Ali Genç


HAKKIMIZ OLANI VERENLERİN DÜNYA VE AHİRETİ ABAT,AKSİNDE İSE BERBAT OLUR!!!

HAKKIMIZ OLANI VERENLERİN DÜNYA VE AHİRETİ ABAT,AKSİNDE İSE BERBAT OLUR!!!


     34 yıl önce bu gün resmi gazetede yayınlanan 3578 sayılı kanunla resmen il olan Aksaray’ımız bugünkü  haberde belirtildiği gibi aradan geçen zaman içinde her yönüyle tıpkı 1920 ve 33 arasında olduğu gibi ülkemizin parlayan yıldızı oldu.

    34 Yıl önce 15 Haziran 1989 günü TBMM’sinde Rabbimizin izniyle önce dönemin DYP milletvekili Mahmut Öztürk ağabeyin desteğiyle meclisin seyirci locasında bir çok yıl dönümünde isimlerini belirttiğim hemşerilerimizle birlikte seyrederken Meclisin insan haklarını dışlayan iç tüzüğü gereği seyircilerin ayaklarını uzatamaması, ayak ,ayak  üstüne atamaması, uyuklayamaması yasaklarına ve bunları sürekli yaptıkları ikazlarıyla bu tüzüğü uygulamaya çalışan Polislerin ikazına dayanamadığımızdan kızım Remziye ile dışarı çıkmak zorunda kaldık.

   Yine Mevla’mızın o yüce iradesiyle oluşan tevafukla dönemin ANAP grup başkan vekili vilayetimizin 3 siyasetçisinden biri olan merhum Raşit Daldal’ın bizi görerek bu tür yasakların uygulanmadığı Kor diplomat locasına çıkartmasıyla fani gözlerle kanunun genel kurulda görüşülmesiyle kabulüne kadarki safhanın tamamını oradan seyretme imkanı bulduk.

  Yapılan görüşmelerin ardından akşama doğru kabul edilen 3578 sayılı kanun kabulünden 1 hafta sonra dönemin Cumhurbaşkanı Kenan Evren tarafından 34 yıl önce bugün imzalanarak Resmi gazetede yayınlanmasıyla Aksaray 56 yıllık ikinci ilçelik esaretinden resmen kurtularak il oldu.

   34 yılda her konuda sağlanan muhteşem gelişmelerle bölgesinin ve ülkemizin parlayan yıldızı olmayı  sağlayan ilimiz için tarihin tekerrür etmemesinin sağlanması.

  Bunun için ise zaman geçirilmeden 2004 ten bu yana sabırla beklenen Aksaray-Ulukışla Demir yolunun zaman geçirilmeden bitim tarihide belli olacak şekilde ihalesinin yapılması.

     7 Şubat 2017 tarihli dönemin Ulaştırma bakanı Ahmet Arslan onaylı tedbirlerin E.90 için zaman geçirilmeden alınarak bu bizimle birlikte ayrıca da 7 ilçenin ide can damarı olan bu yolunu Otobandan en az şekilde etkilenecek tedbirlerin alınması.

    Yılın 4 mevsimi 7/24 çalışan hava limanının maksimum gelecek 5 yılda hizmete açılması için planlanmasının yapılması.

   Aksaraylılar ın şu anda sağlıkta çektikleri sıkıntıları milimize edecek bir  devlet hastanesinin zaman geçirilmeden planlanmasıyla tarihin tekerrürünü engelleyecek tüm yatırımların zamanında alınmasının sağlanması.

  Bunları sağlayacak olanların dünyaları ile birlikte ahiretlerinin de abat olacağı, aksinde ise berbat olacağı bilinciyle gerekenlerin zamanında yapılması dileğiyle resmen il oluşumuzun 34. yıl dönüm kutlu olsun. Rabbim yar ve yardımcımız olsun.

 

 

  • Cumartesi 11.4 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 12.8 ° / 8.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 12.3 ° / 8.3 ° false
  • BIST 100

    15811,53%0,87
  • DOLAR

    43,35% 0,25
  • EURO

    51,27% 0,73
  • GRAM ALTIN

    6944,72% 1,57
  • Ç. ALTIN

    11200,48% 2,32

Zonguldak

24.01.2026

  • İMSAK 06:35
  • GÜNEŞ 08:05
  • ÖĞLE 13:10
  • İKİNDİ 15:41
  • AKŞAM 18:05
  • YATSI 19:29
Vali Murat Duru’dan Aksaray–Adana Yol Kontrol ve Uygulama Noktasına Ziyaret Vali Murat Duru’dan Aksaray–Adana Yol Kontrol ve Uygulama Noktasına Ziyaret
AKSARAY BELEDİYESİ 410 KM’LİK YENİLEMEYLE ŞEHRİN ÇEHRESİNİ DEĞİŞTİRDİ BAŞKAN DİNÇER: ‘’MODERN BİR ŞEHİR İNŞA ETMEK İÇİN ÇALIŞMALARIMIZA DEVAM EDECEĞİZ’’
YERİNDE ÇÖZÜM MERKEZİ İLE TALEPLERE HIZLI VE ETKİN MÜDAHALE BAŞKAN DİNÇER; “VATANDAŞ MEMNUNİYETİNİ ESAS ALAN HİZMETLER ÜRETİYORUZ”
Rektör Arıbaş’tan İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Veysel Çakmak’a hayırlı olsun ziyareti Rektör Arıbaş’tan İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Veysel Çakmak’a hayırlı olsun ziyareti
Aksaray’da 74 Yaşındaki Kadın Evinde Ölü Bulundu Aksaray’da 74 Yaşındaki Kadın Evinde Ölü Bulundu
FOTOĞRAF TUTKUNLARINA MÜJDE AKSARAY BELEDİYESİ’NDEN FOTOĞRAFÇILIK KURSU FOTOĞRAF TUTKUNLARINA MÜJDE AKSARAY BELEDİYESİ’NDEN FOTOĞRAFÇILIK KURSU
Aksaray Valisi Murat Duru İlk İl Asayiş ve Güvenlik Toplantısını Gerçekleştirildi Aksaray Valisi Murat Duru İlk İl Asayiş ve Güvenlik Toplantısını Gerçekleştirildi
AKSARAY’DA UYUŞTURUCU OPERASYONU: 1728 ADET SENTETİK HAP ELE GEÇİRİLDİ AKSARAY’DA UYUŞTURUCU OPERASYONU: 1728 ADET SENTETİK HAP ELE GEÇİRİLDİ
Aksaray Şehit Aileleri Başkanı Hüseyin Koçak’tan Bayrağa Yapılan Saldırıya Sert Tepki Aksaray Şehit Aileleri Başkanı Hüseyin Koçak’tan Bayrağa Yapılan Saldırıya Sert Tepki
SELÇUKLU KÜLLİYESİNİN HİZMETE ALINMASI İÇİN GERİ SAYIM BAŞLADI SELÇUKLU KÜLLİYESİNİN HİZMETE ALINMASI İÇİN GERİ SAYIM BAŞLADI
ASÜ öğrencileri 13 sosyal sorumluluk projesi ile gönüllere dokundu ASÜ öğrencileri 13 sosyal sorumluluk projesi ile gönüllere dokundu
ASÜ’de üniversite–sanayi iş birliğini güçlendirecek SANTEK Ofisi kuruluyor ASÜ’de üniversite–sanayi iş birliğini güçlendirecek SANTEK Ofisi kuruluyor
Karabatak’tan Nusaybin’deki Bayrak Olayına Sert Tepki Karabatak’tan Nusaybin’deki Bayrak Olayına Sert Tepki
AKSARAY BELEDİYESİ’NDEN TÜRK BAYRAĞINA YAPILAN ÇİRKİN SALDIRIYA TEPKİ AKSARAY BELEDİYESİ’NDEN TÜRK BAYRAĞINA YAPILAN ÇİRKİN SALDIRIYA TEPKİ
TİGAD GENEL BAŞKANI OKAN GEÇGEL"Türk Bayrağına Yapılan Saldırı, Aziz Milletimize ve Devletimizin Kararlılığına Yönelmiş Alçak Bir Provokasyondur" TİGAD GENEL BAŞKANI OKAN GEÇGEL"Türk Bayrağına Yapılan Saldırı, Aziz Milletimize ve Devletimizin Kararlılığına Yönelmiş Alçak Bir Provokasyondur"