TARIMDA KADIN EMEĞİ PROJESİNE START VERİLDİ

TARIMDA KADIN EMEĞİ PROJESİNE START VERİLDİ

TARIMDA KADIN EMEĞİ PROJESİNE START VERİLDİ

 

• Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri; Kadın Kooperatiflerinin üretime doğrudan katkı sağlamalarını desteklemek için başlattığı proje pilot il olarak seçilen Aksaray’da başlatıldı

• Tarım sektörü içinde aktif olarak bulunan ve bulunmak isteyen kadınlara proje kapsamında üretim süresince; Teknik, Eğitim-Danışmanlık, Mikrokredi ve Ürün Alım destekleri verilecek

 

Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği; kadınları ekonomik hayatın içine çekecek bir projeye start verdi.

Kadın Kooperatiflerinin örgütsel yapılanmalarını sürdürülebilir temellere oturtulması ve üretime doğrudan katkı sağlamalarını desteklemek için başlattığı proje pilot il olarak seçilen Aksaray’da Vali Hamza Aydoğdu önderliğinde başlatıldı. Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdür Yardımcısı Dr.Ahmet Bağcı ve Tarnet Genel Müdürü Huzeyfe Yılmaz, Hasan Dağı eteklerinde bulunan gıda üretimi yapan Kadın Kooperatiflerini ziyaret ederek, Tarımda Kadın Emeği projesi hakkında bilgi verdiler.

 

Tarım sektörü içinde aktif olarak bulunan ve bulunmak isteyen kadınlara proje kapsamında üretim süresince; Teknik, Eğitim-Danışmanlık, Mikrokredi ve Ürün Alım destekleri verilecek

 

Eğitim ve Danışmanlık Desteği 

Kadınlara ürünlerin üretim sürecinden, market raflarına ve nihai tüketici ile buluşması sürecinde ihtiyaç duyabilecekleri tüm konularda, ilgili paydaşlarla birlikte eğitim ve danışmanlık destekleri verilmesi planlanmaktadır. 

 

Mikrokredi Desteği 

Gelir getirici bir faaliyette bulunmak isteyen, sermayesi olmayan, dar gelirli kadın üreticilerin sermaye ihtiyacını karşılamak amacıyla, iş kurma veya işini geliştirme fikri olan ortaklara ve ortaklar tarafından en az 5’er kişiden oluşan gruplara ve kadın girişimciler tarafından kurulan kooperatiflere kredi kullandırılacak.

 

Ürün Alım Desteği

Türkiye’nin 17 bölgesinde bulunan Tarım Kredi Kooperatifleri Bölge Müdürlükleri, 1620 noktasında bulunan Kooperatifler, 175’in üzerinde market ile perakende sektöründe faaliyet gösteren TK Birlik A.Ş. ile TK Sera A.Ş. aracılığı ile Kadın Kooperatiflerinden halen gerçekleştirilen ürün alımlarının proje kapsamında arttırılması hedeflenmektedir. Kadın Kooperatif ürünlerinin, Tarım Kredi Kooperatif Marketlerindeki özel alanlarda reyon oluşturulması ve tüketici ile buluşturması çabalarına hız verilecek.

 

Teknik Destek

Üretim sırasında Kadın Kooperatiflerine teknik destek vererek; üretim alanlarının üretime uygunlukları kontrol edilmesi, üretim kalitelerinin arttırılması, ürün içerikleri kontrol edilerek reçete çalışılmasının yapılması, ürün analizlerinin yapılması, maliyet hesaplamaları kontrol edilmesi ve etiket çalışmaları gibi konularda destekte bulunulmaktadır.



  • Cuma 20.2 ° / 16.9 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 21.1 ° / 17.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 21.9 ° / 16.4 ° Güneşli
  • BIST 100

    11048,11%-1,05
  • DOLAR

    41,38% 0,26
  • EURO

    48,74% -0,01
  • GRAM ALTIN

    4843,18% 0,11
  • Ç. ALTIN

    7935,99% 0,00

Zonguldak

19.09.2025

  • İMSAK 05:04
  • GÜNEŞ 06:30
  • ÖĞLE 12:52
  • İKİNDİ 16:19
  • AKŞAM 19:03
  • YATSI 20:24
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri

Aksaray Üniversitesi kalite akreditasyon sürecinde çok güçlü bir potansiyele sahip

Dünya 2.’si Şampiyon Sporcu Gülistan Gönen: “Valimize verdiğim sözleri bir bir tuttum”

AKADEMİ AKSARAY ÖĞRENCİLERİNDEN ÖZEL KONSER

BELEDİYE BAŞKANI DR. EVREN DİNÇER’İN 19 EYLÜL GAZİLER GÜNÜ MESAJI

Vali Mehmet Ali Kumbuzoğlu; 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla Gaziler ve aileleri ile kahvaltı programında buluştu.

Aksaray ÖNDER’den Protokol Ziyaretleri

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 5 5 0 0 14 15
2.Fenerbahçe 5 3 0 2 5 11
3.Trabzonspor 5 3 1 1 2 10
4.Göztepe 5 2 0 3 5 9
5.Antalyaspor 5 3 2 0 1 9
6.Gazişehir Gaziantep 5 3 2 0 -2 9
7.Alanyaspor 5 2 1 2 2 8
8.Samsunspor 5 2 1 2 1 8
9.Konyaspor 4 2 1 1 5 7
10.Beşiktaş 3 2 1 0 0 6
11.İstanbul Başakşehir 4 1 1 2 1 5
12.Kasımpaşa 5 1 3 1 -2 4
13.Rizespor 4 1 2 1 -4 4
14.Eyüpspor 5 1 3 1 -5 4
15.Kayserispor 4 0 1 3 -4 3
16.Fatih Karagümrük 5 1 4 0 -7 3
17.Kocaelispor 5 0 4 1 -6 1
18.Gençlerbirliği 5 0 5 0 -6 0