CHP BELEDİYE BAŞKAN ADAYINDAN KADINLARI MÜJDE GİBİ VAATLER

CHP BELEDİYE BAŞKAN ADAYINDAN KADINLARI MÜJDE GİBİ VAATLER

CHP BELEDİYE BAŞKAN ADAYINDAN KADINLARI MÜJDE GİBİ VAATLER

CHP Belediye Başkan Adayı Pelinsu Yıldırım Demir seçim gezileri kapsamında Aksaray Organize Sanayi Bölgesinde bulunan bazı fabrikaları ziyaret ederek istişarelerde bulundu. Pelinsu Yıldırım Demir, kadın çalışanların çoğunlukta olduğu tekstil fabrikalarını ziyareti sırasında kadınlara yönelik projelerinden bahsetti.

Belediye Başkan Adayı Pelinsu Yıldırım Demir tekstil fabrikalarında çalışan kadınlar tarafından yoğun teveccühle karşılandı. Kadın çalışanlar karşılarında kadın bir aday görmekten duydukları memnuniyeti dile getirirken “ Genç ve dinamik bir kadın aday görmekten çok mutlu olduk. Bizim sorunlarımızı anca bir kadın aday anlar. Biz sabah işe gelip iş önlüğümüzü giyiyor, akşama kadar çalışıp eve gidiyor ve evde ailelerimiz için çalışmaya devam ediyoruz. Hayatımız bu kısır döngüden ibaret. Şehirde, nefes alacağımız hiçbir sosyal aktivite yok. İki kişi çalıştığımız halde çoluk çocuğun masraflarına yetemiyoruz. Beslenmelerine ne koyacağımızı şaşırıyoruz. Artık bu düzenin değişmesini istiyoruz. O yüzden desteğimiz sizinle. Umarız seçilirsiniz, bunu canı gönülden diliyoruz” diyerek problemlerini anlatıp, belediye başkan adayına desteklerini dile getirdiler.

Pelinsu Yıldırım Demir ise fabrika çalışanları ile yaptığı görüşmelerde, kadınlar ve gençler için hazırlamış olduğu sosyal belediyecilik projelerden bahsetti. Demir konuşmasında “ hepimiz aynı şehirde, aynı sorunlarla baş gelmeye çalışıyoruz. Gezdiğim yerlerde vatandaşlar ile görüşmelerimde seçimden konuşmaya bile utanıyorum. Çünkü vatandaş seçimi düşünecek durumda değil. Vatandaşın derdi geçim. İşte bunları bildiğim için sizler için çok güzel projelerim var. Sizlere müjde niteliği taşıyan projeler bunlar. Mesela seçildiğimizde İlkokul öğrencilerine kantin desteği vermeyi planlıyoruz. Artık Aksaray’da hiçbir kadın çocuğumun beslenme çantasına ne koyacağım diye dertlenmeyecek. Ayrıca, siz kadınlara vermeyi planladığımız halk kart projemiz ile aile bütçenize katkı sağlamayı hedefliyoruz. Halk marketler kurup pahalılıktan etkilenmemenizi sağlayacağız. Bir diğer projemiz ise kısıtlı şartlarda çalışan ve okul çağına gelmemiş çocukları olan kadınlar için. Maddi zorluklardan dolayı evini geçindirmekte zorlanan ve çalışmak zorunda olan kadınlar okul çağına gelmemiş çocuklarına bakacak kimseleri olmadığı için çaresizler. Çocuklarını kreşe verseler zaten kazandıklarını kreşe vermeleri gerek. İşte biz bu sebepten, çalışmak zorunda olan anneler için belediyeye ait kreşler yapacağız. Evlilik çağına gelen gençlerimiz için belediye düğün salonları yapacağız. Yeşiltepe belediye başkanımızın yaptığı gibi belediyeye ait ekmek üretim tesisleri kurup en temel gıdalarımızdan olan ekmeğe düşük fiyatla ulaşmanızı sağlayacağız. Biz sizlerle birlikte Aksaray’da mutlu anneler, mutlu çocuklar ve gençlerin yaşaması için elimizden geleni yapacağız “ diyerek halkın ihtiyaçlarına duyarlı bir yönetim anlayışıyla hareket edeceklerini belirtti.

 

 



  • Perşembe 17.3 ° / 14.1 ° Güneşli
  • Cuma 14.1 ° / 13.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 17.6 ° / 14.5 ° Güneşli
  • BIST 100

    10970,37%0,52
  • DOLAR

    42,08% 0,00
  • EURO

    48,38% 0,06
  • GRAM ALTIN

    5393,69% 1,20
  • Ç. ALTIN

    8852,40% 0,33

Zonguldak

06.11.2025

  • İMSAK 05:56
  • GÜNEŞ 07:23
  • ÖĞLE 12:41
  • İKİNDİ 15:24
  • AKŞAM 17:50
  • YATSI 19:12
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri

Aksaray Sağlıkta Güçleniyor: Eski Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi, Modern Aile Sağlığı Merkezi’ne Dönüştürülüyor

Aksaray Belediyesi’nden Otizm Farkındalığına Yönelik Yeni Eğitim Programı

ASÜ, Ortak Eğitim Programı Kapsamında 45 Firma ile İş Birliği Anlaşması İmzaladı

Aksaray’da Silahlı Alacak Verecek Kavgası: 1 Ölü, 2 Yaralı

Aksaray Üniversitesi’nden Antibiyotiğe Dirençli Bakterilere Karşı Yenilikçi Nanomalzeme Projesi

SPORUN VE GENÇLİĞİN YANINDAYIZ

Trendyol Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 11 9 0 2 20 29
2.FENERBAHÇE A.Ş. 11 7 0 4 13 25
3.TRABZONSPOR A.Ş. 11 7 1 3 10 24
4.SAMSUNSPOR A.Ş. 11 5 1 5 6 20
5.GÖZTEPE A.Ş. 11 5 2 4 7 19
6.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 11 5 3 3 -3 18
7.BEŞİKTAŞ A.Ş. 11 5 4 2 3 17
8.TÜMOSAN KONYASPOR 11 4 5 2 0 14
9.CORENDON ALANYASPOR 11 3 3 5 0 14
10.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 11 3 4 4 3 13
11.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 11 3 4 4 -2 13
12.HESAP.COM ANTALYASPOR 11 4 6 1 -8 13
13.KOCAELİSPOR 11 3 6 2 -5 11
14.KASIMPAŞA A.Ş. 11 2 5 4 -4 10
15.ZECORNER KAYSERİSPOR 11 1 4 6 -13 9
16.GENÇLERBİRLİĞİ 11 2 7 2 -6 8
17.İKAS EYÜPSPOR 11 2 7 2 -8 8
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 11 1 9 1 -13 4