Erdogan Kaya


Hoş geldin sayın Mantı

Hoş geldin sayın Mantı


Öncelikle Aksaray ilimize vali olarak atanan Sayın Ali Mantı Beye hoş geldiniz diyorum. Sayın valim öncelikle Aksarayımız anadolunun göbeğinde bir Selçukluya başkentlik yapmış manevi değerleri ile bilinen bir il. Biz zatı alinize ilimizi anlatacak değiliz. Muhtemelen atanmanız yapıldıktan sonra Aksaray´la ilgili az da olsa bir araştırma yapmışınızdır. Bundan sonrada daha detaylı bilgi edineceğinizi biliyoruz. Aksaray ile ilgili 9 eserimin ? Tarihten günümüze Aksaray? ile ilgili derleme eserimi umarım sizlere takdim ederim.

Giden valimiz Sayın Aykut Pekmez Beyin soyadının Pekmez, yeni valimizinde soyadının Mantı olması inşallah Sayın Mantının lezzeti de soyadı gibidir. Sayın valimizin atanmasından sonra Bingöl de yaşayan bazı dostlarımdan bilgi almaya çalıştım, soyadı gibi lezzetli dediler.

Bunu neden söylediğime gelince eski valilerimizden şimdi Milletvekili olan Sayın Selami Altınok valimizi kısa dönem ilimizde kalmasına rağmen Aksaray hala hatırlamaktadır. Benimde bugüne kadar en yakın olduğum bir kadim dostumdu hala görüşmekteyiz.

Bingöl ilinde yaşayan dostlardan edindiğim bilgiye göre Sayın Valimiz Ali Mantı Beyde Selami Beyden fazlalığının olduğunu eksiğinin olmadığının bilgisini aldım. Bu da bizleri son derece mutlu ettiğini söyleyebilirim.

Sayın Mantı´nın sürekli halkla iç içe olduğunu ve koltuğuna pek yapışık olmadığını öğrenmek fevkalade güzel. Yani halkın adamı ve halkın içinde olan bir idareci olduğunu dostlarımız bizlere anlattı.

Kendisini sevmeyenlerin ise örgüt mensubu olanların olduğu anlatıldı. Hatta tayinin duyulması üzerine Bingöl kaybetti Aksaray kazandı dediler. Doğu ilinde böyle bir sevgiye layık olan bir idareci herhalde ilimizle de özdeşleşir.

Kendisinin çok sosyal olduğu ve sportif aktiviteleri sevdiği, muhafazakar bir yapıya sahip olduğu anlatıldı. Vatandaş benim ayağıma gelsin mantığından uzak, aksine vatandaşın ayağına giden bir idareci olduğu da bizlere anlatıldı.

Bugüne kadar ilimizde hizmet yapan Sayın valilerimiz az veya çok hizmetler yapmıştır. Ancak Sayın Mantı´dan çok daha güzel beklentilerimiz olduğunu söyleyebilirim. Çünkü Aksaray daha iyi hizmetlere layık bir il.

İlk aldığım intiba ise toplantı ve randevulara sadık, randevusuna aksaklık yapanlardan hoşlanmadığıdır. Gerçekten bu işin ciddiyetini göstermektedir. Bürokrasiden gelen ve toplantı ve gösterileri organize eden eski bir bürokrat olarak randevusunu aksatanları bende sevmem.

Bu bir ciddiyettir. İşini ve programına sadakat ve sadık olmak başarı getirir. Bundan dolayıdır ki, bürokratlarımız bu konuya dikkat etmeliler. Yoksa toplantı ve randevusuna zamanında gelmeyenler kapıda kalabilir.

Tabi bu yazdıklarım dostların bize anlattıkları. Sayın Mantıyı zaman içerisinde görüp değerlendireceğiz. Umarım anlatılanların daha fazlasını görme imkanı buluruz. Bizde bu güzel hizmet ve başarıları okurlarımızla paylaşırız.

Sayın Valimiz Ali Mantı Beye tekrar hoş geldin diyor ve başarılarını temenni ediyorum. Rabbım yar ve yardımcısı olsun.

  • Pazartesi 18.4 ° / 12.7 ° Güneşli
  • Salı 20 ° / 13.5 ° Güneşli
  • Çarşamba 18.4 ° / 13.9 ° false
  • BIST 100

    10565,74%-0,59
  • DOLAR

    42,32% 0,20
  • EURO

    49,11% 0,01
  • GRAM ALTIN

    5556,15% 0,10
  • Ç. ALTIN

    9220,38% 0,00

Zonguldak

17.11.2025

  • İMSAK 06:07
  • GÜNEŞ 07:37
  • ÖĞLE 12:43
  • İKİNDİ 15:15
  • AKŞAM 17:39
  • YATSI 19:03
TİGAD GENEL BAŞKANI GEÇGEL" KIBRIS TÜRK HALKININ DİRENİŞİ TARİHİ BİR DESTANDIR" TİGAD GENEL BAŞKANI GEÇGEL" KIBRIS TÜRK HALKININ DİRENİŞİ TARİHİ BİR DESTANDIR"
CHP Aksaray Kadın Kollarından Çarpıcı Açıklama:“Kadınlar Ölmesin, Gençler Yaşasın! Bu Çürümüş Düzen Değişecek!” CHP Aksaray Kadın Kollarından Çarpıcı Açıklama:“Kadınlar Ölmesin, Gençler Yaşasın! Bu Çürümüş Düzen Değişecek!”
68 Aksaray Kültür Derneği’nden Genel Sekreter Samet Öztürk’e Hayırlı Olsun Ziyareti 68 Aksaray Kültür Derneği’nden Genel Sekreter Samet Öztürk’e Hayırlı Olsun Ziyareti
AKSARAY BELEDİYESİ GAZZELİ ŞEHİTLER YAYA ÜST GEÇİDİ AÇILIŞA HAZIR AKSARAY BELEDİYESİ GAZZELİ ŞEHİTLER YAYA ÜST GEÇİDİ AÇILIŞA HAZIR
Aksaray’da Ters Yola Giren Sürücü Dehşet Saçtı: 5 Araç ve 2 Yayaya Çarptı Aksaray’da Ters Yola Giren Sürücü Dehşet Saçtı: 5 Araç ve 2 Yayaya Çarptı
Aksaray’da Otomobilin Bagajındaki Tüp Patladı: 1 Yaralı Aksaray’da Otomobilin Bagajındaki Tüp Patladı: 1 Yaralı
AKSARAY BELEDİYESİ ÇOCUK AKTİVİTE MERKEZİNDE EĞLENCELİ KURSLAR BAŞLIYOR AKSARAY BELEDİYESİ ÇOCUK AKTİVİTE MERKEZİNDE EĞLENCELİ KURSLAR BAŞLIYOR
YOL YAPIM ÇALIŞMALARI YERİNDE İNCELENDİ YOL YAPIM ÇALIŞMALARI YERİNDE İNCELENDİ
Aksaray’da Feci Kaza: Baba Traktörle 2 Yaşındaki Kızına Çarptı! Aksaray’da Feci Kaza: Baba Traktörle 2 Yaşındaki Kızına Çarptı!
Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası’ndan Emek Yoğun Sektörler İçin Destek Çağrısı Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası’ndan Emek Yoğun Sektörler İçin Destek Çağrısı
TOKİ 500 Bin Konut Dolandırıcılığına Karşı Uyarı TOKİ 500 Bin Konut Dolandırıcılığına Karşı Uyarı
Yeni Sanayi Sitesi İşyerleri Cumartesi Günleri Öğleden Sonra Kapalı Olması İçin Çalışma Başlattık Yeni Sanayi Sitesi İşyerleri Cumartesi Günleri Öğleden Sonra Kapalı Olması İçin Çalışma Başlattık
TİGAD Genel Başkanı Okan Geçgel’den Uçak Kazası Şehitlerimiz İçin Taziye Mesajı TİGAD Genel Başkanı Okan Geçgel’den Uçak Kazası Şehitlerimiz İçin Taziye Mesajı
Aksaray’da 17 Milyon Liralık Kaçak Ürün Operasyonu: 4 Şüpheli Hakkında İşlem Yapıldı Aksaray’da 17 Milyon Liralık Kaçak Ürün Operasyonu: 4 Şüpheli Hakkında İşlem Yapıldı
Aksaray’da 26 Yaşındaki Genç İntihar Ederek Yaşamına Son Verdi Aksaray’da 26 Yaşındaki Genç İntihar Ederek Yaşamına Son Verdi