ATSO Üyeleri Bosna Hersek´te İş Görüşmelerine Başladı

ATSO Üyeleri Bosna Hersek´te İş Görüşmelerine Başladı

ATSO Üyeleri Bosna Hersek´te İş Görüşmelerine Başladı

Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası tarafından geçtiğimiz gün içerisinde Balkan ülkelerinden Bosna Hersek´e yapılan iş gezisi kapsamında ATSO üyeleri ülkenin kuzeydoğusundaki Tuzla Kantonu´nda devlet temsilcileri ve iş adamlarıyla bir araya gelerek, ikili iş görüşmeleri gerçekleştirdiler.

Tuzla Ticaret ve Sanayi Odasında gerçekleşen toplantıya ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Koçaş, Meclis Başkanı Fatih Tekin, Yönetim Kurulu ve Meclis Üyeleri ile birlikte ilimiz iş adamları katılım gösterirken toplantıda Tuzla Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Nedret Kikanovi?, TUBSİAD Başkanı Abdurrahman Uvak İle Bosnalı iş adamları hazır bulundu.

Aksaray´ın son zamanlarda sanayi alanında Türkiye´de hızlı bir gelişme gösterdiğinin altını çizen ATSO Başkanı Ahmet Koçaş, Bosnalı İş adamlarına hitaben yapmış olduğu konuşmasında; ?Aksaray 6 adet ilçesi ve 400.000 nüfusu ile orta Anadolu bölgesinde insan ve hayvan sağlığı tehdit eden çevre kirliliğinin olmadığı, Aksaray Üniversitenin sağladığı eğitim imkânı ile lisans veya lisansüstü programlarda yer almak ya da birçok kamu kurumunun sağladığı mesleki eğitimlere erişmek oldukça kolaydır. Sosyal aktivitelerin yanı sıra tarih ve medeniyet şehri olan ilimiz eğitim ve sağlık noktasında da önemli bir potansiyele sahiptir.

Organize sanayi bölgesinde ve genel ticaret alanında 20.000 işletmeye sahip olan Aksaray´da 66 bin vatandaşımız istihdam etmektedir.

Metal Sanayi, İnşaat Yapı Malzemeleri, Gıda ve Otomotiv Yan Sanayi şehrimizin ön planda olduğu sanayi sektörleridir.

Bugün dünya markaları olan Mercedes Benz, Colins, Sütaş, Briston lastik, Doğuş, Kalde´nin fabrikaları Aksaray´da üretim yapmaktadır. Ayrıca lisansı depoculuk yani silo fabrikaları Aksaray´da bulunmaktadır.

Devletimizin sağlamış olduğu teşvik imkanları ile birlikte Aksaray yatırımcılarımızın cazibe merkezi haline gelmiştir. Organize Sanayi Bölgemize bugün Dünya´nın bir çok kıtasından onlarca yatırımcı gelmekte ve üretim tesislerini kurmayı hedeflemektedirler.  Balkan ülkelerimizin son zamanlarda sanayi alanında gelişme gösteren Bosna Hersek ülkemizin siz değerli yatırımcılarını ve iş adamlarını da Aksaray´a davet ediyoruz. İlimizi ziyaret ederek hem yatırım imkanlarını ve olanaklarını yerinde görebilir hem de firmalarınızı büyütebilirsiniz? Dedi.

Aksaray Ticaret ve Sanayi Odasını Bosna Hersek ve Tuzla´da ağırlamaktan dolayı onur duyduklarını belirten Tuzla Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Nedreta Kikanovi?, yapmış olduğu konuşmasında; ? Aksaray´lı iş adamlarımızı ve Başkanlarımızı Bosna Hersek´te görmek bizleri son derece mutlu etmiştir. Ülkemiz Balkan üyeleri arasında yer alan ve tarihi ile bir çok medeniyete ev sahipliği yapmış, yaşamış olduğu savaşların etkisinden yeni yeni çıkmaya başlayan bir ülkedir. Yaşanan olumsuz olayların hafızlardan silinmeye başlaması ile birlikte Bosna Hersek´teki sanayi sektörü de geçtiğimiz yıllara oranla artışlar göstermiştir. Özellikle Tarım ve Hayvancılık ülkemizin en yoğun olduğu sektörlerdir.  Bu nokta da sizlerle iş birliği yapmak ve yatırımlar gerçekleştirmek bizleri son derece mutlu edecektir? Dedi.

ATSO Başkanı Ahmet Koçaş ve Tuzla Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Nedreta Kikanovi? konuşmasından sonra ikili iş görüşmelerine geçilirken program sonunda günün anlamına özel olarak ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Koçaş ve Meclis Başkanı Fatih Tekin, Tuzla Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı. Nedreta Kikanovi? TUBSİAD Başkanı Abdurrahman Uvak, ATSO plaketi takdim etti.

Bosna Hersek İş Gezisi kapsamında ATSO üyeleri bugün Saraybosna Ticaret ve Sanayi Odasını ziyaret edecek ve Saraybosnalı iş adamları ile ikili iş görüşmeleri gerçekleştirecekler.



  • Cuma 14.1 ° / 13.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 17.6 ° / 14.5 ° Güneşli
  • Pazar 18.9 ° / 14.9 ° Güneşli
  • BIST 100

    11073,27%0,94
  • DOLAR

    42,10% 0,03
  • EURO

    48,72% 0,71
  • GRAM ALTIN

    5393,98% 0,05
  • Ç. ALTIN

    8953,99% 1,15

Zonguldak

07.11.2025

  • İMSAK 05:57
  • GÜNEŞ 07:25
  • ÖĞLE 12:42
  • İKİNDİ 15:23
  • AKŞAM 17:49
  • YATSI 19:11
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri

NİĞDE PROTOKOLÜNDEN TÜRKİYENİN EN BÜYÜK KERVANSARAYI AKSARAY SULTANHANI’NA ZİYARET

NİĞDE’NİN DÖNÜŞÜM YOLCULUĞU: EMRAH ÖZDEMİR’LE DEĞİŞEN ŞEHİR

Aksaray’ın Yetiştirdiği İş İnsanı Tuğrul Pınardağ Gözyaşlarıyla Toprağa Verildi

Aksaray Sağlıkta Güçleniyor: Eski Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi, Modern Aile Sağlığı Merkezi’ne Dönüştürülüyor

Aksaray Belediyesi’nden Otizm Farkındalığına Yönelik Yeni Eğitim Programı

ASÜ, Ortak Eğitim Programı Kapsamında 45 Firma ile İş Birliği Anlaşması İmzaladı

Aksaray’da Silahlı Alacak Verecek Kavgası: 1 Ölü, 2 Yaralı

Trendyol Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 11 9 0 2 20 29
2.FENERBAHÇE A.Ş. 11 7 0 4 13 25
3.TRABZONSPOR A.Ş. 11 7 1 3 10 24
4.SAMSUNSPOR A.Ş. 11 5 1 5 6 20
5.GÖZTEPE A.Ş. 11 5 2 4 7 19
6.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 11 5 3 3 -3 18
7.BEŞİKTAŞ A.Ş. 11 5 4 2 3 17
8.TÜMOSAN KONYASPOR 11 4 5 2 0 14
9.CORENDON ALANYASPOR 11 3 3 5 0 14
10.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 11 3 4 4 3 13
11.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 11 3 4 4 -2 13
12.HESAP.COM ANTALYASPOR 11 4 6 1 -8 13
13.KOCAELİSPOR 11 3 6 2 -5 11
14.KASIMPAŞA A.Ş. 11 2 5 4 -4 10
15.ZECORNER KAYSERİSPOR 11 1 4 6 -13 9
16.GENÇLERBİRLİĞİ 11 2 7 2 -6 8
17.İKAS EYÜPSPOR 11 2 7 2 -8 8
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 11 1 9 1 -13 4