Aksaray’dan Büyük Gazze Yürüyüşüne Katıldılar

Aksaray’dan Büyük Gazze Yürüyüşüne Katıldılar

Aksaray’dan Büyük Gazze Yürüyüşüne Katıldılar

Aksaray İhh olarak;  teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan askerlerimiz  ve Filistin halkına desteğimizi göstermek için Ankara Filistin Dayanışma Platformu tarafından düzenlenen Gazze için vicdan buluşması büyük Gazze yürüyüşüne katıldık. Yüzlerce gönüllünün katılımıyla Gazze’de yaşanan insanlık dramına ve soykırıma dikkat çekildi, İsrail saldırısı sonucu hayatını kaybedenler ve şehitlerimizanıldı.  Yürüşte, Gazze’de İsrail saldırıları sonucu şehit olan 3 yaşındaki Reem ve diğer tüm çocuklar için göyüzüne balon bırakıldı.

REFAH KAPISI AÇILSIN

İhhDernek Başkanı Şenol Korkmaz yaptığı basın açıklamasında;

On yıllardır Filistin’de büyük zulümler işleyen işgalci İsrail, 7 Ekim sonrasındaki süreçte ise saldırılarını daha da artırdı. Gazze’de tam anlamıyla bir soykırım yapan işgalci İsrail, son 2 aylık süreçte, 13 bine yakını kadın ve çocuk olmak üzere, 20 bin 57 Filistinli’yi şehit etti. İşgalciler, Gazze’de insan haklarını ve savaş hukukunu hiçe sayarak çocuk, kadın, yaşlı ve sivil ayırt etmeksizin saldırılarını sürdürüyor. Hiçbir sınır gözetilmeksizin yapılan İsrail saldırıları sebebiyle şu an Gazze’de hiçbir yer güvenli değil. Camiiler, hastaneler, okullar ve sivil yerleşim yerleri siyonistlerin hedefinde. Beyaz bayrak açan siviller dahi üzerlerine ateş açılarak katlediliyor. İşgalciler, kullanılması uluslararası sözleşmelerce yasaklanmış bombaları Gazze’ye yağdırıyor. 

İnsanlık tarihinde örneğine az rastlanır bir zulüm, tüm dünyanın gözleri önünde yaşanıyor. Birleşmiş Milletler ve Uluslararası Ceza Mahkemesi tarafından alınan tüm uluslararası kararlara rağmen işgalci İsrail hukuk tanımıyor, saldırmaya ve işgale devam ediyor. Ne yazık ki, dünyanın gözleri önünde yaşanan bu zulmü durduracak somut adımlar atılmıyor. Halkları işgalci İsrail’in zulümlerini yüzbinlerce kişinin katıldığı eylemlerle protesto ederken, ABD ve Batı dünyası yaşanan zulümleri görmezden gelerek hâlâ işgalcilere verdiği desteği sürdürüyor. Ve ne hazindir ki; askeri, ekonomik ve siyasi anlamda büyük güçlere sahip olan İslâm ülkeleri de üzerlerine düşen sorumlulukları yerine getirmiyorlar.

Yıllardır Filistinlilerin topraklarını işgalci teröristler eliyle gasp eden İsrail, 7 Ekim’den bu yana Gazze’de uyguladığı soykırımla Filistinlileri vatanlarını terk etmeye zorluyor. İşgalci İsrail tarafından 7 Ekim’den bu yana Gazze’ye, tüm dünyanın yaklaşık 80 yıldır acısını unutamadığı Hiroşima saldırılarında atılan bombaların 3 katından fazla bomba atıldı. Apertheid rejimi İsrail; masum insanlara, çocuklara, kadınlara, yaşlılara saldırdığı gibi, tüm bu olayların dünyaya duyurulmasını sağlayan basın mensuplarını katletmekten de çekinmiyor. Bugün burada ve tüm Türkiye’de Kudüs sevdalılarıyla birlikte İsrail'in hukuksuz uygulamalarına karşı çıkıyoruz.

Son olarak herkese sesleniyor ve diyoruz ki tüm dünya halkları tepkisini açıkça göstermelidir. İsrail, hukuksuz işgal hareketi ve katlettiği insanlar için uluslararası hukuk önünde ve tüm dünyanın vicdanında hapsedilmelidir. Mescid-i Aksa'nın, Kudüs'ün, Filistin'in ve dünyanın özgürlüğü, siyonist zulmün ve işgalin sona ermesi için, yapılan eylemleri desteklemek hepimizin görevidir. Bizler Türkiye’nin sivil toplum kuruluşları ve halkı olarak Kudüs, Mescid-i Aksa ve Filistin özgür oluncaya kadar mücadelemizi tüm gücümüzle sürdüreceğiz ifadelerine yer verdi.

İhh Başkanı Şenol Korkmaz organizasyonda emeği geçenlere ve yürüyüşe verdiği desteklerden dolayı Aksaray Belediye Başkanı Sayın Dr. Evren DİNÇER’ e teşekkür etti. Şehitlerimize Allahtan rahmet, yaralı askerlerimize acil şifalar temennisinde bulundu.

İnsani yardımların ulaştırılabilmesi için hiçbir şart olmaksızın hemen ama hemen Refah sınır kapısı açılmalıdır diyerek sözlerine son verdi.

 



  • Perşembe 17.3 ° / 14.1 ° Güneşli
  • Cuma 14.1 ° / 13.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 17.6 ° / 14.5 ° Güneşli
  • BIST 100

    11073,27%0,94
  • DOLAR

    42,11% 0,05
  • EURO

    48,70% 0,65
  • GRAM ALTIN

    5391,40% 0,00
  • Ç. ALTIN

    8953,99% 1,15

Zonguldak

06.11.2025

  • İMSAK 05:56
  • GÜNEŞ 07:23
  • ÖĞLE 12:41
  • İKİNDİ 15:24
  • AKŞAM 17:50
  • YATSI 19:12
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri

NİĞDE PROTOKOLÜNDEN TÜRKİYENİN EN BÜYÜK KERVANSARAYI AKSARAY SULTANHANI’NA ZİYARET

NİĞDE’NİN DÖNÜŞÜM YOLCULUĞU: EMRAH ÖZDEMİR’LE DEĞİŞEN ŞEHİR

Aksaray’ın Yetiştirdiği İş İnsanı Tuğrul Pınardağ Gözyaşlarıyla Toprağa Verildi

Aksaray Sağlıkta Güçleniyor: Eski Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi, Modern Aile Sağlığı Merkezi’ne Dönüştürülüyor

Aksaray Belediyesi’nden Otizm Farkındalığına Yönelik Yeni Eğitim Programı

ASÜ, Ortak Eğitim Programı Kapsamında 45 Firma ile İş Birliği Anlaşması İmzaladı

Aksaray’da Silahlı Alacak Verecek Kavgası: 1 Ölü, 2 Yaralı

Trendyol Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 11 9 0 2 20 29
2.FENERBAHÇE A.Ş. 11 7 0 4 13 25
3.TRABZONSPOR A.Ş. 11 7 1 3 10 24
4.SAMSUNSPOR A.Ş. 11 5 1 5 6 20
5.GÖZTEPE A.Ş. 11 5 2 4 7 19
6.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 11 5 3 3 -3 18
7.BEŞİKTAŞ A.Ş. 11 5 4 2 3 17
8.TÜMOSAN KONYASPOR 11 4 5 2 0 14
9.CORENDON ALANYASPOR 11 3 3 5 0 14
10.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 11 3 4 4 3 13
11.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 11 3 4 4 -2 13
12.HESAP.COM ANTALYASPOR 11 4 6 1 -8 13
13.KOCAELİSPOR 11 3 6 2 -5 11
14.KASIMPAŞA A.Ş. 11 2 5 4 -4 10
15.ZECORNER KAYSERİSPOR 11 1 4 6 -13 9
16.GENÇLERBİRLİĞİ 11 2 7 2 -6 8
17.İKAS EYÜPSPOR 11 2 7 2 -8 8
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 11 1 9 1 -13 4