AKSARAYLI VATANDAŞ: KENDİN BİR SOĞANA RAZI GELİYORSUN AMA KÜÇÜK ÇOCUKLARINA LAF GEÇİREMİYORSUN. BAŞKA ÇOCUKLARIN YANINDA MAHRUM KALIYORLAR

AKSARAYLI VATANDAŞ: KENDİN BİR SOĞANA RAZI GELİYORSUN AMA KÜÇÜK ÇOCUKLARINA LAF GEÇİREMİYORSUN. BAŞKA ÇOCUKLARIN YANINDA MAHRUM KALIYORLAR

AKSARAYLI VATANDAŞ: KENDİN BİR SOĞANA RAZI GELİYORSUN AMA KÜÇÜK ÇOCUKLARINA LAF GEÇİREMİYORSUN. BAŞKA ÇOCUKLARIN YANINDA MAHRUM KALIYORLAR

CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka, Aksaray’da vatandaşların sorunlarını dinledi.

 Aksaraylı bir vatandaş, ekonomik kriz nedeniyle yaşadıkları sorunları anlatırken “Küçük çocuk var, bezler uçmuş, bir bez 100 lira, en ucuzu 80 lira olmuş. Süt desen 15 lira, hiçbir şeyin yanına varılamıyor. Kendin bir soğana razı geliyorsun ama küçük çocuklarına laf geçiremiyorsun. Başka çocukların yanında hepten mahrum kalıyorlar" dedi.

 Aylin Nazlıaka bugün Aksaray'da bir semt pazarına giderek vatandaşlarla sohbet etti. Bir vatandaş, Nazlıaka'ya şunları söyledi: "Yürüyemez raporum var. Ne vali bana araba veriyor ne kaymakam ne Ortaköy ne de Aksaray. Ben bu halde dileniyorum, araba alacağım diye. Allahtan korkuları yok bunların, yüzde 80 engelli raporum var. Ben gittim itiraz ettim, ona rağmen vermediler. Buradan vermedikleri için Niğde’ye gittim, itiraz ettim, Niğde’den rapor aldım. Benim belden aşağım tutmuyor. Ben yürüyemiyorum, zorla mı yürüyeyim? İstanbul Eğitim Araştırma Hastanesi’nde üç kez operasyon geçirdim, 72 saat ameliyatım sürdü. Benim belden aşağım komple sakat, omuriliklerimde kayma var, şu an mağdurum.”  

"KENDİN BİR SOĞANA RAZI GELİYORSUN AMA KÜÇÜK ÇOCUKLARINA LAF GEÇİREMİYORSUN"

Nazlıaka’nın semt pazarında sohbet ettiği Aksaraylı bir vatandaş ise "Salçalık, kışlık hiçbir şey konulmadı. Küçük çocuk var, bezler uçmuş, bir bez 100 lira, en ucuzu 80 lira olmuş. Süt desen 15 lira, hiçbir şeyin yanına varılamıyor. Kendin bir soğana razı geliyorsun ama küçük çocuklarına laf geçiremiyorsun. Başka çocukların yanında hepten mahrum kalıyorlar” dedi.

 Emekli bir vatandaş da "Geçinemiyoruz, aldığımız emekli maaşı en fazla iki hafta gidiyor. Diğer iki haftasını da cepten yiyoruz. Ben, her seçim AK Parti’ye veriyordum, bu seçimde sizin yanınızdayım" diye konuştu.

"SEÇİMDEN SONRA HER ŞEY DÜZELECEK"

Aylin Nazlıaka ise "Bugünler de geçecek inşallah. Sizlerin desteği ile birlikte seçimlerden sonra yönetimi değiştireceğiz. İktidara geldiğimizde Aile Desteği Sigortası vereceğiz, tam da sizin gibi kadınlar için. Hesabınıza para yatacak. Bu bir hayal değil, biz bunun her şeyini hesapladık, dolayısıyla bize güvenin” dedi.

 ‘’SIKINTI ÇEKSEK DE BÜYÜMEYE DEVAM EDECEĞİZ”

Partisinin politika çalışmaları kapsamında bir dizi program için Aksaray'a gelen CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka, AKMEDSAN Kadın Girişim ve Üretim Kooperatifi çatısı altında güçlerini birleştiren girişimci kadınları ziyaret etti.

 Aylin Nazlıaka, "AKP kadınlarla iktidara geldi. Kadınlarla iktidardan göndereceğiz" dedi. Nevin Aydın ve 9 kadın arkadaşı tarafından 2020 yılında, "Kadın Gücü Her Yerde" sloganı ile kurulan kooperatifte makine başında çalışan tekstil işçileriyle buluşan CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka, kooperatifte çalışan erkek işçileri de kadınlara verdiği destekten dolayı tebrik etti. Ziyaretinde işçilerle birlikte ütü yapan Nazlıaka, kadın çalışanların emeklerini çiçeklerle taçlandırdı. Kadınlardan firmanın çalışmaları hakkında bilgi alan Nazlıaka, AKP'nin 2002 yılında kadınların desteği ile iktidara geldiğini ve 20 yılda bu sürecin değiştiğini belirterek iş yerinden tüm kadınlara seslendi.

 Nazlıaka, "AKP kadınlarla iktidara geldi. Kadınlarla iktidardan göndereceğiz" diyerek CHP'nin 'Türkiye Kadın Kooperatifleri' projesini ve partisinin kadınlar ile aileye yönelik politikalarını anlattı. Nazlıaka ; "Güçlü kadınlardan almamız gereken iki önemli mesaj vardır. Bunlardan ilki yeryüzündeki her şey kadının eseridir, ikincisi ise kız çocuklarını okullaştırma ve eğitimlerine destek verilmesidir.’’ İfadelerini kullanarak kadın gücünün önemine değindi.

 KENDİMİZE YETECEK KADAR YAPACAĞIZ, ÜRETİME DEVAM ETMEYECEĞİZ

CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka Aksaraylı çiftçi Adem Ülger ile bir araya gelerek çiftçilerimizin çektiği sıkıntıları dinledi.

CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka Aksaraylı çiftçi Adem Ülger ile bir araya geldi.

 Laleli mahallesinde yıllardır çiftçilik yapan Adem Ülger: ‘’ Kendimize yetecek kadar üreteceğiz.’’ dedi. Ardı ardına gelen zamlardan şikayetçi olan Ülger: ‘’ Tarla sürmek içi mazot, elektrik , su , gübre lazım. Maliyetleri karşılayamıyoruz.’’ ifadelerinde bulundu. Konunun ciddiyetini şu sözlerle dile getiren Ülger; ‘’ Biz bu işi babadan öğrendiğimiz şekilde yapıyoruz ama yetmiyor, üretemiyoruz.’’

KENDİ EMEĞİMİZİ HİÇ HESABA KATMIYORUZ

 Çiftçi Ülger bünyelerinde kendi ailesi de dahil olmak üzere 6 aileye istihdam sağladığını söyledi. Fakat ekonomik durumdan ötürü çalışan maliyetinin belini büktüğünü de dile getirdi.

Ülger: ‘’ Kendi emeğimizi hiç hesaba katmıyoruz, çalışan maliyeti çok fazla ama bizim sıkıntı çektiğimiz konu elektrik, mazot, gübre ve su.’’ dedi. Çiftçiye kulak veren Nazlıaka :’’ Biraz daha sabredin ilk seçimlerden sonra tekrar siz çiftçiler halkın efendisi olacaksınız. Herkes doğduğu yerde doyacak, geleceğinizi güvence altına alacağız. ‘’ dedi



  • Cumartesi 14.6 ° / 9.1 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 18.6 ° / 6.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 19.9 ° / 9.1 ° Güneşli
  • BIST 100

    9167,58%0,98
  • DOLAR

    38,54% 0,33
  • EURO

    43,62% 0,20
  • GRAM ALTIN

    4016,84% 0,33
  • Ç. ALTIN

    6526,84% 0,67

Aksaray

03.05.2025

  • İMSAK 04:04
  • GÜNEŞ 05:38
  • ÖĞLE 12:46
  • İKİNDİ 16:34
  • AKŞAM 19:44
  • YATSI 21:11
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri

AA Genel Müdürü Karagöz ”Teknolojiyi ve yapay zekayı etkin şekilde kullanan ajansız.”

TİGAD GENEL BAŞKANI OKAN GEÇGEL" BASIN HÜRRİYETİ GAZETECİNİN EKONOMİK ŞARTLARININ İYİLEŞTİRİLMESİNDE"

Aksaray’da Yeni Şehir Mezarlığı Hizmete Açılıyor: Külliye Projesinin Temeli Atılacak

Aksaray'da Motosiklet Kazalarının Önlenmesine Yönelik Jandarmadan Eğitim Seferberliği

Rektör Arıbaş: “Kişisel Veriler Artık Milli Güvenlik Meselesidir”

Aksaray’da Sahipsiz Hayvan Barınağının Duvarları Sanatla Renklendi

Yusuf Hakiki Baba Ortaokulu’ndan Romanya’da Başarılı Erasmus+ Hareketliliği

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 31 25 1 5 48 80
2.Fenerbahçe 31 23 2 6 49 75
3.Samsunspor 32 16 10 6 9 54
4.Beşiktaş 31 14 7 10 16 52
5.Eyüpspor 32 14 10 8 11 50
6.İstanbul Başakşehir 31 14 11 6 7 48
7.Trabzonspor 31 12 10 9 13 45
8.Göztepe 31 11 10 10 12 43
9.Konyaspor 32 12 13 7 -3 43
10.Kasımpaşa 31 10 9 12 -2 42
11.Gazişehir Gaziantep 31 12 13 6 -2 42
12.Kayserispor 31 10 11 10 -10 40
13.Antalyaspor 31 11 13 7 -21 40
14.Rizespor 31 11 16 4 -14 37
15.Sivasspor 32 9 16 7 -10 34
16.Alanyaspor 31 9 15 7 -11 34
17.Bodrum FK 32 9 16 7 -13 34
18.Hatayspor 31 4 20 7 -29 19
19.Adana Demirspor 31 2 25 4 -50