Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu’yu gözyaşlarına hakim olamadı

Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu’yu gözyaşlarına hakim olamadı

Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu’yu gözyaşlarına hakim olamadı

Aksaray’da devlet koruması altındaki çocukların koruyucu ailelerine eş zamanlı ‘Anneler Günü’ ziyareti gerçekleştirildi. Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu Otizmli Hatice’nin koruyucu ailesi olan Yüksel-İlkay Kılıç çiftine ziyarette bulundu. Vali Aydoğdu; ailenin Otizmli Hatice ile tanışması ve aralarındaki güçlü sevginin başlama hikâyesi karşısında gözyaşlarına hakim olamadı.

Aksaray’da Vali Hamza Aydoğdu öncülüğünde; 44 koruyucu aileye tüm birim amirlerinin katılımıyla ‘Anneler Günü’ dolayısıyla eş zamanlı ziyaretler gerçekleştirildi. Vali Aydoğdu, Kurtuluş mahallesinde oturan, Otizmli kız çocuğunun koruyucu ailesi olan Yüksel-İlkay Kılıç çiftine ziyarette bulundu. Otizmli Hatice ile başlayan ve hayatlarında yaşadıkları mucizevi hikayelerini baba Yüksel Kılıçtan dinleyen Vali Hamza Aydoğdu duygu dolu anlar yaşadı.

Baba Kılıç; otizmli olduğunu bile bile koruyucu ailesi oldukları, kendi öz çocuğundan hiçbir farkı olmayan Hatice’nin kendileri için Allah’ın bir lütfu olduğunu söyledi.

İlk çocuklarının şu an 27 yaşında olduğunu anlatan baba Yüksel Kılıç; kız çocuklarını çok sevdiklerini ancak 23 yıl çocukları olmadığını, yoğun geçen tedavilere rağmen doktorların bir daha çocuk sahibi olamayacaklarının kendilerine söylediklerini belirtti.

Hatice ile tanışma hikâyesini anlatan Kılıç, televizyonda koruyucu aile ilgili bir program izlediklerini o program sonrası eşi ile koruyucu aile olmak için karar aldıklarını söyledi.

Kılıç; “Kız çocuğunu çok seviyorum. Oğlumuz vardı birde kızımız olsun dedik. Sosyal hizmetlere başvurduk. Oradaki görevli bize dedi ki bir kız evladımız var istediğiniz gibi 4 yaşında ama engelli dedi. Hatice’yi yanımıza getirdiler. Bekleme salonunda beklerken Hatice direkt geldi kucağıma çıktı. Saçları çeneme filan geliyordu. Kolumdaki saatle oynamaya başladı. Saçından öptürünce biz tamam dedik. Bu iş Hatice ile olacak. Bir anne baba çocuğu doğduğunda engelli olduğunu öğrendiği zaman bu daha zor. Ama biz onun engelli olduğunu biliyorduk”dedi.

-Hatice’yi altıktan sonra mucize yaşadık

Hatice aldıktan sonra hayatlarının monotonluktan çıkarak renklendiğini anlatan baba Kılıç; “Allah bize onunla birlikte daha fazla merhamet, vicdani yönden bir ağırlık ve sabır verdi. Bu Allah’ın takdiri ilahisi. Biz Hatice ile çok güzel vakit geçirdik. Hatice’yi bağrımıza bastık. Oda bizi bağrına bastı ki Cenabı Allah bizi ödüllendirdi. Biz Hatice’yi yanımıza altından 2 sene sonra mucize yaşadık. Doktorların bir daha çocuk sahibi olamayacaksınız ifadelerinden sonra eşimin hamile olduğunu öğrendik. Allah bize istediğimiz gibi bir kız evladı nasip etti. Şu an 4 yaşında. Bizim Hatice ile ilgili hiç pişmanlığımız yok. Çocuklar yuvada kalmasın eşimize, dostumuza bunu hep tavsiye ediyoruz” dedi.

Hatice ve Kılıç ailesinin sevgi ve merhamet dolu hikâyesi karşısında gözyaşlarına hâkim olamayan Vali Hamza Aydoğdu; Yüksel-İlkay Kılıç çiftini tebrik ederek; yaptıkları davranışın; gösterdikleri emek, sevgi ve merhamet örneğinin günümüzde çok rastlanmayan bir durum olduğunu söyledi.

Gözyaşlarını silen Vali Aydoğdu; “Ana duygu sevgidir. İnsan sevdiğinin kusurlarını görmez. Burada çok özel bir sevgi bağı var. Hayat bir imtihan bunu sevgi ve merhamet ile kazanan ailemizi tebrik ediyorum. Bu sevgi hikâyesini yazan ailemizi kutluyorum. Koruyucu ailemizin her zaman yanındayız.” dedi.

Vali Aydoğdu Otizmli Hatice ve kardeşi Zeynep’e çeşitli hediyeler takdim etti. Ziyarette hazır bulunan Aile Sosyal Hizmetler İl Müdürü İsrafil Aktürk; Aksaray’da koruyucu aile hizmeti kapsamında 69 çocuğun 44 aile yanında yaşadığını söyledi. Aktürk; ziyaretlerin Vali Hamza Aydoğdu öncülüğünde birim amirlerinin katılımıyla eş zamanlı olarak gerçekleştirildiğini, aynı anda çocukların koruyucu annesi olan 44 annenin günü kutlandığını belirtti.

 



  • Cumartesi 14.6 ° / 9.1 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 18.6 ° / 6.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 19.9 ° / 9.1 ° Güneşli
  • BIST 100

    9167,58%0,98
  • DOLAR

    38,54% 0,33
  • EURO

    43,62% 0,20
  • GRAM ALTIN

    4016,63% 0,33
  • Ç. ALTIN

    6526,84% 0,67

Aksaray

03.05.2025

  • İMSAK 04:04
  • GÜNEŞ 05:38
  • ÖĞLE 12:46
  • İKİNDİ 16:34
  • AKŞAM 19:44
  • YATSI 21:11
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri

TİGAD GENEL BAŞKANI OKAN GEÇGEL" BASIN HÜRRİYETİ GAZETECİNİN EKONOMİK ŞARTLARININ İYİLEŞTİRİLMESİNDE"

Aksaray’da Yeni Şehir Mezarlığı Hizmete Açılıyor: Külliye Projesinin Temeli Atılacak

Aksaray'da Motosiklet Kazalarının Önlenmesine Yönelik Jandarmadan Eğitim Seferberliği

Rektör Arıbaş: “Kişisel Veriler Artık Milli Güvenlik Meselesidir”

Aksaray’da Sahipsiz Hayvan Barınağının Duvarları Sanatla Renklendi

Yusuf Hakiki Baba Ortaokulu’ndan Romanya’da Başarılı Erasmus+ Hareketliliği

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü Ziyaretleri

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 31 25 1 5 48 80
2.Fenerbahçe 31 23 2 6 49 75
3.Samsunspor 32 16 10 6 9 54
4.Beşiktaş 31 14 7 10 16 52
5.Eyüpspor 32 14 10 8 11 50
6.İstanbul Başakşehir 31 14 11 6 7 48
7.Trabzonspor 31 12 10 9 13 45
8.Göztepe 31 11 10 10 12 43
9.Konyaspor 32 12 13 7 -3 43
10.Kasımpaşa 31 10 9 12 -2 42
11.Gazişehir Gaziantep 31 12 13 6 -2 42
12.Kayserispor 31 10 11 10 -10 40
13.Antalyaspor 31 11 13 7 -21 40
14.Rizespor 31 11 16 4 -14 37
15.Sivasspor 32 9 16 7 -10 34
16.Alanyaspor 31 9 15 7 -11 34
17.Bodrum FK 32 9 16 7 -13 34
18.Hatayspor 31 4 20 7 -29 19
19.Adana Demirspor 31 2 25 4 -50