Erdogan Kaya


Rektörle özel bir kavgamız yok

Rektörle özel bir kavgamız yok


       Yazıma başlamadan konuyla alakalı bir hususa açıklık getirmek istiyorum. Geçtiğimiz günlerde Rektör Yusuf Şahin Beyle ilgili bana gönderilen bir yazıyı paylaşmıştım. Bu yazımdan sonra benim Rektör Beyle özel bir problemim varmış gibi bazı bilinen kişiler tarafından şahsıma yorum ve özel yazılarla beni itham edenler oldu. Aslında ben bu konu ile ilgili yazmak istemiyordum. Ama konuyu yazmak durumunda mecbur bırakıdım.

      Öncelikle şunu söyleyim ki, ben Sayın Rektörün ilimize Rektör yardımcılığından tutun, Rektörlüğü dönemi de dahil ne bir talebim oldu, ne de bir isteğim olmadığı gibi bir gün olsun makamına çıkmadım. Hatta hiçbir şekilde 5 dakika olsun özel görüşmem bile olmadı.

      Oldu ise Sayın Rektör Bey bunu kamuoyu ile paylaşabilir. Böyle bir durum da benim kendisi ile ilgili ne şahi bir problemim olabilir ki? Kendisine karşı en ufak bir husumetimde söz konusu değildir. Zaten de böyle bir problemim olamaz.

      Ben 2008 yılından bugüne herkes Fetö çorbası içerken ben bu örgütü sürekli eleştirmişimdir. Bundan dolayıda tehdit bile edilirken, Fetönün mağdur ettiği birinci derece yakınım bulunmaktadır. Bundan dolayı ben bu camiayı hiç sevmedin yakında olmadım.

      Bundan dolayı bu örgüte karşı olan bir gazeteciyim. Bunun içinde bu örgüt ile bağlantısı olanlar beni sevmez bende onlara yakın olmam. Hele bu konuda dedikodular varsa bunun izah edilmesi ve açıklanmasından yanayım. Hele önemli bir kurumun başında bulunuyorsanız.

      Yusuf Beyle ilgili son dönemlerde yönü ve yöntemi ne olursa olsun. Birkaç ulusal basın organında şahsı ile ilgili yazılar ve belgiler yayınlanıyorsa, buna sessiz kalmamsı lazım. Benim bugüne kadar neden sessiz kaldığı ile ilgili itirazım var. Eğer bu yayınları tekzip etmeyip veya dava konusu etmeden susuyorsanız insanların algıları farklı olur.

       Yoksa bizim Üniversite gibi bir gözbebeğimizi yıpratmak gibi bir derdimiz olamaz. Hemde Aksaray düşmanı değil sevdalısı olan bir insanız. Susmak olayı kabullenmek demektir. Susma kardeşim bizde senin arkanda olalım ve sahiplenelim.

      Bir önemli kurumun başına idareci olarak atanan muhafazakar birisine muhafazakar bir gazetecinin düşman olması gibi bir durum abesle iştigaldir. Hatta saldıranlarında karşısında durmasını bilen bir gazeteciyim.

       Bunu sormak menfaatçilik mi? Üniversiteden ne zaman talebimiz olmuşta bizi menfaatçilikle suçlayan arkadaşlar bunu isbat etmeliler edemezlerse namerttirler. Başka menfaatçiler varsa beni ilgilendirmez, ama ben yazımın başında izah ettiğim gibi böyle bir durum varsa Rektör Bey çıkar açıklar.

       Ben eski Rektör Mustafa Acar Beyi bir sefer ziyaret ettim. O da 17 Aralık operasyonu sonrası idi. Masasının üzerinde Fetö yayınları alenen duruyordu, başka yayında yoktu. Ben hatta kendisini uyarmak durumunda kaldım ama bizi tiye bile almadı. Hatta Yusuf Beyle ilgili atama ve nakil işlemlerini kendisine verdiğini söylemiştir.

      İster istemez böyle bir Rektörün getirdiği yardımcısı hakkında endişe edebiliriz. Yoksa ben kendisi hakkında yayınlar yapan basın organlarının ne olduğunu çok iyi bilen birisiyim. Üstelik bu yayın organlarına şiddetle karşı birisiyim.

      Ben yayın yolu ile yapılan iddialara itiraz edilmeyince endişe etmekte haklı değilmiyim? Neden Fetö örgüt yayın ve televizyonlarında yazı ve program yaparken, diğer islami kesime yakın organlarda yazıp programa çıkmadın diye sormak hakkımız değil mi?

      Allah üzerimizde şahit, benim Rektör Yusuf Beyin şahsı ile en ufak bir kişisel problemim yoktur. Kendisine karşı husumetim de yoktur. Ben kendisi ile ilgili yazılıp çizilen iddialarla ilgili neden cevap vermiyor ona takıldım. Ha dedikodular olur onları muhatap almayabilirsiniz. Ama yazılı olarak hakkınızda ulusal yayınlar yapılıyorsa ona karşı savunma hakkınız olmalı. Haksız yere bizi itham edenler herhalde ne demek istediğimi anlamışlardır.

      

  • Çarşamba 4.7 ° / 0.6 ° false
  • Perşembe 8.9 ° / 5.7 ° false
  • BIST 100

    14991,40%0,51
  • DOLAR

    43,14% 0,10
  • EURO

    50,34% 0,08
  • GRAM ALTIN

    6377,90% 0,18
  • Ç. ALTIN

    10268,60% 0,00

Zonguldak

14.01.2026

  • İMSAK 06:39
  • GÜNEŞ 08:10
  • ÖĞLE 13:07
  • İKİNDİ 15:31
  • AKŞAM 17:53
  • YATSI 19:19
Okullarda Temizlik ve Yardımcı Personel Sorununa Kalıcı Çözüm: TYP Sona Eriyor, 70 Bin Personel Alımı Geliyor Okullarda Temizlik ve Yardımcı Personel Sorununa Kalıcı Çözüm: TYP Sona Eriyor, 70 Bin Personel Alımı Geliyor
Sevinçli Köyü’nde Şüpheli Ölüm: 45 Yaşındaki Çiftçi Evinde Ölü Bulundu Sevinçli Köyü’nde Şüpheli Ölüm: 45 Yaşındaki Çiftçi Evinde Ölü Bulundu
ZABITA MÜDÜRLÜĞÜ EKİPLERİNDEN OKUL KANTİNLERİNE SIKI DENETİM 2025–2026 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI YARIYIL DÖNEMİ BOYUNCA 112 OKUL KANTİNİ DENETLENDİ
İŞKUR’dan Engelli ve Eski Hükümlü Girişimcilere 735 Bin TL’ye Kadar Hibe Desteği İŞKUR’dan Engelli ve Eski Hükümlü Girişimcilere 735 Bin TL’ye Kadar Hibe Desteği
AKSARAY BELEDİYESİ’NDEN TOTEM VE TABELALARA SIKI DENETİM AKSARAY’DA 2025 YILINDA 62 İZİNSİZ TOTEM VE REKLAM TABELASI KALDIRILDI
Değişim İradesi Sandığa Yansıdı: Aksaray Esnaf Odası’nda Yeni Dönem Değişim İradesi Sandığa Yansıdı: Aksaray Esnaf Odası’nda Yeni Dönem
Aksaray Esnaf Odası’nda tarihi değişim: Başkanlık koltuğu Hanifi Emre Güler’in Aksaray Esnaf Odası’nda tarihi değişim: Başkanlık koltuğu Hanifi Emre Güler’in
Aksaray Tarım Platformu’ndan Gazetecilere Anlamlı Buluşma Aksaray Tarım Platformu’ndan Gazetecilere Anlamlı Buluşma
Hüseyin Çakmak: “Bu Rakam Gençliğe Reva Görülen Sefalettir” Hüseyin Çakmak: “Bu Rakam Gençliğe Reva Görülen Sefalettir”
Başkan Dinçer, Basınla 10 Ocak’ta Buluştu; 2025 Projelerini Anlattı Başkan Dinçer, Basınla 10 Ocak’ta Buluştu; 2025 Projelerini Anlattı
TİGAD Genel Başkanı Geçgel’den 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününde de medyayı bitiren tasarruf tedbirlerine tepki “Tasarruf Tedbirleri Anadolu Medyasını Bitiriyor” TİGAD Genel Başkanı Geçgel’den 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününde de medyayı bitiren tasarruf tedbirlerine tepki “Tasarruf Tedbirleri Anadolu Medyasını Bitiriyor”
Aksaray'ın Sarıyahşi ilçesinde Uyuşturucu Operasyonu: 1 Tutuklama Aksaray'ın Sarıyahşi ilçesinde Uyuşturucu Operasyonu: 1 Tutuklama
Gurbetteki Doçent hemşerimiz Aksaray’ı öğrenip çocuklarınada anlatacak! Gurbetteki Doçent hemşerimiz Aksaray’ı öğrenip çocuklarınada anlatacak!
AKSARAY BELEDİYESİ 2025 YILINDA SİGARA İZMARİTİ VE ÇEVRE KİRLİLİĞİNE KARŞI SIKI DENETİMLER GERÇEKLEŞTİRDİ SİGARA İZMARİTİ VE ÇEVRE KİRLİLİĞİNE 578 BİN 467 TL CEZA KESİLDİ
Vali Mehmet Ali Kumbuzoğlu; “Kaleminiz güçlü, sözünüze itibar olunsun” Vali Mehmet Ali Kumbuzoğlu ;“Kaleminiz güçlü, sözünüze itibar olunsun”