Emniyet Genel Müdürü Altınok, şehitleri anma programı için Aksaray´a geldiv

Emniyet Genel Müdürü Altınok, şehitleri anma programı için Aksaray´a geldiv

Emniyet Genel Müdürü Altınok, şehitleri anma programı için Aksaray´a geldi

Aksaray Polis Meslek Eğitim Merkezine Fethullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişimi sırasında Gölbaşı Özel Harekat Daire Başkanlığına yapılan saldırıda şehit düşen Özel Harekat Daire Başkan Yardımcısı 2. sınıf Emniyet Müdürü Önder Güzel´in ismini verilmesi ve şehitleri anma programı düzenlendi.

Programa Emniyet Genel Müdürü Selami Altınok eşi Gülhan Altınok, Aksaray Valisi Aykut Pekmez eşi Yeşim Pekmez, AK Parti Grup Başkan Vekili İlknur İnceöz, Aksaray Milletvekili Cengiz Aydoğdu, Polis Akademisi Başkanı Prof.Dr. Yılmaz Çolak, Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı eşi Hasibe Yazgı, Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı Seyfullah Sarıgül, 2. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı İlker Akkaş, Aksaray Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Yusuf Şahin, Emniyet Müdürü Ali Karabağ, Polis Meslek Eğitim Merkezi Müdürü Niyazi Turgay, İl Jandarma Komutanı Albay Fuat Anık, Şehit Önder Güzel´in annesi Gülşen Güzel, eşi Yeşim Güzel çocukları ve kardeşleri ile şehit yakınları, gaziler, siyasi parti temsilcileri sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı.

Emniyet Genel Müdürü Selami Altınok, programda yaptığı konuşmada, şehitlerin anıldığı anlamlı bir gecede bulunmanın onur ve gururunu yaşadığını söyledi.

Türk milletinin tarihi boyunca bir takım iç ve dış mihrapların ihanetine uğradığını belirten Altınok, "15 Temmuz gecesi, FETÖ unsurlarının gerçekleştirmek istedikleri hain girişimi bu ihanet silsilesinin son ve en alçak halkası olmuştur. Binbir zahmet ve emekle milletine hizmet etsin diye yetiştirilen ve devletine değil de bir meczuba bağlanmış FETÖ tarafından devşirilmiş hainler, vatandaşlarımıza, polisimize bomba atmış, kurşun sıkmış ve başta gazi meclisimiz olmak üzere devletimizin en önemli kurumlarına saldırma alçaklığını göstermişlerdir. Aziz milletimizin iradesine sahip çıkması, Cumhurbaşkanımızın, Başbakanımızın ve hükümetimizin dirayetli duruşları, siyasi liderlerin ve basının darbe karşıtı tavrı polisimizin, silahlı kuvvetlerimizin içindeki milli iradeden yana tavır koyan evlatları ile fedakâr köy korucularımızın çalışmaları, bu ihanetin olmasını engellemiştir." diye konuştu.

Altınok, 15 Temmuz´da yaşananların asla unutulmayacağını, darbe girişimini gerçekleştirenlerin cezasını çekeceklerini vurgulayarak şöyle devam etti: "Yüzyıllardır şehit kanlarıyla sulanmış bu topraklarda bize böyle bir ihaneti yaşamanın utancını yaşatan şehit meslektaşlarımızın ve vatandaşlarımızın acısını bırakan bu hainler, şu an da adli makamlara hesap vermektedir. Türk polis teşkilatının dün olduğu gibi bugün de anayasamızın temel değerlerine bağlı hukuk ve demokrasiden yana olan tavrı ile seçilmiş meşru otorite dışında hiçbir gurup veya mihrabın emrinde olmaksızın görevinin yerine getirmeye devam edeceğinden kimsenin şüphesi olmasın. Allah yüzyıllar boyu etrafındaki milletleri adalet ve iyilikle davranmış hala da umut olarak görülen Türk milletine böyle hainlikleri bir daha yaşatmasın."

Aksaray Valisi Aykut Pekmez´de yaptığı konuşmasında; Şehri Süleha, güzel insanlar kenti Aksaray´ın yetiştirdiği birçok şehitten biri olan Önder Güzel´in isminin okula verilmesinden dolayı büyük mutluluk duyduğunu söyledi.

Şehit Emniyet Müdürü Önder Güzel´in büyük özveri ile vatan için millet için bayrak için çalıştığını ve bu vatan için şehit olduğunu ifade eden Vali Pekmez; ?Doğduğu yerde polis yetiştirecek bu okulumuza şehidimizin isminin verilmesi çok anlamlı. Buradan yetişecek öğrencilimizin onu örnek alarak meslekleri boyunca onun gibi vatanı milleti bayrağı için çalışacakları rol model olması açısından çok önemli.´ dedi.

Konuşmasında 15 Temmuz´un önemli bir dönüm noktası olduğunu kaydeden Vali Pekmez; ?Bu millet söz konusu vatan olduğunda, bayrak olduğunda, ezan olduğunda neler yapabileceğini tüm dünyaya bütün meydanları doldurarak gösterdi. O gece tarihimiz açısından acı da bir gece; kendi uçağımızın kendi silahlarımızın bu ülkenin emniyetini, meclisini,vatandaşını bombaladığını görmüş gözlerimize inanamadığımız bir anı yaşadık. Bu hainliği yapanlar bugün adalet karşısında hesap verecekler veriyorlar. Bu dünyada da ahirette de bunun hesabı onlardan muhakkak sorulacak.? diye konuştu.

AK Parti Grup Başkanvekili İlknur İnceöz ise şehitleri rahmetle andıklarını ifade ederek, "Kurtuluş Savaşı, Çanakkale Savaşı nasıl kazanıldıysa 15 Temmuz´da da milletimiz aynı mücadeleyi gösterdi. O gece gerçekten de ülkemiz için bir milattı. Her birimiz bir birey olarak Cumhurbaşkanımızın dediği gibi milli, yerli, vatan sevgisi imandan olan evlatlar yetiştirmeliyiz ki, 15 Temmuz gecesi gibi geceleri bir daha yaşamayalım." dedi.

Aksaray Milletvekili Cengiz Aydoğdu da konuşmasında 15 Temmuz´un bu bir yara olduğunu belirterek; Şehit Önder Güzel´in isminin polis yetiştirecek bu okula verilmesi ile bu kara gecenin ve şehidin isminin her zaman anılacağını belirtti.

Polis Akademisi Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Çolak ise polis akademisinde son 3 yıldır polisleri operasyonel yönden güçlendirmek için Özel Harekat Daire Başkanlığı ile iş birliği içine olduklarını, Önder Güzel´in de 15 Temmuz´da eğitim vermek için orada bulunduğunu aktardı. Akademinin tek amacının vatanına milletine bağımlı polisler yetiştirmek olduğunu dile getiren Çolak, 3 yıl içinde 45 binin üzerinde polisi teşkilata kazandırdıklarını, şu an da ise 25 bin öğrencinin eğitimlerine devam ettiğini kaydetti.

Kuran-ı Kerim tilaveti ile başlayan şehitleri anma programında Şehit Önder Güzel Polis Meslek Eğitim Merkezi öğrencileri tarafından şiirler okundu. Şehit Güzel anısına sinevizyon gösterisi yapıldı. Şehit Güzel´in ailesine plaket takdim edildi. Özel Harekat Polisleri ve Şehit Önder Güzel Polis Meslek Eğitim Merkezi öğrencilerinin katıldığı program il Müftü Vekili Yaşar Zengin tarafından yapılan dua ile sona erdi.

 



  • Salı 22.8 ° / 10 ° Güneşli
  • Çarşamba 25.2 ° / 13.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 24.1 ° / 12.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • BIST 100

    9112,19%-0,60
  • DOLAR

    38,60% 0,10
  • EURO

    43,62% -0,11
  • GRAM ALTIN

    4125,68% -0,19
  • Ç. ALTIN

    6658,01% 0,00

Aksaray

06.05.2025

  • İMSAK 03:59
  • GÜNEŞ 05:35
  • ÖĞLE 12:46
  • İKİNDİ 16:34
  • AKŞAM 19:47
  • YATSI 21:15
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri

Aksaray İl Genel Meclis Başkanı Latif Ağır’dan “Mera Yönetmeliği” Açıklaması: Köylerde İmar Sorunu Çözülüyor

Vali Kumbuzoğlu, Bahar Şenliklerinde Gençlerle Buluştu: “Eğlenmek de Başarının Bir Parçasıdır”

Aksaray’a 13 Yeni Hekim Atandı: Sağlık Ordusu Güçleniyor

CHP Aksaray İl Başkanı Bilal Özdemir’den Sert Tepki: "Saldırı Halkın Umuduna Yapılmıştır"

AKSARAY MERKEZİ VE İLÇELERİNDE OSMANİYE TANITIM GÜNLERİ DÜZENLENECEK

TİGAD GENEL BAŞKANI GEÇGEL'DEN AYVALIK BELEDİYE BAŞKANINA ZİYARET

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 32 26 1 5 51 83
2.Fenerbahçe 32 23 3 6 48 75
3.Samsunspor 33 17 10 6 12 57
4.Beşiktaş 32 15 7 10 17 55
5.İstanbul Başakşehir 32 15 11 6 9 51
6.Eyüpspor 33 14 11 8 8 50
7.Göztepe 32 12 10 10 13 46
8.Trabzonspor 32 12 10 10 13 46
9.Kasımpaşa 32 10 9 13 -2 43
10.Konyaspor 33 12 14 7 -4 43
11.Antalyaspor 32 12 13 7 -20 43
12.Gazişehir Gaziantep 32 12 14 6 -4 42
13.Kayserispor 32 10 11 11 -10 41
14.Rizespor 32 12 16 4 -12 40
15.Alanyaspor 32 9 15 8 -11 35
16.Sivasspor 33 9 17 7 -13 34
17.Bodrum FK 32 9 16 7 -13 34
18.Hatayspor 32 4 21 7 -31 19
19.Adana Demirspor 32 2 26 4 -51