Kapadokya´nın İncisi, Kalbi, yüreği Aksaray

Kapadokya´nın İncisi, Kalbi, yüreği Aksaray

Kapadokya´nın İncisi, Kalbi, yüreği Aksaray

 

Aksaray Valiliği ile Türkiye Seyahat Acentaları Birliği tarafından İstanbul´da seyahat acentalarına yönelik düzenlenen ?Kapadokya´nın İncisi Aksaray? konulu tanıtım toplantısı göz doldurdu.

Türkiye´nin turizmini yönlendiren önemli seyahat acentalarının iştirak ettiği toplantıda Aksaray tüm yönleri ile katılımcılara anlatıldı.

Aksaray Valisi Şeref Ataklı, Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı ve TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy´un konuşmaları ile başlayan toplantıda İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Doğan Aksaray ile ilgili kapsamlı bir sunum yaptı.

Toplantıya iştirak eden katılımcılar Aksaray´ın turizm potansiyelinin son derece yüksek olduğunu, Kapadokya içerisinde yapacakları çalışmalarda Aksaray´a daha fazla yer vereceklerini belirterek Aksaray´ın farklı turizm özellikleri ile ülke turizmine çok yönlü katkılar sağlayabileceğini ifade ettiler.

Aksaray Valisi Şeref Ataklı, Aksaray´da her türlü turizm yatırımına açık olduklarını, seyahat acentaları ile sürekli istişare halinde olarak Aksaray´ı Kapadokya içerisinde daha fazla öne çıkarmayı planladıklarını belirterek Aksaray´ı yerinde keşfetmek adına toplantıya katılan tüm seyahat acentalarını ve TÜRSAB yetkililerini 29-30 Nisan 2016 tarihinde Aksaray´da ikincisi yapılacak olan toplantıya ve inceleme gezisine davet etti.

Vali Ataklı, Aksaray olarak diğer alanlarda olduğu gibi turizm alanında da ilerlemeyi hedeflediklerini, bu çerçevede turizm hususunda deneyimi olan kurum ve kuruluşlarla her zaman irtibat halinde olacaklarını söyledi.

Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı da 30 Mart 2016 tarihi itibari ile İstanbul´da iki büyük organizasyonu Aksaray´ın başarıyla icra ettiğini, bunlardan birincisinin TÜRSAB toplantısı diğerinin ise ?Aşkın Sırrı Somuncu Baba? sinema filmi galası olduğunu belirtti.

TÜRSAB Genel Merkezinde Türkiye´nin en büyük seyahat acentalarına Aksaray´ı anlatmanın gururu ve heyecanını yaşadıklarını belirten Yazgı, bu manada organizasyonu gerçekleştiren TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy´a ve Aksaray  Valisi Şeref Ataklı´ya teşekkürlerini ifade ederek, toplantıya iştirak eden katılımcıları Lütfi Kırdar Kongre Merkezinde akşam yapılacak olan ?Aşkın Sırrı Somuncu Baba? sinema filmi galasına davet etti.

Yazgı, muhteşem kültür ve turizm değerlerine sahip olan Aksaray´ı elbirliği içerisinde hak ettiği noktaya taşıyarak, marka şehir haline getireceklerini sözlerine ekledi.

TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy ise ?Dünyada ve Türkiye´de turizm ile ilgili bazı sorunların yaşandığı bir dönemde Kapadokya´nın en mühim şehirlerinden biri olan Aksaray´ın bu derece şevk ve heyecanla turizm konusuna el vermesi ve TÜRSAB´la birlikte Kapadokya ve ülke turizmine katkı sağlamaya yönelik çalışmalar yapması ve bizimle birlikte İstanbul´da böyle bir toplantıyı tertip etmesi bizleri ziyadesiyle memnun etmiştir.? Dedi.

Ulusoy, Kapadokya´nın kültür turizmi yönüyle ülke turizmi içerisinde ayrı bir yerinin olduğunu, bu manada Kapadokya´yı güçlü ve renkli kılan illerin başında da Aksaray´ın geldiğini, Kapadokya´nın bütüncül manada değerlendirilmesi ve Aksaray´ın da turizmden hak ettiği payı alması gerektiğini ifade etti.

Ulusoy, Türkiye´nin büyük bir turizm kapasitesine sahip olduğunu, zaman zaman yaşanabilecek krizleri atlatabilecek imkan ve alternatifleri üretmemiz gerektiğini, bugün Aksaray ?la ilgili İstanbul´da yapılan toplantının da bu manada oldukça önemli olduğunu söyledi. 

Ulusoy, 29-30 Nisan 2016 tarihlerinde Aksaray´da gerçekleştirilecek TÜRSAB toplantısıyla Aksaray´ı turizmcilere daha iyi tanıtacaklarını ve Aksaray´ın güzelliklerini yerinde göreceklerini sözlerine ekledi.

Toplantıda ilimizin kültür ve turizm değerleri ile ilgili görsel destekli geniş bir sunum yapan İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Doğan ise, ilimizin kültür ve turizm kapasitesi ile Aksaray´ın turizm çeşitliliğine dikkat çekti.

Doğan, Aksaray´ın tanıtım ve turizm faaliyetlerini geliştirmek üzere farklı ve sürekli çalışmalar yürütüldüğünü ve yavaş yavaş önemli neticeler alınmaya başladığını, ilerleyen süreçte Aksaray´ın turizm alanında hak ettiği noktaya geleceğini ifade etti.

Doğan, Kapadokya bölgesi içerisinde faaliyet gösteren acentaların Aksaray´da tüm güzergahları kullanmadığını ve bu sebeple pek çok kültür ve turizm değerinin ziyaretçilere sunulamadığını, bu ve benzeri toplantıların Aksaray´ın daha fazla tanınmasına vesile olacağını, Aksaray turizmine katkılar sağlayacağını vurguladı.

Toplantının son bölümü soru-cevap şeklinde yapılarak ilimizin yöneticilerine seyahat acentası temsilcileri Aksaray ile ilgili sorular yönelttiler.

Toplantıya iştirak eden seyahat acentası temsilcilerine Aksaray Valiliği ve Aksaray Belediyesi tarafından hazırlanan tanıtıcı yayınlar ve Aksaray ile ilgili hediyeler takdim edildi.  



  • Cumartesi 14.6 ° / 9.1 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 18.6 ° / 6.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 19.9 ° / 9.1 ° Güneşli
  • BIST 100

    9167,58%0,98
  • DOLAR

    38,54% 0,33
  • EURO

    43,62% 0,20
  • GRAM ALTIN

    4016,84% 0,33
  • Ç. ALTIN

    6526,84% 0,67

Aksaray

03.05.2025

  • İMSAK 04:04
  • GÜNEŞ 05:38
  • ÖĞLE 12:46
  • İKİNDİ 16:34
  • AKŞAM 19:44
  • YATSI 21:11
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri

Ankara Çamlıdere Belediye Başkanı Adem Ceylan bir yıllık icraatlarını anlattı

AA Genel Müdürü Karagöz ”Teknolojiyi ve yapay zekayı etkin şekilde kullanan ajansız.”

TİGAD GENEL BAŞKANI OKAN GEÇGEL" BASIN HÜRRİYETİ GAZETECİNİN EKONOMİK ŞARTLARININ İYİLEŞTİRİLMESİNDE"

Aksaray’da Yeni Şehir Mezarlığı Hizmete Açılıyor: Külliye Projesinin Temeli Atılacak

Aksaray'da Motosiklet Kazalarının Önlenmesine Yönelik Jandarmadan Eğitim Seferberliği

Rektör Arıbaş: “Kişisel Veriler Artık Milli Güvenlik Meselesidir”

Aksaray’da Sahipsiz Hayvan Barınağının Duvarları Sanatla Renklendi

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 31 25 1 5 48 80
2.Fenerbahçe 31 23 2 6 49 75
3.Samsunspor 32 16 10 6 9 54
4.Beşiktaş 31 14 7 10 16 52
5.Eyüpspor 32 14 10 8 11 50
6.İstanbul Başakşehir 31 14 11 6 7 48
7.Trabzonspor 31 12 10 9 13 45
8.Göztepe 31 11 10 10 12 43
9.Konyaspor 32 12 13 7 -3 43
10.Kasımpaşa 31 10 9 12 -2 42
11.Gazişehir Gaziantep 31 12 13 6 -2 42
12.Kayserispor 31 10 11 10 -10 40
13.Antalyaspor 31 11 13 7 -21 40
14.Rizespor 31 11 16 4 -14 37
15.Sivasspor 32 9 16 7 -10 34
16.Alanyaspor 31 9 15 7 -11 34
17.Bodrum FK 32 9 16 7 -13 34
18.Hatayspor 31 4 20 7 -29 19
19.Adana Demirspor 31 2 25 4 -50