Bakan Eroğlu; Aksaray´da Bir dizi Açılış ve Temel Atma Törenine katıldı

Bakan Eroğlu; Aksaray´da Bir dizi Açılış ve Temel Atma Törenine katıldı

Bakan Eroğlu; Aksaray´da Bir dizi Açılış ve Temel Atma Törenine katıldı

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Türkiye´nin önünü kesmek isteyen FETÖ, PKK, PYD ve diğerleri gibi bütün terör örgütlerini Cenab-ı Allah perişan eylesin. Onları maşa olarak kullanan bütün devletleri de Rabbim kahretsin" dedi.
Bir dizi ziyaret, açılış ve temel atma töreni için Aksaray´a gelen Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, esnaf ziyaretinde bulundu, Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı´yı makamında ziyaret ettikten sonra AK Parti İl Başkanlığında partililerle bir araya geldi. Bakan Eroğlu, 15 Temmuz Milli İrade Meydanı´nda düzenlenen açılış ve temel atma törenine katıldı. Aksaray´a ait 14 ayrı projenin bazılarının açılışını, bazılarının da temelini atan Bakan Eroğlu yaptığı konuşmada, 15 Temmuz darbe girişimine değindi.
Bakan Eroğlu şöyle konuştu; "Buna sadece darbe girişimi demekte doğru değil. Ülkeyi bölme, parçalama teşebbüsüydü. Ama Allah razı olsun ki, aziz milletimizin kahramanlığı, dünya lideri Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan´ın cesareti, dirayeti ve bütün bakanlarımızın kararları neticesinde bu darbe girişimi püskürtüldü. Türkiye´nin önünü kesmek isteyen FETÖ, PKK, PYD ve diğerleri gibi bütün terör örgütlerini Cenab-ı Allah perişan eylesin. Onları maşa olarak kullanan bütün devletleri de Rabbim kahretsin. Türkiye büyüdükçe düşmanları da plan üstüne plan yapıyor. Ama onların planı, hesabı varsa Cenab-ı Allah´ın da bir hesabı var. Bu milletin bahtı açık, Allah´ın izniyle bu millet tarihte tekrar destan yazmaya devam edecek. Merak etmeyin, 21´inci asra mührü vuracak olan millet Türk Milleti´dir. Bundan kimsenin tereddüdü olmasın. Ülkemiz büyüyor, gelişiyor. Allah izin verirse 2023 hedeflerini yakalayacağız. Çünkü biz büyük milletiz, büyük milletin büyük hedefi olur. Hedefi olmayan milletler tarih sahnesinden silinir, kaybolur gider. Ama biz, asırlardır millet olarak devam ediyoruz. Devletimiz de ilelebet payidar olacak. İşte Cumhurbaşkanımız ne diyordu. Hedef 2023, İnşallah 2023 yılında dünyadaki en büyük 10 ekonomi arasına gireceğiz. Bunun için hep birlikte çalışacağız. Onun için Cumhurbaşkanımızın ifadesiyle hedef 2023. Türkiye hazır, Aksaray da hazır. Bugün Aksaray´a 14 tane müjdeyle geldik. 82 Milyon TL. Biliyorsunuz daha önce de 370 Milyon TL tutarında 28 müjde vermiştik. Toplamda 42 tane müjde vermişiz. Bunun tutarı da 452 Milyon. Hayırlı olsun. İnşallah berekete vesile olsun?
"Yatırımlar ülke ekonomisine büyük katkı sağlayacak"
Aksaray Valisi Aykut Pekmez konuşmasında, toplam değeri 108 Milyon olan 5 adet tesisin açılışını, 8 adet tesisin de temelini atmak üzere bir araya gelindiğini belirterek, ?Aksaray gelişen sanayisi, tarım ve hayvancılık için el verişli toprakların bulunduğu, coğrafya itibari ile sahip olduğu ulaşım imkanları, girişimci, genç ve dinamik nüfusu ile kurulduğu günden beri cazibe merkezi olan bir ilimiz. Aksaray, Türkiye´nin 2000´li yıllarda başlattığı kalkınma ve büyük kalkınma hamlesi ile birlikte tarımdan sanayiye, eğitimden sağlığa her alanda büyük yatırımlarla buluşmuştur. Orman ve Su işleri Bakanlığımızın son 14 yılda Aksaray´ımıza yaptığı yatırımların toplamı 5 Milyar gibi büyük bir rakam. Bugün hizmete açacağımız ve temelini atacağımız yatırımlar ile hem taşkın koruma, hem de tarımsal alanın suyla buluşturulması gibi ilimiz için çok önemli olan, ülke ekonomisine büyük katkı sağlayacak inşallah? dedi.
?İçilebilen kaliteli suya kavuşuyoruz´
Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı ise ?Aksarayımızın içme suyu projesi sayın Bakanımızın katkıları, Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımızın emirleriyle şimdi temeli atılacak içme suyu projesine kavuşmuş oluyoruz. Şehrimiz 2´inci Kılıçaslan´ın şehri. Daha önceleri bakılmayan, gerçekleştirilmeyen birçok proje hem belediyelerimizin, hem de bakanlıklarımızın çalışmalarıyla, hükümetimizin, Sayın Cumhurbaşkanımızın ve Başbakanımızın emirleriyle şehrimiz çağ atladı, daha da güzel seviyelere geldi. Allah nasip ederse bundan sonra da daha güzel projelerle en iyi yerlere ulaşacağız. Hemen başlayan 6 tane su kuyusu, ardından devam eden ishale hattı projeleri, depo, arıtma tesisleriyle birlikte temelini atacağımız çalışmalarla birlikte 2 seneden önce içilebilecek kaliteli suya hep birlikte kavuşacağız? ifadelerini kullandı.



  • Çarşamba 11.1 ° / 8.1 ° false
  • Perşembe 12.7 ° / 7.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 10.5 ° / 7.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • BIST 100

    16255,22%1,84
  • DOLAR

    43,41% 0,03
  • EURO

    52,05% -0,37
  • GRAM ALTIN

    7347,62% 1,72
  • Ç. ALTIN

    12147,44% 3,94

Zonguldak

28.01.2026

  • İMSAK 06:33
  • GÜNEŞ 08:02
  • ÖĞLE 13:11
  • İKİNDİ 15:46
  • AKŞAM 18:10
  • YATSI 19:33
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri

ESKİ TEDAŞ BİNASI KENTSEL DÖNÜŞÜM ALANINDA SON YAPININ YIKIMI TAMAMLANDI

Aksaray’da bağımlılıkla mücadele için Bağımsız Mahalle Projesi başlıyor

Bakan Uraloğlu Ortaköy Çevre Yolunu Açtı: Yıllık 141 Milyon Lira Tasarruf Sağlanacak

TİGAD GENEL BAŞKANI OKAN GEÇGEL’DEN BASINA FİNANSMAN DESTEĞİNE TEŞEKKÜR

BAŞKAN DİNÇER: “AKSARAY’DA SOSYAL BELEDİYECİLİĞİ ÖNCELİK HALİNE GETİRDİK”

BAŞKAN İNÇ DUYURDU: PLAKA BASIMINDA NAKİT ÖDEME DÖNEMİ SONA ERDİ

Trendyol Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 19 14 1 4 29 46
2.FENERBAHÇE A.Ş. 19 12 0 7 26 43
3.TRABZONSPOR A.Ş. 19 12 2 5 15 41
4.GÖZTEPE A.Ş. 19 10 3 6 14 36
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 19 9 4 6 9 33
6.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 19 8 6 5 13 29
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 19 6 4 9 2 27
8.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 19 6 6 7 -6 25
9.KOCAELİSPOR 19 6 7 6 -3 24
10.CORENDON ALANYASPOR 19 4 5 10 0 22
11.GENÇLERBİRLİĞİ 19 5 10 4 -4 19
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 19 4 8 7 -6 19
13.TÜMOSAN KONYASPOR 19 4 8 7 -8 19
14.HESAP.COM ANTALYASPOR 19 5 10 4 -14 19
15.KASIMPAŞA A.Ş. 19 3 9 7 -11 16
16.İKAS EYÜPSPOR 19 3 10 6 -14 15
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 19 2 8 9 -21 15
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 19 2 14 3 -21 9