Ali Genç


İL OLMASAYDIK AKSARAY’IN SEÇİLMİŞLERİ, ATANMIŞLARIYLA, MESLEK ODALARI VE STK’LARINI KİM TAKARDI?!

İL OLMASAYDIK AKSARAY’IN SEÇİLMİŞLERİ, ATANMIŞLARIYLA, MESLEK ODALARI VE STK’LARINI KİM TAKARDI?!


   Önce başlıktaki soruyla konuya gireceğim.

   Eğer ki Aksaray Vilayet olmasaydı başlıkta saydıklarımın şu anki itibarları kesinlikle olamazdı!!!

   Kimse  kendilerini takmazdı!!

   Koca, koca makamları, lüks makam araçları, on ve yüz milyonluk bütçeleri olmazdı.!

 İLÇE İTİBARSIZLIĞI YERİNE VİLAYETLİK NİMETİNDEN FAYDALANANLAR BUNLARI SAĞLAYANLARA 35 YILDIR VEFASIZ!!!

   Başlık altından başlayarak bu orta başlığa kadar yazdıklarım nedeniyle alışılagelmiş üslubumu sürdürmeye devamla birlikte bu yazımda yuvarlak laflar yerine konuyu gerçeklerin ışığında somutlaştırarak Hakkın rızası çerçevesinde tarihi not düşerken vefasızlığı da gözler önüne sereceğim.

VALİ, BELEDİYE BAŞKANI,VEKİLLER,İGM BAKANI TÜM MESLEK KURULUŞLARI VE STK YETKİLİLERİ OKUSUN!!!

   Sonsuz şükürler ve hamdü senalar olsun ki Rabbimizin ben edna kuluyla birlikte yol arkadaşlığını nasip etmesinden dolayı şeref duyduğum.

  Bu samimi arkadaşlıkla bin bir emek, maddi ve manevi sıkıntılarla süren mücadeleyle kazanılan vilayetlik nimetiyle nelerin sağlandığını.

   Mekanları Cennet olası yol arkadaşlarımla birlikte bu nimet oluşturulmasaydı makamlarının arttırılan mevkii ve makamlarıyla arzı endam eden, fakat bunu sağlayanlara hak ettikleri vefayı 35 yıldır bırakın hakkıyla gösterilmesini bu artıyı yani makamlarına ve dolayısıyla kendilerine sağlanan bu itibarı kazandıran artı olmasaydı şu anki hallerini  olabildiğince net ve yalın şekilde gözler önüne sereceğim.

   Vilayetlik nimetinin bulundukları yere  kattığı  artı ,artı itibarın bilinmesi için Vali  ve Belediye başkanı ile Milletvekillerinin ,Meslek Odaları ve STK’ yetkililerinin hem kendilerine itibarın nasıl kazandırıldığını ,bu nimetin sağladıklarını karşı  kendilerinin ise  vefasızlığının görülmesi için mutlaka  yazılacakları okumalı.!!!

 TEVAZZUYU ANLAMAYAN ATANMIŞ VE SEÇİLMİŞLERLE MESLEK ODALARI YETKİLİLERİ MAKAMLARINA İTİBAR KATAN ARTIYI SAĞLAYANLAYANLARIN NE VEFAT EDENLERİNE, NEDE YAŞAYANLARINA HAK ETTİKLERİ VEFAYI AKLA ZİYAN  ŞEKİLDE GÖSTERMİYORLAR!!!

   Nokta atışı yapılmayarak genelleştirilerek söylenenleri maalesef atanmış ve seçilmişler ile Meslek Odaları ve STK yetkililerinin çok çok istisna dışındakileri ortaya konan tevazu yu anlayamadıklarından bu gün konuyu anlayabilecekleri dilden yani perçemlerinin önlerine düşmesini sağlayacak bir dille net olarak somut kanıtlarıyla yazacağım.!!!

AKSARAY İLÇE KALSAYDI ŞU ANKİ ATANMIŞ VE SEÇİLMİŞLERLE, MESLEK ODALARI VE STK YETKİLİLERİNİ KİM TANIRDI/ADAM YERİNE KOYUP  SAYGI GÖSTERİRLERDİKİ?!!!

   Aksaray halen ilçe olsaydı en iyi ihtimal ile  89 öncesi olduğu gibi  sözüm  hükümet nezdinde “il üstü ilçe(!)” konumunda olacaktı.

   Fakat bu ”İl üstü “ konumu cümlesinin savsata dan öteye olmadığını vereceğim Aksaray kamuoyuyla birlikte şahit olduğum birkaç olumsuzluk görüldüğünde bu söylemin ve dolayısıyla ilçeliğin dez avantajı ile bunun tam tersi olan  vilayetlik avantajı daha da iyi anlaşılacaktır.!!!

 35 SENEDİR VİLAYETLİK NİMETİYLE MAKAMLARINA İTABAR KAZANDIRILANLAR HER YIL KENDİLERİNE  YAPILAN ONLARCA YAZILI VE SÖZLÜ ÇAĞRIYA RAĞMEN AKSARAYIN HAYIRLI EVLATLARI VE ADAMLARININ İSİMLERİNİ ESERLERE VE KURUMLARINA VEREMEDİLER!!!

   Vilayet nimetiyle itibarı arttırılan makamlarda oturanlar şimdiye kadarki sayısız programlar ve açılışlarla, temel atma törenlerinde ve açılışlarında bunları sağlayanlardan vefat edenlerle, yaşayanların isimlerini Haluk Şahin Yazgı dışında kalanları anmazken, bir yerlere isimlerini vermezken 1994’ten itibaren kesintisiz olarak yapılan anma programlarıyla tanıtılan” Memleketimizin Hayırlı Evlatları ve Adamları” nın isimlerini  mevcut eserlerine, kurumlarının kütüphanelerine  bile  veremediler.

   Yazıyı uzatarak okuyanları sıkmamak için Mevla’mızın izniyle konumuza Cuma günü devam edeceğim.

   Tüm atanmış ve seçilmişlerin vefasızlıklarının aynısının kendilerine de kesinlikle gösterileceği gerçeğiyle öncelikle titreyerek vefasızlığa pişman olarak zaman geçirmeden kendilerinin e evlatlarının dünya ile ahiret saadetiyle yeni hizmetlerin teşviki için takip etmeleri ve ettirmeleri dileğiyle.

   Rabbim yar ve yardımcımız olsun.

   Devamı Cuma’ya.

  • Çarşamba 18.4 ° / 13.9 ° false
  • Perşembe 18.7 ° / 14.3 ° false
  • Cuma 19.9 ° / 13.5 ° false
  • BIST 100

    10728,60%0,28
  • DOLAR

    42,33% 0,00
  • EURO

    49,06% 0,01
  • GRAM ALTIN

    5537,39% 0,76
  • Ç. ALTIN

    9215,88% 0,29

Zonguldak

19.11.2025

  • İMSAK 06:09
  • GÜNEŞ 07:39
  • ÖĞLE 12:43
  • İKİNDİ 15:14
  • AKŞAM 17:37
  • YATSI 19:02
Aksaray Şehit Aileleri Derneği’nden Şehitler İçin Fidan Dikme Etkinliği Aksaray Şehit Aileleri Derneği’nden Şehitler İçin Fidan Dikme Etkinliği
Ihlara Vadisi ve Belisırma İçin Yeni Turizm Projeleri Yolda Ihlara Vadisi ve Belisırma İçin Yeni Turizm Projeleri Yolda
ASÜ ve Kırıkkale Üniversitesi İş Birliğiyle Bilim ve Kalite Buluşması Düzenlendi ASÜ ve Kırıkkale Üniversitesi İş Birliğiyle Bilim ve Kalite Buluşması Düzenlendi
Aksaray Üniversitesi 2. Ar-Ge Proje Pazarı’nda Ödüller Sahiplerini Buldu Aksaray Üniversitesi 2. Ar-Ge Proje Pazarı’nda Ödüller Sahiplerini Buldu
Aksaray Belediyesi’nden Şehre Yeni Nefes: Millet Bahçesi ve Meydan Düzenlemesi Projesi Hızla İlerliyor Aksaray Belediyesi’nden Şehre Yeni Nefes: Millet Bahçesi ve Meydan Düzenlemesi Projesi Hızla İlerliyor
Aksaray’da Hz. Ali Şifa Camii İbadete Açılıyor: Açılışı TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş Yapacak Aksaray’da Hz. Ali Şifa Camii İbadete Açılıyor: Açılışı TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş Yapacak
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Kültür ve Sanat Politikaları Başkanı Hüseyin Yayman ve heyetinden Şair Sezai Karakoç’un ölüm yıldönümünde kabrine ziyaret AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Kültür ve Sanat Politikaları Başkanı Hüseyin Yayman ve heyetinden Şair Sezai Karakoç’un ölüm yıldönümünde kabrine ziyaret
TİGAD GENEL BAŞKANI GEÇGEL" KIBRIS TÜRK HALKININ DİRENİŞİ TARİHİ BİR DESTANDIR" TİGAD GENEL BAŞKANI GEÇGEL" KIBRIS TÜRK HALKININ DİRENİŞİ TARİHİ BİR DESTANDIR"
CHP Aksaray Kadın Kollarından Çarpıcı Açıklama:“Kadınlar Ölmesin, Gençler Yaşasın! Bu Çürümüş Düzen Değişecek!” CHP Aksaray Kadın Kollarından Çarpıcı Açıklama:“Kadınlar Ölmesin, Gençler Yaşasın! Bu Çürümüş Düzen Değişecek!”
68 Aksaray Kültür Derneği’nden Genel Sekreter Samet Öztürk’e Hayırlı Olsun Ziyareti 68 Aksaray Kültür Derneği’nden Genel Sekreter Samet Öztürk’e Hayırlı Olsun Ziyareti
AKSARAY BELEDİYESİ GAZZELİ ŞEHİTLER YAYA ÜST GEÇİDİ AÇILIŞA HAZIR AKSARAY BELEDİYESİ GAZZELİ ŞEHİTLER YAYA ÜST GEÇİDİ AÇILIŞA HAZIR
Aksaray’da Ters Yola Giren Sürücü Dehşet Saçtı: 5 Araç ve 2 Yayaya Çarptı Aksaray’da Ters Yola Giren Sürücü Dehşet Saçtı: 5 Araç ve 2 Yayaya Çarptı
Aksaray’da Otomobilin Bagajındaki Tüp Patladı: 1 Yaralı Aksaray’da Otomobilin Bagajındaki Tüp Patladı: 1 Yaralı
AKSARAY BELEDİYESİ ÇOCUK AKTİVİTE MERKEZİNDE EĞLENCELİ KURSLAR BAŞLIYOR AKSARAY BELEDİYESİ ÇOCUK AKTİVİTE MERKEZİNDE EĞLENCELİ KURSLAR BAŞLIYOR
YOL YAPIM ÇALIŞMALARI YERİNDE İNCELENDİ YOL YAPIM ÇALIŞMALARI YERİNDE İNCELENDİ