CHP İl Başkanı Ertürk;Altınkaylılar Adalet Arıyorlar

CHP İl Başkanı Ertürk;Altınkaylılar Adalet Arıyorlar

CHP Aksaray İl Başkanı Ali Abbas Ertürk,"Altınkayalı hemşehrilerimiz elinde Fenerle Adalet arıyor."

CHP Aksaray İl Başkanı Ali Abbas Ertürk ve beraberinde il,ilçe, kadın ve gençlik kolları üyeleri,geçtiğimiz günlerde Altınkaya kasabasında meydana gelen,muhtarın evinin önünde aracının kundaklanması olayı ile ilgili muhtar ve köylüleri ziyaret etti.

Başkan Ertürk yaptığı açıklamada;

Bugün Altınkaya Köyündeyiz. Altınkaya Köyünde Filmleri aratmayan olaylar yaşanıyor.

Köyümüzde uzun zamandır devam eden hırsızlık olayları yaşanıyor. Vatandaşlarımızın evine girilip hırsızlık yapılıyor, vatandaşlarımızın saman balyaları yakılıyor, bu konu köyümüzün muhtarı tarafından yargıya intikal ediliyor gene yargıya intikal ettikten sonra herhangi bir tutuklama olmuyor, bu arkadaşlarımız beraat ediyor. Bu sürede köydeki hırsızlık olayları gene yapılmaya devam ediyor. Muhtarımız bu konuyu bir üst mahkemeye taşındıktan sonra da asıl olaylar bundan sonra başlıyor ve muhtarımızın aracı yakılarak kundaklama yapılıyor. Yine olaydan bir gün sonra bugün açıklama yaptığımız köyün fidanlığı yakılıyor ya da yangın çıkıyor. Bununla ilgili de bir gelişme olmuyor. Muhtarımız aracın yakılması konusunda topladığı delilerle şüphelilere suç duyurusunda bulunuyor fakat suç duyurusundan sonra da bu arkadaşlarımız ifadesi alınıp serbest bırakılıyor. Altınkayalı hemşerilerimiz tedirgin durumdalar, konuşmaktan çekinir durumdalar. Hangimizin evi yakılacak, çoluğumuzun çocuğumuzun başına bir şey mi gelecek endişesiyle bugün sıkıntılı bir durumdalar.

Altınkayalı hemşehrilerimiz elinde Fenerle Adalet arıyor, Altınkayalı hemşerilerimiz hukuk arıyor, Altınkayalı hemşerilerimiz onlara sahip çıkacak bir devlet mekanizması arıyor ve şu ana kadar hemşerilerimizin sıkıntısını, mağduriyetini, korkularını ortadan kaldıracak herhangi bir gelişme maalesef yaşanmış değil. Bu yaşadığımız olaylar, hukuk sistemimizi sağından solundan çekerek, içini boşaltarak, hırsızları elini kolunu sallaya sallaya gezdirip ama iki tweet atanları tutuklatan bir hukuk sisteminin bu ülkeyi ne hale getirdiğini de bu güzide köyümüzden tüm ülkemize seslenerek söylüyorum. Bugünkü Altınkayalılarımızın yaşadığı hukuk sistemi ile oynayanların eseridir. Maalesef tedbir amaçlı tutuklama tam da burada uygulanacakken uygulanmamıştır. Araba yakanlar bir gün sonra fidanlığı yakanlar bundan sonra ne yapacaktır bunu bilemiyoruz. Tedbirin burada uygulanması lazım ve derhal bunu yapanların tutuklanmasını hukuk sisteminden talep ediyoruz. Burada kolluk kuvvetlerimiz, Jandarma görevini yapıyor, kendilerince köylerimizin sıkıntısını gidermeye çalışıyor. Görevini yapan Jandarmamıza teşekkür ediyoruz, Alay komutanımıza teşekkür ediyoruz ve burdaki önlemlerin daha da artırılmasını ve devriye nöbetlerin artırılmasını talep ediyoruz. Tüm devlet yetkililerinden, muhtarımız bu konuda arabası yakılmadan önce hırsızlık olayları konusunda Sayın Valimize varana kadar bu konuyu intikal ettirilmiştir ama Sayın Muhtarımıza bir dönüşte yapılmamıştır. Muhtarımız bir grup köyümüzle burada bir hukuk mücadelesi veriyor. Her birimizin muhtarımızın yanında olması lazım. 

 

Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı ve örgütleri olarak bu konunun takipçisi olacağız, sonuna kadar Altınkayalı hemşerilerimizin yanında olacağız. Bu konu hangi noktalara varacaksa varsın biz bu konunun peşini bırakmayacağız, yetkililere sesleniyoruz köylümüze sahip çıkalım, onları 3-5 çetenin baskısına teslim etmeyelim, onların her daim yanında olalım. Biz bunu Cumhuriyet Halk Partisi olarak yapacağız. Hukuki destek olarak bizden ne isteniyorsa üzerimize düşen ne varsa Partili avukatlarımız kanalıyla da bu hukuki desteği sağlayacağız. Hem muhtarımıza hem Altınkayalı hemşehrilerimize geçmiş olsun diyoruz. Umarım bu olaylar bir daha tekrarlanmaz. Umarım Köyü bu korkuya teslim edenler biran önce adalete teslim olur. Umarım hakimlerimiz, savcılarımız görevini en iyi şekilde yapar ve devlet yetkililerimizde, Sayın valimizin de ve yeni gelecek Valimizin de gelip burada Altınkayaları dinleyip burada yaşananları görüp ve bir an önce de bu adımların atılması lazım diyorum. Muhtarım şahsında tüm köylerimize Geçmiş olsun diyorum.



  • Perşembe 12.7 ° / 7.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 10.5 ° / 7.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 7.2 ° / 6.2 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • BIST 100

    16439,65%1,12
  • DOLAR

    43,42% 0,06
  • EURO

    52,06% 0,37
  • GRAM ALTIN

    7695,79% 2,58
  • Ç. ALTIN

    12708,09% 4,56

Zonguldak

29.01.2026

  • İMSAK 06:32
  • GÜNEŞ 08:01
  • ÖĞLE 13:11
  • İKİNDİ 15:47
  • AKŞAM 18:11
  • YATSI 19:34
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri

Aksaray’da Uyuşturucu Operasyonu: 1 Kişi Tutuklandı

AKSARAY’IN KADERİNİ DEĞİŞTİRECEK DEMİR YOLU YATIRIMI HAYATA GEÇİYOR

Avukat Demet Yılmaz Akbulut Son Yolculuğuna Uğurlanıyor

Aksaray Ulukışla Tren Hattının Yapım İhalesinin Yapıldığı Müjdesini Bakan Uraloğlu Verdi

ESKİ TEDAŞ BİNASI KENTSEL DÖNÜŞÜM ALANINDA SON YAPININ YIKIMI TAMAMLANDI

Aksaray’da bağımlılıkla mücadele için Bağımsız Mahalle Projesi başlıyor

Trendyol Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 19 14 1 4 29 46
2.FENERBAHÇE A.Ş. 19 12 0 7 26 43
3.TRABZONSPOR A.Ş. 19 12 2 5 15 41
4.GÖZTEPE A.Ş. 19 10 3 6 14 36
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 19 9 4 6 9 33
6.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 19 8 6 5 13 29
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 19 6 4 9 2 27
8.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 19 6 6 7 -6 25
9.KOCAELİSPOR 19 6 7 6 -3 24
10.CORENDON ALANYASPOR 19 4 5 10 0 22
11.GENÇLERBİRLİĞİ 19 5 10 4 -4 19
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 19 4 8 7 -6 19
13.TÜMOSAN KONYASPOR 19 4 8 7 -8 19
14.HESAP.COM ANTALYASPOR 19 5 10 4 -14 19
15.KASIMPAŞA A.Ş. 19 3 9 7 -11 16
16.İKAS EYÜPSPOR 19 3 10 6 -14 15
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 19 2 8 9 -21 15
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 19 2 14 3 -21 9