Hayvan Üteticileri;Tuzlusu Dökülürse Bizde Biteriz Hayvancılıkta Biter

Hayvan Üteticileri;Tuzlusu Dökülürse Bizde Biteriz Hayvancılıkta Biter

Hayvan üreticileri, “Tuzlu su dökülürse hayvancılık biter, biz biteriz”

Aksaray’da Doğalgaz depolama tesisi çalışmaları kapsamında tuzlu suyun mera alanlarına döküleceği endişesi üreticileri korkuttu. Üreticiler tuzlu suyun mera alanlarını kurutacağını ve hayvancılığı yok edeceğini belirterek yetkililerden yardı istedi.
Nüfusunun yüzde 80’inin tarım ve hayvancılıktan geçimini sağladığı Aksaray’da hayvan üreticileri mera alanlarının tuzlu su dökülmesi sonucu yok olmasından endişeli. Sultanhanı İlçesi Doğalgaz Depolama Tesisi çalışmaları kapsamında tuzlu suyun boşaltılması için seçilen Eskil İlçe bölgesinde bulunan hayvan üreticileri tuzlu suyun mera alanlarını kurutacağından yetkililerden destek istedi. Eskil bölgesinde belirlenen yeşillik alanda tuzlu su boşaltılması için kanal çalışmaları hızla sürerken, endişeli bir şekilde bekleyen hayvan üreticileri tuzlu suyun 2,5 kilometre daha uzatılması halinde hem meraların, hem de doğanın kurtulacağını söyledi. Tuzlu suyun bu bölgeye dökülmesi halinde hayvancılığın sekteye uğrayacağını ve geçim kaynaklarının biteceğini söyleyen üreticiler Tuz Gölü Doğalgaz Depolama tesisi projesini de beğenerek desteklediklerini belirterek, sadece tuzlu suyun 2,5 kilometre uzaklıktaki Tuz Gölü havzasına dökülmesini istiyor.

“2,5 kilometre uzağa dökülse her şey kurtulacak”
Hayvan üreticisi Cuma İnanç (40), tuzlu suyun bu bölgeye dökülmesi halinde hayvancılığı kesinlikle bitireceğini belirterek, “Gördüğünüz gibi Botaş hattımız yapılıyor. Sultanhanı İlçemizde yeraltı doğalgaz depolama hattının çalışması var. İlk projesi yaklaşık 3-5 yıl önce buradan geçti. Hiçbir çevreye zarar vermedi. Doğaya zarar vermeden uygun bir şekilde Tuz Gölü yataklarına ulaştı. Bunun sonrasında tekrar gördüğümüz gibi ikinci projemiz geldi. Bu projede hayvanlarımızı otlattığımız doğaya, yeşil alana tamamen otlak alanlara, doğada yaşayan canlılara gördüğünüz gibi zarar verecek. Hayvanlarımızın otlak alanını bitirecek. Doğadaki Bu yeşilliği, yaşayan canlıları bitirecek. Burada dökülecek olan su tamamen zehir gibi tuzlu ve kimyasal atıklarla beraber bu gördüğünüz yeşil alanları bitirecek. Tuz Gölü’ne yakın bir alan olduğumuz için topraklarımız çorak. Zaten yeşil alan olmada bölgemiz zaten sıkıntılı. Bu gördüğünüz alanında bu dökülecek olan suyla tamamen yok olması bizim hayvancılığımız açısından bize büyük bir darbe vuracak. Doğayı da, canlıları da tehdit ediyor. Bu yeşil alanı, bizim ekmeğimizi, emeğimizi bu kesimde kesinlikle bitirecek bu su. Biz kesinlikle projeye karşı değiliz. Gerçekte emeği geçen herkesten Allah razı olsun. Dünya çapında 1 veya 2. sıralamada bir proje olduğunu biliyoruz. Güzel bir proje, güzel bir çalışma. İlla ki ufak tefek zararları olacak. Ama bu suyun biz tamamen Tuz Gölü yataklarına, kendisine değil, 2,5 kilometre devam ettiği zaman Tuz Gölü yataklarına ulaşır. Hem bizi kurtarır, hem hayvanların otlak alanını kurtarır, hem doğada yaşayan canlıları, hem de gördüğünüz gibi yeşil alan kurtulur. Burası bu suyla tamamen yok olacak” dedi.

“Geçim kaynağımızı ve bizi bitirecek”
Üretici Hacı Vurgun (49), “Bu doğaya tuzlu su akacağı için bizim geçim kaynağımız olan hayvanlarımız, biz bitiyoruz. Hayvanlarımız kesinlikle bu tuzlu su olduğu sürece zarar görecek. Bizim geçim kaynağımız bitiyor” ifadelerini kullanırken, bir diğer üretici Gökhan Gökoğlu (30) ise, “Bu alan bizim koyunlarımızın otlak alanı. Bu tuzlu su aktığı zaman bizim buradaki otlak alanımız bitecek. Bu tuzlu suyun buraya akmasının hiçbir faydası olmayacak. İleride 2-3 kilometre yere akarsa hem tuza faydası olacak hem bize faydası oyacak” şeklinde konuştu. Üretici Oğuz Gökoğlu (41) de, “Bu tuzlu su burayı öldürecek ve yok edecek. Bizim köyümüzün yüzde 90’ı hayvancılıkla geçim sağlıyor. Buralara tuzlu su döküldüğü zaman bizim hayvancılık yaşamımız ve geçim kaynağımız tamamen sıkıntıya girer” diye konuştu.



  • Perşembe 12.7 ° / 7.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 10.5 ° / 7.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 7.2 ° / 6.2 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • BIST 100

    16257,33%1,85
  • DOLAR

    43,39% 0,01
  • EURO

    51,87% -0,70
  • GRAM ALTIN

    7468,71% 3,39
  • Ç. ALTIN

    12150,23% 3,99

Zonguldak

29.01.2026

  • İMSAK 06:32
  • GÜNEŞ 08:01
  • ÖĞLE 13:11
  • İKİNDİ 15:47
  • AKŞAM 18:11
  • YATSI 19:34
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri

ESKİ TEDAŞ BİNASI KENTSEL DÖNÜŞÜM ALANINDA SON YAPININ YIKIMI TAMAMLANDI

Aksaray’da bağımlılıkla mücadele için Bağımsız Mahalle Projesi başlıyor

Bakan Uraloğlu Ortaköy Çevre Yolunu Açtı: Yıllık 141 Milyon Lira Tasarruf Sağlanacak

TİGAD GENEL BAŞKANI OKAN GEÇGEL’DEN BASINA FİNANSMAN DESTEĞİNE TEŞEKKÜR

BAŞKAN DİNÇER: “AKSARAY’DA SOSYAL BELEDİYECİLİĞİ ÖNCELİK HALİNE GETİRDİK”

BAŞKAN İNÇ DUYURDU: PLAKA BASIMINDA NAKİT ÖDEME DÖNEMİ SONA ERDİ

Trendyol Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 19 14 1 4 29 46
2.FENERBAHÇE A.Ş. 19 12 0 7 26 43
3.TRABZONSPOR A.Ş. 19 12 2 5 15 41
4.GÖZTEPE A.Ş. 19 10 3 6 14 36
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 19 9 4 6 9 33
6.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 19 8 6 5 13 29
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 19 6 4 9 2 27
8.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 19 6 6 7 -6 25
9.KOCAELİSPOR 19 6 7 6 -3 24
10.CORENDON ALANYASPOR 19 4 5 10 0 22
11.GENÇLERBİRLİĞİ 19 5 10 4 -4 19
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 19 4 8 7 -6 19
13.TÜMOSAN KONYASPOR 19 4 8 7 -8 19
14.HESAP.COM ANTALYASPOR 19 5 10 4 -14 19
15.KASIMPAŞA A.Ş. 19 3 9 7 -11 16
16.İKAS EYÜPSPOR 19 3 10 6 -14 15
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 19 2 8 9 -21 15
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 19 2 14 3 -21 9