Erdogan Kaya


Trafik kadar şoförlerde sorunlu


Aksaray trafiğinin sorunu geçmişten günümüze dayanan bir sorun. Bu sorun her geçen gün araç artışı oldukça hızla çoğalmaya devam edecek. Bizde, “ kim bu trafiğe çözüm bulacak diye bağırıp çağıracağız.” Trafik çözümü kadar bazı sorumsuz sürücülerimizde trafiği allak bullak edebiliyor. Şehir merkezini dışarıya taşımadığımız sürece ve resmi kurumları merkezden dağıtmadığımız sürece allame cihanda Belediye başkanı olsa bu trafiği çözemez.
Geçtiğimiz günlerde Konya’ya gittiğimde Konya’nın en kalabalık yeri Mevlana civarı iken, yabancıların dışında bu bölgede pek Konyalı kalmamış. Yabancıların dışında Mevlana çevresinde fazla kalabalık bitmiş.
Neden derseniz Konya yeni merkeze taşınmış. Afyon yolu üzeri Yeni Bosna bölgesine yeni bir Konya yerleşmiş. Selçuk Üniversitesi de burada olunca merkeze gitmenize gerek kalmamış. Yani anlayacağınız Konya’da Mevlana civarı boşalmış ve nefes almış.
Aksaray’da artık Konya yol boyuna mı, Adana yol boyuna mı taşınmalı. Bankalar artık şehrin dışına taşınmalı, Belediye yine acilen şehrin dışına taşınmalı. Yani şehir merkezinde resmi daire olmamalı, şehir merkezi artık gezi ve seyir merkezi olmalı. 
Son on yılda şehirdeki araç sayısı belkide on katına çıkmış durumdadır. Her geçen gün artan araş trafiği arttıkça şehirde elbette trafik kargaşasına neden olmaktadır. Migros civarındaki evimiz dün şehir kenarında iken, bu gün şehir içinde kaldık, bu gün evimizin park yerine kendi aracımızı park edecek yer yok.
Buna birde bazı sorumsuz araç sürücülerini eklersek, çıkın bakalım nasıl çıkacaksanız çıkın bu trafiğin içinden. Adam şehir merkezinde araç içinde telefonla mesaj yazarak araş kullanıyor. Trafik adamın umurunda değil, sanki bu yollar babasının mali zannediyor. Gelişi güzel istediği yere aracını park ediyor.
Eski terminalden Kurşunlu Cami bölgesine bir girin bakalım nasıl çıkacaksanız çıkın. Bu bölgeler artık tek yol yapılmalı, il trafik komisyonu bu yolları tek yol olarak yeniden düzenlemeli. Her iki tarafa araçlar park yapmış, her gün sürücüler kavga ediyor.
Burada Paşacık yoluna çıkış tek yön, ama gelin görün giriş yasağını dinleyen yok. Kurşunlu cami altındaki savsan sokak tek yön ama zaman zaman adam yasak yolu kullanıyor. Tabi trafik görevlilerimiz buraya hiç uğramazlar, uğrasalar işin içinden çıkamazlar.
Bence uğrasalar daha iyi olur, şehrin trafiği sadece valilik önü ve eski sanayi caddesinden ibaret değildir. Efendim Vali Bey buradan geçiyormuş, Emniyet müdürü buradan geçiyormuş, geçsin kardeşim, hemde vatandaşın nasıl bir trafik curcunasında yaşadığını görsünler. Bu şehirde sadece vali Bey ve Emniyet müdürü yaşamıyor ki, onlara göre düzenleme yapılmasın.
İdari amirlerimizin görevi, bu şehirde yaşayanların rahatını sağlamak değil mi? ben öncelik olarak buna bakarım, Trafik denetleme şube müdürümüz eski sanayi caddesinden kuş uçurtmamak için ekip buluyorsa, diğer sokaklara da bulmalıdır.
Bunu şunun için söylüyorum, sadece bir cadde üzerine yoğunlanarak sürücülere nefes aldırmamak yerine diğer caddelere de ara sıra girilsin. Zaten Aksaray’ın trafik sorunu başlı başına bir sıkıntı. Ama biraz esnek ve tatlı sert şekilde trafiği rahatlatmaktır vesselam. 

 

  • Perşembe 17.3 ° / 14.1 ° Güneşli
  • Cuma 14.1 ° / 13.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 17.6 ° / 14.5 ° Güneşli
  • BIST 100

    10970,37%0,52
  • DOLAR

    42,08% 0,00
  • EURO

    48,38% 0,06
  • GRAM ALTIN

    5393,69% 1,20
  • Ç. ALTIN

    8852,40% 0,33

Zonguldak

06.11.2025

  • İMSAK 05:56
  • GÜNEŞ 07:23
  • ÖĞLE 12:41
  • İKİNDİ 15:24
  • AKŞAM 17:50
  • YATSI 19:12
Aksaray Sağlıkta Güçleniyor: Eski Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi, Modern Aile Sağlığı Merkezi’ne Dönüştürülüyor Aksaray Sağlıkta Güçleniyor: Eski Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi, Modern Aile Sağlığı Merkezi’ne Dönüştürülüyor
Aksaray Belediyesi’nden Otizm Farkındalığına Yönelik Yeni Eğitim Programı Aksaray Belediyesi’nden Otizm Farkındalığına Yönelik Yeni Eğitim Programı
ASÜ, Ortak Eğitim Programı Kapsamında 45 Firma ile İş Birliği Anlaşması İmzaladı ASÜ, Ortak Eğitim Programı Kapsamında 45 Firma ile İş Birliği Anlaşması İmzaladı
Aksaray’da Silahlı Alacak Verecek Kavgası: 1 Ölü, 2 Yaralı Aksaray’da Silahlı Alacak Verecek Kavgası: 1 Ölü, 2 Yaralı
Aksaray Üniversitesi’nden Antibiyotiğe Dirençli Bakterilere Karşı Yenilikçi Nanomalzeme Projesi Aksaray Üniversitesi’nden Antibiyotiğe Dirençli Bakterilere Karşı Yenilikçi Nanomalzeme Projesi
SPORUN VE GENÇLİĞİN YANINDAYIZ SPORUN VE GENÇLİĞİN YANINDAYIZ
ALİ GENÇ’TEN GÖZ SAĞLIĞI PERSONELİNE TEŞEKKÜR ALİ GENÇ’TEN GÖZ SAĞLIĞI PERSONELİNE TEŞEKKÜR
GAZETECİ İSMET ÜNVER’DEN NİĞDE VALİSİ ÇELİK’E ZİYARET GAZETECİ İSMET ÜNVER’DEN NİĞDE VALİSİ ÇELİK’E ZİYARET
İç Anadolu Bölgesi Şehit Aileleri ve Gaziler Dernekleri, “Terörsüz Türkiye” Temasıyla Niğde’de Buluştu İç Anadolu Bölgesi Şehit Aileleri ve Gaziler Dernekleri, “Terörsüz Türkiye” Temasıyla Niğde’de Buluştu
Bölgesel Üniversitelerden Akademik İş Birliği Buluşması: Ortak Projelerle Güçlü Gelecek Bölgesel Üniversitelerden Akademik İş Birliği Buluşması: Ortak Projelerle Güçlü Gelecek
Aksaray’da Genç Kadın Yaşamına Son Verdi Aksaray’da Genç Kadın Yaşamına Son Verdi
Aksaray Belediyesi’nden Eğitime Büyük Destek: Bilgihane Merkezleriyle 2.500 Öğrenciye Ücretsiz Eğitim Aksaray Belediyesi’nden Eğitime Büyük Destek: Bilgihane Merkezleriyle 2.500 Öğrenciye Ücretsiz Eğitim
AK Parti’den 3 Kasım 2002 Yıl Dönümü Mesajı: “Türkiye’nin Dönüm Noktası” AK Parti’den 3 Kasım 2002 Yıl Dönümü Mesajı: “Türkiye’nin Dönüm Noktası”
Aksaray’ın Eskil İlçesinde İlçe Milli Eğitim Müdürü Evinde Ölü Bulundu Aksaray’ın Eskil İlçesinde İlçe Milli Eğitim Müdürü Evinde Ölü Bulundu
Aksaray’da 3 Milyon TL’lik Kaçak Ürün Operasyonu: Bir Kişi Gözaltında Aksaray’da 3 Milyon TL’lik Kaçak Ürün Operasyonu: Bir Kişi Gözaltında