Ataklı; Tuz Gölü Yeraltı Doğalgaz Depolama Projesi devam ediyor

Ataklı; Tuz Gölü Yeraltı Doğalgaz Depolama Projesi devam ediyor

Tuz Gölü`nün güneyinde Sultanhanı Kasabası sınırları içerisinde yer alan alanda 1 milyar metreküp doğalgazın depolanarak ihtiyaç

Tuz Gölü'nün güneyinde Sultanhanı Kasabası sınırları içerisinde yer alan alanda 1 milyar metreküp doğalgazın depolanarak ihtiyaç duyulduğunda kullanılacağı Tuz Gölü Yeraltı Doğalgaz Depolama Projesini yürüten Çinli Tianchen Engineering Şirketi Proje Yöneticisi Yin Xueqiang Vali Şeref Ataklı’yı ziyaret etti.

Sultanhanı Belediye Başkanı Fahri Solak ve beraberinde Çinli firmanın yetkililerini Valilik Makamında kabul eden Vali Şeref Ataklı, projede devam eden çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Toplamda  12 sondaj kuyusundan 8'inin açıldığını çalışmaların 9. kuyuda devam ettiğini ifade eden Çinli Tianchen Engineering Şirketi Proje Yöneticisi Yin Xueqiang Hirfanlı barajından gelen su ile açılan kuyulardaki tuz eritme işlemine de başladıklarını söyledi.

Çalışmaların aralıksız devam ettiğini ifade eden Yin Xueqiang BOTAŞ tarafından ilave 6 kuyu daha açılmasının planlandığını ancak 6 kuyunun nerede olacağı ile ilgili planlamanın netleşmediğini bildirdi.

 

-Tuz Gölü içinde önemli bir proje

 

Vali Şeref Ataklı ziyaretten duyduğu memnuniyeti belirterek Aksaray’da yürütülen projenin Türkiye için çok önemli olduğunu söyledi.

Çalışmaların tamamlanmasının ardından yeraltında oluşturulacak mağaralarda depolanacak doğalgazın ihtiyaç durumunda kullanılabileceğini belirten Vali Ataklı, proje sayesinde Tuz Gölünün de olumlu etkileneceğini, açılacak kuyularda tuz eritme işlemi için kullanılan suyun, büyük havuzlara alınarak tuz gölündeki tuzlusu seviyesine dengelendikten sonra tekrar tuz gölüne gönderileceğini söyledi.

Çinli firmanın İstanbul Feshane de düzenlenen Aksaray Tanıtım Günlerine katılarak yaptıkları faaliyetleri gelen ziyaretçilere bilgiler verdiğini bir anlamda tanıtım elçiliği yaptıklarını bundan dolayı da büyük memnuniyet duyduklarını belirten Vali Ataklı, firma yetkililerine teşekkür etti.

 

Yin Xueqiang Vali Şeref Ataklı’yı Ankara’da Türkiye ile Çin Halk Cumhuriyeti arasında kültürel ilişkilerin geliştirilmesine yönelik olarak düzenlenecek programa davet ederek programa katılımlarından büyük mutluluk duyacaklarını söyledi.

 

 

 



Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 28.5 ° / 13.4 ° Güneşli
  • Cuma 30.2 ° / 15.3 ° Güneşli
  • Cumartesi 29.6 ° / 15.5 ° Güneşli
  • BIST 100

    9196,13%-1,54
  • DOLAR

    39,53% 0,06
  • EURO

    45,46% 0,36
  • GRAM ALTIN

    4292,05% 0,27
  • Ç. ALTIN

    6942,99% 0,00

Aksaray

19.06.2025

  • İMSAK 03:23
  • GÜNEŞ 05:13
  • ÖĞLE 12:50
  • İKİNDİ 16:44
  • AKŞAM 20:17
  • YATSI 21:59
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri

Aksaray’da Ağız ve Diş Sağlığı Hizmetlerinde Yeni Dönem: Vali Kumbuzoğlu Yeni Hizmet Binasını Ziyaret Etti

İŞKUR’dan Aksaray’da 200 Kişilik İstihdam Desteği

NİĞDE BELEDİYE BAŞKANI EMRAH ÖZDEMİR, BASINLA BULUŞTU

Şampiyon sporcudan Vali Kumbuzoğlu’na Ziyaret

TÜBİTAK Türkiye İkincileri Vali Kumbuzoğlu’nu Ziyaret Etti

Prof. Dr. Melihan Ünlü Aksaray Üniversitesini Polonya’da temsil etti