Abbas Satır


ÇANKAYA BELEDİYESİ'NİN PİLİ Mİ BİTTİ?

ÇANKAYA BELEDİYESİ'NİN PİLİ Mİ BİTTİ?


ÇANKAYA BELEDİYESİ'NİN PİLİ Mİ BİTTİ?

 

 

Geçtiğimiz Cuma günü kaleme aldığım yazıda, Çankaya Belediye Başkanı Hüseyin Can Güner’e doğrudan seslenmiş ve ilçedeki semt pazarlarında denetim amacıyla kullanılan tartıların olmadığını gündeme getirmiştim.

 

Özellikle Birlik Mahallesi’nde kurulan Perşembe Pazarı’nda yaşadığım somut bir olayı paylaşarak, denetim zafiyetine dikkat çekmiştim.

 

Aradan günler geçti. Ne bir açıklama ne de bir düzeltme geldi. Çankaya Belediyesi’nden tek satır yanıt(cevap) gelmedi.

 

Burada belediyenin Basın-Yayın Müdürlüğü’ne de bir parantez açmak gerek. Görev tanımları oldukça net: Basın-yayın organlarını düzenli olarak takip etmek, belediyeyle ilgili çıkan haberleri arşivlemek ve kamuoyunun doğru bilgilendirilmesini sağlamak. Medyada yer alan yanlış veya eksik bilgilerle ilgili tedbir almak da bu birimin asli sorumluluğunda.

 

Peki ya bu sessizlik neden? Yazıyı görmediler mi, yoksa gördüler de görmezden mi geldiler?

 

Oysa yazının yayınlandığı gün tanıdığım ve tanımadığım birçok kişiden geri dönüşler aldım. Kimileri sitem etti, kimileri ironi yaptı, kimileri destek verdi.

 

Bir dostum şöyle yazmış: “Hem oyunuzu verdiğinizi söylüyorsunuz, hem de şikâyet ediyorsunuz. Pili bitmiş kişilere oy verirseniz, yarın pazarda sopa da yersiniz. Halbuki yanlış tartan pazarcının ruhsatı iptal edilse, diğerleri de cesaret edemez.”

 

Benim sorguladığım asıl şey, denetimden sorumlu Çankaya Belediye Zabıtasının neden pazar yerlerine vatandaşın kontrol edebileceği tartılar yerleştirmediği idi.

 

Bir başka okurum da şöyle demiş: “Mitinglerde boy gösteren, koltukta oturan genç başkana Bahçelievler, Emek’teki Pazar yerlerinin perişanlığını ve Kavaklıdere’deki sokakların durumunu sorsaydın, seni alkışlardık.”

 

50 yılı aşan gazetecilik mesleğimde öğrendiğim en temel ilke şudur: “Haber tarafsız, yorum hürdür.” Ben yaşadığım olayı yazdım. Taraf tutmadım, uydurmadım, büyütmedim. Ancak buna rağmen belediyeden tek kelime açıklama gelmemesi gerçekten düşündürücüdür.

 

SONSÖZ Medya Grubu çatısı altında yer alan iki internet haber sitesi ve bir yazılı gazete var. Hepsini taradım. Geçmişte Çankaya Belediyesi’ni hedef alan tek bir olumsuz yazı ya da yorum bulamadım.

 

Bu da gösteriyor ki mesele kişisel değil, kamu yararına duyulan sorumlulukla kaleme alınmış bir yazıdan ibarettir.

 

Buradan Çankaya Belediye Başkanı Sayın Başkan Hüseyin Can Güner’e bir kez daha sesleniyorum:

 

Eğer belediyenin tartısının pili bittiyse, pazarcının tartısının doğru çalışıp çalışmadığını kim denetleyecek? Bazı tezgâhlarda kullanılan elektronik terazilerin ekranı görünmüyor, rakamlar seçilmiyor. Denetim zafiyeti ciddi bir güven sorununa yol açıyor.

 

Vatandaş zaten fiyatların yüksekliğinden nefes alamaz hale geldi. Şimdi bir de güven sorunu eklendi. Pazarda elinde üç kuruşla alışveriş yapmaya çalışan insanlar, yanlış tartımla daha da mağdur ediliyor. Denetim sorumluluğu ise belediyede.

 

Sayın Başkan, sosyal medyada paylaşım yapmak, pazarda kısa bir gezintiye çıkmak yetmiyor. Gerçek sorunları yerinde görüp, hissetmek ve çözüm üretmek gerekiyor.

 

Çankaya halkı sizden söz değil, icraat bekliyor.

 

Küçücük bir tartının bile belediye için bir kriz başlığına dönüşmesi düşündürücü. Sorun küçük olabilir ama çözüm üretilemediği her gün, vatandaşın güveni biraz daha azalır.

 

Lütfen bu sesi duyun. Sadece pazarları değil, halkın nabzını da denetleyin.

 

 

 

 


 

  • Cuma 33.2 ° / 17.3 ° Güneşli
  • Cumartesi 34.2 ° / 13.3 ° Güneşli
  • Pazar 35.8 ° / 16.1 ° Güneşli
  • BIST 100

    10689,05%0,92
  • DOLAR

    40,54% -0,50
  • EURO

    47,67% -0,44
  • GRAM ALTIN

    4387,96% -0,57
  • Ç. ALTIN

    7022,06% 0,00

Aksaray

25.07.2025

  • İMSAK 03:52
  • GÜNEŞ 05:33
  • ÖĞLE 12:55
  • İKİNDİ 16:47
  • AKŞAM 20:08
  • YATSI 21:41
AKSARAY BELEDİYESİ, 40 METRELİK YENİ ÇEVRE YOLUNUN YAPIMINA ENGEL TEŞKİL EDEN SON YAPININDA YIKIMINI GERÇEKLEŞTİRDİ AKSARAY BELEDİYESİ, 40 METRELİK YENİ ÇEVRE YOLUNUN YAPIMINA ENGEL TEŞKİL EDEN SON YAPININDA YIKIMINI GERÇEKLEŞTİRDİ
ASÜ’de çölleşme ve erozyonlamücadele çalışmaları görüşüldü ASÜ’de çölleşme ve erozyonlamücadele çalışmaları görüşüldü
AKSARAY BELEDİYESİ TOPLU NİKAH TÖRENİ İLE AİLE KURUMUNUN TEMELİNİ GÜÇLENDİRDİ AKSARAY BELEDİYESİ TOPLU NİKAH TÖRENİ İLE AİLE KURUMUNUN TEMELİNİ GÜÇLENDİRDİ
AK PARTİ HEYETİ SAHADA: ESNAF VE VATANDAŞLA BULUŞTULAR AK PARTİ HEYETİ SAHADA: ESNAF VE VATANDAŞLA BULUŞTULAR
Aksaray Valisi Kumbuzoğlu, Gazeteci Rasim Gül’ü Hastanede Ziyaret Etti Aksaray Valisi Kumbuzoğlu, Gazeteci Rasim Gül’ü Hastanede Ziyaret Etti
Aksaray'da Gurbetçiler Geldi, Düğün Sezonu Açıldı! Aksaray'da Gurbetçiler Geldi, Düğün Sezonu Açıldı!
DİYARBAKIR EĞİL BELEDİYESİNDEN PİKNİK ALANLARINDA TEMİZLİK KAMPANYASI DİYARBAKIR EĞİL BELEDİYESİNDEN PİKNİK ALANLARINDA TEMİZLİK KAMPANYASI
TİGAD Genel Başkanı Geçgel: “Basın hür olmadan toplum nefes alamaz" TİGAD Genel Başkanı Geçgel: “Basın hür olmadan toplum nefes alamaz"
Aksaray Belediyesi’nden Geri Dönüşüme Büyük Katkı: Günlük 17,3 Ton Atık Ekonomiye Kazandırılıyor Aksaray Belediyesi’nden Geri Dönüşüme Büyük Katkı: Günlük 17,3 Ton Atık Ekonomiye Kazandırılıyor
Aksaray’ın Son Ariflerinden Şeyh Osman Efendi’nin Hayatı Kitap Oldu Aksaray’ın Son Ariflerinden Şeyh Osman Efendi’nin Hayatı Kitap Oldu
Hakan Kılınçkaya’nın Genel Sekreterlik Görevi Sona Erdi Hakan Kılınçkaya’nın Genel Sekreterlik Görevi Sona Erdi
AKSARAY’DA ORMANLAR DRONE VE KOMANDO TİMLERİYLE KORUNUYOR AKSARAY’DA ORMANLAR DRONE VE KOMANDO TİMLERİYLE KORUNUYOR
Aksaray OSB’de Forklift Kazası: 25 Yaşındaki İşçi Hayatını Kaybetti Aksaray OSB’de Forklift Kazası: 25 Yaşındaki İşçi Hayatını Kaybetti
AKG Özel Güvenlik’ten Türkiye Genelinde Büyük Başarı AKG Özel Güvenlik’ten Türkiye Genelinde Büyük Başarı
Aksaray'da İstişare Toplantısından Birlik, Hizmet ve Yerel Kalkınma Mesajı Çıktı Aksaray'da İstişare Toplantısından Birlik, Hizmet ve Yerel Kalkınma Mesajı Çıktı