Erdogan Kaya


Mesele milli ve ülke meselesi

Mesele milli ve ülke meselesi


      Geçtiğimiz hafta sonu ABD ülkemizde jasusluk yapan bir Papazın ev hapsinde tutulmasını bahane ederek Çelik ve Alüminyum ilave vergisi nedeni ile Dolar birden fırladı. Dün bizi Fetö darbesi ile yıkamayan ABD Yahudi lobisi bir Papazı bahane ederek ülkemize ekonomik savaş açmış bulunmaktadır. Dün 15 Temmuzu nasıl atlattık ise bu döviz darbesini de inşallah atlatacağız. Bunu da atlattığımızda bakalım ne yapacaklar.

      Ancak dış düşmanlar kadar içerdeki düşmanlar ellerine kaşık alıp oynayacaklar. Merak etmesinler o kaşıkları bir yerlerine saklayacaklar. Yeter ki bu millet birlik ve beraberlik içinde düşmana fırsat vermesin. Bu mesle milli ve ülke meslesidir.

      Muhalefet liderlerinden Bahçeli ve Akşener´in hükümetin yanında olduğunu bildirerek milli bir duruş sergilemeleri nedeni ile tebrik ederim. CHP ise kendi iç sorunlarından dolayı ülkede yaşanan ekonomik savaşa zaman bulamamış olabilir, onlara hak veriyorum.

      Dünya tarihine baktığımızda geçtiğimiz dönemlerde ülkemizi hep bu ve benzeri şekilde yıkmışlar ve darbeler sonucu ülkemizin ilerlemesini engellemişlerdir. Ama bu sefer sert kayaya çarparak uyguladıkları tüm darbeler başarısız olmuştur, bu seferde başarısız olacaktır.

        Artık karşılarında esas duruşta duran Türkiye yok. Her geçen gün güçlenen Türkiye´den endişe etmektedirler. Ama her şeye rağmen bu millet birlik ve beraberliğini bozmadığı sürece bununda üstesinden geleceğiz. Yeter ki tek yürek olalım.

        İnanın bu durumlarda hiç bir siyasi fark gözetmem, kim olursa olsun ülkemin yanında olurum. Mesele Türkiye meselesi ise gerisi teferruattır. ABD´nin bu uygulamasında kendi ülke basını ve işadamlarıda rahatsız olmuşlarır.

        Dün gece okuduğum ABD New Yorker dergisi bu uygulamamnın yasal dayanağının olmadığını yazarak Türkiye´ye karşı uygulanan ilave vergi kararına karşı çıkmışlardır. Bunun sonu yok bu mutlaka aşılacaktır ve yeni bir para birimine geçilecektir. Derginin haberinden sizede bir kısmını aktarayım:

        ?Amerikan medyası, ABD Başkanı Donald Trump´ın Türkiye´ye yönelik ek vergi uygulama kararını tartışırken, New Yorker dergisi söz konusu kararın "yasal dayanağının olmadığı" ve "Amerikalı üreticileri zora soktuğunu" yazdı.

      ABD Başkanı Trump´ın Türkiye´ye yönelik ilave çelik ve alüminyum vergisi kararı, Amerikan kamuoyunda tartışılmaya devam ediyor.

        Amerikan medyasında, kararın "son dönemdeki Türk-Amerikan ilişkilerinin gidişatı" ile ilgili olduğuna işaret edilirken, Türkiye´de yargı süreci süren ABD´li din adamı Andrew Brunson konusuna vurgu yapılarak ayrı bir paragraf açıldı.

ABD´nin önemli dergilerinden New Yorker´da yer alan "Trump´ın Türkiye´ye vergi kararı neden yatırımcıları endişelendiriyor" başlıklı makalede ise söz konusu ilave vergilerin kayda değer bir gerekçeye dayanmadığı belirtildi.

       Makalede, "Başkan Trump, herhangi bir geçerli nedeni olmamasına karşın Amerika´nın Türkiye´ye uyguladığı metal gümrük vergilerini 2 katına çıkaracağını açıkladı." ifadesine yer verildi.

       Eric Levitz imzalı makalede, söz konusu kararın, Brunson ile ilgili olduğu ancak Trump yönetiminin bu konuda ekonomik bir aparatı kullanması "yanlış yöntem" şeklinde yorumlandı.?

        Gördünüz mü ilave vergi kimin için baskı olarak çıktığını. Yani bir ABD´li ajan Papazın bırakılmasını istiyor. O zaman sizde ülkenizde beslediğiniz bizim papazları verin.

 

  • Pazar 16.2 ° / 12.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 12.4 ° / 10.5 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 9.8 ° / 9.2 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • BIST 100

    11007,37%0,81
  • DOLAR

    42,52% 0,07
  • EURO

    49,55% -0,06
  • GRAM ALTIN

    5743,85% -0,15
  • Ç. ALTIN

    9322,75% 0,27

Zonguldak

07.12.2025

  • İMSAK 06:26
  • GÜNEŞ 07:58
  • ÖĞLE 12:49
  • İKİNDİ 15:09
  • AKŞAM 17:30
  • YATSI 18:57
ESKİ CHP İL BAŞKANI FERDA BOZKURT’UN ONUR GÜNÜ ESKİ CHP İL BAŞKANI FERDA BOZKURT’UN ONUR GÜNÜ
Aksaray’da Ehliyetsiz ve Çekme Belgeli Araçla Trafiğe Çıkan Sürücüye 46 Bin Lira Ceza Aksaray’da Ehliyetsiz ve Çekme Belgeli Araçla Trafiğe Çıkan Sürücüye 46 Bin Lira Ceza
ASÜ’den Karapınar’a Yenilenebilir Enerji Teknik Gezisi; Öğrenciler Avrupa’nın En Büyük Güneş Enerji Santralini İnceledi ASÜ’den Karapınar’a Yenilenebilir Enerji Teknik Gezisi; Öğrenciler Avrupa’nın En Büyük Güneş Enerji Santralini İnceledi
ASÜ, CarbonZero360 Yazılımıyla 2024 ve 2025 Karbon Ayak İzini Hesapladı; Sürdürülebilirlik ve Yeşil Dönüşümde Öncü Üniversiteler Arasında ASÜ, CarbonZero360 Yazılımıyla 2024 ve 2025 Karbon Ayak İzini Hesapladı; Sürdürülebilirlik ve Yeşil Dönüşümde Öncü Üniversiteler Arasında
ASÜ’de Öğrenci Topluluklarına “Erasmus+ Proje Yazma Eğitimi” Düzenlendi ASÜ’de Öğrenci Topluluklarına “Erasmus+ Proje Yazma Eğitimi” Düzenlendi
Aksaray’da 2025 Yılında 228 Metruk Bina Yıkıldı Şehir Estetiği ve Güvenliği İçin Kapsamlı Temizlik Çalışması Aksaray’da 2025 Yılında 228 Metruk Bina Yıkıldı Şehir Estetiği ve Güvenliği İçin Kapsamlı Temizlik Çalışması
BELÇİKANIN OMURGALİ MİLLETVEKİLİ AHİDAR'A GÖRÜŞLERİNDEN VAZ GEÇMESİ İÇİN BAKANLIK RÜŞVETİ BELÇİKANIN OMURGALİ MİLLETVEKİLİ AHİDAR'A GÖRÜŞLERİNDEN VAZ GEÇMESİ İÇİN BAKANLIK RÜŞVETİ
BİR DERNEĞİN PES ETMEYEN HİKAYESİ ÇANKIRI ÇARŞISI ADI 100 YIL SONRA GERİ ALINDI BİR DERNEĞİN PES ETMEYEN HİKAYESİ ÇANKIRI ÇARŞISI ADI 100 YIL SONRA GERİ ALINDI
BAŞKAN DİNÇER: “AKSARAY, UNESCO ÖĞRENEN ŞEHİRLER AĞI’NA TÜRKİYE’DEN KABUL EDİLEN İKİ ŞEHİRDEN BİRİ OLDU BAŞKAN DİNÇER: “AKSARAY, UNESCO ÖĞRENEN ŞEHİRLER AĞI’NA TÜRKİYE’DEN KABUL EDİLEN İKİ ŞEHİRDEN BİRİ OLDU
Aksaray’ın STK Başkanları Canlı Yayında Birlik Mesajı Verdi: “Aksaray Yaşanabilir Bir Şehirdir, İmajımıza Hep Birlikte Sahip Çıkmalıyız” Aksaray’ın STK Başkanları Canlı Yayında Birlik Mesajı Verdi: “Aksaray Yaşanabilir Bir Şehirdir, İmajımıza Hep Birlikte Sahip Çıkmalıyız”
ASÜ atölyesinde geliştirilen otonom araç platformu kampüs içi testlere hazırlanıyor ASÜ atölyesinde geliştirilen otonom araç platformu kampüs içi testlere hazırlanıyor
Aksaray’da Balkonda Çıkan Yangında 2’si Çocuk 4 Kişi Dumandan Etkilendi Aksaray’da Balkonda Çıkan Yangında 2’si Çocuk 4 Kişi Dumandan Etkilendi
Aksaray’da Kayınpeder–Damat Kavgası: 26 Yaşındaki Genç Bıçakla Ağır Yaralandı Aksaray’da Kayınpeder–Damat Kavgası: 26 Yaşındaki Genç Bıçakla Ağır Yaralandı
Aksaray’da Hastane Otoparkında Feci Kaza: 92 Yaşındaki Muharrem Arslanhan Hayatını Kaybetti Aksaray’da Hastane Otoparkında Feci Kaza: 92 Yaşındaki Muharrem Arslanhan Hayatını Kaybetti
Aksaray Üniversitesi’nde 3 Aralık Coşkusu: Engelli Bireyler İçin Unutulmaz Farkındalık Programı Aksaray Üniversitesi’nde engelli bireyler unutulmaz bir gün yaşadı.