Ali Genç


ASÜ KURULUŞA GÖKTEN ZEMBİLLE DEĞİL GÖNÜLLÜLERİN BİN BİR EMEKLERİYLE HAZIRLANDI

ASÜ KURULUŞA GÖKTEN ZEMBİLLE DEĞİL GÖNÜLLÜLERİN BİN BİR EMEKLERİYLE HAZIRLANDI


 

    Çarşamba’dan devam.

    Çarşamba günkü yazımın sonunda” Allah(C.C.) izin verirse Cuma günü konuya üniversitenin kurum olarak ilimiz için yapacağı iş birliğiyle ile Aksaray’ın mutlu istikbali için başka nelerin kimlerle yapılması ile devam edeceğim.” diye belirtmiştim.

50 YILLIK MESLEK HAYATIM VE 67 YILLIK ÖMRÜMDEKİ ANA PRENSİBİM GEREĞİ ÖNCE ÜNİVERSİTENİN KURULMASI İÇİN GEREKEN FAKÜLTE SAYISI KISTASINI GERÇEKLEŞTİRENLERİN YAZILMASI GEREKİR!

  Konuyu önce çok derinliğine inmeden kısaca hatırlamakta fayda var.

  Çok iyi bilindiği gibi memleketimizin hayırlı evlatlarından Aksaraylılara çeyrek asırlık Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Genel Sekreterliği ile ANAP il başkanlığı esnasında gerçekleştirilmesine vesile olduğu irili ufaklı yüzlerce hizmet ile kapatılmasın engellediği bir çok kurumla bileğinin hakkıyla ilimizin  iki elin parmakları kadar olan efsane  siyasetçilerinin içine giren eğitimci, yazar, akademisyen ve siyasetçi Orhan Aydın bu yazımda paylaşacağım belgede görüleceği gibi 1986-87 yılında ASÜ ’nün temeli olan Yüksek Okulu dönemin Selçuk Üniversitesi Rektörü Profesör Halil Cin hocayı ikna ederek sağlamıştı.

 Rabbim riyadan, şeytan işi olan aslı kibirden gelen kapılanı dinden çıkartan gururdan saklasın.

 Bu konudaki onlarca yazımda da belirttiğim gibi Mevla’mız yarattığı tevafukla ben yer yüzünün en edna kulunu Yüksek okul için araştırma yapıp rapor vermesi için gelen fakat aslında konuya peşinen olumsuz bakan yetkiliyi dönemin Belediye Başkanı merhum Muhammed Emin Gürün’ün makamına girdiğimde gördüm.

  Girdiğimde beni görmeyen yetkilinin sesli düşünerek” İlçe ’ye yüksek okul ‘mu açılırmış?” sözünü Aksaray’ın nüfusunun o zamanki 67 ilin merkez ilçesinden fazla yüzölçümü nünde büyük olduğunu kanıtlayan belgem ile Hakkın izni ile ikna edip olumsuz duruşunu olumluya çevirtmeye vesile olmuştum.

ÜNİVERSİTE İÇİN İSTENEN FAKÜLTELERİN BİNALARI İSTANBUL’DAKİ AKSARAYLILAR, POLİS OKULU MEDAŞ İLE AKSARYIN BİRÇOK KURUMUNUN BİN BİR EMEĞİYLE OLUŞAN SAMİMİYETLE SAĞLANDI

   Aksaray’ın il olmasından sonra mevcut Yüksek okullar ve Fakülteleri de içine alan üniversite kurulması beklentisinin karşılanabilmesi için hafızam beni yanıltmıyorsa ve aşağıda isimleriyle emeklerinden bahsedeceklerimden de edindiğim birçok gelişmeyi de gazeteci olarak takip ettiğimden YÖK’ün bu konudaki kıstasını herkes gibi konun takipçisi olarak bende biliyordum.

   Kuruluş kanunu çalışmaları devam ederken YÖK başkan yardımcılığına gelen memleketimizin hayırlı evlatlarından eski Galata Saray Üniversite Rektörü  25. Dönem TBMM İstanbul 2. Bölgeden Ak Parti listesinden Milletvekili seçilen Profesör Ethem Tolga tarafından 2005 ‘in 30 Aralık günü kabul edilen içinde ilimi zinde bulunduğu  15 Devlet Üniversitesi kurulması kanunundaki üniversite kurulması için gereken 4 fakülte şartını bizim lehimize yumuşattığını da süreci takip eden olarak bilenim.

  Gelin bundan sonrasını Aksaray geneline getirmeye vesile olduğu hizmetleriyle efsaneleşen siyasetçilerden 18. dönem Niğde,19. Dönem Aksaray Milletvekili Mahmut Öztürk’ün Mimar Arslan Tolga ile dönemin Köy Hizmetleri müdürlüğü ile merkez ve belde Belediye başkanlarının araç gereç ve malzeme desteğiyle 1992 yılında 271.000 metrekare arazi  üzerinde  1992 de temeli  atılan 1994 Aralık ayında kurucu müdür olarak atanan komşu ve kardeş vilayetimiz Nevşehirli hemşerimiz Mustafa Öncül kolları sıvadı.

   Okul için oluşturduğu kurucu kadro  ile oluşturulan atölyelerde yapılan  kurumun ihtiyacı olan imalatın yanında  Mülki ve Mahalli yetkililerin yanında Belde Belediyeleriyle Köy hizmetleri ve şehrin ileri gelenleriyle sağlanan samimi iş birliğiyle buralarında katkısıyla İnşasına 1992  yılında  başlanan 1995 de tamamlanan  Polis Okulunun kurucu Müdürü ve ASÜ ’nün ilk Genel Sekreteri Mustafa Öncül’den dinleyelim;

 “Mühendislik Fakültesi binasının yapımı ihaleli olarak sürüyordu. Bir Fakülte binasının temeli atılmış, ödeneksizlikten durmuştu.

   Yerimiz dolmasına rağmen bu konuda yazacaklarım tamamlanmadığından Allah(c.c.) izin verirse Pazartesi günü konuya kaldığı yerden devam edeceğim.

   Mutlu Aksaray ve başarılı Üniversite için konun başta Rektör Alpay Arıbaş ve heyeti olmak üzere ilgili ve yetkililer tarafından takibi dileğiyle. 

   Cuma’mız mübarek olsun. Rabbim yar ve yardımcımız olsun. Devamı Pazartesi’ye.

  • Pazar 10 ° / 8 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazartesi 8.4 ° / 5.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 8.6 ° / 5.4 ° false
  • BIST 100

    16345,82%-0,38
  • DOLAR

    43,60% 0,16
  • EURO

    51,57% 0,37
  • GRAM ALTIN

    6942,61% 3,13
  • Ç. ALTIN

    11654,37% 0,11

Zonguldak

08.02.2026

  • İMSAK 06:23
  • GÜNEŞ 07:50
  • ÖĞLE 13:12
  • İKİNDİ 15:57
  • AKŞAM 18:24
  • YATSI 19:45
Aksaray Milletvekili Altınsoy Sahayı Bırakmıyor: Esnaf ve Vatandaşla Birebir Temas Aksaray Milletvekili Altınsoy Sahayı Bırakmıyor: Esnaf ve Vatandaşla Birebir Temas
Aksaray’da Kardeş Kavgası Cinayetle Sonuçlandı: Katil Zanlısı Yakalandı Aksaray’da Kardeş Kavgası Cinayetle Sonuçlandı: Katil Zanlısı Yakalandı
Aksaray’da Kardeş Kavgası Kanlı Bitti: 1 Ölü Aksaray’da Kardeş Kavgası Kanlı Bitti: 1 Ölü
ŞIRNAKLI Gazetecilerden Deprem Şehitleri Anısına Kan Bağışı ŞIRNAKLI Gazetecilerden Deprem Şehitleri Anısına Kan Bağışı
TİGAD GENEL BAŞKANI GEÇGEL “6 Şubat’ı Unutmadık, Unutturmayacağız” TİGAD GENEL BAŞKANI GEÇGEL “6 Şubat’ı Unutmadık, Unutturmayacağız”
Aksaray’da Tarım İşçilerini Taşıyan Minibüs Kaza Yaptı: 15 Yaralı Aksaray’da Tarım İşçilerini Taşıyan Minibüs Kaza Yaptı: 15 Yaralı
HEMŞEHRİMİZ ELİTAŞ SGK BAŞKANI OLDU HEMŞEHRİMİZ ELİTAŞ SGK BAŞKANI OLDU
ATSO BAŞKANI KOÇAŞ’TAN BAKAN IŞIKHAN’A TEŞEKKÜR ATSO BAŞKANI KOÇAŞ’TAN BAKAN IŞIKHAN’A TEŞEKKÜR
HİZMET VE YATIRIMLAR GRUP TOPLANTISINDA MASAYA YATIRILDI HİZMET VE YATIRIMLAR GRUP TOPLANTISINDA MASAYA YATIRILDI
Aksaray'da Polis Ekiplerinden Zamanında Müdahale: 800 Bin TL’lik Dolandırıcılık Önledi Aksaray'da Polis Ekiplerinden Zamanında Müdahale: 800 Bin TL’lik Dolandırıcılık Önledi
Aksaray’da Narkotik Operasyonu: 11 Şüpheli Tutuklandı Aksaray’da Narkotik Operasyonu: 11 Şüpheli Tutuklandı
Aksaray’da “1+1” Dairelere Yönelik Uygulama: Aranan Şahıslar Yakalandı Aksaray’da “1+1” Dairelere Yönelik Uygulama: Aranan Şahıslar Yakalandı
Aksaray Valisi Murat Duru Ocak Ayı Asayişini Değerlendirdi Aksaray Valisi Murat Duru Ocak Ayı Asayişini Değerlendirdi
Aksaray Üniversitesinden üç farklı spor branşında şampiyonluk Aksaray Üniversitesinden üç farklı spor branşında şampiyonluk
Aksaray’da Firari Hükümlülere Operasyon: 2 Kişi Tutuklandı Aksaray’da Firari Hükümlülere Operasyon: 2 Kişi Tutuklandı