Eleştirilere yanıt veren rektör sağduyu çağrısında bulundu

Eleştirilere yanıt veren rektör sağduyu çağrısında bulundu

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Rektörü Prof. Dr. Mustafa Acar, bir süredir üniversite ile şehrin arasını bozma girişimlerinin olduğunu

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Rektörü Prof. Dr. Mustafa Acar, bir süredir üniversite ile şehrin arasını bozma girişimlerinin olduğunu ve çeşitli iddiaların ortaya atıldığını söyleyerek, son olarak Tarım Platformu’nun bazı eleştirilerde bulunduğunu anımsattı ve bu eleştirilere yanıt verdi. 

 

- Platforma İlettiğimiz Görüş Bizim Değil, Karar Mercilerinin -

 

Tarım Platformu’nun “bilgi kirliliği” konulu açıklamasında, “Bizler Veteriner Fakültesini istediğimizde başta Sayın Rektör bu işin kesinlikle olmayacağını, boşa uğraşmamamızı bizlere söyledi” ifadesinin yer aldığını ve bu ifadenin gerçeği yansıtmadığını söyleyen ASÜ Rektörü, “Bizden ilk olarak Ziraat Fakültesi talep edilmişti. Ziraat Fakültesi’ne izin verilmeyeceği görüşü ise bizim değil, YÖK’ün görüşü idi, biz de bu bilgiyi kendileriyle paylaşmıştık. Dolayısıyla bu ifadede iki yanlış vardır: Birincisi, bahse konu olan Veteriner Fakültesi değil, Ziraat Fakültesi idi; ikincisi ise görüş bize ait değil, karar mercilerine aitti” dedi.

 

- Kadro Tamam, Veteriner Fakültesi Eylül’de Öğrenci Alacak -

 

Ziraat Fakültesi yolunun kapalı olduğunun görülmesi üzerine Veteriner Fakültesi alternatifini devreye alanın da Rektörlük olduğunu vurgulayan Acar, “Bırakın karşı çıkmayı; Mimarlık, Turizm ve İletişim Fakültelerinin yanı sıra, üniversitemize bir de Veteriner Fakültesi kurulması hususu, Sayın Cumhurbaşkanımızın Aksaray’ı ziyaret ettiği günlerde zaten Senatomuzun gündemindeydi. Dolayısıyla “Fakülteyi Rektör istemedi” gibi ifadeler, bir kez daha altını çiziyorum, gerçeği yansıtmamaktadır. Sayın Cumhurbaşkanımızın ziyaretleri sırasında, aralarında Veteriner Fakültesi’nin de bulunduğu yeni fakültelerimiz için desteklerini beklediğimizi kendilerine bizzat ifade etmiştik. Henüz binamız olmadığı halde biz Veteriner Fakültemizin öğretim üyesi kadrosunu oluşturduk, Eylül ayında öğrenci alacağız. Herhangi bir “istememe” durumu olsa, bunların hiçbirisi olmazdı” dedi.

 

- Rektörün Paralelci Olduğu İddiası Çirkin Bir Yalan ve İftira -

 

Üniversite ile şehrin arasını bozma girişimlerinin dikkat çekici bir hal aldığını ve bundan üzüntü duyduğunu belirten Prof. Dr. Mustafa Acar, Rektörün ‘paralelci’ olduğu gibi dedikoduların yayıldığını belirtti. Bu söylentilerin gerçekle uzaktan yakından ilgisi olmadığını, çirkin birer dedikodu ve iftira olduğunu kaydeden Acar, “Biz 17 Aralık kırılmasıyla “Cemaat” henüz “paralel yapı”ya dönüşmeden önceki dönemde de o camianın içinde yer almıyorduk. 17 ve 25 Aralık kırılmaları yaşandıktan sonra da, demokrasilerde devleti seçilmiş siyasetçinin yöneteceğini, siyasi sorumluluk almadan devleti kontrol etmeye kalkışmanın kabul edilemez olduğunu her platformda dile getirdik, getirmeye de devam edeceğiz. Ancak yeni dönem rektörlük seçimlerine yaklaşık 9 ay kaldığı bir dönemde, Üniversite Rektörünü yolsuzlukla, hırsızlıkla veya başarısızlıkla suçlayamayanların, bugünkü konjonktürde en işe yarar görünen suçlama şekli olan “paralelci”likle suçlamalarını; tam da bu dönemde Veteriner Fakültesi üzerinden ara bozma gayretlerinin ortaya çıkmasını manidar buluyorum. Yalan ve iftira ile Rektörü yıpratmaya çalışanları Allah’a havale ediyorum” dedi.

 

- Sayın Osman Altuntaş’a Desteklerinden Dolayı Teşekkürler -

 

Veteriner Fakültesi inşaatının gecikmesinin üniversiteden kaynaklanmadığını bir kere daha yineleyen ve bir an önce inşaatın başlamasını arzu ettiklerini kaydeden Rektör Acar, “Aramızı bozmaya çalışanlar olsa da Altuntaş Grubuna ve Sayın Osman Altuntaş’a bir kırgınlığımız veya kızgınlığımız yoktur; kendilerine fakültemizin sponsorluğunu üstlendikleri için tekrar teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

 

- Kışkırtmalara Kapılmayalım, Birliğimizi Bozmayalım -

 

ASÜ Rektörü, açıklamasını şu sözlerle tamamladı: “Sonuç olarak, Aksaray Üniversitesi emsalleri arasında akademik performans yönünden birinci sırada yer alan, Türkiye’nin en özgür, en hızlı büyüyen, yönetimi hiçbir şaibeye bulaşmamış, adalet ve hakkaniyet ilkesine göre iş yapan, en başarılı üniversitelerinden biridir. Üniversitemizin bugünlere gelmesinde katkısı olan herkese, milletvekillerimize, yerel yöneticilerimize, sivil toplum kuruluşlarımıza ve geçmiş dönem yöneticilerimize teşekkür ederim. Gelin kışkırtmalara kapılmayalım, birlik ve beraberliğimizi bozmayalım, bilgi kirliliğine, yalan ve dedikodulara prim vermeyelim.”

 

 

Rektör Acar, Aksaray Üniversitesi’nin büyümesi ve başarısından Aksaray’ın kazanacağını ifade etti ve tüm şehre “hayırlı Ramazanlar” dileğinde bulundu.  



Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 14.6 ° / 9.1 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 18.6 ° / 6.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 19.9 ° / 9.1 ° Güneşli
  • BIST 100

    9167,58%0,98
  • DOLAR

    38,54% 0,33
  • EURO

    43,62% 0,20
  • GRAM ALTIN

    4016,84% 0,33
  • Ç. ALTIN

    6526,84% 0,67

Aksaray

03.05.2025

  • İMSAK 04:04
  • GÜNEŞ 05:38
  • ÖĞLE 12:46
  • İKİNDİ 16:34
  • AKŞAM 19:44
  • YATSI 21:11
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri

Ankara Çamlıdere Belediye Başkanı Adem Ceylan bir yıllık icraatlarını anlattı

AA Genel Müdürü Karagöz ”Teknolojiyi ve yapay zekayı etkin şekilde kullanan ajansız.”

TİGAD GENEL BAŞKANI OKAN GEÇGEL" BASIN HÜRRİYETİ GAZETECİNİN EKONOMİK ŞARTLARININ İYİLEŞTİRİLMESİNDE"

Aksaray’da Yeni Şehir Mezarlığı Hizmete Açılıyor: Külliye Projesinin Temeli Atılacak

Aksaray'da Motosiklet Kazalarının Önlenmesine Yönelik Jandarmadan Eğitim Seferberliği

Rektör Arıbaş: “Kişisel Veriler Artık Milli Güvenlik Meselesidir”

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 31 25 1 5 48 80
2.Fenerbahçe 31 23 2 6 49 75
3.Samsunspor 32 16 10 6 9 54
4.Beşiktaş 31 14 7 10 16 52
5.Eyüpspor 32 14 10 8 11 50
6.İstanbul Başakşehir 31 14 11 6 7 48
7.Trabzonspor 31 12 10 9 13 45
8.Göztepe 31 11 10 10 12 43
9.Konyaspor 32 12 13 7 -3 43
10.Kasımpaşa 31 10 9 12 -2 42
11.Gazişehir Gaziantep 31 12 13 6 -2 42
12.Kayserispor 31 10 11 10 -10 40
13.Antalyaspor 31 11 13 7 -21 40
14.Rizespor 31 11 16 4 -14 37
15.Sivasspor 32 9 16 7 -10 34
16.Alanyaspor 31 9 15 7 -11 34
17.Bodrum FK 32 9 16 7 -13 34
18.Hatayspor 31 4 20 7 -29 19
19.Adana Demirspor 31 2 25 4 -50