Abbas Satır


ÇANKAYA BELEDİYESİ'NİN PİLİ Mİ BİTTİ?

ÇANKAYA BELEDİYESİ'NİN PİLİ Mİ BİTTİ?


ÇANKAYA BELEDİYESİ'NİN PİLİ Mİ BİTTİ?

 

 

Geçtiğimiz Cuma günü kaleme aldığım yazıda, Çankaya Belediye Başkanı Hüseyin Can Güner’e doğrudan seslenmiş ve ilçedeki semt pazarlarında denetim amacıyla kullanılan tartıların olmadığını gündeme getirmiştim.

 

Özellikle Birlik Mahallesi’nde kurulan Perşembe Pazarı’nda yaşadığım somut bir olayı paylaşarak, denetim zafiyetine dikkat çekmiştim.

 

Aradan günler geçti. Ne bir açıklama ne de bir düzeltme geldi. Çankaya Belediyesi’nden tek satır yanıt(cevap) gelmedi.

 

Burada belediyenin Basın-Yayın Müdürlüğü’ne de bir parantez açmak gerek. Görev tanımları oldukça net: Basın-yayın organlarını düzenli olarak takip etmek, belediyeyle ilgili çıkan haberleri arşivlemek ve kamuoyunun doğru bilgilendirilmesini sağlamak. Medyada yer alan yanlış veya eksik bilgilerle ilgili tedbir almak da bu birimin asli sorumluluğunda.

 

Peki ya bu sessizlik neden? Yazıyı görmediler mi, yoksa gördüler de görmezden mi geldiler?

 

Oysa yazının yayınlandığı gün tanıdığım ve tanımadığım birçok kişiden geri dönüşler aldım. Kimileri sitem etti, kimileri ironi yaptı, kimileri destek verdi.

 

Bir dostum şöyle yazmış: “Hem oyunuzu verdiğinizi söylüyorsunuz, hem de şikâyet ediyorsunuz. Pili bitmiş kişilere oy verirseniz, yarın pazarda sopa da yersiniz. Halbuki yanlış tartan pazarcının ruhsatı iptal edilse, diğerleri de cesaret edemez.”

 

Benim sorguladığım asıl şey, denetimden sorumlu Çankaya Belediye Zabıtasının neden pazar yerlerine vatandaşın kontrol edebileceği tartılar yerleştirmediği idi.

 

Bir başka okurum da şöyle demiş: “Mitinglerde boy gösteren, koltukta oturan genç başkana Bahçelievler, Emek’teki Pazar yerlerinin perişanlığını ve Kavaklıdere’deki sokakların durumunu sorsaydın, seni alkışlardık.”

 

50 yılı aşan gazetecilik mesleğimde öğrendiğim en temel ilke şudur: “Haber tarafsız, yorum hürdür.” Ben yaşadığım olayı yazdım. Taraf tutmadım, uydurmadım, büyütmedim. Ancak buna rağmen belediyeden tek kelime açıklama gelmemesi gerçekten düşündürücüdür.

 

SONSÖZ Medya Grubu çatısı altında yer alan iki internet haber sitesi ve bir yazılı gazete var. Hepsini taradım. Geçmişte Çankaya Belediyesi’ni hedef alan tek bir olumsuz yazı ya da yorum bulamadım.

 

Bu da gösteriyor ki mesele kişisel değil, kamu yararına duyulan sorumlulukla kaleme alınmış bir yazıdan ibarettir.

 

Buradan Çankaya Belediye Başkanı Sayın Başkan Hüseyin Can Güner’e bir kez daha sesleniyorum:

 

Eğer belediyenin tartısının pili bittiyse, pazarcının tartısının doğru çalışıp çalışmadığını kim denetleyecek? Bazı tezgâhlarda kullanılan elektronik terazilerin ekranı görünmüyor, rakamlar seçilmiyor. Denetim zafiyeti ciddi bir güven sorununa yol açıyor.

 

Vatandaş zaten fiyatların yüksekliğinden nefes alamaz hale geldi. Şimdi bir de güven sorunu eklendi. Pazarda elinde üç kuruşla alışveriş yapmaya çalışan insanlar, yanlış tartımla daha da mağdur ediliyor. Denetim sorumluluğu ise belediyede.

 

Sayın Başkan, sosyal medyada paylaşım yapmak, pazarda kısa bir gezintiye çıkmak yetmiyor. Gerçek sorunları yerinde görüp, hissetmek ve çözüm üretmek gerekiyor.

 

Çankaya halkı sizden söz değil, icraat bekliyor.

 

Küçücük bir tartının bile belediye için bir kriz başlığına dönüşmesi düşündürücü. Sorun küçük olabilir ama çözüm üretilemediği her gün, vatandaşın güveni biraz daha azalır.

 

Lütfen bu sesi duyun. Sadece pazarları değil, halkın nabzını da denetleyin.

 

 

 

 


 

  • Çarşamba 23.7 ° / 18.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 22.9 ° / 18.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 23.4 ° / 18.7 ° Güneşli
  • BIST 100

    10486,09%0,35
  • DOLAR

    41,26% 0,02
  • EURO

    48,32% -0,46
  • GRAM ALTIN

    4828,72% 0,13
  • Ç. ALTIN

    7891,27% 1,14

Zonguldak

10.09.2025

  • İMSAK 04:53
  • GÜNEŞ 06:21
  • ÖĞLE 12:55
  • İKİNDİ 16:29
  • AKŞAM 19:19
  • YATSI 20:41
CHP’nin 102. Kuruluş Yıldönümü Aksaray’da Kutlandı CHP’nin 102. Kuruluş Yıldönümü Aksaray’da Kutlandı
Aksaray’da Yeni Eğitim-Öğretim Yılı Coşkuyla Başladı Aksaray’da Yeni Eğitim-Öğretim Yılı Coşkuyla Başladı
ÖNDER İmam Hatipliler 22. Kurultayı Gaziantep’te Gerçekleşti ÖNDER İmam Hatipliler 22. Kurultayı Gaziantep’te Gerçekleşti
Çerdiğin Mahallesi’ndeki Tarihi Konak “Kültür Konağı”na Dönüştürülüyor Çerdiğin Mahallesi’ndeki Tarihi Konak “Kültür Konağı”na Dönüştürülüyor
6. Ulusal Laboratuvar Hayvanları Bilimi Kongresi ASÜ'de Sona Erdi 6. Ulusal Laboratuvar Hayvanları Bilimi Kongresi ASÜ'de Sona Erdi
Aksaray’da Yeni Eğitim-Öğretim Yılı Yağmurlu Bir Günde Başladı Aksaray’da Yeni Eğitim-Öğretim Yılı Yağmurlu Bir Günde Başladı
“Toprağın Tuzu” Filmi Ağaçören’de Çekildi: Kuşkalesi Türkiye’nin Hafızasında Yer Edecek “Toprağın Tuzu” Filmi Ağaçören’de Çekildi: Kuşkalesi Türkiye’nin Hafızasında Yer Edecek
Aksaray'da Sürüye Yıldırım Düştü: Bir Koyun Telef Oldu Aksaray'da Sürüye Yıldırım Düştü: Bir Koyun Telef Oldu
Av. Yasemin Turan Özdemir, CHP Merkez İlçe Başkanlığı Adaylığını Açıkladı Av. Yasemin Turan Özdemir, CHP Merkez İlçe Başkanlığı Adaylığını Açıkladı
BAŞKAN DİNÇER, II. KILIÇARSLAN HAMAMI’NDA KADINLARIN SERGİ VE SATIŞ OFİSİNİ ZİYARET ETTİ BAŞKAN DİNÇER, II. KILIÇARSLAN HAMAMI’NDA KADINLARIN SERGİ VE SATIŞ OFİSİNİ ZİYARET ETTİ
KOP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Karakoyunlu’dan ASÜ’ye Ziyaret KOP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Karakoyunlu’dan ASÜ’ye Ziyaret
Aksaray Türk Eğitim Sen den Milli Eğitim Bakanı’na Açık Çağrı Aksaray Türk Eğitim Sen den Milli Eğitim Bakanı’na Açık Çağrı
Gaziler Günü Dolayısıyla Şehit Aileleri Derneği’ne Nezaket Ziyareti Gaziler Günü Dolayısıyla Şehit Aileleri Derneği’ne Nezaket Ziyareti
Aksaray’da Örnek Davranış: Halk Otobüsü Kaptanı Yolculara Nezaketiyle Gönülleri Fethediyor Aksaray’da Örnek Davranış: Halk Otobüsü Kaptanı Yolculara Nezaketiyle Gönülleri Fethediyor
AKSARAY BELEDİYESİ’NDEN 7/24 HİZMET VERECEK YENİ SOSYAL TESİS AKSARAY BELEDİYESİ’NDEN 7/24 HİZMET VERECEK YENİ SOSYAL TESİS