Belediye´nin Geleneksel Mahalle İftarları Başladı

Belediye´nin Geleneksel Mahalle İftarları Başladı

Geleneksel Mahalle İftarlarını bu yıl da sürdürüyor. Geleneksel Mahalle İftarlarının ilki

Aksaray Belediyesi, Başkan Haluk Şahin Yazgı´nın göreve gelmesiyle birlikte geçen yıl ilk kez başlattığı Geleneksel Mahalle İftarlarını bu yıl da sürdürüyor.
Geleneksel Mahalle İftarlarının ilki Yeni Sanayi Mahallesi´nde gerçekleştirildi. Aksaray 100. Yıl Türk Eğitim Vakfı İlkokulu bahçesinde düzenlenen iftar sofrasına Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, belediye meclis üyeleri ve bin 200 civarında vatandaş katıldı. Belediye Başkanı Yazgı, iftar sofrasındaki tüm vatandaşları tek tek ziyaret edip tokalaşarak hasbihal etti. Başkan Yazgı, Yeni Sanayi Mahallesi sakinlerine hitaben yaptığı konuşmada tüm vatandaşların Ramazan ayını kutlayarak, ?Bu ayın huzuru, bereketi, mutluluğu inşallah hepinizin üzerine olsun. Tuttuğumuz oruçlar ve yaptığımız ibadetler Allah katında da inşallah kabul olur. Güzel bir şekilde Ramazan´ımızı tamamlarız? dedi.
BU YILKİ İLK MAHALLE MECLİS TOPLANTISI DA GERÇEKLEŞTİRİLDİ
Aksaray´da ilk kez düzenlediği Mahalle Meclisi Toplantıları ile vatandaşın ayağına giderek sorunlarını dinleyen ve yerinde çözüm üreten Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, bu geleneği bu yıl Ramazan ayında da devam ettirdi. 2015 yılının ilk Mahalle Meclisi Toplantısı Yeni Sanayi Mahallesi´nde çok büyük bir katılımla gerçekleştirildi. Göreve geleli bir yılı geçtiğini ifade eden ve vatandaşların sıkıntılarını rahatça anlatabilmesi için bu tür toplantıları gerçekleştirdiklerini belirten Başkan Haluk Şahin Yazgı, Aksaray´ın her yerinde olduğu gibi Yeni Sanayi Mahallesi´nde de önemli hizmetler yaptıklarını ifade ederek, ?Bu mahallemizde 4 tane caddemize sıcak asfalt attık. Bir cadde ve 3 sokağımıza satıh kaplama yaparak yol ve asfaltla ilgili çalışmalarımızı başlattık. Kanalizasyon hattı ile ilgili çalışmalarımız var. Kanalizasyonla ilgili sıkıntılar olduğunu, ayrıca Kur´an Kursu ile ilgili talepler var biz onları da notlarımıza aldık. Sorunları da çözmek için uğraşacağız? şeklinde konuştu.
Başkan Yazgı, Yeni Sanayi Mahallesi´nde yapılan çalışmaları anlatarak, ?Yine yağmur suyu hattı ile ilgili 250 metrelik bir çalışma yapılmış. İçme suyu hattı ile ilgili bin 500 metrelik bir çalışma, bin 280 metresini değiştirmişiz. 220 metre de yeni borular yapmak suretiyle bu çalışmaları gerçekleştirmişiz. 3 adet tatlı su çeşmesini mahallemize kazandırmışız. Çocuk parkı konusunda gelince Aksaray´ımızda çok fazla park var ama biz diyoruz ki her mahallede bir tane büyük park olsun. Onu tam gönlümüzce istediğimiz gibi yapalım ki bütün çocuklarımız daha güzel bir vakit geçirsinler. 2075 sokakta 2 bin 30 metrekarelik bir parkımız var. İnşallah o parkımızı da faaliyete geçireceğiz ve hizmete sunacağız? dedi.
Başkan Yazgı, ?Biz göreve geldiğimiz andan itibaren hedefimiz şu; Sizler için çalışmak ve sizlere en iyi şekilde hizmet etmek. Varımızı yoğumuzu sizlere daha iyi hizmet vermek için ortaya koyacağız. Allah bize güç kuvvet verdikçe sizlerin de duası olduğu sürece bizler size en iyi şekilde hizmet vermeye devam edeceğiz. Allah hepinizden razı olsun? dedi.
Vatandaşlar da, Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı´ya ve ekibine teşekkür etti.



Anahtar Kelimeler:
  • Perşembe 28.5 ° / 13.4 ° Güneşli
  • Cuma 30.2 ° / 15.3 ° Güneşli
  • Cumartesi 29.6 ° / 15.5 ° Güneşli
  • BIST 100

    9196,13%-1,54
  • DOLAR

    39,53% 0,06
  • EURO

    45,46% 0,36
  • GRAM ALTIN

    4292,05% 0,27
  • Ç. ALTIN

    6942,99% 0,00

Aksaray

19.06.2025

  • İMSAK 03:23
  • GÜNEŞ 05:13
  • ÖĞLE 12:50
  • İKİNDİ 16:44
  • AKŞAM 20:17
  • YATSI 21:59
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri

İŞKUR’dan Aksaray’da 200 Kişilik İstihdam Desteği

NİĞDE BELEDİYE BAŞKANI EMRAH ÖZDEMİR, BASINLA BULUŞTU

Şampiyon sporcudan Vali Kumbuzoğlu’na Ziyaret

TÜBİTAK Türkiye İkincileri Vali Kumbuzoğlu’nu Ziyaret Etti

Prof. Dr. Melihan Ünlü Aksaray Üniversitesini Polonya’da temsil etti

ASÜ Rektörü Prof. Dr. Alpay Arıbaş’tan Hayırsever Yalçın Kulak’a Teşekkür Plaketi