GURBETTEKİ AKSARAY İŞ ADAMLARI PLATFORMU VE DERNEĞİNDEN YETKİLİLERE ÇAĞRI!

GURBETTEKİ AKSARAY İŞ ADAMLARI PLATFORMU VE DERNEĞİNDEN YETKİLİLERE ÇAĞRI!

GURBETTEKİ AKSARAY İŞ ADAMLARI PLATFORMU VE DERNEĞİNDEN YETKİLİLERE ÇAĞRI!

“Aksaray insanından ayrıştırıcı değil birleştiricilik bekliyoruz”

*İlimiz ticaret ve sanayisiyle kalkınması nüfusumuzun en az iki katı kadar olan Gurbetçilerine her yönüyle sahip çıkılmasında.!!! 

*Almanya İş Adamları Platformu  tarafından 2019 İzin döneminde birkaç kendini bilmezin sebep olduğu bireysel olumsuzluklardan tüm gurbetçileri sorumlu tutarak aşağılayıcı yazı yazılması ve benzeri dışlayıcı ve aşağılayıcı söylemler den uzak durulmasının ehemmiyeti vurgulandı.

    2019 yılı izin döneminde bir gazetecinin tüm gurbetçilerimizi yaşanan bir talihsiz olaydan sonra  onları ülkemizdeki koruma altındaki yabancılara benzetmesiyle ve ülkemize bir daha gelmemelerini istemesiyle yapmaya çalıştığı yanlışa aradan geçen 4 yılda gereken tepkinin atanmışlarla, seçilmişler ve Meslek Odaları tarafından gösterilmemesiyle hakaretin kınanmamasının kendilerini derinden yaraladığını belirten gurbetteki Aksaraylı İş Adamları Platformu tarafından bu tür ayırımcılığa göz yumulmasının ilimize fayda sağlamayacağı, aksine telafisi mümkün olmayacak zararlara sebep olacağı belirtildi.
   İlimizin tüm atanmış ve seçilmişleriyle Meslek Odaları yetkililerine çağrıda bulunan Avrupa Aksaraylı İşverenler Çalışma Platformu başkanı İdris ER” 
Yıllardır memleket hasretiyle izne gelen on binlerce gurbetçi vatandaşlarımız içinden Aksaray’ımızda da yaşanmış olan veya yaşanacak olan olumsuzluklar tüm gurbetçilere mal edilerek, bu insanların tümü zan altında bırakılma gibi bir yanlışın içinde bulunmak ve bunu yazıya söyleme yansıtmak,
ileriki zaman diliminde önü alınmaz ayrışmalara sebep olacağı düşünülmelidir.!
   Avrupa’da yaşan ve birçok hizmet sektöründe çalışıp alın teriyle ekmek parasını kazanan ve bu emeklerinin büyük bir bölümünü Ülkesine ve doğduğu topraklara yansıtan insanımızı aşağılamaya ve üstten bakmaya kimsenin hakki yoktur.!
   2019 bir gazete yazarımızın aşağılayıcı yazısında olduğu gibi bu tür aşağılamalar her yıl sözlü veya yazılı devam etmektedir.
  Hiç kimse bu insanların;
Geldikleri ülkede tuvalet , merdiven temizleyen, sabahtan akşama kadar aralıksız çalışan, her türlü ağır işlerde köle gibi çalıştırılmalarını görmezden gelen,
 Aksaray’a gelince zincirden boşanmış(!) gibi resmen terör estiriyorlar.” denilerek alınlarının teriyle çalışarak ilimiz ekonomisine izin mevsiminde direk ve dolaylı olarak her yıl yüz milyonlarca Euro, yine yıl boyunca eş dost ve akrabayla anne, baba kardeşlere gönderilen harçlıklarla Kurban, Zekat ve Fitre ’yede bir bu kadar daha  döviz bırakarak ticaretimizi canlandıranlar yaşanan birkaç  bireysel olumsuzluklar  öne sürülerek  tüm gurbetçilere hakaret edilmesinin Çok çirkin olduğuna vurgu yapmak isteriz.
TEPKİ ÜZERİNE YAYINDAN KALDIRILAN YAZIDA GURBETÇİLER TERÖRİST İLAN EDİLEREK KENDİ VATANLARINA BİR DAHA GELMEMELERİ İSTENDİ.!
   Bu ayrıştırıcı zihniyeti ve iler ki zaman diliminde oluşabilecek tehlikenin boyutunu görmemiz için yeterlidir diye düşünüyoruz.!
    Birkaç kişinin sebep olduğu iddia edilen olumsuzluğun sayıları ilimiz genel nüfusunun iki mislinden fazla olan gurbetçilerin tamamına mal edilen bu yazıda devamla” Sokakta adam dövüyorlar, araçları sıkıştırıyorlar, insanlara hakaret ediyorlar.
Yani bu şehrin başına bela oluyorlar(!).
 Bütün yaptıkları da Aksaray’da 3-5 kuruş para harcamak.(!)
Gelmeyin kardeşim gelmeyin.(!)(Aksaray ve Türkiye babasının malıymış gibi)
Bu şehrin huzurunu kaçırmayın.
Üstelik bu şehirde 1 yılda yaşanmadık kadar olayı 1 aya sığdırıp ta sonra bir şey olmamış gibi elinizi kolunuzu sallayıp gitmeyin.” denilerek yapılan hakareti  gurbetçiler asla ve asla  hak etmiyorlar.!!!
 Yayınlanan bu yazıyı okumamdan sonra gösterdiğim tepki üzerine yayından kaldırdı.
 Bir milyona yakın insanımıza hakaret edilen bu yazıya atanmış ve seçilmişlerle Meslek Odaları tarafından beklenen tepkinin gösterilmemesi ve yazılanların kınanmaması bir talihsizliktir.!!!
  Aksaray’ın insanından birkaç kendini bilmezin sebep olduğu iddia edilen olumsuzlukların tüm gurbetçilere mal edilmemesini ve ayrıştırıcı değil birleştirici projeler ve çalışmalar bekliyoruz.!
   Aksaray mahalli yöneticilerinden ve seçilmiş milletvekilleriyle STK’larından da bu ve benzeri ayrıştırıcı söz ve söylemlerin kesinlikle tasvip edilmediği yönünde açıklamalar yapılarak yapılan hakaretin ve benzeri sözlerin telin edilmesini.
MESLEK ODALARI KAMUOYUNA ÇİFTE FİYATLANDIRMANIN KABUL EDİLMEDİĞİ, TESPİT EDİLENLERİN HAKKINDA HEM İDARİ HEMDE HUKUKİ İŞLEM YAPILACAĞI EN YÜKSEK ŞEKİLDE AÇIKLAMALI!!!
   Yine bu çerçevede kurumlar tarafından esnafların gurbetçilere uyguladıkları çifte fiyatın doğru olmadığı ve bunu yapanlar hakkında işlem yapılacağı kamuoyuna açıklanmalı. 
  Eğer bu çalışmalar yapılmazsa önünü alamayacağımız ciddi sorunlar bizleri bekliyor.!
   Gelin çevre illerin yapmış olduğu gibi çalış taylar yapalım , iş insanlarımızı STK’larımızı, siyasilerimizi Aksaray adına ortak projelerde bir araya getirelim.
   Gecen yıl Kayseri ilimizin yaptığı gibi izin döneminde Aksaray günleri Adı altında bir haftalık bir organizasyon gerçekleştirelim.
    Öyle 3-5 saate sıkıştırılan Gurbetçi gecesi Adi altında etkisi olmayan organizasyondan uzak duralım.
    Almanya Aksaraylılar Derneği Başkanı Sayın Rasim Cetin le birlikte her yıl Aksaray ve Aksaray insanimiz için birçok  faaliyetler yapmaktayız.
   Ne yazık ki bu faaliyetlerimiz Aksaray Mahalli yönetimleri ve STK’lar , odalar ve de Aksaray mahalli basından gerekli destek görmemektedir. dedi.( Haber Ali Genç)


 



  • Cumartesi 14.6 ° / 9.1 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 18.6 ° / 6.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 19.9 ° / 9.1 ° Güneşli
  • BIST 100

    9167,58%0,98
  • DOLAR

    38,54% 0,33
  • EURO

    43,62% 0,20
  • GRAM ALTIN

    4016,84% 0,33
  • Ç. ALTIN

    6526,84% 0,67

Aksaray

03.05.2025

  • İMSAK 04:04
  • GÜNEŞ 05:38
  • ÖĞLE 12:46
  • İKİNDİ 16:34
  • AKŞAM 19:44
  • YATSI 21:11
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri

AA Genel Müdürü Karagöz ”Teknolojiyi ve yapay zekayı etkin şekilde kullanan ajansız.”

TİGAD GENEL BAŞKANI OKAN GEÇGEL" BASIN HÜRRİYETİ GAZETECİNİN EKONOMİK ŞARTLARININ İYİLEŞTİRİLMESİNDE"

Aksaray’da Yeni Şehir Mezarlığı Hizmete Açılıyor: Külliye Projesinin Temeli Atılacak

Aksaray'da Motosiklet Kazalarının Önlenmesine Yönelik Jandarmadan Eğitim Seferberliği

Rektör Arıbaş: “Kişisel Veriler Artık Milli Güvenlik Meselesidir”

Aksaray’da Sahipsiz Hayvan Barınağının Duvarları Sanatla Renklendi

Yusuf Hakiki Baba Ortaokulu’ndan Romanya’da Başarılı Erasmus+ Hareketliliği

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 31 25 1 5 48 80
2.Fenerbahçe 31 23 2 6 49 75
3.Samsunspor 32 16 10 6 9 54
4.Beşiktaş 31 14 7 10 16 52
5.Eyüpspor 32 14 10 8 11 50
6.İstanbul Başakşehir 31 14 11 6 7 48
7.Trabzonspor 31 12 10 9 13 45
8.Göztepe 31 11 10 10 12 43
9.Konyaspor 32 12 13 7 -3 43
10.Kasımpaşa 31 10 9 12 -2 42
11.Gazişehir Gaziantep 31 12 13 6 -2 42
12.Kayserispor 31 10 11 10 -10 40
13.Antalyaspor 31 11 13 7 -21 40
14.Rizespor 31 11 16 4 -14 37
15.Sivasspor 32 9 16 7 -10 34
16.Alanyaspor 31 9 15 7 -11 34
17.Bodrum FK 32 9 16 7 -13 34
18.Hatayspor 31 4 20 7 -29 19
19.Adana Demirspor 31 2 25 4 -50