Aksaray´dan Yemen´e Anlamlı Yardım Kampanyası

Aksaray´dan Yemen´e Anlamlı Yardım Kampanyası

Aksaray Haber | Aksaray Haberleri | aksarayhaberci | aksaray sondakika haberleri | aksaray güncel |aksaray gündem

Aksaray Belediyesi, AKMEK ve İHH tarafından Yemen´e yardım amacıyla 17-22 Aralık tarihleri arasında  ?Yemen Haftası Hayır Çarşısı? düzenlendi.

15 Temmuz Milli İrade Meydanında düzenlenen yardım kampanyası açılış törenine Aksaray Valisi Ali Mantı, eşi Işıl Mantı, Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, eşi Hasibe Yazgı, STK temsilcileri, daire müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Kur´an-ı Kerim Tilaveti ile başlayan program protokol konuşmalarıyla devam etti.

İHH Aksaray Şubesi Başkan Vekili Şenol Korkmaz, yaptığı konuşmada İHH olarak Yemen´e yaptıkları yardımlarla ilgili bilgiler aktardıktan sonra sözlerini şöyle sürdürdü  ?Yemen´de kriz 7 yıldır devam ediyor. 22 milyon insanın ciddi anlamda gıdaya ulaşımında büyük sıkıntı yaşadığı Yemen´de iç Savaştan dolayı 7 bin insan öldü. 3 Milyon insan evini terk etmek zorunda kaldı. Sağlık sisteminin çöktüğü ülkede 450 kişiye sadece bir doktor düşüyor. Ülke,  açlık, kolera, çatışmalar ve hava saldırıları sonucunda bedelini sivillerin ödediği büyük bir insanlık dramına sahne oluyor. Yemen´de 3 yılı aşkın süredir yaşanan çatışmalarda binlerce kişi yaşamını yitirdi.

İHH olarak 2019 yılında özellikle Yemen´li çocukların eğitimine, 4 ayrı sağlık merkezine ve gıda ihtiyaçlarını karşılamak için 1 milyon EURO´luk projelerimiz için bizlerde huzur ve barış şehrimiz Aksaray´dan 6 gün sürecek bu kampanyamıza halkımızın desteğini bekliyoruz? dedi.

Başkan Yazgı ise yaptığı konuşmada Aksaray Halkını Yemen´e yardımda bulunmaya davet ederek şunları söyledi ? Bizler Osmanlı coğrafyasında birbirimize kardeş olan, birbirimizi seven birbirimizin zor anlarında her zaman yanlarında olan bir milletin fertleriyiz. Yemen neresi? Diye sormamıza gerek yok. Orası da bizim sınırlarımız. Orası da bizim topraklarımız orada yaşayan halkta bizim halkımız, orada yaşayan insanlarda bizim insanımız Nasıl Çanakkale Savaş sırasında onlar gelip de bizim en önemli Kurtuluş Savaşımızda yanımızda durdularsa ziyaret ettiğinizde Çanakkale deki mezar taşlarını Yemen´den gelenleri görürsünüz. Biliyorsunuz bu coğrafyada yaşamak zor. Ama şunun farkına vararak bunu devam ettirmemiz gerekiyor ki bizler lider ülke olmamız bu olaylara hassasiyet göstermemiz ve onların yanında olduğumuzu her an her dakika belirtmemiz bu nedenden dolayı bizim lider ülke konumumuzu ve ümmetin umudunu hala taşıdığımızın en büyük göstergesidir.

Ben buradan Aksaraylı hemşerilerimizin değerli yardımseverlerimizin yardımda bulunacağına inanıyorum. İhtiyaçlar talepler o kadar çok fazla ki Bizler bu Yemen´e yardım işinde ne kadar çok destek olursak ne kadar katkıda bulunursak Aksaray olarak çok güzel bir işi başlatmış olacağız. 6 Gün sürecek olan kampanyaya katılımlarından dolayı Aksaray halkımıza ve hayırseverlerimize teşekkür ediyorum. İnşallah Yemen´deki bu olayın son bulmasını Oradaki insanlarımızın ve çocuklarımızın bir an önce sağlığa sıhhate ve mutluluğa kavuşmasını diliyorum.

Aksaray Valisi Ali Mantı konuşmasında şunları söyledi ?Aksaray halkımızın Yemen için başlatılan hem İslami hem insani vazifemiz olan bu yardım kampanyasına elinden gelenleri fazlasıyla destek vereceklerine inanıyorum. Bizler coğrafya olarak etnik, dil, din, ırk ayırmaksızın millet olarak bütün dünyanın her türlü kıtlık zamanlarında yokluk zamanlarında yardımına koşmuş bir milletin ve ümmetin evlatlarıyız. Bu coğrafyada her zaman başı sıkışan arkamızda Türkiye Cumhuriyeti var, Türk devleti var diye en azından bir güvencesi var. Bu her zaman böyle olmuştur. İnşallah Allah gücümüzü kuvvetimizi artırsın bunda sonrada dünyadaki tüm mağdurların ve masumların hamisi olmaya devam edeceğiz.

 İnşallah ülkemiz güçleniyor. Güçlendikçe de tüm insanlığa insanlara özelliklede ümmet bilinci ile de Müslüman kardeşlerimize elinden geleni yapacağına inanıyorum. Bu hayırlı kampanyanın da başarılı geçmesini canı gönülden istiyor ve inanıyoruz.  Aksaray´ımızın da gereken sehaveti göstereceğine olan inancımla tekrar belediyemize ve İHH´ ya ve katkıda bulunan tüm kurum ve kuruluşlara, Aksaraylılarımıza teşekkür ediyorum. Bizim bu sesimizi Aksaray´a ve dünyaya duyuran basın mensuplarımıza da ayrıca teşekkür ediyorum.?

Yapılan konuşmalardan sonra Yemen için dua edildi ve ardından Protokol üyeleri Yemen´de yaşanan dramın fotoğraflarının yer aldığı sergiyi gezdi.

 

Aksaray´dan Yemen´e Anlamlı Yardım Kampanyası



  • Pazar 18.6 ° / 6.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 19.9 ° / 9.1 ° Güneşli
  • Salı 22.8 ° / 10 ° Güneşli
  • BIST 100

    9167,58%0,98
  • DOLAR

    38,54% 0,33
  • EURO

    43,62% 0,20
  • GRAM ALTIN

    4016,84% 0,33
  • Ç. ALTIN

    6526,84% 0,67

Aksaray

04.05.2025

  • İMSAK 04:03
  • GÜNEŞ 05:37
  • ÖĞLE 12:46
  • İKİNDİ 16:34
  • AKŞAM 19:45
  • YATSI 21:12
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri

Ankara Çamlıdere Belediye Başkanı Adem Ceylan bir yıllık icraatlarını anlattı

AA Genel Müdürü Karagöz ”Teknolojiyi ve yapay zekayı etkin şekilde kullanan ajansız.”

TİGAD GENEL BAŞKANI OKAN GEÇGEL" BASIN HÜRRİYETİ GAZETECİNİN EKONOMİK ŞARTLARININ İYİLEŞTİRİLMESİNDE"

Aksaray’da Yeni Şehir Mezarlığı Hizmete Açılıyor: Külliye Projesinin Temeli Atılacak

Aksaray'da Motosiklet Kazalarının Önlenmesine Yönelik Jandarmadan Eğitim Seferberliği

Rektör Arıbaş: “Kişisel Veriler Artık Milli Güvenlik Meselesidir”

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 32 26 1 5 51 83
2.Fenerbahçe 31 23 2 6 49 75
3.Samsunspor 32 16 10 6 9 54
4.Beşiktaş 31 14 7 10 16 52
5.İstanbul Başakşehir 32 15 11 6 9 51
6.Eyüpspor 32 14 10 8 11 50
7.Trabzonspor 31 12 10 9 13 45
8.Göztepe 31 11 10 10 12 43
9.Konyaspor 33 12 14 7 -4 43
10.Antalyaspor 32 12 13 7 -20 43
11.Kasımpaşa 31 10 9 12 -2 42
12.Gazişehir Gaziantep 32 12 14 6 -4 42
13.Kayserispor 32 10 11 11 -10 41
14.Rizespor 32 12 16 4 -12 40
15.Alanyaspor 32 9 15 8 -11 35
16.Sivasspor 33 9 17 7 -13 34
17.Bodrum FK 32 9 16 7 -13 34
18.Hatayspor 32 4 21 7 -31 19
19.Adana Demirspor 31 2 25 4 -50