Ali Genç


ÇANAKKALE´Yİ GEÇİP HATTA ÖTESİNE BİLE GİTTİLER!

ÇANAKKALE´Yİ GEÇİP HATTA ÖTESİNE BİLE GİTTİLER!


ANAKKALE´Yİ GEÇİP HATTA ÖTESİNE BİLE GİTTİLER!

                                                      ALMANYA/DUİSBURG

                                                         ===============      

      Bu gün ve bu hafta sonu ile gelecek hafta ağırlıklı olmak üzere Türkiye ve vatandaşlarımızın yoğunlukta olduğu ülkelerde birçok seminer, konferans ve tartışmalar düzenlenecek.

  Bu toplantı, seminer, konferans ve tartışmalarda Çanakkale´nin İstiklal Marşı Şairimiz Merhum Akif in tabiriyle ?Tek dişi kalmış canavar? olan kendilerini medeni bizi ise ilkel görenlere karşı imanımızla verdiğimiz savaş.

   Bu savaşta en genç ve en verimli çağında toprağın kara bağrına verdiğimiz çeyrek milyon din ve vatan evladının kaybına ve bu kadar gaziye rağmen onları buradan geçirmediğimiz anlatılacak, yazılacak, çizilecek, söylenecek!

  Bunları anlatanlara Çanakkale´nin geçilmediğini söyleyenlere, bununla o en kıymetli varlıkları olan tatlı canlarını bu yolda heba eden mertebeleri Peygamberlik mertebesinden sonraki en yüksek mertebe olan şehitlik mertebesine tatlı canlarını gençlik çağında vererek kara toprağın bağrına düşerek ulaşan çeyrek milyonun direnciyle Çanakkale geçilmediyse bizim şu andaki halimiz niye?

ÇANAKKALE GEÇİLMEDİYSE NEDEN 2010 YILI EYLÜL REFERANDUMUNA KADAR ÜLKEMİZDEKİ KIZLARIMIZA YUNAN, ARMENİ VE FRANSIZ İŞGALCİLERİN YAPTIĞI ZULÜMLER YAPILDI?

     Mademki Çanakkale geçilmedi neden ülkemizde Dinimizin emri olan Başörtüsü onlarca yıl  yüksek yargı organları tarafından engellendi?

   Neden ÖSYM´ menin açtığı sınavlarına Anayasamızın din ve vicdan hürriyetini düzenleyen 24 . maddesindeki? Herkes, vicdan, dini inanç ve kanaat hürriyetine sahiptir. Dini ayin ve törenler serbesttir.! Kimse, ibadete, dini ayin ve törenlere katılmaya, dini inanç ve kanaatlerini açıklamaya zorlanamaz; dini inanç ve kanaatlerinden dolayı kınanamaz ve suçlanamaz.?! amir hükmüne ve bu konuda kanunla alınmış hiç bir yasak olmamasına rağmen başörtüsüyle sınavlara girilmesi engellendi?  ÇANAKKALEDE ŞEHİT OLANLAR KALKSA HEPİMİZİ BOĞAZA DÖKERLER!

    Meslektaşımız Gazeteci Hasan Tahsin İzmir´e çıkan Yunan palikaryasına ilk kurşunu Baş örtüsüne uzanan eli kırmak için sıkmadı mı?

  Sütçü İmam Maraş ta Fransız ve uşağı Ermeni askerlerinin hamama giden Müslüman bir kadının başörtüsünü açmak istedikleri için öldürmedi mi?

    Küçük Kamil´in Antep´te annesinin başını açmak isteyen Fransız ve onların uşağı olan Ermeni askerlerine engel olmak isterken uğradığı saldırının sebebi Şehit olmadı mı?

    Başta Gazeteci Hasan Tahsin, Sütçü İmam ve Şehit Kamil olmak üzere Çanakkale´de  canlarını seve, seve veren Çeyrek Milyon şehit ve sayıları bu şehitlerimizden az olmayan gazilerimiz 2010 yılına kadar kendi öz yurdumuzda parya olmamız için mi tatlı canlarını feda ettiler?

   Bu şehitlerimiz o  akla ziyan din düşmanlarının yaptığı zulmün kendi ülkemizin devleti tarafından yapıldığında ayağa kalksalardı kendilerinin verdiği mücadele ve bu mücadeleyi kazanabilmek için  verdikleri tatlı canlarını toprağa vermelerinin maksadını ,birde evrensel hukuk dada hiçbir dayanağı olmayan, Atatürk´ün hayali olan ulaşmamızı istediği muasır ülkelerin hiçbirinde olmayan bu günkü çağ dışı uygulamaları görseler bizi denize dökmezler miydi?

       Ülkemizi her yönüyle çağdaş demokrasilere rezil eden,  2010´dan itibaren pey der pey kaldırılan yasaklarla milletimizin kurtulduğu bu ayıbın bir daha kıyamete kadar milletimize yaşatılmaması için tüm çağ dışı engellerin yanı sıra inanç, fikir ve teşebbüs hürriyetinin önündeki tüm engellerin çok net ve kesin anayasa hükümleriyle teminat altına alınması için zaman geçirilmeden yeni bir anayasanın yapılması.

     Bununla da Hazreti Adem(A.S.) atamızdan, Çanakkale´ye, Çanakkale´den günümüze kadar Gelip geçmiş tüm İslam Şehitleri ve Gazilerinin Ruhlarının şad,  edilmesi dileğiyle Çanakkale zaferimiz kutlu olsun.

   Rabbim Yar ve Yardımcımız Olsun.

 

 

 

 
  • Çarşamba 4.7 ° / 0.6 ° false
  • Perşembe 8.9 ° / 5.7 ° false
  • BIST 100

    14991,40%0,51
  • DOLAR

    43,14% 0,10
  • EURO

    50,34% 0,08
  • GRAM ALTIN

    6377,90% 0,18
  • Ç. ALTIN

    10268,60% 0,00

Zonguldak

14.01.2026

  • İMSAK 06:39
  • GÜNEŞ 08:10
  • ÖĞLE 13:07
  • İKİNDİ 15:31
  • AKŞAM 17:53
  • YATSI 19:19
Okullarda Temizlik ve Yardımcı Personel Sorununa Kalıcı Çözüm: TYP Sona Eriyor, 70 Bin Personel Alımı Geliyor Okullarda Temizlik ve Yardımcı Personel Sorununa Kalıcı Çözüm: TYP Sona Eriyor, 70 Bin Personel Alımı Geliyor
Sevinçli Köyü’nde Şüpheli Ölüm: 45 Yaşındaki Çiftçi Evinde Ölü Bulundu Sevinçli Köyü’nde Şüpheli Ölüm: 45 Yaşındaki Çiftçi Evinde Ölü Bulundu
ZABITA MÜDÜRLÜĞÜ EKİPLERİNDEN OKUL KANTİNLERİNE SIKI DENETİM 2025–2026 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI YARIYIL DÖNEMİ BOYUNCA 112 OKUL KANTİNİ DENETLENDİ
İŞKUR’dan Engelli ve Eski Hükümlü Girişimcilere 735 Bin TL’ye Kadar Hibe Desteği İŞKUR’dan Engelli ve Eski Hükümlü Girişimcilere 735 Bin TL’ye Kadar Hibe Desteği
AKSARAY BELEDİYESİ’NDEN TOTEM VE TABELALARA SIKI DENETİM AKSARAY’DA 2025 YILINDA 62 İZİNSİZ TOTEM VE REKLAM TABELASI KALDIRILDI
Değişim İradesi Sandığa Yansıdı: Aksaray Esnaf Odası’nda Yeni Dönem Değişim İradesi Sandığa Yansıdı: Aksaray Esnaf Odası’nda Yeni Dönem
Aksaray Esnaf Odası’nda tarihi değişim: Başkanlık koltuğu Hanifi Emre Güler’in Aksaray Esnaf Odası’nda tarihi değişim: Başkanlık koltuğu Hanifi Emre Güler’in
Aksaray Tarım Platformu’ndan Gazetecilere Anlamlı Buluşma Aksaray Tarım Platformu’ndan Gazetecilere Anlamlı Buluşma
Hüseyin Çakmak: “Bu Rakam Gençliğe Reva Görülen Sefalettir” Hüseyin Çakmak: “Bu Rakam Gençliğe Reva Görülen Sefalettir”
Başkan Dinçer, Basınla 10 Ocak’ta Buluştu; 2025 Projelerini Anlattı Başkan Dinçer, Basınla 10 Ocak’ta Buluştu; 2025 Projelerini Anlattı
TİGAD Genel Başkanı Geçgel’den 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününde de medyayı bitiren tasarruf tedbirlerine tepki “Tasarruf Tedbirleri Anadolu Medyasını Bitiriyor” TİGAD Genel Başkanı Geçgel’den 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününde de medyayı bitiren tasarruf tedbirlerine tepki “Tasarruf Tedbirleri Anadolu Medyasını Bitiriyor”
Aksaray'ın Sarıyahşi ilçesinde Uyuşturucu Operasyonu: 1 Tutuklama Aksaray'ın Sarıyahşi ilçesinde Uyuşturucu Operasyonu: 1 Tutuklama
Gurbetteki Doçent hemşerimiz Aksaray’ı öğrenip çocuklarınada anlatacak! Gurbetteki Doçent hemşerimiz Aksaray’ı öğrenip çocuklarınada anlatacak!
AKSARAY BELEDİYESİ 2025 YILINDA SİGARA İZMARİTİ VE ÇEVRE KİRLİLİĞİNE KARŞI SIKI DENETİMLER GERÇEKLEŞTİRDİ SİGARA İZMARİTİ VE ÇEVRE KİRLİLİĞİNE 578 BİN 467 TL CEZA KESİLDİ
Vali Mehmet Ali Kumbuzoğlu; “Kaleminiz güçlü, sözünüze itibar olunsun” Vali Mehmet Ali Kumbuzoğlu ;“Kaleminiz güçlü, sözünüze itibar olunsun”