Ali Genç


Cahil cesaretli müflislerle akıllı farkı!

Cahil cesaretli müflislerle akıllı farkı!


  Boşuna ?Bilenle(le) bilmeyen(ler) bir olur mu?? dememişler!!!

Bu söz Pazar akşamını bu güne yani 1 Ocak 2018 Pazartesi gününe bağlayan gece bir defa daha ete kemiğe büründü.

Cahil olanlar bu cesaretleriyle ancak Mevla´mızın bileceği kadar sermayelerini saçıp savurdular.

Hem de bu hareketleriyle kendilerine zarar verecek olan kesinlikle yasaklanan alkol alarak.

Aynı şekilde dinimiz tarafından her türlüsü yasaklanan kumarı oynayarak hatta  reşit olmayan bu nedenle de Melek olan yavrularına da,bu yolda bezi olmayan eşlerine de oynatarak hem suçlarını katmerlendirdiler, hem de reşit olanlarını da kendileriyle birlikte boylarınca günaha soktular.

 Bunlarla boylarınca günah girmeleri dağarcıklarındaki ahiret sermayeleri olan sevaplarını da kaybederek müflis tüccar gibi iflas ettiler.

 Mevla ıslah eylesin birde ?Kişinin ahrette sevdiğiyle haşrolacağı? ilahi emri ile Ali İmran suresinin 19. Ayetine göre Ahirette dinsiz olanlarla beraber olma bedbahtlığına düçar oldular.

 Bu Hakkın ikazına rağmen boylarınca günaha, maddi ve manevi hastalıklara sebep olunan kutlama için birde harcanan maddiyat ile özellikle dar kesimlilerin bütçelerinin açığı ise işin ekonomik kaybı.

Dünya genelinde katledilen sadece birkaç gün kullanılıp atılan 400 milyon çam ağacı katliamına yaptıkları katkı ile bu sayının arttırılması ise kişiyi günaha sokmanın yanında birde af edilmez çevre duyarsızlığıdır.

   Kendilerinin ve kendilerinden doğacakların hastalığına sebep olacağı içki ve diğer zararlılar ile yine bunların alınmasıyla sebep olunan kazalar ise bir başka akla ziyan altından kalkılamaz suç.

 Birde vücutlarını dinlendirecekleri uykularını alamadıkları için uykusuz geçen gece ise bir başka belki de en hafif zararının karşılığı olan günahı ise bile ancak Ulu Yaratıcı bilebilir.

CAMİLERDE VE MEDYA ORGANLARINDA YAPILAN İKAZLARA ALDIRMADAN KUTLAMA YAPANLAR HAKKIN HUZURUNA VARDIKLARINDA ?BEN BUNU BİMİYORDUMDA? DİYEMEYECEKLER!

   Hem de Camilerde, yazılı, görsel ve sesli ile dijital medya organlarında yapılan ikaza aldırmadıklarından inatla bu gayri İslami eylemi yapanlar Hakkın huzuruna çıktıklarında ?Bilmiyordum da!? diyecek bir bahaneleri de kalmadı.

AKILLI´LARIN NE MADDİ NE MANEVİ KAYBI OLDU, NE BUNA SEBEP OLDULAR NEDE HASTALANDILAR!

   Bilenler ve bildikleriyle amel edenler ise yazının girişinden itibaren belirtilen olumsuzlukların hiç biriyle karşılaşmadılar.

 Ne içki ve kumarla günaha girdiler, ne reşit olmayan ve olan evlatları ve eşlerini de bu günahlara soktular.

 Sokmayınca bin bir zahmetle kazandıkları ahiret sermayesi olan sevaplarını da kaybetmediler.

Ayrıca bu din dışı etkinliğe katılmayarak birde artı sevaplara girdiler.

 Alkollü araba kullanmadıkları için kimsenin canına malına da zarar vermediler.

Din dışı bu kutlamaya parada harcamadıklarından paraları da ceplerinde kaldı.

Alkol ve uyuşturucu almadıklarından sağlıklarından da olmadılar, kendilerinden gelecek nesillerin hastalıklı olmalarına da fırsat vermediler.

  Geceyi uykusuzda geçirmediklerinden bunun zararına da muhatap olmadıkları için sabah Ezanında kalkarak Namazını da kılabildiklerinden bununda sevabına da kavuştular

  Kişinin ahirette sevdiğiyle haşrolucağı İlahi emri gereği Müslümanlarla haşrolmalarıyla kalbinde zerre kadar iman olanın Cehennemde kalmayacağı İlahi müjdesine de İznillah kavuştular.

 MÜSLÜMANIN AYNI DELİKTEN İKİ DEFA ISIRILMAYACAĞI EMRİ GEREĞİ BU SENE GÜNAHA GİRENLER UĞRADIKLARI MADDİ VE MANEVİ ZARARI GÖREREK GELECEK YILBAŞINDA AYNI HATAYI YAPMASIN!!

 Çıkmadık canda umut olduğu ve kulun samimi tövbesiyle ve bu tövbesini tutmasıyla geçmiş günahlarından arınacağı İlahi emri gereği bu yıl yasak olmasına rağmen cahil cesaretiyle  Dinlerini kaybeden Hristiyanların Noel bayramının finali olan Yılbaşı kutlamasını yaparak hesaplanmaz şekilde maddi ve manevi zararlara girenlerin gelecek yıl başında  aynı hatayı yapmayarak bu günahlarından kurtularak kendilerine Cennetin yollarını açacak sevaplara kavuşacak ibadetleri yapmaları dileğiyle.

  Rabbim Yar ve Yardımcımız Olsun.

 

  • Cumartesi 3.8 ° / 1.9 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 3.1 ° / 0.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 3.3 ° / 0.9 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • BIST 100

    15446,37%1,25
  • DOLAR

    43,27% 0,22
  • EURO

    50,19% -0,10
  • GRAM ALTIN

    6374,59% -0,30
  • Ç. ALTIN

    10426,81% 0,75

Zonguldak

17.01.2026

  • İMSAK 06:39
  • GÜNEŞ 08:09
  • ÖĞLE 13:08
  • İKİNDİ 15:34
  • AKŞAM 17:57
  • YATSI 19:22
Bakan Uraloğlu’nun Aksaray ziyareti iptal edildi! Bakan Uraloğlu’nun Aksaray ziyareti iptal edildi!
Aksaray İl Milli Eğitim Müdürlüğü Halk Dansları Topluluğu Çalışmalarına Başladı Aksaray İl Milli Eğitim Müdürlüğü Halk Dansları Topluluğu Çalışmalarına Başladı
İŞKUR’dan Tekstil Sektörüne İEP Desteği İŞKUR’dan Tekstil Sektörüne İEP Desteği
Vali Murat Duru Göreve Başladı, İlk Mesajı İnsan Odaklı Yönetim Oldu Vali Murat Duru Göreve Başladı, İlk Mesajı İnsan Odaklı Yönetim Oldu
AKSARAY’DA KUVVETLİ KAR YAĞIŞI BEKLENİYOR AKSARAY’DA KUVVETLİ KAR YAĞIŞI BEKLENİYOR
AKSARAY BELEDİYESİ’NDEN YATALAK HASTALARA ÜCRETSİZ HASTA YATAĞI DESTEĞİ AKSARAY BELEDİYESİ’NDEN YATALAK HASTALARA ÜCRETSİZ HASTA YATAĞI DESTEĞİ
AKSARAY BELEDİYESİ’NE AİT EĞİTİM VE KÜLTÜR TESİSLERİ, YARIYIL TATİLİNDE DE ÖĞRENCİLERİN HİZMETİNDE OLACAK AKSARAY BELEDİYESİ’NE AİT EĞİTİM VE KÜLTÜR TESİSLERİ, YARIYIL TATİLİNDE DE ÖĞRENCİLERİN HİZMETİNDE OLACAK
Aksaray Üniversitesiile İl Jandarma Komutanlığı arasında iş birliği protokolü imzalandı Aksaray Üniversitesiile İl Jandarma Komutanlığı arasında iş birliği protokolü imzalandı
Ulaştırma Bakanı Abdulkadir Uraloğlu yarın Aksaraya geliyor Ulaştırma Bakanı Abdulkadir Uraloğlu yarın Aksaraya geliyor
Aksaray’da 86 Bin Öğrenci Yarıyıl Tatiline Girdi Aksaray’da 86 Bin Öğrenci Yarıyıl Tatiline Girdi
Aksaray’da Miraç Kandili Huşu İçinde İdrak Edildi Aksaray’da Miraç Kandili Huşu İçinde İdrak Edildi
AKSARAY’IN YENİ VALİSİ MURAT DURU YARIN GÖREVİNE BAŞLIYOR AKSARAY’IN YENİ VALİSİ MURAT DURU YARIN GÖREVİNE BAŞLIYOR
Aksaray Esnaf ve Sanatkârlar Odası’nda Yeni Dönem Başladı Aksaray Esnaf ve Sanatkârlar Odası’nda Yeni Dönem Başladı
Aksaray Valisi Murat Duru’dan Anlamlı Çağrı: “Çiçek Yerine Öğrencilere Destek Olun” Aksaray Valisi Murat Duru’dan Anlamlı Çağrı: “Çiçek Yerine Öğrencilere Destek Olun”
Vali Mehmet Ali Kumbuzoğlu Aksaray’a Veda Etti Vali Mehmet Ali Kumbuzoğlu Aksaray’a Veda Etti