TİGAD GENEL BAŞKANI GEÇGEL'DEN İSRAİL DIŞ İŞLERİ BAKANIN HADSİZ LİĞİNE SERT KINAMA

TİGAD GENEL BAŞKANI GEÇGEL

TİGAD GENEL BAŞKANI GEÇGEL'DEN İSRAİL DIŞ İŞLERİ BAKANIN HADSİZ LİĞİNE SERT KINAMA

     Genel Başkan Gecçgel İsrail Dışişleri Bakanı Israel Katz, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hakkında skandal ve provokatif ifadeler kullanarak uluslararası(milletlerarası) diplomasi kurallarını çiğnemiştir.

    Katz, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarına cevap(yanıt) olarak, “Erdoğan, Saddam Hüseyin’in izinden gidiyor ve İsrail’e saldırı tehdidinde bulunuyor.

  Orada ne olduğunu ve nasıl bittiğini hatırlamasına izin verin.” şeklinde hadsiz bir açıklama yapmıştır.

    “Katz’ın bu açıklaması, İsrail’in geçmişte gerçekleştirdiği ve milletlerarası (uluslararası) hukuk nezdinde savaş suçu olarak değerlendirilen katliamlarını ve sivillere yönelik saldırılarını göz ardı ederek, küstahça bir tutum sergilemektedir. 

  16 bini çocuk olmak üzere 40 binden fazla mazlum sivil insanın ölümüne sebep olan katil İsrail, kendi katil Başbakanına bakmaksızın Türkiye Cumhurbaşkanı’na yönelik bu tür söylemlerde bulunmasını esefle kınıyoruz,” dedi.

   Geçgel, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Türkiye’nin milli ( ulusal) çıkarlarını koruma ve bölgesel istikrarı sağlama konusundaki kararlılığını defalarca kanıtlamış bir lider olduğunu vurguladı.

    Geçgel, “İsrail’in, mazlum Filistin halkına uyguladığı baskı ve zulüm politikalarına karşı çıkmak, uluslararası vicdanın ve insan haklarının bir gereğidir. Katz’ın bu açıklamaları, İsrail’in işlediği savaş suçlarını örtbas etme ve dikkatleri başka yöne çekme çabasının bir parçasıdır,” ifadelerini kullandı.

Okan Geçgel, “Türkiye Cumhurbaşkanı’na dil uzatmak, İsrail gibi katil bir devletin haddine dahi değildir. 

 Hele hele Türkiye Cumhurbaşkanı’nı, Irak’ın devrik ve üstelik idam edilen devlet başkanı Saddam Hüseyin ile bağdaştırmak kabul edilebilir bir durum değildir. 

 Diplomatik başta olmak üzere İsrail’e her türlü diyalog kesilmeli; buna ticari anlaşmalar da dahil edilmelidir. Türkiye, hiçbir şekilde İsrail ile yan yana gelmemelidir ve İsrail, yaptığı bu küstah açıklamaların ve işlediği suçların bedelini ödemelidir,” dedi.

 Geçgel, “Bu tür provokatif açıklamalar milletlerarası (uluslararası) barış ve güvenliğe ciddi zararlar vermekte,

 Bölgede tansiyonu yükseltmekte ve barış çabalarını baltalamaktadır. 

  İsrail hükümeti, kendi suçlarını ve insan hakları ihlallerini göz ardı ederek, başka ülkelere ve liderlerine dil uzatmadan önce kendi geçmişine ve bugünkü uygulamalarına bakmalıdır,” şeklinde konuştu.

   Ayrıca, Okan Geçgel, “İsrail’in sürekli olarak Filistin halkına karşı uyguladığı zulüm politikalarını meşrulaştırma girişimlerini ve dünya kamuoyunu manipüle etme çabalarını da kınıyoruz.

  Milletlerarası(Uluslararası) toplumu, İsrail’in bu tür provokatif ve barışa zarar veren söylemlerine karşı daha duyarlı olmaya ve gerekli tepkileri göstermeye çağırıyoruz,” dedi.

 

Geçgel, “Bu tür söylemlerin kabul edilemez olduğunu bir kez daha vurgulayarak, Türkiye’nin ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın onurunu ve itibarını koruma konusundaki kararlı duruşunu sürdüreceğiz,” diyerek sözlerini tamamladı.


 



  • Cuma 20.2 ° / 16.9 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 21.1 ° / 17.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 21.9 ° / 16.4 ° Güneşli
  • BIST 100

    11048,11%-1,05
  • DOLAR

    41,38% 0,26
  • EURO

    48,74% -0,01
  • GRAM ALTIN

    4843,18% 0,11
  • Ç. ALTIN

    7935,99% 0,00

Zonguldak

19.09.2025

  • İMSAK 05:04
  • GÜNEŞ 06:30
  • ÖĞLE 12:52
  • İKİNDİ 16:19
  • AKŞAM 19:03
  • YATSI 20:24
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri

Aksaray Üniversitesi kalite akreditasyon sürecinde çok güçlü bir potansiyele sahip

Dünya 2.’si Şampiyon Sporcu Gülistan Gönen: “Valimize verdiğim sözleri bir bir tuttum”

AKADEMİ AKSARAY ÖĞRENCİLERİNDEN ÖZEL KONSER

BELEDİYE BAŞKANI DR. EVREN DİNÇER’İN 19 EYLÜL GAZİLER GÜNÜ MESAJI

Vali Mehmet Ali Kumbuzoğlu; 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla Gaziler ve aileleri ile kahvaltı programında buluştu.

Aksaray ÖNDER’den Protokol Ziyaretleri

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 5 5 0 0 14 15
2.Fenerbahçe 5 3 0 2 5 11
3.Trabzonspor 5 3 1 1 2 10
4.Göztepe 5 2 0 3 5 9
5.Antalyaspor 5 3 2 0 1 9
6.Gazişehir Gaziantep 5 3 2 0 -2 9
7.Alanyaspor 5 2 1 2 2 8
8.Samsunspor 5 2 1 2 1 8
9.Konyaspor 4 2 1 1 5 7
10.Beşiktaş 3 2 1 0 0 6
11.İstanbul Başakşehir 4 1 1 2 1 5
12.Kasımpaşa 5 1 3 1 -2 4
13.Rizespor 4 1 2 1 -4 4
14.Eyüpspor 5 1 3 1 -5 4
15.Kayserispor 4 0 1 3 -4 3
16.Fatih Karagümrük 5 1 4 0 -7 3
17.Kocaelispor 5 0 4 1 -6 1
18.Gençlerbirliği 5 0 5 0 -6 0