Erdogan Kaya


Ankara da afaki liste rüzgarı esmiyor

Ankara da afaki liste rüzgarı esmiyor


Dün gece Ankara ziyaretimizi tamamlayıp döndüm. Tabi Ankara şu sıralar fıkır fıkır, otellerin tamamı dolu. Yurdun her yerinden Ankara´ya akın eden aday adayları ve birde yanlarında destekçileri. En fazla baktım yoğunluk Ak Partide, partinin dışarısı bile bir çok insanlarla dolmuş. İçeriye girişler bir kaç kontrollü kapıdan giriliyor. Genel Merkezde istediğiniz zaman herkesle görüşmeniz mümkün değil.

       Şu temayül yoklaması biter bitmez bizde sanal alem yolu ile sıralamalar yapıldı. İlk dörtler, beşler ilan edildi. Zannedersem daha oy çuvalları Ağaçlıda yemek yiyen parti göevlilerinin elinde idi. Ama biz daha oylar Aksaray´da iken sıralamayı ilanı ettik.

      Hadi size bir yalan daha ben söyleyim, hala bazı illerin temayül yoklama sonuçları devam ediyor. Birde yapılan açıklamaya göre bu sonuçlar hiç bir şekilde dışarıya sızmayacak. O zaman nasıl bu sonuçları elde edip sanalda paylaşabiliyoruz ki?

      O zaman şunu söylemek isterim ki, Aksaray´da estirilen afaki sıralama listesinin rüzgarı Ankara da esmiyor. Burada estirilen rüzgarin esintisine bir balon bile uçmaz. Yani hayali liste yaparak algı operasyonu yapmak tüm aday adaylarını rahatsız eder.

       Pazartesi günü aniden 5 saat içerisinde mesajla anket yapıldı. ?Kimi Ak Parti Milletvekili görmek istersiniz? diye. Burada aday adayı olmayanıda yazabilirdiniz. Hatta tek isim de yazıp gönderebilirdiniz.

      Bu anketlere hariçten aynı numaraya mesaj göndererek desteklediğiniz adaya mesajla destek veremiyorsunuz. Size gelen mesaja verilen cevabın dışında hiç bir mesaj dikkate alınmamıştır. Bunun aksini yapanlar boşa kürek çektiler.

      Hatta bazı aday adayları bile mesajla kendilerine destek verip şu numaraya mesaj gönderin diyenler bile oldu. Ama dikkate alınmayan mesaj için boşa zaman harcamış oldular. Böyle bir anketi yapanlar her halde bu tür işlerin yapılacağını hesap etmişlerdir.

       Mülakatlar Çarşamba günü son buluyor ve temayülle birleştirilerek tahminen Perşembe günü üst kurula gönderilecek. Muhtemelen Reis kafasındaki isimleri listeye yazdıracak, geri kalanlarda incelenerek listeye eklenecek.

       Salı günü eski Bakanımız Ali Rıza Alaboyunu da ziyaret edip uzun uzun sohbet etme imkanı buldum. Ali Rıza Beyi çok rahat gördüm, aday adayı olmaması onu çok rahatlatmış. Ama ilimizden aday adayları kendisini arayıp destek istiyorlar. Ama baktım o herkese aynı mesafede. Ben diyor adaylar açıklandıktan sonra gelip partimin başarısı için çalışacağım.

      Genel Merkezden öğrendiğim bir bilgiye göre mülakata gelmeyen aday adaylarımız olmuş. Buna inanın çok üzüldüm, o zaman bir yerlere atlamak için aday adayı olmuşlar. Üstelik bu davranış bir saygısızlıktır. Madem inanmıyorsun o zaman partiyi kullanmıyacaksın. Bu adamlar yarın atlamaya geldiklerinde teşkilatta bunu göz önüne almalı.

      Uzun lafın kısası her şey Reisin iki dudağı arasında olacak. Belki süprüzler olma ihtimali de vardır. 21 Mayısa kadar söylenen hiçbir şeye inanmayın. Yarın gece muhtemelen 12 isim üst kurula gönderilecek. Buraya giden 12 isim üzerinde algı yapanlarada inanmayın.

  • Pazar 16.2 ° / 12.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 12.4 ° / 10.5 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 9.8 ° / 9.2 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • BIST 100

    11007,37%0,81
  • DOLAR

    42,52% 0,07
  • EURO

    49,55% -0,06
  • GRAM ALTIN

    5743,85% -0,15
  • Ç. ALTIN

    9322,75% 0,27

Zonguldak

07.12.2025

  • İMSAK 06:26
  • GÜNEŞ 07:58
  • ÖĞLE 12:49
  • İKİNDİ 15:09
  • AKŞAM 17:30
  • YATSI 18:57
ESKİ CHP İL BAŞKANI FERDA BOZKURT’UN ONUR GÜNÜ ESKİ CHP İL BAŞKANI FERDA BOZKURT’UN ONUR GÜNÜ
Aksaray’da Ehliyetsiz ve Çekme Belgeli Araçla Trafiğe Çıkan Sürücüye 46 Bin Lira Ceza Aksaray’da Ehliyetsiz ve Çekme Belgeli Araçla Trafiğe Çıkan Sürücüye 46 Bin Lira Ceza
ASÜ’den Karapınar’a Yenilenebilir Enerji Teknik Gezisi; Öğrenciler Avrupa’nın En Büyük Güneş Enerji Santralini İnceledi ASÜ’den Karapınar’a Yenilenebilir Enerji Teknik Gezisi; Öğrenciler Avrupa’nın En Büyük Güneş Enerji Santralini İnceledi
ASÜ, CarbonZero360 Yazılımıyla 2024 ve 2025 Karbon Ayak İzini Hesapladı; Sürdürülebilirlik ve Yeşil Dönüşümde Öncü Üniversiteler Arasında ASÜ, CarbonZero360 Yazılımıyla 2024 ve 2025 Karbon Ayak İzini Hesapladı; Sürdürülebilirlik ve Yeşil Dönüşümde Öncü Üniversiteler Arasında
ASÜ’de Öğrenci Topluluklarına “Erasmus+ Proje Yazma Eğitimi” Düzenlendi ASÜ’de Öğrenci Topluluklarına “Erasmus+ Proje Yazma Eğitimi” Düzenlendi
Aksaray’da 2025 Yılında 228 Metruk Bina Yıkıldı Şehir Estetiği ve Güvenliği İçin Kapsamlı Temizlik Çalışması Aksaray’da 2025 Yılında 228 Metruk Bina Yıkıldı Şehir Estetiği ve Güvenliği İçin Kapsamlı Temizlik Çalışması
BELÇİKANIN OMURGALİ MİLLETVEKİLİ AHİDAR'A GÖRÜŞLERİNDEN VAZ GEÇMESİ İÇİN BAKANLIK RÜŞVETİ BELÇİKANIN OMURGALİ MİLLETVEKİLİ AHİDAR'A GÖRÜŞLERİNDEN VAZ GEÇMESİ İÇİN BAKANLIK RÜŞVETİ
BİR DERNEĞİN PES ETMEYEN HİKAYESİ ÇANKIRI ÇARŞISI ADI 100 YIL SONRA GERİ ALINDI BİR DERNEĞİN PES ETMEYEN HİKAYESİ ÇANKIRI ÇARŞISI ADI 100 YIL SONRA GERİ ALINDI
BAŞKAN DİNÇER: “AKSARAY, UNESCO ÖĞRENEN ŞEHİRLER AĞI’NA TÜRKİYE’DEN KABUL EDİLEN İKİ ŞEHİRDEN BİRİ OLDU BAŞKAN DİNÇER: “AKSARAY, UNESCO ÖĞRENEN ŞEHİRLER AĞI’NA TÜRKİYE’DEN KABUL EDİLEN İKİ ŞEHİRDEN BİRİ OLDU
Aksaray’ın STK Başkanları Canlı Yayında Birlik Mesajı Verdi: “Aksaray Yaşanabilir Bir Şehirdir, İmajımıza Hep Birlikte Sahip Çıkmalıyız” Aksaray’ın STK Başkanları Canlı Yayında Birlik Mesajı Verdi: “Aksaray Yaşanabilir Bir Şehirdir, İmajımıza Hep Birlikte Sahip Çıkmalıyız”
ASÜ atölyesinde geliştirilen otonom araç platformu kampüs içi testlere hazırlanıyor ASÜ atölyesinde geliştirilen otonom araç platformu kampüs içi testlere hazırlanıyor
Aksaray’da Balkonda Çıkan Yangında 2’si Çocuk 4 Kişi Dumandan Etkilendi Aksaray’da Balkonda Çıkan Yangında 2’si Çocuk 4 Kişi Dumandan Etkilendi
Aksaray’da Kayınpeder–Damat Kavgası: 26 Yaşındaki Genç Bıçakla Ağır Yaralandı Aksaray’da Kayınpeder–Damat Kavgası: 26 Yaşındaki Genç Bıçakla Ağır Yaralandı
Aksaray’da Hastane Otoparkında Feci Kaza: 92 Yaşındaki Muharrem Arslanhan Hayatını Kaybetti Aksaray’da Hastane Otoparkında Feci Kaza: 92 Yaşındaki Muharrem Arslanhan Hayatını Kaybetti
Aksaray Üniversitesi’nde 3 Aralık Coşkusu: Engelli Bireyler İçin Unutulmaz Farkındalık Programı Aksaray Üniversitesi’nde engelli bireyler unutulmaz bir gün yaşadı.