUL EDİLEN İKİ ŞEHİRDEN BİRİ OLDU
Aksaray’ın STK Başkanları Canlı Yayında Birlik Mesajı Verdi: “Aksaray Yaşanabilir Bir Şehirdir, İmajımıza Hep Birlikte Sahip Çıkmalıyız” Aksaray’ın STK Başkanları Canlı Yayında Birlik Mesajı Verdi: “Aksaray Yaşanabilir Bir Şehirdir, İmajımıza Hep Birlikte Sahip Çıkmalıyız”
ASÜ atölyesinde geliştirilen otonom araç platformu kampüs içi testlere hazırlanıyor ASÜ atölyesinde geliştirilen otonom araç platformu kampüs içi testlere hazırlanıyor
Aksaray’da Balkonda Çıkan Yangında 2’si Çocuk 4 Kişi Dumandan Etkilendi Aksaray’da Balkonda Çıkan Yangında 2’si Çocuk 4 Kişi Dumandan Etkilendi
Aksaray’da Kayınpeder–Damat Kavgası: 26 Yaşındaki Genç Bıçakla Ağır Yaralandı Aksaray’da Kayınpeder–Damat Kavgası: 26 Yaşındaki Genç Bıçakla Ağır Yaralandı
Aksaray’da Hastane Otoparkında Feci Kaza: 92 Yaşındaki Muharrem Arslanhan Hayatını Kaybetti Aksaray’da Hastane Otoparkında Feci Kaza: 92 Yaşındaki Muharrem Arslanhan Hayatını Kaybetti
Aksaray Üniversitesi’nde 3 Aralık Coşkusu: Engelli Bireyler İçin Unutulmaz Farkındalık Programı Aksaray Üniversitesi’nde engelli bireyler unutulmaz bir gün yaşadı.