Firavunlaşan Sisi Cuntasının İdamlarını Durdurmak İçin İnsanlık Ayağa Kalkmalıdır!

Firavunlaşan Sisi Cuntasının İdamlarını Durdurmak İçin İnsanlık Ayağa Kalkmalıdır!

Firavunlaşan Sisi Cuntasının İdamlarını Durdurmak İçin İnsanlık Ayağa Kalkmalıdır!

Aksaray Memur Sen İl Başkanı Murat Günaydın Yayınladığı basın bildirisinde şunları söyledi. ??Kim, bir cana veya yeryüzünde bozgunculuk çıkarmaya karşılık olmaksızın (haksız yere) bir cana kıyarsa bütün insanları öldürmüş gibi olur. Her kim bir canı kurtarırsa bütün insanları kurtarmış gibi olur?.? Maide 32

Mısır´da 16-17 Haziran 2012 yılında %51,73 oyla Cumhurbaşkanı seçilen Mursi hükümetine darbe yapan Sisi cuntası, meşru hükümeti savunmak için Rabia meydanında oturma eylemi yapan silahsız binlerce insanı katletmişti. 

Emperyalist dünyanın ve işbirlikçi bazı Arap ülkelerinin desteğini alan Sisi, dünyanın kör vicdanından ve ümmetin sessizliğinden güç alarak gittikçe daha da Firavunlaşmakta, Firavun´un Hz. Musa´nın kavmine yaptıklarının bir benzerini binlerce yıl sonra Mısır´da masum Müslüman kitlelere yapmaktadır.

Darbeci Sisi hükümeti bugüne kadar göstermelik yargılamalarla idama mahkûm ettiği 165 masum kardeşimizi idam etti. Mısır zindanlarında her an idam edilmeyi bekleyen 600 kişi var. Üstelik ağır işkenceler eşliğinde ve de çelik kafesler içinde savunma hakkı verilmeksizin yapılan yargılamalar devam ediyor ve kurulan yargı tiyatrosunda yeni idam kararları veriliyor. Cunta yargısı daha geçen Eylül ayında aralarında Muhammed Biltaci´nin de bulunduğu 75 kişiyi daha idama mahkûm etti. İdam kararlarını tüm dünyanın gözleri önünde sessiz sedasız uygulayan Sisi cuntası bu kadar ölümlere rağmen kana doymuyor. Geçtiğimiz günlerde de 9 genç, cunta tarafından haksız yere idam edildi.

Sisi cuntası, arkasına aldığı emperyalist ülkelerin doğrudan, insanlığın sessizliğinin dolaylı desteği ile her gün yeni idamlar gerçekleştiriyor, yeni barbarlıklara imza atıyor. BM´nin idamları durdurma çağrıları boşlukta yankılanıp sönüyor. İdam edilenlerin ?ah?ları arş-ı alaya ulaşırken, ailelerinin gözyaşları insanlığımızı boğuyor. Sisi´nin destekçilerinin idamları görmezden gelmek şöyle dursun aksine ?terörle mücadele(!)? yalanıyla desteklediği bir vasatı yaşıyoruz. 
Bugün bütün İslam dünyası benzer bir saldırı altında. 
Bangladeş hükümeti Müslüman âlimleri ve önderleri idam ediyor; dünya sessiz.

Çin´de Doğu Türkistanlı kardeşlerimiz idam ediliyor, bir milyon Doğu Türkistanlı kamplarda işkence görüyor; dünya sessiz.

Filistin´de her gün siviller, masumlar katlediliyor; dünya sessiz. 
Arakan´da idamlar, katliamlar, sürgünlerle soykırım uygulanıyor; dünya sessiz. 
Yemen´de masumlar katledilip, halk açlığın soğuk ellerine terk ediliyor; dünya sessiz. 
Suriye´de her gün varil bombaları, kimyasallar, işkence ve tecavüzlerle insanlık yok ediliyor; dünya sessiz. 
İslam dünyasının neresine bakarsanız kan, savaş, katliam, idam? 
Mısır´da yaşananlar bir kez daha göstermiştir ki dünyada saflar nettir. Bir tarafta emperyalizm ve onların işbirlikçi kuklaları; diğer tarafta sömürülen ve ezilen kitlelerle onların sesi olma onurunu canlarıyla ödeyen vicdanlı insanlar. Demokrasi, insan hakları ve özgürlük nutku çekenlerle İslam dünyasını kana bulayanlar aynı safta ve aynı kesimler. 
Mazlum toplumların ve Müslümanların haklarını savunanlar ise dünyada yalnızlaştırılmaya, itibarsızlaştırılmaya, yok edilmeye çalışılıyor. Demokratik seçimlerle gelen ve halkın büyük kısmının desteğini alan liderlere kolaylıkla ?diktatör? diyenler, cuntacı Sisi´yi başkentlerinde ağırlamak için birbirleriyle yarışıp, onu demokrasi kahramanı ilan edebiliyorlar. Bu ikiyüzlülüğü saklama ihtiyacı bile duymuyorlar. 
Mazlum toplumların ve Müslüman ümmetinin kendi göbeğini kendisinin kesmesinden başka çıkar yol yoktur. Ümmetin ?vasat?laşması ve Mazlumların dayanışması yeniden diriliş ve uyanışın ön şartıdır. Yeni bir dünya mümkün diyenlerin seslerini ve güçlerini birleştirmeleri ve gürleştirmelerinden başka bir seçenek görünmemektedir. 
Kendisine ?hakkı ve adaleti ayakta tutma? vazifesi yüklenmiş ümmetin bu sessizliği, bu kayıtsızlığı İslam dünyasına dişlerini geçirmek için bekleyenleri maalesef ki cesaretlendiriyor. 
O nedenle biz onurun direnişte, izzetin hakkı haykırmakta, dirilişin zulme karşı mazlumu savunmakta ve kurtuluşun adaleti ayakta tutmakta olduğuna inanan Memur-Sen olarak, bugüne kadar susmadık, susmayacağız. 
Dayanışma ruhuyla hareket etmekten ve dayanışma çağrılarımızı bıkmadan usanmadan sürdürmekten vazgeçmeyeceğiz. ?Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır? sözünü şiar edinen bizler şu ilahi buyruğa iman etmişiz: 
"Zulmedenlere meyletmeyin. Yoksa size ateş dokunur. Sizin Allah´tan başka dostlarınız yoktur. Sonra yardım da göremezsiniz." (Hud, 113) 
Bu vesileyle Memur-Sen olarak, Mısır´daki idamların durması için bütün onurlu kesimlerin insanlık ortak paydasında, hak ve adaletten yana birleşmeleri ve güçlü bir itirazda bulunmaları çağrımızı yineliyoruz. İslam İşbirliği Teşkilatına acil toplanma çağrısı yapıyoruz. 

Cuntacı Sisi ve destekçilerini kınıyor ve lanetliyoruz. Mısır´da idam edilen gençlerimizin şehadetleri vesilesiyle kendilerine rahmet, ailelerine ve bütün İslam ümmetine başsağlığı diliyor, Mısır zindanlarındaki masum ve mazlum kardeşlerimizle dayanışma irademizi bir kez daha ifade ediyoruz.



  • Çarşamba 25.2 ° / 13.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 24.1 ° / 12.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 25.5 ° / 13.1 ° Güneşli
  • BIST 100

    9170,46%0,39
  • DOLAR

    38,64% 0,06
  • EURO

    43,94% -0,03
  • GRAM ALTIN

    4204,03% -1,43
  • Ç. ALTIN

    6799,81% -0,22

Aksaray

07.05.2025

  • İMSAK 03:58
  • GÜNEŞ 05:33
  • ÖĞLE 12:45
  • İKİNDİ 16:35
  • AKŞAM 19:47
  • YATSI 21:16
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri

Aksaray’da Jandarmadan Şehirlerarası Otobüslere Sivil Denetim

ASÜ Tıp Fakültesi Türkiye’nin en iyileri arasında

Aksaray İl Sağlık Müdürü Dr. Abdullah Güleç Kalp Spazmı Geçirdi

Şehit Aileleri Derneği'nden Aksaray Valisi'ne Ziyaret

Aksaray İl Genel Meclis Başkanı Latif Ağır’dan “Mera Yönetmeliği” Açıklaması: Köylerde İmar Sorunu Çözülüyor

Vali Kumbuzoğlu, Bahar Şenliklerinde Gençlerle Buluştu: “Eğlenmek de Başarının Bir Parçasıdır”

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 32 26 1 5 51 83
2.Fenerbahçe 32 23 3 6 48 75
3.Samsunspor 33 17 10 6 12 57
4.Beşiktaş 32 15 7 10 17 55
5.İstanbul Başakşehir 32 15 11 6 9 51
6.Eyüpspor 33 14 11 8 8 50
7.Göztepe 32 12 10 10 13 46
8.Trabzonspor 32 12 10 10 13 46
9.Kasımpaşa 32 10 9 13 -2 43
10.Konyaspor 33 12 14 7 -4 43
11.Antalyaspor 32 12 13 7 -20 43
12.Gazişehir Gaziantep 32 12 14 6 -4 42
13.Kayserispor 32 10 11 11 -10 41
14.Rizespor 32 12 16 4 -12 40
15.Alanyaspor 32 9 15 8 -11 35
16.Sivasspor 33 9 17 7 -13 34
17.Bodrum FK 32 9 16 7 -13 34
18.Hatayspor 32 4 21 7 -31 19
19.Adana Demirspor 32 2 26 4 -51