ERTÜRK KRİZİN FOTOĞRAFINI ÇEKTİ “4.5 SAATTE 100 ESNAF GEZDİK SADECE 2 MÜŞTERİ GÖRDÜK”

ERTÜRK KRİZİN FOTOĞRAFINI ÇEKTİ “4.5 SAATTE 100 ESNAF GEZDİK SADECE 2 MÜŞTERİ GÖRDÜK”

ERTÜRK KRİZİN FOTOĞRAFINI ÇEKTİ “4.5 SAATTE 100 ESNAF GEZDİK SADECE 2 MÜŞTERİ GÖRDÜK”

Cumhuriyet Halk Partisi Aksaray İl Başkanı Ali Abbas Ertürk Merkez İlçe Başkanı Talat Karaağaç ve beraberindeki heyet ile Merkez’de esnaf ziyareti yaparak gelen zamları değerlendirdi. 
Merkez ilçede öğlen saatlerinde başladıkları gezide yüzden fazla esnaf ile yüz yüze görüşen Ertürk sadece iki iş yerinde müşteri bulunduğunu belirterek “Esnaf yaz günü iş yapamazken kışın gelmesinden korkuyor” dedi.
Önceki günlerde doğalgaza ve elektriğe gelen zamlar nedeniyle esnafın önümüzdeki kış kepenk kapatma seviyesine geleceğine dikkat çeken Ertürk “Yaklaşık 4-5 Saatlik bir esnaf ziyareti yaptık. Esnafımızı dinledik, dertleştik” diyerek “Aksaray’ın hangi caddesine, sokağına, köyüne giderseniz gidin sorunlarımız ortak. Esnafın derdi aynı. Esnaf, yılın 12 ayını besleyen yaz ayını, maalesef vasat geçirmiş durumda” dedi. İş yerine giderek sohbet ettiğimiz 100’den fazla esnafın içerisinde ben sadece iki dükkânda müşteriye rastladım, geri kalan dükkanlarda bu ayda yazın en yoğun mevsiminde dükkanlarda maalesef müşteriye rastlamadık” diyen Ertürk “Elektriğe, doğalgaza gelen ve henüz faturalara yansımamış olan zam esnafın moralini ciddi bir şekilde bozmuş durumda. Kiminle konuştuysak kışın gelmesi nedeniyle kaygılı. Esnaf ‘Yaz böyleyse, bu kış nasıl olacak?’ diye kara kara düşünüyor! Esnafımız endişeli, önümüzdeki kışı kepenk kapatmadan nasıl geçiririz, nasıl atlarız çabası içerisinde. Ülkeyi yönetenler, ekonomiyi elinde tutanlar, sorumluluk mevkiinde olanlar o faiz düşürme, yükseltme inadından bir önce vazgeçip gelip bu esnafın halini görmek zorunda” uyarısında bulundu. 
“BU SORUN ÇÖZÜLMEZSE SARILAMAYACAK HASARLARA YOL AÇACAK”
Esnafın mevcut sorunlarına çözüm bulunamaması halinde ülkede daha derin yaralar açılacağını söyleyen Ertürk “Esnaf ülkeyi ayakta tutan ana kolondur. Ülkemizdeki iki buçuk milyon esnaf ülkemizin vergi veren, ülkemize gelir sağlayan kuruluşlarıdır. Eğer esnafımızın bu sıkıntılarına kulak verilmezse, bu sıkıntılara karşı önlem alınmazsa ve bu kış, bu karamsar tabloda geçerse gerçekten de esnafımızın hali nice olur.  Ülkemizin hali nice olur ve sarılamayacak hasarlara yol açar. Yalvarıyoruz artık hükümete; vergi aldığın, senin maaşını ödeyen bu esnafın derdine dön bir bak. En azından kışın bu esnafın rahat geçinebilmesi için destek mi vereceksiniz, vergi indirimi mi yapacaksınız, sigorta pirimi indirimi mi yapacaksınız, Bağ-Kur primini mi erteleyeceksiniz? Ne yapıyorsanız yapın, esnaf artık üzerine yüklediğiniz bu yükü taşıyamaz halde. Durum bu kadar vahim… Siyaset yapmak için söylemiyorum günlerdir, aylardır, yıllardır sokaklarda olan, esnafı dinleyen, sorunları yerinde gören bir vatandaş olarak söylüyorum; esnafımız artık bu yükü taşıyamıyor” ifadelerini kullandı. 
“İLK DEFA BU YIL PİŞMAN OLDUM”
Ziyaretten Ertürk ile görüşen ve yurt dışından kesin dönüşünden ilk defa bu yıl pişman olduğunu söyleyen bir esnaf ise “Dokuzuncu ayın sonunda daha zorlu olacak. Halk için de esnaflar için de kötü bir durum. Allah yardımcımız olsun. Türkiye’miz böyle giderse herkes için çok üzücü bir durum olur. Ben önceden yurt dışında kalıyordum, kardeşlerimin hepsi yurt dışında, ben ilk defa bu sene Türkiye’ye geldiğime pişman oldum.  2011 yılında döndüm Türkiye’ye ama gerçekten pişman oldum” şeklinde konuştu.



  • Perşembe 17.3 ° / 14.1 ° Güneşli
  • Cuma 14.1 ° / 13.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 17.6 ° / 14.5 ° Güneşli
  • BIST 100

    10970,37%0,52
  • DOLAR

    42,08% 0,00
  • EURO

    48,38% 0,06
  • GRAM ALTIN

    5393,69% 1,20
  • Ç. ALTIN

    8852,40% 0,33

Zonguldak

06.11.2025

  • İMSAK 05:56
  • GÜNEŞ 07:23
  • ÖĞLE 12:41
  • İKİNDİ 15:24
  • AKŞAM 17:50
  • YATSI 19:12
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri

Aksaray Sağlıkta Güçleniyor: Eski Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi, Modern Aile Sağlığı Merkezi’ne Dönüştürülüyor

Aksaray Belediyesi’nden Otizm Farkındalığına Yönelik Yeni Eğitim Programı

ASÜ, Ortak Eğitim Programı Kapsamında 45 Firma ile İş Birliği Anlaşması İmzaladı

Aksaray’da Silahlı Alacak Verecek Kavgası: 1 Ölü, 2 Yaralı

Aksaray Üniversitesi’nden Antibiyotiğe Dirençli Bakterilere Karşı Yenilikçi Nanomalzeme Projesi

SPORUN VE GENÇLİĞİN YANINDAYIZ

Trendyol Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 11 9 0 2 20 29
2.FENERBAHÇE A.Ş. 11 7 0 4 13 25
3.TRABZONSPOR A.Ş. 11 7 1 3 10 24
4.SAMSUNSPOR A.Ş. 11 5 1 5 6 20
5.GÖZTEPE A.Ş. 11 5 2 4 7 19
6.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 11 5 3 3 -3 18
7.BEŞİKTAŞ A.Ş. 11 5 4 2 3 17
8.TÜMOSAN KONYASPOR 11 4 5 2 0 14
9.CORENDON ALANYASPOR 11 3 3 5 0 14
10.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 11 3 4 4 3 13
11.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 11 3 4 4 -2 13
12.HESAP.COM ANTALYASPOR 11 4 6 1 -8 13
13.KOCAELİSPOR 11 3 6 2 -5 11
14.KASIMPAŞA A.Ş. 11 2 5 4 -4 10
15.ZECORNER KAYSERİSPOR 11 1 4 6 -13 9
16.GENÇLERBİRLİĞİ 11 2 7 2 -6 8
17.İKAS EYÜPSPOR 11 2 7 2 -8 8
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 11 1 9 1 -13 4