Erdogan Kaya


Merkez heyecanını ilçe ve beldeler verdi

Merkez heyecanını ilçe ve beldeler verdi


         Mahalli seçimlerin yapılmasına sayılı ayların kalması ile merkezde heyecan beklenirken, bu heyecanı ilçe ve beldeler yaşatıyor. Dün Ak Parti Aksaray teşkilatına uğrayarak il Başkanı Sayın Hüseyin Altınsoy ve merkez ilçe Başkanı Hamza Aktürkle sohbet etme imkanı buldum. Tabi partide baktım seçim heyecanı en fazla ilçe ve belde teşkilatına aday adayı olanlarda gördüm. Guruplar halinde aday adaylığı müracaatı yapılıyor. Pazartesi günü son gün olan Belediye Başkanlık müracaatları Cuma günü saat 17.00 kadar uzatıldığını da duymuş olduk.

          İl Belediye Başkalığına aday adayı olacakları daha önce sanal alemde duyuyorduk. Baktım bu sefer o kadar heyecan olmadığını gördüm. Tabi bunlar isim yapmak ve gündeme gelmek içinde olabilir. Mevcut Başkanlar zaten müracaat edemiyorlar. Tabi aday yapılmamak için değil. Genel merkez ve teşkilatlar mevcut başkanları değerlendiriyor.

          Ben il Belediyesi için fazla yorum ve değerlendirme yapmak istemiyorum. Aday adayları ve seçmenler gibi bende sessizliğimi korumak istiyorum. Birisini yazsan, başkasını niye yazmadın olduğu için bende bu konuda sessizliğimi korumak istiyorum.

         İlçe ve beldelere gelince, anlamadığım bir konu ise, dün Ak Parti aleyhinde olan da olmayanda herkes iktidar partisinden aday adayı olmuşlar. Gayet normal ve olabilirler de, her vatandaş gibi herkesin her partiden aday olma hakları vardır. ancak aday olamayınca sabit durmalılar, ertesi günü başka yere kaçmamalılar.

         Bu sözüm her parti için geçerlidir, nerede soyundu isen orada durmalısın. Bu tür insanlar başka partilere aday olmak için gitmeseler de, aday adayı olduğu partinin karşısında muhalif çalışsalar da mutlaka biliniyor.

          Efendim bana adaylık vermediniz, bakın bakalım aday yaptığınız aday kazanıyor mu diye aday adayı olduğun partinin aleyhinde olsan da bunlarda bilinmiyor zannetmeyin. Yerin kulağı var mutlaka duyulup biliniyor.

         Onun için on kişi aday adayı oldu ise bir kişi aday olacak. Hepinizin aday olma şansı olmadığına göre, aleyhte çalışmanın anlamı yok. Çalışırsan bir başka seçimde aday hakkı elde edemezsin, bunu bir tarafa yazacaksın.

         Kaç aday adayı varsa birisi aday olunca diğerleri onun aleyhinde çalışırsa elbette bu gerçek particiliğe sığmaz. Kendi partine zarar vermekten başka bir şey değildir. Particilik ve duruşta bu olmasa gerek.

           Ama maalesef bugüne kadar ilçe ve beldelerde bunlar yaşanmıştır. Onun için bundan sonra olsun yaşanmasın. Bu sözüm her parti için geçerlidir. Aday adayları duruşlarını muhafaza etmeliler. Düzgün duruş kaybettirmez aslında kazandırır.

            Ben geçen dönem Ak Partiden merkezde il Genel Meclis adayı idim. Hemde sıralamada yer almıştım. Ama parti içi muhalefet Genel Merkezde Milletvekilliğinden istifa ederim tehdidi ile beni listeden çıkardılar.

         O dönemin iki Milletvekili şahit ne küstüm nede darıldım. Aday olanlar kadar Milletvekilleri ile beraber ilçe, belde ve köyleri tek tek gezdim. Belki bazı adaylar benim kadar gezmemiştir. Duruş ve inanış bu olması gerekmez mi? Hemde adayken adaylıktan çıkarılmama rağmen.

        Onun için her şey bir dönemlilik olmamalı ve soyunduğun yerde giyinmelisin. Yeni aday adaylarına bu konuda uyarı yapmak istedim.

 

  • Cumartesi 11.4 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 12.8 ° / 8.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 12.3 ° / 8.3 ° false
  • BIST 100

    15811,53%0,87
  • DOLAR

    43,35% 0,25
  • EURO

    51,27% 0,73
  • GRAM ALTIN

    6944,72% 1,57
  • Ç. ALTIN

    11200,48% 2,32

Zonguldak

24.01.2026

  • İMSAK 06:35
  • GÜNEŞ 08:05
  • ÖĞLE 13:10
  • İKİNDİ 15:41
  • AKŞAM 18:05
  • YATSI 19:29
Vali Murat Duru’dan Aksaray–Adana Yol Kontrol ve Uygulama Noktasına Ziyaret Vali Murat Duru’dan Aksaray–Adana Yol Kontrol ve Uygulama Noktasına Ziyaret
AKSARAY BELEDİYESİ 410 KM’LİK YENİLEMEYLE ŞEHRİN ÇEHRESİNİ DEĞİŞTİRDİ BAŞKAN DİNÇER: ‘’MODERN BİR ŞEHİR İNŞA ETMEK İÇİN ÇALIŞMALARIMIZA DEVAM EDECEĞİZ’’
YERİNDE ÇÖZÜM MERKEZİ İLE TALEPLERE HIZLI VE ETKİN MÜDAHALE BAŞKAN DİNÇER; “VATANDAŞ MEMNUNİYETİNİ ESAS ALAN HİZMETLER ÜRETİYORUZ”
Rektör Arıbaş’tan İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Veysel Çakmak’a hayırlı olsun ziyareti Rektör Arıbaş’tan İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Veysel Çakmak’a hayırlı olsun ziyareti
Aksaray’da 74 Yaşındaki Kadın Evinde Ölü Bulundu Aksaray’da 74 Yaşındaki Kadın Evinde Ölü Bulundu
FOTOĞRAF TUTKUNLARINA MÜJDE AKSARAY BELEDİYESİ’NDEN FOTOĞRAFÇILIK KURSU FOTOĞRAF TUTKUNLARINA MÜJDE AKSARAY BELEDİYESİ’NDEN FOTOĞRAFÇILIK KURSU
Aksaray Valisi Murat Duru İlk İl Asayiş ve Güvenlik Toplantısını Gerçekleştirildi Aksaray Valisi Murat Duru İlk İl Asayiş ve Güvenlik Toplantısını Gerçekleştirildi
AKSARAY’DA UYUŞTURUCU OPERASYONU: 1728 ADET SENTETİK HAP ELE GEÇİRİLDİ AKSARAY’DA UYUŞTURUCU OPERASYONU: 1728 ADET SENTETİK HAP ELE GEÇİRİLDİ
Aksaray Şehit Aileleri Başkanı Hüseyin Koçak’tan Bayrağa Yapılan Saldırıya Sert Tepki Aksaray Şehit Aileleri Başkanı Hüseyin Koçak’tan Bayrağa Yapılan Saldırıya Sert Tepki
SELÇUKLU KÜLLİYESİNİN HİZMETE ALINMASI İÇİN GERİ SAYIM BAŞLADI SELÇUKLU KÜLLİYESİNİN HİZMETE ALINMASI İÇİN GERİ SAYIM BAŞLADI
ASÜ öğrencileri 13 sosyal sorumluluk projesi ile gönüllere dokundu ASÜ öğrencileri 13 sosyal sorumluluk projesi ile gönüllere dokundu
ASÜ’de üniversite–sanayi iş birliğini güçlendirecek SANTEK Ofisi kuruluyor ASÜ’de üniversite–sanayi iş birliğini güçlendirecek SANTEK Ofisi kuruluyor
Karabatak’tan Nusaybin’deki Bayrak Olayına Sert Tepki Karabatak’tan Nusaybin’deki Bayrak Olayına Sert Tepki
AKSARAY BELEDİYESİ’NDEN TÜRK BAYRAĞINA YAPILAN ÇİRKİN SALDIRIYA TEPKİ AKSARAY BELEDİYESİ’NDEN TÜRK BAYRAĞINA YAPILAN ÇİRKİN SALDIRIYA TEPKİ
TİGAD GENEL BAŞKANI OKAN GEÇGEL"Türk Bayrağına Yapılan Saldırı, Aziz Milletimize ve Devletimizin Kararlılığına Yönelmiş Alçak Bir Provokasyondur" TİGAD GENEL BAŞKANI OKAN GEÇGEL"Türk Bayrağına Yapılan Saldırı, Aziz Milletimize ve Devletimizin Kararlılığına Yönelmiş Alçak Bir Provokasyondur"