Ali Genç


KEŞKE AÇIKLAMA 1 AY ÖNCE YAPILSAYDI!

KEŞKE AÇIKLAMA 1 AY ÖNCE YAPILSAYDI!


Gecikmelide olsa açıklamayı yapmamış olsalardı yazının başlığı da, içeriği de daha da sert olacaktı!

Fakat 1 ay rötarlıda olsa yapılan açıklama ile en azından muhalefetten bir adımda olsa ileriye geçtiler.

10 yıldır bağırmakla hançeremi yırtmama rağmen muhalefetin yapmadığını gecikmelide olsa onların yapmış olmaları da kendileri için bir artıdır!

56 YIL SÜREN DUBE ESARETLİ2. İLÇELİĞİN BAŞLAMASININ 85.YILDÖNÜMÜNDE ONLARCA SİYASETÇİ, MESLEK ODASI VE STK YETKİLİSİNEDEN ?CUMHURBAŞKAN´INDAN KESİN İHALE TARİHİ ALIN DEDİM?

    2008 yılından bu yana hançeremi her yıl en az 10 defa yırtarcasına bu konuda yazdığım haberler ve köşe yazılarıyla dile getirdiğim 1861-1920 ve 1933-89 yılları arasında toplam olarak 115 yıl süren Aksaray´ı yer yüzünden silen 2 duble ilçelik esaretinin ana sebebi olan Ak Partinin ise 2004 yılı Mahalli seçim sözü olan bizi limanlara ve hammadde merkezlerine bağlayacak olan Demiryolu meselemizin bir an önce hizmet eder duruma getirilmesini diledim.

  Ayrıca bu yıl dönemlerinde onlarca siyasetçi, Meslek Odası ve STK yetkilisiyle Kanaat önderlerine gönderdiğim Cep telefonu mesajı ve birçoğuyla ise bire bir yaptığım görüşmelerle konunun bizim ilimiz için ne kadar önemli olduğunu, gerekenlerin yapılmaması halinde Aksaray olarak çekilecek sıkıntıları teker, teker belirtip gerekeni yeri ve zamanında yapmalarını diledim.

  1 Haziran da 1933-89 yılları arasındaki hiç hak etmediğimiz, asla ve asla da hak etmeyeceğimiz 2. İlçelik esaretine çarptırılmamızın fiilen başlamasının 85. kap kara yıldönümünde de geleneği bozmadan bu konuda yazdığım haber ve köşe yazısında dile getirdim.

  Bu yazımda Aksaray´ın Cumhurbaşkanı Erdoğan´dan Ak Partinin 2004 Mahalli Seçim sözü olan o günden bu yana kendisiyle birlikte en yetkili ağızlar tarafından ondan fazla tekrarlanan Aksaray-Ulukışla tren hattımız için vatandaşlarımız tarafından kesin ihale tarihi verilmesinin beklendiğini yazdım.

   Bu haber ve köşe yazılarını yayınlandığım gün ayrıca da sürekli yaptığım gibi onlarca Siyasiye, Meslek Odası ve STK yetkilisiyle ilimizin kanaat önderlerini bilgilendirme geleneğini de bozmayarak kendilerine attığım Cep telefonu mesajları ve bazılarıyla ise telefonla görüşerek Cumhurbaşkanı Erdoğan´dan istikbalimizin1. Olmazsa olmazı olan Aksaray-Ulukışla tren hattımız için kesin ihale tarihi sözü alınması için gerekenin mutlaka birlikte veya münferiden yapmalarını istedim.

 BU MESELELERE SAHİP OLMA VE TAKİP AÇIKLAMASI 1 AY ÖNCE YAPILSAYDI EN AZ 2 YIL KAZANIRDIK!

 Keşke Meslek Odaları tarafından bir kaç gün önce yapılan bu açıklama 1 ay önce Aksaray´ın hiç hak etmediği, asla ve asla da hak etmeyeceği 56 yıl süren duble ilçelik esaretine çarptırılmasının 85. yıl dönümüne denk  gelen1 Haziran Cuma günü Aksaray Yenigün gazetemiz, Aksaray Haberci, Aksaray Hamle, Aksaray Gen TR ile Sultanhanı Gen TR internet gazetelerinde benim yazdığım haber ve köşe yazısında belirtilenleri.

   Ertesi gün 2 Haziran Cumartesi günü ise Yeni Aksaray gazetesinde yayınlanan aynı istekleri yazan haberde belirtilenleri 1 aylık gecikmeyle yapılan açıklamayı  daha da önce gerçekleştirmiş olsalardı oluşturacağı etkiyle Aksaray olarak istikbalimizin1. olmazsa, olmazı hizmet olan Aksaray-Ulukışla tren hattımızın ihalesi konusunda kesin tarih alınabileceğinden en az 2 yıl önce bu hizmete kavuşturulmamız sağlanırdı!

AÇIKLAMA 1 AY ÖNCE YAPILMIŞ OLSAYDI 2 GAZETE VE 2 İNTERNET GAZETESİ YERİNE AKSARAYIN TÜM GAZETELERİNDE, İNTERNET GAZETELERİNDE, RADYO VE TV KANALLARIYLA GENEL GAZETE VE AJANSLARINDA YAYINLANMASIYLA 26 MAYIS 2011 İN ETKİSİYLE KESİN İHALE TARİHİ SÖZÜ ALINIRDI!

   Öyle olsaydı orta başlıkta da belirttiğim gibi iki gün ardı, ardına 2 gazetemiz ve 4 internet sitesinde yayınlanan haber ve köşe yazısından dahada etkili olurdu.

  Meslek Odaları tarafından yapılacak açıklama Aksaray ili genelinde yayın yapan tüm mahalli gazeteler, Radyolar ve uydudan yayın yapan TV kanallarımızla genel gazete ve ajanslarda da yayınlanacağından bu açıklamayla 26 Mayıs 2011deki etki sağlanmış olurdu.

AKSARAY´IN 13 GAZETESİNDEN 11´İNDE ORTAK BAŞLIKLA HABERİN YAYINLANDIĞI GÜN ERDOĞAN  MEYDANDA HEM PROJENİN MÜJDESİNİ, HEMDE BU PROJEYE BAŞLANILMASI TALİMATINI VERMİŞTİ!!!

   Gerçekten de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ı günlerce önceden belli olan partisinin Aksaray mitingini yapacağı 2 Haziran Cumartesi´den günler önce veya Cuma günü Muhalefet partileri, Meslek Odaları ve STK yetkilileriyle Kanaat önderleri tarafından medya organlarına gönderilecek bu isteği belirten basın bildirileri ile top yekun olarak konu gündem getirilmiş olsaydı 26 Mayıs 2011´deki etki sağlanmış olunurdu.

   26 Mayıs 2011 tarihindeki Ak Parti Aksaray mitinginin yapılacağının belli olmasıyla kendileriyle görüştüğüm atalarının mekanı Cennet olsun 68 Aksaray Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ali Südemen ve Aksaray Gazeteciler ve Yazarlar Cemiyeti Başkanı Celil Acar ın o günkü gazetelerimizin ortak başlıkla çıkması teklifimi olumlu karşıladılar!

  Bunun için bu konuda yazdığım haberi attıkları o zamanki ilimizde yayınlanan 13 gazeteden Uluırmak ve Egemen dışındaki 11 gazetemizde ortak başlık ve metinle yayınlanmasıyla Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından Başbakan olarak meydanda hem Aksaray-Ulukışla hattımızın yapılması müjdesi, hem de bu hatta başlatılması talimatı verildi.

  Bu yalın gerçek göz önüne alınarak Aksaray Ticaret Borsası Başkanı Hamit Özkök ve ATSO Başkanı Cüneyt Göktaş tarafından gecikmelide olsa bu konuda ortaya konan duruşun hizmetin gerçekleştirilmesine kadar istikrarlı şekilde devam etmesi.

    Bunun için zaman geçirmeden hemen Cumhurbaşkanı Erdoğan la temasa geçilerek 2 Haziran günü kendisi tarafından verilen? Aksaray-Ulukışla tren hattının ihalesini yakında yapacağız? sözünün bitim tarihide belli olacak şekilde kesin ihale tarihini almaları.

   Can damarımız olan E. 90 karayolunda meydana gelen can ile mal kaybına sebep olan kazalarını milimize edilmesini sağlayacak tedbirlere aynı zamanda Ankara-Niğde otobanından bu yolumuzun en az şekilde etkilenmesini sağlayacak tedbirlerin alınmasını.

   Ayrıca bizim için tarihin tekerrürünü engelleyecek diğer ihtiyaçlarımızın da istikrarla şekilde sonuç alınıncaya kadar takip edilmesi dileğiyle.

    Rabbim Yar ve Yardımcımız Olsun.

  • Pazar 16.2 ° / 12.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 12.4 ° / 10.5 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 9.8 ° / 9.2 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • BIST 100

    11007,37%0,81
  • DOLAR

    42,52% 0,07
  • EURO

    49,55% -0,06
  • GRAM ALTIN

    5743,85% -0,15
  • Ç. ALTIN

    9322,75% 0,27

Zonguldak

07.12.2025

  • İMSAK 06:26
  • GÜNEŞ 07:58
  • ÖĞLE 12:49
  • İKİNDİ 15:09
  • AKŞAM 17:30
  • YATSI 18:57
ESKİ CHP İL BAŞKANI FERDA BOZKURT’UN ONUR GÜNÜ ESKİ CHP İL BAŞKANI FERDA BOZKURT’UN ONUR GÜNÜ
Aksaray’da Ehliyetsiz ve Çekme Belgeli Araçla Trafiğe Çıkan Sürücüye 46 Bin Lira Ceza Aksaray’da Ehliyetsiz ve Çekme Belgeli Araçla Trafiğe Çıkan Sürücüye 46 Bin Lira Ceza
ASÜ’den Karapınar’a Yenilenebilir Enerji Teknik Gezisi; Öğrenciler Avrupa’nın En Büyük Güneş Enerji Santralini İnceledi ASÜ’den Karapınar’a Yenilenebilir Enerji Teknik Gezisi; Öğrenciler Avrupa’nın En Büyük Güneş Enerji Santralini İnceledi
ASÜ, CarbonZero360 Yazılımıyla 2024 ve 2025 Karbon Ayak İzini Hesapladı; Sürdürülebilirlik ve Yeşil Dönüşümde Öncü Üniversiteler Arasında ASÜ, CarbonZero360 Yazılımıyla 2024 ve 2025 Karbon Ayak İzini Hesapladı; Sürdürülebilirlik ve Yeşil Dönüşümde Öncü Üniversiteler Arasında
ASÜ’de Öğrenci Topluluklarına “Erasmus+ Proje Yazma Eğitimi” Düzenlendi ASÜ’de Öğrenci Topluluklarına “Erasmus+ Proje Yazma Eğitimi” Düzenlendi
Aksaray’da 2025 Yılında 228 Metruk Bina Yıkıldı Şehir Estetiği ve Güvenliği İçin Kapsamlı Temizlik Çalışması Aksaray’da 2025 Yılında 228 Metruk Bina Yıkıldı Şehir Estetiği ve Güvenliği İçin Kapsamlı Temizlik Çalışması
BELÇİKANIN OMURGALİ MİLLETVEKİLİ AHİDAR'A GÖRÜŞLERİNDEN VAZ GEÇMESİ İÇİN BAKANLIK RÜŞVETİ BELÇİKANIN OMURGALİ MİLLETVEKİLİ AHİDAR'A GÖRÜŞLERİNDEN VAZ GEÇMESİ İÇİN BAKANLIK RÜŞVETİ
BİR DERNEĞİN PES ETMEYEN HİKAYESİ ÇANKIRI ÇARŞISI ADI 100 YIL SONRA GERİ ALINDI BİR DERNEĞİN PES ETMEYEN HİKAYESİ ÇANKIRI ÇARŞISI ADI 100 YIL SONRA GERİ ALINDI
BAŞKAN DİNÇER: “AKSARAY, UNESCO ÖĞRENEN ŞEHİRLER AĞI’NA TÜRKİYE’DEN KABUL EDİLEN İKİ ŞEHİRDEN BİRİ OLDU BAŞKAN DİNÇER: “AKSARAY, UNESCO ÖĞRENEN ŞEHİRLER AĞI’NA TÜRKİYE’DEN KABUL EDİLEN İKİ ŞEHİRDEN BİRİ OLDU
Aksaray’ın STK Başkanları Canlı Yayında Birlik Mesajı Verdi: “Aksaray Yaşanabilir Bir Şehirdir, İmajımıza Hep Birlikte Sahip Çıkmalıyız” Aksaray’ın STK Başkanları Canlı Yayında Birlik Mesajı Verdi: “Aksaray Yaşanabilir Bir Şehirdir, İmajımıza Hep Birlikte Sahip Çıkmalıyız”
ASÜ atölyesinde geliştirilen otonom araç platformu kampüs içi testlere hazırlanıyor ASÜ atölyesinde geliştirilen otonom araç platformu kampüs içi testlere hazırlanıyor
Aksaray’da Balkonda Çıkan Yangında 2’si Çocuk 4 Kişi Dumandan Etkilendi Aksaray’da Balkonda Çıkan Yangında 2’si Çocuk 4 Kişi Dumandan Etkilendi
Aksaray’da Kayınpeder–Damat Kavgası: 26 Yaşındaki Genç Bıçakla Ağır Yaralandı Aksaray’da Kayınpeder–Damat Kavgası: 26 Yaşındaki Genç Bıçakla Ağır Yaralandı
Aksaray’da Hastane Otoparkında Feci Kaza: 92 Yaşındaki Muharrem Arslanhan Hayatını Kaybetti Aksaray’da Hastane Otoparkında Feci Kaza: 92 Yaşındaki Muharrem Arslanhan Hayatını Kaybetti
Aksaray Üniversitesi’nde 3 Aralık Coşkusu: Engelli Bireyler İçin Unutulmaz Farkındalık Programı Aksaray Üniversitesi’nde engelli bireyler unutulmaz bir gün yaşadı.