Erdogan Kaya


Ak Parti sessiz ve derinden seçime doğru

Ak Parti sessiz ve derinden seçime doğru


       Ak Parti Türkiye genelinde olduğu gibi ilimizde de hummalı bir çalışma ile sanki yıl sonunda seçim varmış gibi çalışıyor. Hatta son günlerde tüm iller Bütün şehir olması için yapılan çalışmalar da seçimlerde zarar görmemek adına buz dolabına kaldırılmış gibi görünüyor. Aksaray´da İl Başkanı Hüseyin Altınsoy ve Merkez İlçe Başkanı Hamza Aktürk esnaf esnaf dolaşarak vatandaşın ayağına giderek dert dinliyorlar.

       İl merkezindeki gezilerine ilçeleri de dahil ederek ilçe halkını ve esnafları ziyaret ediliyor. İş yerinde ve sokakta vatandaşla sohbet ediliyor. Bu normal bir parti çalışması şeklinde görülse de kamuoyunun ağzında Kasım ayı gibi yıl sonunda seçim olduğu konuşuluyor.

       Siyasetin üst kademesinde de seçim kokusunun olduğunu söyleyebilirim. Bu her ne kadar dillendirilmese de el altından seçim çalışması olarak yorumlanıyor. Bu seçimler muhtemelen Milletvekili ve Başkanlık seçimi olma ihtimali yüksek.

      Mahalli seçimler Milletvekili seçimleri şeklinde baz alınmamaktadır. Mahalli seçimlerde aday faktörleri ortaya çıkınca oy dağılımında yeterli oy alınmayınca bu psikolojik olarak iktidar partisine yansıyacağı için sıkıntı olabilir. Bundan dolayı genel seçim öne alınabilir.

       Mahalli seçimlerde ki yarışta çok çekişmeli geçeceği için Ak Partide aday sayısı bir hayli fazla olacağı şimdiden kendini göstermeye başladı. Daha şimdiden 6 aday adayı konuşuluyor. Bu sayı daha da artacağını tahmin ediyorum.

       Çünkü, Milletvekilliği eskisi gibi havalı ve forslu olmayacaktır. Belediye Başkanlık makamı daha fazla ilgi görecektir. Bundan dolayı da Milletvekilliği seçiminden fazla yarış Belediye Başkanlığında olacaktır. Onun için kırılmalar ve küsmeler olacağı için mahalli seçimler ikinci etaba atılabilir. Tabi bu bir görüş ama mahalli seçim öne çekilerek durum görmede olabilir. Ona göre tedbirler alınmaya yönelmesi muhtemeldir.

       İttifak gibi çalışmaların hızlanması, ufukta genel seçim gibi görünüyor. Ak Parti ile MHP uzun vadede bir beraberlik ve aynı çatı altında birleşme artık kaçınılmaz olduğu görüldü. Bu ittifaka BBP de eklenecek ve muhtemelen BBP ´inden bazı isimler Ak Pati listesinden seçime girerek BBP diye bir parti olmayacak Ak Partide siyasete devam edecekleri görülüyor.

       Sadet Partisi ise her ne kadar ittifakın içinde olacağı şeklinde söylenti olsa da ben bu ittifaka ihtimal vermiyorum. Çünkü Sadet partisi sanki CHP vari bir muhalefetle dün birlikte siyaset yaptığı isimleri yıpratmak için acımasız bir politika izlemektedir. Bundan dolayı da seçmen Sadet Partisi fazla ilgi göstermemektedir. Ben Milletvekili olsam da olmasam da Genel merkez binasında bir odam var emekli maaşımda var rahatımıza bakalım diye düşünen yaşlı tayfa rahatını bozmak istemeyebilir. Zaten ülke genelinde seçimlerde alınan oylarda belli durumdadır.

       Ak Parti teşkilatı Başkan yardımcıları guruplar halinde kurum ve kuruluşları ziyaret ediyor. Bence Beldeleri de gezmeliler, Beldelerin kapanmayacağı tüyosunu aldığımı söyleyebilirim. Muhtemelen Beldeler kapanmayacak, seçimlere girecekler, telaşa gerek yok.

       Burada teşkilat Başkanlarına bir öz eleştiri yapayım. Gezilerine gerek merkez Belediye, gerekse ilçe Belediye Başkanlarını yanlarında alıp ziyaret yapmamaları bir kopukluktur. Ben iyi biliyorum Belediye Başkanları ile bir sorun ve probleminiz yok. Ama kamuoyu tarafında böyle yerel seçilmişleri yanınıza almadan kendi başınıza gezmeniz yanlış anlaşılır. Her ne kadar Başkanların işi yoğun da olsa fırsat buldukça birlikte gezmenizi öneririm.

       Belediye Başkanları yerelde halka hizmet götüren birer seçilmişlerdir. Onlarsız gezmek ve halkın karşısına çıkmanız siyasi acemiliğinizi, eksikliğinizi ya da sizlere yön ve fikir verenlerin yanlışlığıdır. Bir Ak Partili olarak her iki genç Başkana bunu tavsiye ederim. Art niyet zaten düşünmem aman ha vatandaşa farklı görüntü ve imaj vermeyin. Onlar sizin seçilmişlerinizdir, benden söylemesi.

 

  • Pazartesi 11.5 ° / 8.8 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 13 ° / 8.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 9 ° / 4.5 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • BIST 100

    17132,20%0,11
  • DOLAR

    43,72% 0,19
  • EURO

    51,92% -0,02
  • GRAM ALTIN

    7075,01% 2,56
  • Ç. ALTIN

    11673,05% -0,41

Zonguldak

16.02.2026

  • İMSAK 06:14
  • GÜNEŞ 07:40
  • ÖĞLE 13:12
  • İKİNDİ 16:05
  • AKŞAM 18:34
  • YATSI 19:54
Türkiye’de Azerbaycan Kültürüne Katkı Sağlayanlara Onur Belgesi Verilecek Türkiye’de Azerbaycan Kültürüne Katkı Sağlayanlara Onur Belgesi Verilecek
Cumhuriyet Halk Partisi Gençlik Kolları Tanışma Programı Düzenledi Cumhuriyet Halk Partisi Gençlik Kolları Tanışma Programı Düzenledi
-Aksaray’da küçükbaş hayvancılığa önemli destek sağlayacak proje başlıyor -Aksaray’da küçükbaş hayvancılığa önemli destek sağlayacak proje başlıyor
TİGAD Batman Temsilcisi Hatice Türkan Batman Çalışan Gazeteciler Derneği Başkanı Oldu TİGAD Batman Temsilcisi Hatice Türkan Batman Çalışan Gazeteciler Derneği Başkanı Oldu
EĞİL BELEDİYESİ RAMAZAN'A HAZIR EĞİL BELEDİYESİ RAMAZAN'A HAZIR
RAMAZAN’IN MANEVİ İKLİMİ AKMEK VE KADIN AKTİVİTE MERKEZLERİNDE YAŞANACAK RAMAZAN’IN MANEVİ İKLİMİ AKMEK VE KADIN AKTİVİTE MERKEZLERİNDE YAŞANACAK
AKSARAY’DA SOSYAL DESTEK PROJELERİ GÜÇLENEREK DEVAM EDİYOR AKSARAY’DA SOSYAL DESTEK PROJELERİ GÜÇLENEREK DEVAM EDİYOR
Aksaray ÖNDER “İyilik Kanımızda Var” Seferberliği Kampanyasına Verilen Destek İçin Teşekkür Etti Aksaray ÖNDER “İyilik Kanımızda Var” Seferberliği Kampanyasına Verilen Destek İçin Teşekkür Etti
AKSARAY’DA RAMAZAN SEFERBERLİĞİ: Başkan Dinçer’den “Hiçbir Hane Yalnız Kalmayacak” Mesajı AKSARAY’DA RAMAZAN SEFERBERLİĞİ: Başkan Dinçer’den “Hiçbir Hane Yalnız Kalmayacak” Mesajı
Siyasetin Tecrübeli İsmi Cengiz Aydoğdu: Bürokrasi Birikimi Aksaray İçin Hizmete Dönüşüyor Siyasetin Tecrübeli İsmi Cengiz Aydoğdu: Bürokrasi Birikimi Aksaray İçin Hizmete Dönüşüyor
Aksaray’da Hüzünlü Veda: Uzman Doktor İskender Bülbül Gönüllerde İz Bırakarak Ayrıldı Aksaray’da Hüzünlü Veda: Uzman Doktor İskender Bülbül Gönüllerde İz Bırakarak Ayrıldı
İHH İnsani Yardım Vakfı Aksaray Temsilciliği 66 Ülkede 3 Milyon Kişiye Umut Olacak İHH İnsani Yardım Vakfı Aksaray Temsilciliği 66 Ülkede 3 Milyon Kişiye Umut Olacak
Aksaray’da Devlet-Esnaf Buluşması: “32 Yıllık Meslek Hayatımda Bir İlk” Aksaray’da Devlet-Esnaf Buluşması: “32 Yıllık Meslek Hayatımda Bir İlk”
Aksaray İHH’da Güven Tazelendi: Eyüp Dağdaş Yeniden Başkan Seçildi Aksaray İHH’da Güven Tazelendi: Eyüp Dağdaş Yeniden Başkan Seçildi
“İyilik Kanımızda Var” Kampanyası Aksaray’da Başlıyor “İyilik Kanımızda Var” Kampanyası Aksaray’da Başlıyor