Erdogan Kaya


Ak Parti eski gücüne nasıl kavuşur?


Geçen hafta Ak Parti’nın kuruluşunun 18 yılı kutlandı. Bende Ak Parti kuruldu kurulalı Sayın Erdoğan’a olan sempatim nedeni ile desteklemeye devam ettim. Ak Parti son üç yıla kadar her seçimde güçlenerek iktidara gelmiştir. Ancak son üç seçimdir Ak Parti’de bir düşüş görülmeye başlamıştır. Diğer partilerde Erdoğan’la yarışacak bir lider olmadığı için son seçimlerde her ne kadar oy kaybetse de birinci parti konumunu muhafaza etmiştir.
Bundan üç yıla kadar Tayyip Erdoğan’ı bizzat eleştirenlerin sayısı hiç yok denecek kadar azdı. Ancak son dönemlerde Tayyip Beyde eleştirilmeye başladı. Dolayısı ile eleştirilmeye başlanması partinin gerilemesine bir işarettir.
Aksaray gibi bir ilde % 75 oy alan Ak Parti son seçimde % 50 altına düşmüştür. Bunun bir çok neden ve sebepleri vardır. Partide her kesimi kucaklamak bir tarafa, itilerek Tayyip Beyin varlığından yararlanılarak koltuklar dolduruldu. Partiye Tayyip Beyin ismi dışında bir katma değer katılmadı. Sürekli insanlar küstürüldü ve dışlandı.
Partinin kapılarını bilmeyen insanlar ahbap çavuş ilişkisi ile seçilecek yerlere aday gösterilip seçtirildi. Partiye emeği geçenler küstürüldü ve hatta dışlandı. Milletvekilleri bile birbirleri ile mesafeli ve zorunlu olmadıkça konuşmaz hale geldiler. 
Birisi ile konuşup beraber olsanız diğeri bana küser ve tavır alır mı durumuna gelindi. Hizmetler ise el birliği ile birlikte yapılması yerine sen yaptın ben yaptım durumuna gelinmiştir. Yani herkes közü kendi önüne çekmeye çalışarak bir diğerini diskalifiye etmeye çalışmışlardır. Elbette Tayyip sermayesi azalınca olayların iç yüzü gün yüzüne çıkmıştır.
İlimizde yaşananlar ile ilgili o kadar yazılacak şeyler var ki, eski defterleri yeniden karıştırmak istemiyorum. Eski ve yeniler ile birlik ve beraberlik görmüyorum. Her geçen günde zaten kötüye gidiyor, herkes eteğindeki taşı dökmeli Aksaray için çalışmalı.
Ak Partinin bir Tayyip Bey sempatizanı olarak yazıyorum. Anavatan Partisinin son dönemlerini yeni nesil bilmezler. Ben o dönemdeki yaşananlara benzetiyorum. Anavatan Partisi o dönem ne yaşadı ise Ak Partide şu anda aynısını yaşıyor.
Nasıl o dönem oğullar, kızı, damadı ve eşinden Özal sıkıntı yaşadı ise Sayın Erdoğan’da aynı durumu yaşıyor. Aile ve yakınlarını tekrar partinin kuruluşundaki gibi bir kenara almalı. Kendisinden fazla ailesi konuşulmamlı. 
Başkanlık sisteminden kaynaklanan yanlış ve eksiklikler yeniden gözden geçirilmeli. Siyasi sorumluluğu olmayanlar Bakan koltuklarına oturtulmamalı. Parlamento şu an devre dışı kalmış durumdadır. Milletvekillerinin yasa çıkarmaktan başka hiç bir yetki ve ağırlıkları yok.
Bakanları bırakın, Müsteşar ve Genel Müdürlerle görüşemiyorlar. Milletvekilliğinin cazibesi tamamen bitmiş durumdadır. Bu yanlışlar düzelmezse yarın belkide kimse Milletvekili adayı olmak istemeyecektir. Aday belirlemelerde, eğer temayül yapıyorsan buna uyacaksın, insanlarla dalga geçmeyeceksin, siz seçin ama ben yukarıdan gönderirim havasından vazgeçeceksin. O zaman şu temayül yoklaması olayını ortadan kaldıracaksın.
Ak Partinin şu ülkede sayamayacağımız kadar hizmeti var. Bu parti yok olmamalı, yok olmaması için önce ekonomik rahatlık sağlanmalı. Aile bireyleri ve akrabalar parti içi ve dışı olayların dışında durmalılar. Sürekli gündeme gelmemeye çalışmalıdırlar. Parlamenter sisteme ağırlık verilmeli, bakanlar siyaset sorumluluğu olanlardan atanmalı.
Teşkilatlar tamamen gözden geçirilerek, eski ve yeni her kesimi kucaklayacak kişilerden oluşturulmalı. Gelecek kişiler küste olsa herkesin ayağına gitmeliler. Parti içerisindeki aynı ilin Milletvekilleri ve diğerleri içerisinden birlik beraberlik sağlanmalı. Atamalarda senin adam benim adam meselesinden çıkıp liyakatli insanlardan oluşturulmalı. Parti içerisindeki danışman ve Fetö sevicileri olan vekiller temizlenmelidir.

 

  • Salı 11.2 ° / 8.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 12.4 ° / 7.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • BIST 100

    15734,19%-0,47
  • DOLAR

    44,45% 0,08
  • EURO

    50,96% -0,46
  • GRAM ALTIN

    6439,76% 0,35
  • Ç. ALTIN

    10550,10% -1,12

Zonguldak

31.03.2026

  • İMSAK 05:03
  • GÜNEŞ 06:31
  • ÖĞLE 13:02
  • İKİNDİ 16:35
  • AKŞAM 19:23
  • YATSI 20:45
ASÜ’lü sporcular uluslararası turnuvada şampiyon oldu
ASÜ’lü sporcular uluslararası turnuvada şampiyon oldu ASÜ’lü sporcular uluslararası turnuvada şampiyon oldu
AKSARAY’DA BIÇAKLI KAVGA VE POLİSE SALDIRI: 2 ŞÜPHELİ TUTUKLANDI
AKSARAY’DA BIÇAKLI KAVGA VE POLİSE SALDIRI: 2 ŞÜPHELİ TUTUKLANDI AKSARAY’DA BIÇAKLI KAVGA VE POLİSE SALDIRI: 2 ŞÜPHELİ TUTUKLANDI
68 AKSARAY BELEDİYESPOR U15 TAKIMININ ŞAMPİYONLUK SEVİNCİ
68 AKSARAY BELEDİYESPOR U15 TAKIMININ ŞAMPİYONLUK SEVİNCİ 68 AKSARAY BELEDİYESPOR U15 TAKIMININ ŞAMPİYONLUK SEVİNCİ
KÖYDE BİLİM VAR PROJESİ İLE BİLİM KÖY OKULLARINA TAŞINIYOR
KÖYDE BİLİM VAR PROJESİ İLE BİLİM KÖY OKULLARINA TAŞINIYOR KÖYDE BİLİM VAR PROJESİ İLE BİLİM KÖY OKULLARINA TAŞINIYOR
Aksaray’da Sağlıklı Hayat Merkezi’nden Dikkat Çeken Sonuç
Aksaray’da Sağlıklı Hayat Merkezi’nden Dikkat Çeken Sonuç Aksaray’da Sağlıklı Hayat Merkezi’nden Dikkat Çeken Sonuç
AKSARAY
AKSARAY'IN ESKİL İLÇESİNDE KAÇAK KAZIYA SUÇÜSTÜ: 2 ŞÜPHELİ YAKALANDI AKSARAY'IN ESKİL İLÇESİNDE KAÇAK KAZIYA SUÇÜSTÜ: 2 ŞÜPHELİ YAKALANDI
AKSARAY’DA UYUŞTURUCU OPERASYONU: ZEHİR TACİRİ TUTUKLANDI
AKSARAY’DA UYUŞTURUCU OPERASYONU: ZEHİR TACİRİ TUTUKLANDI AKSARAY’DA UYUŞTURUCU OPERASYONU: ZEHİR TACİRİ TUTUKLANDI
KÜLTÜR KONAĞI ASLINA UYGUN OLARAK YÜKSELİYOR
KÜLTÜR KONAĞI ASLINA UYGUN OLARAK YÜKSELİYOR KÜLTÜR KONAĞI ASLINA UYGUN OLARAK YÜKSELİYOR
AKSARAY BİLİM FESTİVALİ 19-21 HAZİRAN’DA KAPILARINI AÇIYOR
AKSARAY BİLİM FESTİVALİ 19-21 HAZİRAN’DA KAPILARINI AÇIYOR AKSARAY BİLİM FESTİVALİ 19-21 HAZİRAN’DA KAPILARINI AÇIYOR
AKSARAY’DA YILIN DÜĞÜNÜ: TÜRKÖZ VE ÇEVİK AİLELERİNİN MUTLU GÜNÜ
AKSARAY’DA YILIN DÜĞÜNÜ: TÜRKÖZ VE ÇEVİK AİLELERİNİN MUTLU GÜNÜ AKSARAY’DA YILIN DÜĞÜNÜ: TÜRKÖZ VE ÇEVİK AİLELERİNİN MUTLU GÜNÜ
Türkiye’de Okunan Neredeyse Her 5 Haberden Birinde Onun İmzası Var!
Türkiye’de Okunan Neredeyse Her 5 Haberden Birinde Onun İmzası Var! Türkiye’de Okunan Neredeyse Her 5 Haberden Birinde Onun İmzası Var!
Enerji Bağımlılığının 200 Yıllık Hikâyesi
Enerji Bağımlılığının 200 Yıllık Hikâyesi Enerji Bağımlılığının 200 Yıllık Hikâyesi
Aksaray İHH, AKSARAY’DA YAPILAN, 2026 RAMAZAN ÇALIŞMALARI
Aksaray İHH, AKSARAY’DA YAPILAN, 2026 RAMAZAN ÇALIŞMALARI Aksaray İHH, AKSARAY’DA YAPILAN, 2026 RAMAZAN ÇALIŞMALARI
AKSARAY BELEDİYESİ’NDEN BİYOLOJİK MÜCADELEYLE HAŞERELERE ERKEN MÜDAHALE
AKSARAY BELEDİYESİ’NDEN BİYOLOJİK MÜCADELEYLE HAŞERELERE ERKEN MÜDAHALE AKSARAY BELEDİYESİ’NDEN BİYOLOJİK MÜCADELEYLE HAŞERELERE ERKEN MÜDAHALE
ATIK PİLLER AYRI TOPLANIYOR, ÇEVRE KORUNUYOR
ATIK PİLLER AYRI TOPLANIYOR, ÇEVRE KORUNUYOR ATIK PİLLER AYRI TOPLANIYOR, ÇEVRE KORUNUYOR