Erdogan Kaya


Ak Parti merkez ilçe seçimine doğru

Ak Parti merkez ilçe seçimine doğru


      Ak Parti kongreleri start verdi ve Başkanlık çekişmeleri hızlı bir şekilde devam ediyor. Aslında çekişmeden öteye aday adayları Ankara´nın yolunu aşındırıyorlar. Merkez ilçe Başkanlığını sürdüren Ömer Gizlenci kardeşimiz onurlu bir şekilde kongre öncesi Başkanlığı bırakarak yeni geleceklerin yolunu açmış oldu. Bana göre onurlu bir duruş sergileyerek koltuğa yapışmadı. Buyurun sizde benim gibi yapın kongre öncesi koltuğu boşaltın mesajı verdi. Bakalım bu örnek davranışı başkalarından da görebilecek miyiz? Çünkü Reiste koltukların bırakılmasını istedi.

      Merkez ilçe başkanlığına nerede ise tamamını tanıdığım arkadaşlar aday adayı oldular. Genel Merkez tarafından partide aday adayları için temayül yoklaması yaptı. Temayül yoklamasında ilk üç sırayı Mustafa Et, A. Samet Kılıç ve Hikmet Ceviz kardeşlerimiz aldı.

      Benimde fovarım bu üç isimdi. Hikmet Cevizin bir dezavantajı ise mevcut yönetimde antipati toplayan kişinin adayı dedikodusudur. Yoksa Hikmet kardeşim sevdiğim bir isim. Geçmişte Ilısu Belediye Başkanlığı yapmış ve yönetimde görev almış başarılı bir siyasetçi. Umarım bu söylentiler dedikodudur.

      Samet Kılıç genç ve dinamik bir partili. Geçmişte Gençlik kolları Başkanlığı yapmış Belediye Başkanlığı seçimlerinde önemli rol almış bir isim. Ankara´da geçmişten gelen bazı dostları olduğunu biliyorum. Onun için bunlar bir avantaj olmakla beraber herkesle uyum içinde geçinen ve çalışan bir genç siyasetçi.

       Mustafa Et´i ise çok yakın tanımıyorum, sadece toplantı ve kalabalık içinde görüp merhaba ettiğim bir arkadaş. Siyaset içinde ve teşkilattan bazı tanıdıklara soruyorum Merkez ilçede iyi bir görev yaptığını söylüyorlar. İlçe başkanlığını da başarılı yapacağı yönünde düşünceler hakim.

       Diğer tarafta bildiğim kadarı ile, Şaban Bülbül, Kuddüsi Bakar, Nedim Çelik, Murat Ulu ve bilmediğim diğer isimler Merkez ilçe Başkanlığına aday adayı oldular.

      Sokakta insanları dinliyorum vatandaş sanki her şeyi biliyor. Aday adayı olanların hepsinin arkasında birilerinin durduğunu konuşuyorlar. İnanın ben bu tür dedikodulara pek kulak asmıyorum. Böyle seçimlerde herkesin arkasından bir şeyler söylerler.

       Dedikodusuz bir seçim zaten olmaz, olsa da bu işin tadı olmaz. Ama nihai kararı Ankara verecek. Burada önemli olan kimsenin adamı değilmiş gibi görünüp´te koltuğa oturunca birilerinin adamı olmak çok yanlış.

      Seçilen kişiler birilerinin değil herkesin adamı olmalıdır. Geçmişte birilerinin koltuğuna yapıştı ise bu tür dedikodulara katlanacaklar.  Önemli olan herkesi kucaklamaktır. Ak Parti son dönemlerde guruplaşmalara gebe olmuştur. Bu guruplaşmalardan kurtulmalıdır.

     Ak Partiyi temsil ediyorsan herkesi kucaklayacaksın. Ne hikmetse herkesi kucaklamayı bırakın kendi partilisini bile kucaklayamayanlar var. Dolayısı ile teşkilatlar partiye bir şey kazandıramadığı gibi, kaybettirmişlerdir.

      Sayın Cumhurbaşkanı herkesi kucaklayın, zamanınızın çoğunluğunu partiye ayırın diyor. Ama maalesef tabanda bunu görmeniz mümkün değil. Adamlar etrafındaki birkaç kişiyi kucaklıyor, diğerlerine sırt dönüyor.

      İş adamları, müteahhitler, seçilmişler, muhtarlar ve devletle iş yapanlar partide görev almasın derken acaba neyi kast ediyor? Bunları anlamayan bir partili var mı? Partiye ihale işi ile uğraşanlar kan kaybettirmedi mi?

       Uzun lafın kısası, gelecek Başkanlar babamızın oğlu değil. Önemli olan partiye katma değer katsın ve herkese eşit olup kucaklasın yeter. Kimin Başkan olacağı da önemli değil, önemli olan birlik beraberlik olmaktır. Nihayetinde aday adayı olanların hepsi bu partili.                           

  • Çarşamba 4.7 ° / 0.6 ° false
  • Perşembe 8.9 ° / 5.7 ° false
  • BIST 100

    14991,40%0,51
  • DOLAR

    43,14% 0,10
  • EURO

    50,34% 0,08
  • GRAM ALTIN

    6377,90% 0,18
  • Ç. ALTIN

    10268,60% 0,00

Zonguldak

14.01.2026

  • İMSAK 06:39
  • GÜNEŞ 08:10
  • ÖĞLE 13:07
  • İKİNDİ 15:31
  • AKŞAM 17:53
  • YATSI 19:19
Okullarda Temizlik ve Yardımcı Personel Sorununa Kalıcı Çözüm: TYP Sona Eriyor, 70 Bin Personel Alımı Geliyor Okullarda Temizlik ve Yardımcı Personel Sorununa Kalıcı Çözüm: TYP Sona Eriyor, 70 Bin Personel Alımı Geliyor
Sevinçli Köyü’nde Şüpheli Ölüm: 45 Yaşındaki Çiftçi Evinde Ölü Bulundu Sevinçli Köyü’nde Şüpheli Ölüm: 45 Yaşındaki Çiftçi Evinde Ölü Bulundu
ZABITA MÜDÜRLÜĞÜ EKİPLERİNDEN OKUL KANTİNLERİNE SIKI DENETİM 2025–2026 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI YARIYIL DÖNEMİ BOYUNCA 112 OKUL KANTİNİ DENETLENDİ
İŞKUR’dan Engelli ve Eski Hükümlü Girişimcilere 735 Bin TL’ye Kadar Hibe Desteği İŞKUR’dan Engelli ve Eski Hükümlü Girişimcilere 735 Bin TL’ye Kadar Hibe Desteği
AKSARAY BELEDİYESİ’NDEN TOTEM VE TABELALARA SIKI DENETİM AKSARAY’DA 2025 YILINDA 62 İZİNSİZ TOTEM VE REKLAM TABELASI KALDIRILDI
Değişim İradesi Sandığa Yansıdı: Aksaray Esnaf Odası’nda Yeni Dönem Değişim İradesi Sandığa Yansıdı: Aksaray Esnaf Odası’nda Yeni Dönem
Aksaray Esnaf Odası’nda tarihi değişim: Başkanlık koltuğu Hanifi Emre Güler’in Aksaray Esnaf Odası’nda tarihi değişim: Başkanlık koltuğu Hanifi Emre Güler’in
Aksaray Tarım Platformu’ndan Gazetecilere Anlamlı Buluşma Aksaray Tarım Platformu’ndan Gazetecilere Anlamlı Buluşma
Hüseyin Çakmak: “Bu Rakam Gençliğe Reva Görülen Sefalettir” Hüseyin Çakmak: “Bu Rakam Gençliğe Reva Görülen Sefalettir”
Başkan Dinçer, Basınla 10 Ocak’ta Buluştu; 2025 Projelerini Anlattı Başkan Dinçer, Basınla 10 Ocak’ta Buluştu; 2025 Projelerini Anlattı
TİGAD Genel Başkanı Geçgel’den 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününde de medyayı bitiren tasarruf tedbirlerine tepki “Tasarruf Tedbirleri Anadolu Medyasını Bitiriyor” TİGAD Genel Başkanı Geçgel’den 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününde de medyayı bitiren tasarruf tedbirlerine tepki “Tasarruf Tedbirleri Anadolu Medyasını Bitiriyor”
Aksaray'ın Sarıyahşi ilçesinde Uyuşturucu Operasyonu: 1 Tutuklama Aksaray'ın Sarıyahşi ilçesinde Uyuşturucu Operasyonu: 1 Tutuklama
Gurbetteki Doçent hemşerimiz Aksaray’ı öğrenip çocuklarınada anlatacak! Gurbetteki Doçent hemşerimiz Aksaray’ı öğrenip çocuklarınada anlatacak!
AKSARAY BELEDİYESİ 2025 YILINDA SİGARA İZMARİTİ VE ÇEVRE KİRLİLİĞİNE KARŞI SIKI DENETİMLER GERÇEKLEŞTİRDİ SİGARA İZMARİTİ VE ÇEVRE KİRLİLİĞİNE 578 BİN 467 TL CEZA KESİLDİ
Vali Mehmet Ali Kumbuzoğlu; “Kaleminiz güçlü, sözünüze itibar olunsun” Vali Mehmet Ali Kumbuzoğlu ;“Kaleminiz güçlü, sözünüze itibar olunsun”