Ali Genç


NANKÖRLERE İNAT İNŞALLAH AKSARAY DERNEĞİ VE VAKFIYLA AHDE VEFA KURUMSALLAŞACAK!!!

NANKÖRLERE İNAT İNŞALLAH AKSARAY DERNEĞİ VE VAKFIYLA AHDE VEFA KURUMSALLAŞACAK!!!


    Cuma günkü yazı ile bu günkü yazı arasında bir kopukluk oluşmaması için lütfen önce https://aksarayolay.com/kose-yazilari/_aksarayin_bugununu_olusturan_hayiri_evlatlarimiz_ve_sevenleri2-6705.html linkini okuyun.

  Cuma’dan devam.

   17 Ağustos Pazar,19 Ağustos Salı ve 22 Ağustos Cuma  gün yayınladığım yazılarımda isimlerine yer verdiklerime  istisna dışındaki atanmış ve seçilmişler ile Meslek Odaları ve STK’ların yetkililerinin kahır ekserisi hak edilen itibarı maalesef şimdiye kadar göstermediler.!!!

 30 YILDIR VEFASIZLARA İNAT AKSARAYIN HAYIRLI EVLATLARI İLE SEVENLERİNİ BİR AVUÇ VEFALI İLE ARALIKSIZ OLARAK ANMAYI SÜRDÜRDÜK,BU SENE İSE AYNI PROĞRAMI 13 EKİM’DE DÜZENLEYECEĞİZ

  İstisnaya bile giremeyecek kadar samimi olan atanmış ve seçilmişlerle siyasiler ve Meslek Odası ile STK’ yetkilileri dışında kalan nankör ve vefasızlara inat isimlerini Salı ve Cuma günü saydığım Aksaray’ın Hayırlı Evlatları ve Sevenlerini anmayı O yüce Mabudumuzun rızası ve bu çerçevede ahde vefanın gereğini 1994’ten günümüze kadar bazıları Hakka yürüyen vefalılarla  birlikte 30 yıldır kesintisiz olarak anma programlarını sürdürdük.

  Bu sene ise Hak izin verirse bir değişiklik yaparak anma programını 1. İlçelik prangasından kurtulmamızın 105. yıl dönümü olan 13 Ekim günü düzenleyeceğiz.

VEFASIZ VE NANKÖRLERDEN UMUDUMU KESTİĞİMDEN İNŞALLAH VEFALILARIN DESTEĞİYLE ÖZ VARLIKLARIMI BİRLEŞTİREREK NİHAİ HEDEFİMİZ VAKIFLA ANMAYI KURUMSALLAŞTIRACAĞIZ!!!

  Vefasız ve nankörlerden umudumu kestim.!!!

 Benim hesabım ile Ulu Mabudumuzun hesabı aynı olursa seneye kuracağım, nihai hedefimiz olan   ana sermayesini samimiyetle katılacak vefalıların katkısının üstüne ilave edeceğim kendi öz varlıklarımla  karşılayacağım Vakıf aracılığıyla hem ahde vefanın gereğini, hem de ilimizin kıyamete kadar birinin bin olması için çalışmalarının devamı için  Mevla’mız iman ve Kur’an nasip etsin  vefatımdan sonra görevi bu vakfa devredeceğim. 

1950 -70 ARASINDA HİZMET EDENLERLE KONUŞAN,70 SONRASINI İSE YAŞAYAN OLARAK VEFA GÖSTERENLERİN VEFA GÖRDÜKLERİNİ,NANKÖRLERİN İSE UNUTULDUĞUNU NET BİLEN VE GÖRENİM

   İstisnaya girmeyecek kadar az olan samimi olanları istisna dışında tutacak olursak şu anda bulundukları makamlarda etraflarını saranların temennasıyla  sümme haşa küçük dağları yarattığı edasında olanların orta başlıkta belirtiklerimi düşünmelerini!!!

   Her biri için ayrı, ayrı bir çok yazıya konu olacak olan vefasızların hiç birinin günümüzde esemelerinin okunmamasını kendilerinin de makamların kaybettiklerinde başlarına gelebilecek mu mutlak gerçeği unutmamalarını!!!

VEFASIZLARIN ONLARCA HATTA YÜZLERCE YIL SONRA BENİM SORGUYA ÇEKTİĞİM ALİ RIZA ARIBAŞ GİBİ  YERDEN YERE VURULACAKLARINI, VEFALI BESİM ATALAY GİBİDE ÖVÜLECELERİNİ UNUTMASINLAR!!!

  Yapmadıklarının hesabının onlarca yıl, hatta asırlar sonrada Molla kısım misali benim 1933’de Aksaray ilçe yapılırken bu memleketin evladı olmasına rağmen lal olan Ali Rıza Arıbaş’tan sorduğum gibi şu anda ellerindeki mevkii ve makam ile yetki olanlardan gerekeni yapmayanlardan onlarca hatta yüzlerce yıl sonrada sorulacağını unutmamalarını!!! 

 Vefa gösterenlerin ise Aksaray’ın 1856-1920 arasındaki ilk ilçelik esaretinden kurtulma kanunu görüşülerken Aksaray’ı öven ve bunu hak ettiğini söyleyen, 1933 yılında 2197 sayılı kanunla ilçe haline getiren kanun görüşülürken Aksaray’ın ilçe olmayı hiç hak etmediğini belirterek ilçeliği engellemek için göğsünü siper adan  Besim Atalay’ı övdüğüm gibi onlarca ,hatta asarılar sonrada hayırla anılacakları ve bununla da amel defterlerini de kapanmayacağını bilmeleri.

  Bu gerçeklerle mevki ve makam sahiplerinin fırsat eldeyken meşru çerçevede ahde vefanın gereğini   yerine getirmeleri.

 Cenab-ı Allah(c.c.)’ın  ben edna kuluna ve  30 yıldır vefa gösterenlere halis kalp ile yaptığımızı kabul edip, planladığımızı  ise gerçekleştirmeyi  nasip etmesini.

  tarih boyunca Aksaray’ımızın birinin bin olması için  samimi şekilde çalışanlarla  ilk ve ikinci  Aksaray vilayet liginin gerçekleştirilmesinde emeği olanlardan da Hakka yürüyenlerinin ruhlarının şad mekanlarının cennet olmasını, yaşayanlarına ise sağlıklı imanlı uzun ömürler vermesini diliyorum.

  Rabbim yar ve yardımcımız olsun.

  Bitti.

 

  • Cuma 8 ° / 5 ° Güneşli
  • Cumartesi 9.4 ° / 5.6 ° Güneşli
  • Pazar 9.1 ° / 6.6 ° false
  • BIST 100

    16287,81%0,58
  • DOLAR

    44,18% 0,16
  • EURO

    50,95% 0,05
  • GRAM ALTIN

    7230,49% 0,36
  • Ç. ALTIN

    11762,72% 0,00

Zonguldak

13.03.2026

  • İMSAK 05:36
  • GÜNEŞ 07:02
  • ÖĞLE 13:07
  • İKİNDİ 16:25
  • AKŞAM 19:03
  • YATSI 20:23
TİCARET BAKANI ÖMER BOLAT’TAN NİĞDE VALİLİĞİ’NE ZİYARET
TİCARET BAKANI ÖMER BOLAT’TAN NİĞDE VALİLİĞİ’NE ZİYARET TİCARET BAKANI ÖMER BOLAT’TAN NİĞDE VALİLİĞİ’NE ZİYARET
Aksaray
Aksaray'da Duyarlı Bir Çiftçi Tarlasına “Korkma” Yazarak 12 Mart’a Anlamlı Mesaj Verdi Aksaray'da Duyarlı Bir Çiftçi Tarlasına “Korkma” Yazarak 12 Mart’a Anlamlı Mesaj Verdi
Aksaray’da Uyuşturucu Operasyonu: Zehir Taciri Tutuklandı
Aksaray’da Uyuşturucu Operasyonu: Zehir Taciri Tutuklandı Aksaray’da Uyuşturucu Operasyonu: Zehir Taciri Tutuklandı
Türkiye’nin İlk Astronotu Alper Gezeravcı ASÜ’de Öğrencilerle Buluştu
Türkiye’nin İlk Astronotu Alper Gezeravcı ASÜ’de Öğrencilerle Buluştu Türkiye’nin İlk Astronotu Alper Gezeravcı ASÜ’de Öğrencilerle Buluştu
MHP Aksaray Milletvekili Ramazan Kaşlı Partisinden İstifa Etti
MHP Aksaray Milletvekili Ramazan Kaşlı Partisinden İstifa Etti MHP Aksaray Milletvekili Ramazan Kaşlı Partisinden İstifa Etti
Aksaray’da Bir Kişi Evinde Ölü Bulundu
Aksaray’da Bir Kişi Evinde Ölü Bulundu Aksaray’da Bir Kişi Evinde Ölü Bulundu
Aksaray Teknopark ve Milli Teknoloji Atölyesi Bakan Kacır’ın katılımıyla açıldı
Aksaray Teknopark ve Milli Teknoloji Atölyesi Bakan Kacır’ın katılımıyla açıldı Aksaray Teknopark ve Milli Teknoloji Atölyesi Bakan Kacır’ın katılımıyla açıldı
Aksaraylı Akademisyen Prof. Dr. Münevver Tekcan Hayatını Kaybetti
Aksaraylı Akademisyen Prof. Dr. Münevver Tekcan Hayatını Kaybetti Aksaraylı Akademisyen Prof. Dr. Münevver Tekcan Hayatını Kaybetti
Aksaray Futbol Camiasını Yasa Boğan Acı Kayıp
Aksaray Futbol Camiasını Yasa Boğan Acı Kayıp Aksaray Futbol Camiasını Yasa Boğan Acı Kayıp
AKSARAY’DA RAMAZAN SOFRALARI DAYANIŞMA İLE KURULUYOR
AKSARAY’DA RAMAZAN SOFRALARI DAYANIŞMA İLE KURULUYOR AKSARAY’DA RAMAZAN SOFRALARI DAYANIŞMA İLE KURULUYOR
ASÜ’de “Bir Nar Bin Parça” Kolaj Sergisi açıldı
ASÜ’de “Bir Nar Bin Parça” Kolaj Sergisi açıldı ASÜ’de “Bir Nar Bin Parça” Kolaj Sergisi açıldı
YENİ BELEDİYE BİNASI ÖNÜNDE BAŞLATILAN MİLLET BAHÇESİ ŞEKİLLENİYOR
YENİ BELEDİYE BİNASI ÖNÜNDE BAŞLATILAN MİLLET BAHÇESİ ŞEKİLLENİYOR YENİ BELEDİYE BİNASI ÖNÜNDE BAŞLATILAN MİLLET BAHÇESİ ŞEKİLLENİYOR
Aksaray İHH’dan Gine’de Ramazan Kumanya Dağıtımı
Aksaray İHH’dan Gine’de Ramazan Kumanya Dağıtımı Aksaray İHH’dan Gine’de Ramazan Kumanya Dağıtımı
Aksaray ile Kıbrıs Türkleri arasındaki dört asırlık tarihi bağlar ASÜ’de canlandı
Aksaray ile Kıbrıs Türkleri arasındaki dört asırlık tarihi bağlar ASÜ’de canlandı Aksaray ile Kıbrıs Türkleri arasındaki dört asırlık tarihi bağlar ASÜ’de canlandı
AKSARAYLILAR GÜNÜNDE LİSELİLERDEN IHLARA VADİSİ TANITIM GEZİSİ
AKSARAYLILAR GÜNÜNDE LİSELİLERDEN IHLARA VADİSİ TANITIM GEZİSİ AKSARAYLILAR GÜNÜNDE LİSELİLERDEN IHLARA VADİSİ TANITIM GEZİSİ