PELİNSU YILDIRIM DEMİR ESKİŞEHİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI YILMAZ ERŞEN İLE AKSARAY’I KONUŞTU

PELİNSU YILDIRIM DEMİR ESKİŞEHİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI YILMAZ ERŞEN İLE AKSARAY’I KONUŞTU

PELİNSU YILDIRIM DEMİR ESKİŞEHİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI YILMAZ ERŞEN İLE AKSARAY’I KONUŞTU

CHP Belediye Başkan Adayı Pelinsu Yıldırım Demir Aksaray’ı yaşanabilir bir şehir yapmak için kararlılığını üst üste yapmış olduğu görüşmelerle ispatladı. Bu doğrultuda Pelinsu Yıldırım Demir’in CHP Büyükşehir Belediye Başkanları ile istişarelerine devam ediyor. İlk olarak İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ile istişareler gerçekleştirip, Aksaray’a yatırım sözü alan Yıldırım Demir son olarak Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen ile görüşerek Eskişehir’i en çok yaşanmak istenen yerlerden biri yapan projeleri nasıl gerçekleştirdiğini öğrendi.

Pelinsu Yıldırım Demir ile Başkan Yılmaz Büyükerşen görüşmesi kamera önünde gerçekleşirken, Büyükerşen Eskişehir’i nasıl güzelleştirdiğini tek tek anlattı. 

Başkan Adayı Pelinsu Yıldırım Demir, Başkan Yılmaz Büyükerşen buluşmasında gerçek belediyecilik ve hakkını vererek yapılan belediye başkanlığı nasıl yapılır konusunda tecrübe aktarımı ve tavsiyeler ana konu oldu. 

AKSARAY’I ESKİŞEHİR GİBİ BİR İL YAPMAYA NİYETLİYİZ

Yıldırım Demir Başkan Büyükerşen’e, Eskişehir’i Eskişehir yapan projeleri nasıl hayata geçirdiğini ve şehrin önceliklerini ve hayata geçirdiği projeleri neye göre tasarlayıp, nasıl hayata geçirdiğini sorarken “Eskişehirdeyice gençlerin hayranlıkla baktığı ve yaşamak istediği bir şehir.Aksaray’ın hizmet anlamında 20 senesi kayıp. Biz önümüzdeki 5 senede bu açığı kapatmayı planlıyoruz. Bu sebepten, sizin gibi şehrine çok şey katmış başkanlarımızın tecrübelerine ihtiyacımız var.  Belediye başkanlığı gibi kutsal bir göreve aday olmuş genç bir kardeşiniz olarak bana tavsiyeleriniz neler olur “ diye sordu.

BAŞKAN YILMAZ BÜYÜKERŞEN’DEN, PELİNSU YILDIRIM DEMİRE TECRÜBE AKTARIMI

Başkan Büyükerşen “ yetişkinler alt yapı ister, düzgün yollar kaldırımlar ister, işten çıktığında çarşı pazarda gezip alışveriş yapmasa bile vitrinlere bakmak ister. Tiyatroya gitmek, sanat galerisi gezmek ister. Torununu alıp güzel bir parka gitmek ister. İnsanlar muhakkak eğlence ister. Ev ile işi arasında gidip gelen insanların olduğu beldelerde insanlar pek mutlu değildirler. Bir belediyenin muhakkak konser salonlarının, oda tiyatrosunun, müzik topluluklarının olması lazım, parkların, yeşil alanların olması gerek. Tema parklarının olması gerek. Park deyince sadece imar artığı alanlara iki ağaç dikmek bir bank koymaktan bahsetmiyorum. Öyle sadece yeşil alandan oluşan parklar değil. Bir aile hep birlikte gittiğinde her yaş gurubuna hitap edecek şeylerin olduğu bir parkı olması gerek. Giriş ücreti olmayan tüm yaş gruplarına hitap edecek hayvanat bahçesi olan, masal şatosu olan, bilim merkezi, oyun alanları olan hektarlarca alana kurulmuş tema parklar. Yapay plajların olması gerek.” diyerek insanların ne istediğini örneklerle ifade etti.

Büyükerşen ayrıca “ bir belediye üretmeli, başarımızın en büyük sırlarından biri budur. Biz belediyenin ve şehrin birçok ihtiyacını kendimiz üretiyoruz. Bu sayede hem istihdam sorunu da ortadan kalkmış oluyor. Hem kaynak ihtiyacımız en aza iniyor” diyerek belediyenin üretim faaliyetlerinden de bahsetti.

“BİZE OY VERENLER 5 SENE SONRA İYİ Kİ DİYECEK”

Belediye Başkan Adayı Pelinsu Yıldırım Demir, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’e tavsiyelerinden dolayı teşekkür ederken, seçilmesi durumunda her alanda kendisinin tecrübelerine başvuracağını belirtti.Yıldırım Demir “Belediyecilikte rüştünü ispatlamış başkanların bilgi ve tecrübe birikiminden faydalanarak Aksaray’ın çehresini her anlamda değiştirmeyi hedefliyoruz, fiziki konumu ve tarihi yapısı açısından bunu yapmaya gayet müsait bir şehrimiz var. Biz yetkiyi aldıktan 5 sene sonra Aksaray diğer illerin imrenerek baktığı ve yaşamak isteyeceği bir şehir haline gelecek. Burada yaşayan insanlar sanat, spor, kültür ve belediyecilik hizmetlerine doymuş, mutlu insanlar olacak. Biz bu konuda kararlılıkla çalışmalarımızı gerçekleştiriyoruz. Aksaraylı hemşehrilerimizin bize bir şans vermesini istiyoruz. 5 sene sonra bize oy verenler ‘iyi ki oy vermişim’ diyecek, bize oy vermeyenhemşehrilerimiz bile bizim seçilmemizden mutlu olacaklar” diyerek hedeflerinden  bahsetti.



  • Salı 23.7 ° / 11.3 ° Güneşli
  • Çarşamba 26.4 ° / 12.1 ° Güneşli
  • Perşembe 28.5 ° / 13.4 ° Güneşli
  • BIST 100

    9350,01%0,41
  • DOLAR

    39,36% 0,38
  • EURO

    45,59% 0,75
  • GRAM ALTIN

    4301,16% -0,62
  • Ç. ALTIN

    6934,05% -1,15

Aksaray

17.06.2025

  • İMSAK 03:23
  • GÜNEŞ 05:13
  • ÖĞLE 12:50
  • İKİNDİ 16:44
  • AKŞAM 20:17
  • YATSI 21:59
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri

ENGELLİ VE ESKİ HÜKÜMLÜLERE YÖNELİK HİBE DESTEKLİ PROJE BAŞVURULARI BAŞLADI

Aksaray’da Sıcak Hava Balonu Kazası: 1 Ölü, 12 Yaralı

AKSARAYLI İŞ İNSANI ARİF KATI DENİZDE BOĞULARAK HAYATINI KAYBETTİ

Aksaray Milletvekili Hüseyin Altınsoy: “Esnafımızın samimiyeti bize güç veriyor”

Aksaray Valiliği Hukuk İşleri Şube Müdürü İsmail Avşar Vefat Etti

ASÜ, Cezayir ile akademik iş birliğini güçlendiriyor

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 36 30 1 5 60 95
2.Fenerbahçe 36 26 4 6 51 84
3.Samsunspor 36 19 10 7 14 64
4.Beşiktaş 36 17 8 11 23 62
5.İstanbul Başakşehir 36 16 14 6 4 54
6.Eyüpspor 36 15 13 8 5 53
7.Trabzonspor 36 13 11 12 13 51
8.Göztepe 36 13 12 11 9 50
9.Rizespor 36 15 17 4 -6 49
10.Kasımpaşa 36 11 11 14 -1 47
11.Konyaspor 36 13 16 7 -5 46
12.Alanyaspor 36 12 15 9 -7 45
13.Kayserispor 36 11 13 12 -12 45
14.Gazişehir Gaziantep 36 12 15 9 -5 45
15.Antalyaspor 36 12 16 8 -25 44
16.Bodrum FK 36 9 17 10 -17 37
17.Sivasspor 36 9 19 8 -16 35
18.Hatayspor 36 6 22 8 -27 26
19.Adana Demirspor 36 3 28 5 -58 2