Aksaray, uluslararası spor camiasında önemli bir organizasyona daha ev sahipliği yaptı. Hasan Dağı eteklerinde yaklaşık bir hafta süren Yamaç Paraşütü Dünya Kupası, heyecan dolu uçuşlara sahne olurken, şampiyonanın finalinde dereceye giren sporculara 15 Temmuz Milli İrade Meydanı’nda düzenlenen törenle ödülleri takdim edildi.
35 farklı ülkeden 130 sporcunun katılımıyla gerçekleştirilen şampiyona, İspanya’da düzenlenecek Dünya Şampiyonası öncesi son prova niteliğindeydi. Yarışmacılar, hem antrenman hem de şampiyonluk uçuşlarını Aksaray semalarında gerçekleştirdi.
Ödül törenine Aksaray Gençlik ve Spor İl Müdürü Arslan Yıldız, Aksaray Belediye Başkan Yardımcısı Yakup Kadri Perek, Hava Sporları Federasyonu Asbaşkanı Abdullah Karaman, sporcular ve çok sayıda vatandaş katıldı. Başarılı sporculara ödülleri, Aksaray protokolü tarafından verildi.
Yetkililer, Aksaray’ın ev sahipliği yaptığı bu prestijli uluslararası organizasyonun, kentin spor turizmi potansiyeline büyük katkı sunduğunu ve şehrin tanıtımına önemli bir ivme kazandırdığını ifade etti.
11347,70%0,30
40,83% 0,12
47,84% 0,95
4431,67% 0,84
7119,18% 0,73
Zonguldak
24.08.2025