Tarımda Yüreği Çarpanlar İftar Programında Bir Araya Geldi

Tarımda Yüreği Çarpanlar İftar Programında Bir Araya Geldi

Tarımda Yüreği Çarpanlar İftar Programında Bir Araya Geldi

Aksaray Tarım Platformu iftar programında Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ile bir araya geldi.

Düzenlenen iftar programına Ak Parti Aksaray Milletvekili Cengiz Aydoğdu, Gıda Tarım ve Hayvancılık il Müdürü Bülent Saklav, Aksaray Ticaret Borsası Başkanı Hamit Özkök, Ziraat Odası Başkanı Emin Koçak, Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Bekir Kayan, Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı ve İl Genel Meclis Üyesi Mahmut Aktürk, Süt Üreticileri Birliği Başkanı Esat Zengin, Veteriner Hekimler Odası Başkanı Önder Yıldız, Ziraat Mühendisler Odası Başkanı Serkan Koray Zeybek, HAYKOP Başkanı Mustafa Çakır, TARKOP Başkanı Ali Bayraktar, Aksaray Ticaret Borsası Meclis Başkanı Nurettin Yapılcan, STK Başkanları, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Şube Müdürleri, Aksaray Ticaret Borsası Meclis Üyeleri ve davetliler katıldı.

Yapılan iftar programının açılış konuşmasını yapan Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mahmut Aktürk ? Sivil Toplum Örgütleri olarak sizlerle birlikte Aksaray´ın tarım ve hayvancılığına hizmet ediyoruz. Bu manada sizlerde bizlerde çok memnunuz. Sizlere çok teşekkür ediyoruz. Bundan sonraki süreçte de Aksaray´da tarım ve hayvancılığı geliştirmek ve sektörde çalışan insanların işlemlerini kolaylaştırmak, refah düzeylerini arttırmak hepimizin vazifesidir. Bundan sonrada desteklerinizi bekliyor hepinize katılımlarınızdan dolayı teşekkür ediyorum? dedi.

 

Aksaray Ziraat Odası Başkanı Emin Koçak  Birlikten Kuvvet Doğacağına dikkat çekerek  ? Hepimiz tarım paydaşıyız. Aynı kesime hizmet ediyoruz. Aksaray´ın tarım ve hayvancılığına çok emek verdiniz. Bizler sizlerden çok memnunuz. İl ve şube müdürleri ile sürekli görüşüyoruz ama esas mutfakta olan sizlersiniz. Sahada çalışan sizlersiniz. Sahada da iyi sesler geliyor. Duyuyoruz. Ziraat Odası olarak da yaklaşık 8 yıldır biz bu görevdeyiz. Sırt sırta omuz omuza beraber çalıştık ve her alanda birbirimize yardımcı olduk. Katıldığınız için teşekkür ediyor saygılar sunuyorum? dedi.

Damızlık Sığır Birliği Başkanı Bekir Kayan da ? Gıda tarım ve hayvancılık personeline hitaben yaptığı konuşmasında ? sizler bizlerin sahada ki yüzlerisiniz. Hep birlikte beraber çalışmanın gururunu onurunu  yaşıyoruz. Bundan sonraki süreçte de birlik ve beraberlik içerisinde çalışmalarımıza devam edeceğiz. Hepinize teşekkür eder saygıyla selamlıyorum? dedi.

Aksaray Ticaret Borsası Başkanı Hamit Özkök ise bölgemizin en büyük sıkıntısı olan su sorununu dile getirdi. Özkök konuşmasının devamında ? bizlerin işletmesine  sizler hiç teklifsiz giriyorsunuz. Yani biz bir aileyiz. Bu ailenin de beraberliği bizleri mutlu etti. Öncelikle katılımızdan dolayı teşekkür ederim. Dünya değişiyor. Değişen dünyada gelişen bir Türkiye var. Türkiye´nin omurgası iç Anadolu şehirlerinin kalbi olan Aksaray da görev yapıyorsunuz. Aksaray medeniyetlerin beşiği ilk buğday tarımının yapıldığı yerdir. Tarımsal potansiyelimiz önümüze koyduğumuz da çalışmak gerektiği hissediliyor. Bu çalışmanın içerisinde hepimiz aynı trendeyiz. Ben bundan dolayı mutluyum. Çünkü Aksaray için birileri çalışıyor. Bizde bunlara şahit oluyoruz.

Son dönemde tarım ve hayvancılığın sürdürülebilirliği için dış havzalardan su getirme mücadelesi için , çok şükür birinci ağızdan cumhurbaşkanımız ilgileneceğini söyledi. Ben buradan sayın vekilimin huzurunda sayın cumhurbaşkanımıza çok teşekkür ediyorum. Çünkü Aksaray da tarım ve hayvancılığın sürdürülebilmesi dış havzalardan gelecek suya bağlıydı. Ben biliyorum ki Milletvekillerimiz Cengiz Aydoğdu, Mustafa Serdengeçti, İlknur İnceöz hanım efendi Aksaray´ın suya ihtiyacı olduğunu gerekli makamlara ilettiler. Bundan sonra da bizlere düşen görev bu suyu takip etmek ve Aksaray´ımızın zenginliğini sürdürebilmektir. Ben bu duygu ve düşüncelerle hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum dedi.

Gıda Tarım Ve Hayvancılık il Müdürü Bülent Saklav ise yaptığı konuşmasında ? Bu programı bizlere sunan tarım platformuna çok teşekkür ediyorum. Aksaray´ımız son 15 yılda bakanlığımızın destekleri ile tarım ve hayvancılıkta çok ileri bir seviyeye geldi. Bizim amacımız da bu seviyeyi daha ileriye götürmek. Aksaray´ı tarım ve hayvancılıkta marka bir şehir yapmaktır. Bunu da bir sloganla pekiştirmek istiyoruz. ?Aksaray´ımız Üretiyor Ülkemiz Kazanıyor? ben bu vesile ile STK Başkanlarımıza Şube Müdürlerimize Sayın Vekilimize teşekkür ediyor hayırlı ramazanlar diliyorum.

Ak Parti Aksaray Milletvekili Cengiz Aydoğdu ? bizler toprakla haşır neşir olan bir bölgenin insanlarıyız. Bu topraklarda on binlerce yıldır tarım yapılır. Sanayi inkılabı ile birlikte bütün üretim şekilleri değişti. Tarımımızın ulusal çapta en büyük iki temel problemi kendimizin üretmediği iki tarım girdisinin kontrol altına alınmamasıdır. Bunlar gübre ve mazottur.  Bunları henüz ülkemizde yeterince üretemiyoruz. Aksaray´ımızın temel meselesi su dur. Ülkemiz  Türkiye´nin en az yağış alan bölgesidir. Tuz gölü havzasında yer aldığımızdan dolayı da ülkemizde en az yağış alan iller arasındayız. Yer altı sularımızda da belirli bir yere geldik. Yer altı suları esasen dünyanın hiçbir yerinde kullanılmaz. Yer altı suyunu kullanmak demek insanın yaşamak için kendi beynini yemesidir. Yer altı suyu bizim can suyumuz demektir. Biz onda da sınıra geldik. Bundan sonraki süreçte mevcut sularımızı çok tasarruflu kullanacağız. Bunun ile ilgili alternatif ürünlere yönelmemiz gerekiyor. Bu sene mamasın barajı sağ sahil sol sahil kapalı sulama sistemi inşaatına başladık. 2 sene sonra tamamlanmış olacak ve herkes kendi tarlasından kapalı sulama sistemi ile sulama gerçekleştirecek bu sayede tarlalarını 5 sefer sulamış olacaklar. Aksaray´ımız açısından dış havzalardan acilen su getirmemiz gerekiyor. Cumhurbaşkanımıza Kızılırmak tan su getirme projesini ilettik. Bu konuda da inşallah önümüzdeki süreçte de bir netice alacağız. Hepinize hürmetlerimi arz ediyorum saygılar sunuyorum dedi.

Yapılan konuşmaların ardından plaket törenine geçildi ve program son buldu.

               

 



  • Cumartesi 14.6 ° / 9.1 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 18.6 ° / 6.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 19.9 ° / 9.1 ° Güneşli
  • BIST 100

    9167,58%0,98
  • DOLAR

    38,54% 0,33
  • EURO

    43,62% 0,20
  • GRAM ALTIN

    4016,84% 0,33
  • Ç. ALTIN

    6526,84% 0,67

Aksaray

03.05.2025

  • İMSAK 04:04
  • GÜNEŞ 05:38
  • ÖĞLE 12:46
  • İKİNDİ 16:34
  • AKŞAM 19:44
  • YATSI 21:11
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri

Ankara Çamlıdere Belediye Başkanı Adem Ceylan bir yıllık icraatlarını anlattı

AA Genel Müdürü Karagöz ”Teknolojiyi ve yapay zekayı etkin şekilde kullanan ajansız.”

TİGAD GENEL BAŞKANI OKAN GEÇGEL" BASIN HÜRRİYETİ GAZETECİNİN EKONOMİK ŞARTLARININ İYİLEŞTİRİLMESİNDE"

Aksaray’da Yeni Şehir Mezarlığı Hizmete Açılıyor: Külliye Projesinin Temeli Atılacak

Aksaray'da Motosiklet Kazalarının Önlenmesine Yönelik Jandarmadan Eğitim Seferberliği

Rektör Arıbaş: “Kişisel Veriler Artık Milli Güvenlik Meselesidir”

Aksaray’da Sahipsiz Hayvan Barınağının Duvarları Sanatla Renklendi

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 31 25 1 5 48 80
2.Fenerbahçe 31 23 2 6 49 75
3.Samsunspor 32 16 10 6 9 54
4.Beşiktaş 31 14 7 10 16 52
5.Eyüpspor 32 14 10 8 11 50
6.İstanbul Başakşehir 31 14 11 6 7 48
7.Trabzonspor 31 12 10 9 13 45
8.Göztepe 31 11 10 10 12 43
9.Konyaspor 32 12 13 7 -3 43
10.Kasımpaşa 31 10 9 12 -2 42
11.Gazişehir Gaziantep 31 12 13 6 -2 42
12.Kayserispor 31 10 11 10 -10 40
13.Antalyaspor 31 11 13 7 -21 40
14.Rizespor 31 11 16 4 -14 37
15.Sivasspor 32 9 16 7 -10 34
16.Alanyaspor 31 9 15 7 -11 34
17.Bodrum FK 32 9 16 7 -13 34
18.Hatayspor 31 4 20 7 -29 19
19.Adana Demirspor 31 2 25 4 -50