Ali Genç


BM’NİN İŞGAL ALTINDA KABUL ETTİĞİ KUDÜSTE CAN EMNİYETİNİN ÇARESİ İSLAM BARIŞ GÜCÜNDE!!!

BM’NİN İŞGAL ALTINDA KABUL ETTİĞİ KUDÜSTE CAN EMNİYETİNİN ÇARESİ İSLAM BARIŞ GÜCÜNDE!!!


    BM tarafından işgalci olarak kabul edilen Siyonist İsrail yönetiminin 1949’dan itibaren bölgede yaşayan Müslümanlara Allah(c.c.)’ın her günü analarından doğduklarına pişman eden uygulamalarının yanında açık Cezaevine çevirdiği Filistin topraklarında her yıl binlerce Müslümanı genç yaşlı demeden dünyanın gözlerinin önünde katlediyor.

 İsrail her yıl binlerce Müslümanı katletmenin yanında 3 semavi dinin ortak kutsal yeri olan Kudüs’te ise başta Mescidi Aksa olmak üzere ibadet eden Müslümanları mabedin kutsallığını da umursamadan yaptığı baskınlarını da hayasızca sürdürerek ibadet ve inanç hürriyetini de ayaklar altına alıyor.

   Evvelki gün bu zulümlerine yenisini ekleyerek Teravih Namazı sonrası Mescidi Aksa ve Kıble Mescidinde yüzlerce Müslümana karşı plastik mermi ve göz yaşartıcı bombaların yanında coplarla İsrail Polisinin yaptığı insanlık dışı katliam yine bazı ülkeler tarafından yapılan protesto açıklamalarının yanında bir STK tarafından da kınanmaktan öteye geçilemedi.

ZULÜM,KANLA GÖZYAŞINI DİNDİRMENİN İLK ÇARESİ TÜM MÜSLÜMAN ÜLKELERİNİN İSRAİL’LE TİCARETİ KESMESİNDE

    Büyüklerimizden Yahudileri tanıyanların belirttiklerine göre Yahudilerin malının canlarından kıymetli olduğu bu nedenle” Yahudi’nin canı al amma malını alma!!!” derlerdi.

    Büyüklerimizin binlerce tespitinin ardından vardıkları bu kanaatin gereği İsrail’de Müslüman kanının akıtılmasını tam olarak sağlayamasa da İslam Konferansı örgütüne üye 57 İslam ülkesinin ortak hareket ederek İsrail ile ticaretlerini belli süreyle de kesmeleri bu hayasız akını milimize eder.

  Boykot Filistin Hükümeti idaresi altındaki bölgeler ile Kudüs’teki Müslümanları tam olmasa da rahatlatır.

FİLİSTİN’LE KUDÜSTE KANIN DİNDİRİLMESİNİN 2. ÇARESİ 57 İSLAM ÜLKESİNİN HEP BİRLİKTE BİRLEŞMİŞ MİLLETLER KARARLARININ İSRAİL TARAFINDAN UYGULAMASI İÇİN BU ÜLKEYE YAPTIRIM’IDA OLAN KARARI ALDIRMASINDA!

  Kudüs’ün işgal altında olduğu Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyinin 1967 yılında aldığı 242 sayılı kararıyla tescillenen bu işgalin son bulması için öncelikle bu kararın uygulanması için 57 İslam ülkesi kendilerini destekleyecek olan diğer ülkelerle birlikte bağlayıcılığı da olan BM genel kurulunda 242 sayılı kararın uygulanmasını sağlatmalı.

   Bu kararın uygulanmaması halinde BM kararıyla İsrail’e yaptırımların uygulanması da bu kararda belirtilmeli.

 BÖLGEDE KANIN DURDURULMASININ 3. ÇARESİ 57 İSLAM ÜLKESİ BARIŞ GÜCÜNÜN DOĞU KUDÜS’LE İSRAİL VE FİLİSTİN ARASINDAKİ SINIRDA KONUŞLANDIRILMASIYLA FİLİSTİNE UYGULANAN AMBARGONUN KALDIRILMASINDA!!!

    Bölgede sürekli akan kan nedeniyle canlarından ve mallarından olan Filistinlilerin ve Doğu Kudüs’teki İsrail vatandaşı olan Müslümanların can ve mal güvenliğinin sağlanması için mutlaka 57 İslam örgütü üyesi ülke ile İsrail işgalci sayan ülkelerle, buralarda yaptığı katliamı kabul etmeyen ülkelerinde desteğiyle İsrail tarafından akıtılan kanın durdurulması istenmeli.

  Bunun için iki ülkenin sınırları arasına ve Doğu Kudüs ile Batı Kudüs arasına BM barış gücünün yerleştirilmesinde ısrarcı olunmalı.

  BM tarafından Barış gücü verilmez ise tüm Müslüman ülkelerin hatta bazı tarafsız ülkelerinde ortaklığıyla bir barış gücü oluşturulmasının yanında Filistin topraklarının İsrail tarafından abluka altına alınmasıyla burasının açık cezaevi konumuna gelen durumunun ortadan kaldırılması için abluka ile ambargonun kaldırılması kararı da BM’de alınmalı.

  Bunların yapılmasıyla hem bölgedeki kan durur, hem de çoğu açlık sınırı içindeki bölge insanlarının insanca yaşayabilecekleri ekonomik seviyeye getirilmesinin yanında doğu Kudüs’teki  Müslümanların ortak kutsal yerleri olan Mescidül Haram ,Kıble Mescidindeki ibadet hürriyeti ve bu ibadeti yapanların can ve mal emniyeti sağlanır.

    14 Mayıs Genel Seçimlerinin ardından Türkiye önderliğinde bu konuda ilkinden başlanarak gerekenlerin zaman geçirilmeden yapılmasıyla 74 yıldır süren zulmün ortadan kaldırılması dileğiyle.

     Cuma’mız mübarek olsun. Rabbim yar ve yardımcımız olsun.

 

 (*)Bugünkü yazım için”https://tr.wikipedia.org/wiki/Kud%C3%BCs%27%C3%BCn_stat%C3%BCs%C3%BC” bilgilerden faydalandım. Emeği geçenlere teşekkür ederim. Ali Genç.

  • Cumartesi 3.8 ° / 1.9 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 3.1 ° / 0.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 3.3 ° / 0.9 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • BIST 100

    15446,37%1,25
  • DOLAR

    43,27% 0,22
  • EURO

    50,19% -0,10
  • GRAM ALTIN

    6374,59% -0,30
  • Ç. ALTIN

    10426,81% 0,75

Zonguldak

17.01.2026

  • İMSAK 06:39
  • GÜNEŞ 08:09
  • ÖĞLE 13:08
  • İKİNDİ 15:34
  • AKŞAM 17:57
  • YATSI 19:22
Bakan Uraloğlu’nun Aksaray ziyareti iptal edildi! Bakan Uraloğlu’nun Aksaray ziyareti iptal edildi!
Aksaray İl Milli Eğitim Müdürlüğü Halk Dansları Topluluğu Çalışmalarına Başladı Aksaray İl Milli Eğitim Müdürlüğü Halk Dansları Topluluğu Çalışmalarına Başladı
İŞKUR’dan Tekstil Sektörüne İEP Desteği İŞKUR’dan Tekstil Sektörüne İEP Desteği
Vali Murat Duru Göreve Başladı, İlk Mesajı İnsan Odaklı Yönetim Oldu Vali Murat Duru Göreve Başladı, İlk Mesajı İnsan Odaklı Yönetim Oldu
AKSARAY’DA KUVVETLİ KAR YAĞIŞI BEKLENİYOR AKSARAY’DA KUVVETLİ KAR YAĞIŞI BEKLENİYOR
AKSARAY BELEDİYESİ’NDEN YATALAK HASTALARA ÜCRETSİZ HASTA YATAĞI DESTEĞİ AKSARAY BELEDİYESİ’NDEN YATALAK HASTALARA ÜCRETSİZ HASTA YATAĞI DESTEĞİ
AKSARAY BELEDİYESİ’NE AİT EĞİTİM VE KÜLTÜR TESİSLERİ, YARIYIL TATİLİNDE DE ÖĞRENCİLERİN HİZMETİNDE OLACAK AKSARAY BELEDİYESİ’NE AİT EĞİTİM VE KÜLTÜR TESİSLERİ, YARIYIL TATİLİNDE DE ÖĞRENCİLERİN HİZMETİNDE OLACAK
Aksaray Üniversitesiile İl Jandarma Komutanlığı arasında iş birliği protokolü imzalandı Aksaray Üniversitesiile İl Jandarma Komutanlığı arasında iş birliği protokolü imzalandı
Ulaştırma Bakanı Abdulkadir Uraloğlu yarın Aksaraya geliyor Ulaştırma Bakanı Abdulkadir Uraloğlu yarın Aksaraya geliyor
Aksaray’da 86 Bin Öğrenci Yarıyıl Tatiline Girdi Aksaray’da 86 Bin Öğrenci Yarıyıl Tatiline Girdi
Aksaray’da Miraç Kandili Huşu İçinde İdrak Edildi Aksaray’da Miraç Kandili Huşu İçinde İdrak Edildi
AKSARAY’IN YENİ VALİSİ MURAT DURU YARIN GÖREVİNE BAŞLIYOR AKSARAY’IN YENİ VALİSİ MURAT DURU YARIN GÖREVİNE BAŞLIYOR
Aksaray Esnaf ve Sanatkârlar Odası’nda Yeni Dönem Başladı Aksaray Esnaf ve Sanatkârlar Odası’nda Yeni Dönem Başladı
Aksaray Valisi Murat Duru’dan Anlamlı Çağrı: “Çiçek Yerine Öğrencilere Destek Olun” Aksaray Valisi Murat Duru’dan Anlamlı Çağrı: “Çiçek Yerine Öğrencilere Destek Olun”
Vali Mehmet Ali Kumbuzoğlu Aksaray’a Veda Etti Vali Mehmet Ali Kumbuzoğlu Aksaray’a Veda Etti