Ali Genç


İNGİLİZ TEŞVİKİ VE TAM DONANIMLI YARDIMLA GELEN YUNAN’A KARŞI ÇAKAR ALMAZ SİLAHLAR!!!

İNGİLİZ TEŞVİKİ VE TAM DONANIMLI YARDIMLA GELEN YUNAN’A KARŞI ÇAKAR ALMAZ SİLAHLAR!!!


 Cuma’dan devam.

    Tarihi bilgileri belirli seviyede olanların çok iyi bilecekleri gibi müttefikleri olan İtalyanların itirazına rağmen Yunanistan’ın ABD, İngiltere ve Fransa’nın tam teşvikleri ve savaşta kullandıkları silah, cephane ,araç ve gereç ile bunların yakıtı ile yedek parçalarıyla askerlerin iaşelerinin bile İngiltere tarafından karşılandığını bilir.

    Emperyalistler tarafından en son teknoloji ve modern imkânlarla desteklenip ayrıca da her türlü motivasyonu sağladıkları Yunanlıları Anadolu’dan atmak için kurulan milli ordumuzun savaşması için ise Doğu Cephesi’ndeki birliklerdeki sanatkâr askerlerin çalıştırıldığı silah onarımı yapılan bir atölyede onarılan silahlar.

      İşgal altındaki İstanbul Tophane Fabrikasından gizlice kaçırılarak getirilen toplar, yine bunları kaçıranlar tarafından Eskişehir Tren istasyonunda bir yıl süren çalışmada yeniden yapılan çeşitli çaptaki topların kama ve nişangâhları.

       Ayrıca onarılıp, değiştirilerek cepheye gönderilen toplar, yine bu atölyelerde bin bir maddi ve manevi fedakârlıkla/özveriyle birlikte maharetle yapılan tüfeklerin tadilatı, makineli tüfek onarımı ve kasatura yapılması çalışmaları.
      Sakarya Savaşı sırasındaki ihtiyaçların karşılanması için Keskin’de kurulan yapımevinde geceli gündüzlü çalışarak günlük olarak üretilen elli bin piyade tüfeği onarım ve dönüşümünün yapılması.

     Ankara’da İstasyon civarında bulunan onarım evinin tüfek onarımı yapılacak şekle getirilmesiyle burada yapılan üretimle elde edilen silahlar.

       Eskişehir’deki top onarım çalışmasının bitirilmesinden sonra burasının Ankara’da top ve tüfek bölümlerini içeren silâh tamirhanesi ve bir topçu mühimmat bölümü ile marangozhaneden oluşan askerî fabrika.
    Bu atölye ve bakım ile imalatların dışında Konya Aslanlı kışlada kılıç, kama, süngü, bıçak, kesici âletler ve silâhların yapıldığı atölye ile Kayseri’de kurulan buna benzer atölyede üretilen veya onarımı yapılanlarla, tadilatı yapılan silahlar.

  Bu gün önce o zamanki maddi ve manevi imkânlarıyla üstünde güneşin batmayan imparatorluğu olan Büyük Britanya Birleşik Krallığından(İngiltere Krallığı) sonraki Dünyanın ikinci muazzam devleti olan Fransa’nın tüm maddi ve manevi imkanlarıyla, yine onlara yardım eden iş birlikçi yerli Ermenilere karşı 1. Balkan savaşından itibaren elindeki avucundaki tüm maddi imkanlarının yanında evlatlarını da verdiğinden tükenmiş olan ülkemizin aynı şekilde tükenmiş illeri olan Antep, Urfa, Maraş ve Adana’nın yeni kurulmakta olan milli ordunun ciddi desteğini almadan vatanımızdan işgalci Fransızlar ve onların uşakları Ermenileri çıkartmalarını. 

      Ardından ise İngiltere ve Fransa başta olmak üzere tüm Avrupa’nın her türlü imkânla desteklediği Yunanlıları.

      Avrupa’nın neredeyse tamamının her türlü imkânla desteklediği Yunanın bu imkânlarına rağmen onları Anadolu’dan çıkartıp İzmir’de denize döküşümüzü sağlayan değirmenlere dökme su taşımamızı.!!!

      Bu dökme suyla değirmen çevirircesine küçük atölyelerde yapılan veya tamir edilen silahlarla çağın en modern silah ve teçhizatıyla diğer lojistik imkânları ve sayısal olarak ta bizden çok olan muazzam bir orduya karşı bu zaferin kazanılmasının akılla izahının mümkün olmadığını ortay koydum.

      Fakat yazımız yine de tamamlanamadı.

     Mevla’mızın izni keremiyle sizlerin de sabrıyla nasip olursa  Pazartesi günü dünyaya şan veren imanımızla kazandığımız 30 Ağustos Zaferimizin nasıl imanla kazanıldığını yine aynı şekilde bu konudaki somut kanıtlara yer vereceğim.

     Takibiyle gerekenin yapılması dileğiyle.

     Rabbim yar ve yardımcımız olsun.”

    Devamı Pazartesi’ye.

  • Pazartesi 12.4 ° / 10.5 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 9.8 ° / 9.2 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Çarşamba 10.5 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • BIST 100

    11007,37%0,81
  • DOLAR

    42,52% 0,07
  • EURO

    49,55% -0,06
  • GRAM ALTIN

    5743,85% -0,15
  • Ç. ALTIN

    9322,75% 0,27

Zonguldak

08.12.2025

  • İMSAK 06:27
  • GÜNEŞ 07:59
  • ÖĞLE 12:50
  • İKİNDİ 15:09
  • AKŞAM 17:30
  • YATSI 18:57
ESKİ CHP İL BAŞKANI FERDA BOZKURT’UN ONUR GÜNÜ ESKİ CHP İL BAŞKANI FERDA BOZKURT’UN ONUR GÜNÜ
Aksaray’da Ehliyetsiz ve Çekme Belgeli Araçla Trafiğe Çıkan Sürücüye 46 Bin Lira Ceza Aksaray’da Ehliyetsiz ve Çekme Belgeli Araçla Trafiğe Çıkan Sürücüye 46 Bin Lira Ceza
ASÜ’den Karapınar’a Yenilenebilir Enerji Teknik Gezisi; Öğrenciler Avrupa’nın En Büyük Güneş Enerji Santralini İnceledi ASÜ’den Karapınar’a Yenilenebilir Enerji Teknik Gezisi; Öğrenciler Avrupa’nın En Büyük Güneş Enerji Santralini İnceledi
ASÜ, CarbonZero360 Yazılımıyla 2024 ve 2025 Karbon Ayak İzini Hesapladı; Sürdürülebilirlik ve Yeşil Dönüşümde Öncü Üniversiteler Arasında ASÜ, CarbonZero360 Yazılımıyla 2024 ve 2025 Karbon Ayak İzini Hesapladı; Sürdürülebilirlik ve Yeşil Dönüşümde Öncü Üniversiteler Arasında
ASÜ’de Öğrenci Topluluklarına “Erasmus+ Proje Yazma Eğitimi” Düzenlendi ASÜ’de Öğrenci Topluluklarına “Erasmus+ Proje Yazma Eğitimi” Düzenlendi
Aksaray’da 2025 Yılında 228 Metruk Bina Yıkıldı Şehir Estetiği ve Güvenliği İçin Kapsamlı Temizlik Çalışması Aksaray’da 2025 Yılında 228 Metruk Bina Yıkıldı Şehir Estetiği ve Güvenliği İçin Kapsamlı Temizlik Çalışması
BELÇİKANIN OMURGALİ MİLLETVEKİLİ AHİDAR'A GÖRÜŞLERİNDEN VAZ GEÇMESİ İÇİN BAKANLIK RÜŞVETİ BELÇİKANIN OMURGALİ MİLLETVEKİLİ AHİDAR'A GÖRÜŞLERİNDEN VAZ GEÇMESİ İÇİN BAKANLIK RÜŞVETİ
BİR DERNEĞİN PES ETMEYEN HİKAYESİ ÇANKIRI ÇARŞISI ADI 100 YIL SONRA GERİ ALINDI BİR DERNEĞİN PES ETMEYEN HİKAYESİ ÇANKIRI ÇARŞISI ADI 100 YIL SONRA GERİ ALINDI
BAŞKAN DİNÇER: “AKSARAY, UNESCO ÖĞRENEN ŞEHİRLER AĞI’NA TÜRKİYE’DEN KABUL EDİLEN İKİ ŞEHİRDEN BİRİ OLDU BAŞKAN DİNÇER: “AKSARAY, UNESCO ÖĞRENEN ŞEHİRLER AĞI’NA TÜRKİYE’DEN KABUL EDİLEN İKİ ŞEHİRDEN BİRİ OLDU
Aksaray’ın STK Başkanları Canlı Yayında Birlik Mesajı Verdi: “Aksaray Yaşanabilir Bir Şehirdir, İmajımıza Hep Birlikte Sahip Çıkmalıyız” Aksaray’ın STK Başkanları Canlı Yayında Birlik Mesajı Verdi: “Aksaray Yaşanabilir Bir Şehirdir, İmajımıza Hep Birlikte Sahip Çıkmalıyız”
ASÜ atölyesinde geliştirilen otonom araç platformu kampüs içi testlere hazırlanıyor ASÜ atölyesinde geliştirilen otonom araç platformu kampüs içi testlere hazırlanıyor
Aksaray’da Balkonda Çıkan Yangında 2’si Çocuk 4 Kişi Dumandan Etkilendi Aksaray’da Balkonda Çıkan Yangında 2’si Çocuk 4 Kişi Dumandan Etkilendi
Aksaray’da Kayınpeder–Damat Kavgası: 26 Yaşındaki Genç Bıçakla Ağır Yaralandı Aksaray’da Kayınpeder–Damat Kavgası: 26 Yaşındaki Genç Bıçakla Ağır Yaralandı
Aksaray’da Hastane Otoparkında Feci Kaza: 92 Yaşındaki Muharrem Arslanhan Hayatını Kaybetti Aksaray’da Hastane Otoparkında Feci Kaza: 92 Yaşındaki Muharrem Arslanhan Hayatını Kaybetti
Aksaray Üniversitesi’nde 3 Aralık Coşkusu: Engelli Bireyler İçin Unutulmaz Farkındalık Programı Aksaray Üniversitesi’nde engelli bireyler unutulmaz bir gün yaşadı.