Bakan Tüfenkci:;Tarih, altın harflerle bu direnişi yazacak

Bakan Tüfenkci:;Tarih, altın harflerle bu direnişi yazacak

Bakan Tüfenkci:;Tarih, altın harflerle bu direnişi yazacak

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, "Yüzlerine eğitim maskesi geçirerek, yüzlerine yardım maskesi geçirerek bu milleti arkadan vuran, bu milleti hançerlemeye çalışan Fetullahçı Terör Örgütü ile karşı karşıya kaldık. Ama millet o gün dik duruş sergiledi ki, bütün tarih geriye doğru yazdığında altın harflerle bu direnişi yazacak" dedi.
   Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulunmak üzere Aksaray´a geldi. İlk olarak Aksaray Valiliğini ziyaret eden Bakan Tüfenkci, Vali Aykut Pekmez ile görüşerek çalışmalar hakkında bilgiler aldı. Buradan Aksaray Belediyesi´ne yürüyerek geçen Bakan Tüfenkci, yolda esnafları da ziyaret ederek hal hatır sordu. Esnafların talep ve temennilerini dinleyen Bakan Tüfenkci, bir tatlıcı dükkanında basın mensuplarına tatlı ikram etti. 
  Belediye Başkanlığına geçen Bakan Tüfenkci, Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı ile çalışmaları değerlendirdi. Ardından AK Parti İl Başkanlığı´na giden Bakan Tüfenkci, AK Parti İl Başkanı Abdulkadir Karatay, yönetim kurulu üyeleri ve partililerle görüştükten sonra Grant Altuntaş Otel´de Esnaf Bilgilendirme Toplantısına katıldı.
  Yüzlerce esnafın katıldığı programda konuşma yapan Bakan Tüfenkci, 15 Temmuz kanlı darbe girişimini değerlendirerek, "15 Temmuz´daki ihanet çok farklıydı. Yüzlerine eğitim maskesi geçirerek, yüzlerine yardım maskesi geçirerek bu milleti arkadan vuran, bu milleti hançerlemeye çalışan Fetullahçı Terör Örgütü ile karşı karşıya kaldık. Ama millet o gün dik duruş sergiledi ki, bütün tarih geriye doğru yazdığında altın harflerle bu direnişi yazacak. Bu direniş bütün dünyaya örnek bir sivil direniş olarak geçti. Millet silaha, kurşuna, bombaya karşı sadece göğsünü siper ederek, kendini tankların altına atarak bu hayasızca akını durdurmaya çalıştı. Onun için bütün milletimize teşekkür ediyoruz. Aksaraylılara teşekkür ediyoruz. Reisimizin çağrısı ile bu meydanları doldurdukları için esnafımıza da teşekkür ediyoruz. Bu esnaf bu milletin omurgası, sağduyusu, bu esnaf her zaman istikrar ve huzurdan yana oldu. Esnafın sağduyusu esasında milletimizin ferasetiydi. Esasında bu milletini sözüydü" dedi.
 
  "Esnafımızın önünü açıyoruz"
   Esnafa yönelik konuşan Bakan Tüfenkci, "Esnaflarımızı ziyaret ettik. Neler isteyecek diye görüştük. Sizler bize ne ödevler vereceksiniz, neler söyleyeceksiniz bunu dinlemek için buradayız. Dükkanını ziyaret ettiğimiz esnaf kardeşimize ?Ne istiyorsunuz?´ dediğimizde, ?15 Temmuz´da biz sözümüzü söyledik´ dedi. Dediniz ki, yeter, hakimiyet milletin. Bize rağmen hiçbir şey olmaz dediniz. Allah izin verirse bundan sonra millete rağmen bu ülkede hiçbir şey olmaz. Birileri bu millete istikamet çizecekse, bu millete istikameti ve ekseni ancak Aksaraylı esnaflarımız çizer, tankın önüne kendini atan insanımız, milletimiz çizer. Bunun için, biz bu millete gece gündüz hizmetkar olmaya, hizmet etmeye, Allah´ın izniyle her daim devam edeceğiz. Birlik beraberlik içerisinde, daha çok üreterek, daha çok çalışarak, esnafımızın önünü kapatarak değil, açarak, bürokratik engelleri kaldırarak, esnaflarımıza daha çok destek vererek, onların sorunlarını gidererek daha fazla üreteceğiz, daha fazla ihracat yapacağız. Aksaray´ın üretimi, ihracatı artıyor. Aksaray her alanda en az 6 kat büyümüş. Birçok alanda çok daha fazla, Türkiye ortalamasından daha fazla büyümüş. Aksaray´a ne yapsak az. Gece gündüz demeden sizlerle beraber, sizlerin istediği şekilde, talepleriniz doğrultusunda çözüm üretmeliyiz, sorunları çözmeliyiz. Bir göreve geldikten sonra, esnaflarımızla hep beraber olmaya çalıştık. Biz biliyoruz ki, biz esnafı büyütürsek, geliştirirsek, Türkiye´de büyür. Onun için, biz esnaf olarak doğup esnaf olarak hayatımızı bitirmeyelim. Esnafımıza yardımcı olalım. Destek olalım, esnafımız fabrika sahibi olsun. Bunun için değişime de, esnafı büyütmeye de devam ederek esnafımızın önünü açıyoruz" diye konuştu.

 



  • Pazartesi 26.9 ° / 22 ° Güneşli
  • Salı 27.7 ° / 22.8 ° Güneşli
  • Çarşamba 29.2 ° / 23.6 ° Güneşli
  • BIST 100

    10853,49%0,99
  • DOLAR

    40,67% 0,07
  • EURO

    47,09% -0,15
  • GRAM ALTIN

    4412,70% 0,40
  • Ç. ALTIN

    7061,38% 0,32

Zonguldak

04.08.2025

  • İMSAK 04:05
  • GÜNEŞ 05:42
  • ÖĞLE 12:55
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:58
  • YATSI 21:28
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri

40 YILDIR ESKİMEYEN DOSTLUK

MEHMET ŞİŞMAN İŞ HANI’NDA KENTSEL DÖNÜŞÜM BAŞLADI

2. İLÇELİĞİN ŞEHİR EFSANELERİNE TARİHÇİ NEŞTERİ!

Aksaray Üniversitesi ile Özel Safa Okulları arasında iş birliği protokolü imzalandı

Aksaray'ın Ortaköy ilçesi Kümbet Köyü mevkiinde meydana gelen trafik kazasında 1’i ağır 5 kişi yaralandı.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel Aksaray’da: “Biz Buraya Miting Yapmaya Değil, Hak, Hukuk, Adalet Aramaya Geldik”

Aksaray’da Kıskançlık Cinayeti: Kuzenini Pompalı Tüfekle Öldürdü

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 36 30 1 5 60 95
2.Fenerbahçe 36 26 4 6 51 84
3.Samsunspor 36 19 10 7 14 64
4.Beşiktaş 36 17 8 11 23 62
5.İstanbul Başakşehir 36 16 14 6 4 54
6.Eyüpspor 36 15 13 8 5 53
7.Trabzonspor 36 13 11 12 13 51
8.Göztepe 36 13 12 11 9 50
9.Rizespor 36 15 17 4 -6 49
10.Kasımpaşa 36 11 11 14 -1 47
11.Konyaspor 36 13 16 7 -5 46
12.Alanyaspor 36 12 15 9 -7 45
13.Kayserispor 36 11 13 12 -12 45
14.Gazişehir Gaziantep 36 12 15 9 -5 45
15.Antalyaspor 36 12 16 8 -25 44
16.Bodrum FK 36 9 17 10 -17 37
17.Sivasspor 36 9 19 8 -16 35
18.Hatayspor 36 6 22 8 -27 26
19.Adana Demirspor 36 3 28 5 -58 2