Erdogan Kaya


Trafik kadar şoförlerde sorunlu


Aksaray trafiğinin sorunu geçmişten günümüze dayanan bir sorun. Bu sorun her geçen gün araç artışı oldukça hızla çoğalmaya devam edecek. Bizde, “ kim bu trafiğe çözüm bulacak diye bağırıp çağıracağız.” Trafik çözümü kadar bazı sorumsuz sürücülerimizde trafiği allak bullak edebiliyor. Şehir merkezini dışarıya taşımadığımız sürece ve resmi kurumları merkezden dağıtmadığımız sürece allame cihanda Belediye başkanı olsa bu trafiği çözemez.
Geçtiğimiz günlerde Konya’ya gittiğimde Konya’nın en kalabalık yeri Mevlana civarı iken, yabancıların dışında bu bölgede pek Konyalı kalmamış. Yabancıların dışında Mevlana çevresinde fazla kalabalık bitmiş.
Neden derseniz Konya yeni merkeze taşınmış. Afyon yolu üzeri Yeni Bosna bölgesine yeni bir Konya yerleşmiş. Selçuk Üniversitesi de burada olunca merkeze gitmenize gerek kalmamış. Yani anlayacağınız Konya’da Mevlana civarı boşalmış ve nefes almış.
Aksaray’da artık Konya yol boyuna mı, Adana yol boyuna mı taşınmalı. Bankalar artık şehrin dışına taşınmalı, Belediye yine acilen şehrin dışına taşınmalı. Yani şehir merkezinde resmi daire olmamalı, şehir merkezi artık gezi ve seyir merkezi olmalı. 
Son on yılda şehirdeki araç sayısı belkide on katına çıkmış durumdadır. Her geçen gün artan araş trafiği arttıkça şehirde elbette trafik kargaşasına neden olmaktadır. Migros civarındaki evimiz dün şehir kenarında iken, bu gün şehir içinde kaldık, bu gün evimizin park yerine kendi aracımızı park edecek yer yok.
Buna birde bazı sorumsuz araç sürücülerini eklersek, çıkın bakalım nasıl çıkacaksanız çıkın bu trafiğin içinden. Adam şehir merkezinde araç içinde telefonla mesaj yazarak araş kullanıyor. Trafik adamın umurunda değil, sanki bu yollar babasının mali zannediyor. Gelişi güzel istediği yere aracını park ediyor.
Eski terminalden Kurşunlu Cami bölgesine bir girin bakalım nasıl çıkacaksanız çıkın. Bu bölgeler artık tek yol yapılmalı, il trafik komisyonu bu yolları tek yol olarak yeniden düzenlemeli. Her iki tarafa araçlar park yapmış, her gün sürücüler kavga ediyor.
Burada Paşacık yoluna çıkış tek yön, ama gelin görün giriş yasağını dinleyen yok. Kurşunlu cami altındaki savsan sokak tek yön ama zaman zaman adam yasak yolu kullanıyor. Tabi trafik görevlilerimiz buraya hiç uğramazlar, uğrasalar işin içinden çıkamazlar.
Bence uğrasalar daha iyi olur, şehrin trafiği sadece valilik önü ve eski sanayi caddesinden ibaret değildir. Efendim Vali Bey buradan geçiyormuş, Emniyet müdürü buradan geçiyormuş, geçsin kardeşim, hemde vatandaşın nasıl bir trafik curcunasında yaşadığını görsünler. Bu şehirde sadece vali Bey ve Emniyet müdürü yaşamıyor ki, onlara göre düzenleme yapılmasın.
İdari amirlerimizin görevi, bu şehirde yaşayanların rahatını sağlamak değil mi? ben öncelik olarak buna bakarım, Trafik denetleme şube müdürümüz eski sanayi caddesinden kuş uçurtmamak için ekip buluyorsa, diğer sokaklara da bulmalıdır.
Bunu şunun için söylüyorum, sadece bir cadde üzerine yoğunlanarak sürücülere nefes aldırmamak yerine diğer caddelere de ara sıra girilsin. Zaten Aksaray’ın trafik sorunu başlı başına bir sıkıntı. Ama biraz esnek ve tatlı sert şekilde trafiği rahatlatmaktır vesselam. 

 

  • Cuma 35.5 ° / 20.1 ° Güneşli
  • Cumartesi 34.9 ° / 20.8 ° Güneşli
  • Pazar 33.6 ° / 18 ° Güneşli
  • BIST 100

    10370,7%2,46
  • DOLAR

    40,37% 0,20
  • EURO

    46,95% 0,31
  • GRAM ALTIN

    4333,51% 0,17
  • Ç. ALTIN

    6898,98% 0,00

Aksaray

18.07.2025

  • İMSAK 03:44
  • GÜNEŞ 05:28
  • ÖĞLE 12:55
  • İKİNDİ 16:48
  • AKŞAM 20:13
  • YATSI 21:49
Aksaray Belediyesi Geleneksel Nohut Hasadı Programı Düzenledi Aksaray Belediyesi Geleneksel Nohut Hasadı Programı Düzenledi
Aksaray’da Komşu Kavgası Kanlı Bitti: Bir Kişi Yaralandı Aksaray’da Komşu Kavgası Kanlı Bitti: Bir Kişi Yaralandı
ASÜ’de 15 Temmuz Ruhu Canlı Tutuldu: İsmail Kahraman “Bu bir işgal girişimiydi” ASÜ’de 15 Temmuz Ruhu Canlı Tutuldu: İsmail Kahraman “Bu bir işgal girişimiydi”
Aksaray’da Kadınların Üretim Gücü Hanımeli Pazarı’nda Yaz Bereketi Sürüyor Aksaray’da Kadınların Üretim Gücü Hanımeli Pazarı’nda Yaz Bereketi Sürüyor
ASÜ ile KOP İdaresi Stratejik İş Birliğini Güçlendirecek ASÜ ile KOP İdaresi Stratejik İş Birliğini Güçlendirecek
Aksaray’da Uyuşturucu Operasyonu: 301 Kök Kenevir Ele Geçirildi Aksaray’da Uyuşturucu Operasyonu: 301 Kök Kenevir Ele Geçirildi
Aksaray Belediyesi’nden LGS Tercih Döneminde Ücretsiz Rehberlik Desteği Aksaray Belediyesi’nden LGS Tercih Döneminde Ücretsiz Rehberlik Desteği
Aksaray Belediyesi’nden Gençlere Yeni Sosyal ve Sportif Merkez Aksaray Belediyesi’nden Gençlere Yeni Sosyal ve Sportif Merkez
Teknopark ve Tıp Fakültesi Temel Bilimler binaları hızla tamamlanıyor Teknopark ve Tıp Fakültesi Temel Bilimler binaları hızla tamamlanıyor
15 Temmuz’da Aksaray’da Anlamlı Yürüyüş: Bayraklar Milli İrade İçin Dalgalandı 15 Temmuz’da Aksaray’da Anlamlı Yürüyüş: Bayraklar Milli İrade İçin Dalgalandı
AK Parti İl Başkanı Aktürk: "Türkiye Yüzyılı’nın Kapıları Ardına Kadar Açılmıştır" AK Parti İl Başkanı Aktürk: "Türkiye Yüzyılı’nın Kapıları Ardına Kadar Açılmıştır"
KARA VE BÜYÜKBAYRAM AİLELERİNİN MUTLU GÜNÜ KARA VE BÜYÜKBAYRAM AİLELERİNİN MUTLU GÜNÜ
ZİNCİRLİ MAHALLESİ’NDE KENTSEL DÖNÜŞÜM BAŞLIYOR ZİNCİRLİ MAHALLESİ’NDE KENTSEL DÖNÜŞÜM BAŞLIYOR
Azerbaycan’dan dünyaya müzik mesajı: Festival başlıyor… Azerbaycan’dan dünyaya müzik mesajı: Festival başlıyor…
Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu’undan 15 Temmuz Mesajı “ZAFERİN ADI TÜRKİYE” Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu’ undan 15 Temmuz Mesajı “ZAFERİN ADI TÜRKİYE”