Hüseyin Tosun


Sultanhanı'nda doktorlar neden istifa ediyor…

Sultanhanı'nda doktorlar neden istifa ediyor…


Uzun Zaman sonra önemli gördüğüm bir konuda köşe yazısı yazmak istedim, Uzun bir ara vermiş olsam da bundan sonraki süreçte ara ara önemli gördüğüm konularda özellikle vatandaşlarımızın sorun, mağduriyet ve şikayetleri de öncelikli olarak yazılarım ve görüşlerimi paylaşacağım.
Bugün ki konum yazımın başlığında da bahsettiğim gibi ilçemizdeki Doktor sorunu, Sağlık çok önemli ve ertelenemez bir konu, ilçemiz özellikle ilçelikle birlikte son yıllarda gerçekten sağlıkta büyük yol aldı, geçmişte mesai saatleri dışında muayeneyi bırakın iğne dahi yaptırılamıyordu çok şükür şuan 24 saat sağlık hizmeti var fakatt…
2024 Yılına gireceğimiz şu günlerde Dünya ve Ülkemiz konjonktüründe 12 bin civarı bir nüfus topluluğu ve özellikle de Türkiye’nin en önemli yol güzergahı olan ve Ülkemizi Doğu’dan Batıya bağlayan bir yol boyunda bulunması nedeniyle de bulunduğumuz sağlık durumu gerekenlerin çok çok gerisinde…
Öncelikle ilçemize atanan doktorların bazıları işe başladığı gün, bazıları da birkaç ay içerisinde ya istifa ediyor yada farklı bir ilçe veya ile atanmasını isteyip ilçemizden ayrılıyor, bu neyden kaynaklanmakta? Bir, iki kişi bunu yapsa belki olabilir denip normal görülebilir lakin bu sayı 10’ları geçmiş durumda. Sormak ve cevap aramak gerekir, bu Doktorlar ve Hemşireler neyle karşılaşıyor veya ne yaşıyorlar da daha geldikleri ilk günlerde bu kararı veriyor?
Yönetimle mi bir sorun oluyor?,
Hastanemizin Ortamında mı bir sorun var?,
veya Gereğinden fazla mı çalışmak zorunda kalıyorlar?,
veya Gereğinden fazla mı nöbet tutturuluyorlar?
Veya her hangi bir baskı mı var?
Bunun nedenini tabi bizler bilemiyoruz bizimki birer soru, gerek çalışanlar gerekse yönetim her hangi bir açıklama yaparsa bunu da açıklıkla buradan yayınlayabiliriz, vatandaş olarak bizi ilgilendiren kısım yeterli sayıda Doktor ve Hemşirenin olmaması.
Öyle ki Sultanhanı ilçemizde Aile hekimi biriminin eksikliği nedeniyle araştırmalarımıza göre 300 civarı Sultanhanı ilçesinde ikamet eden gerek hemşerilerimiz gerekse Görevli olarak ilçemize gelen vatandaşlar Aile hekimi birimine kayıt yaptıramıyor, ve ne acıdır ki bizzat görüştüğüm bir memur arkadaşımızın ifadesine göre bu nedenle Aile hekimini Eşmekaya kasabasına kayıt ettirmek durumunda kalmış.
Yine bazı vatandaşlarımızın iddiasına göre daha önce haftanın 5 günü yapılan kan vererek tahlil işlemleri personel yetersizliği nedeniyle 3 güne düşürülmüş, o tahlillerde tam değil eğer bu doğruysa biz ilçe olarak sağlıkta ileriye değil geriye gidiyoruz demektir, soruyoruz, Hasta olan ve kan tahlili yapılması gereken bir hasta kan verme gününü mü bekleyecek?
Yetkililere vatandaşlarımız adına soruyoruz, en temel hak olan Sağlık hizmetini bu ilçede ikamet eden her birey eşit şartlarda gerektiği gibi alamayacak mı?
Neden bu sorunun kaynağını araştırmıyorsunuz?
Neden son  1 yıl içerisinde onlarca Doktor ve Hemşire ya istifa etti, yada farklı sağlık merkezlerine gitti? Bir sorun varsa ve bu gideremiyorsanız bunun sonuçlarına neden bu halkı katlanmak zorunda bırakıyorsunuz?
Üstelik bu sorun öyle bir iki aylık bir sorunda değil, bu sorun 1 yıldan fazladır var ve hep günü kurtarma politikalarıyla geçiştirilmekte.
Bunun sorumluluğu İlçemiz idari makamlarında değil mi? Vatandaşın Bu sorunundan Sultanhanı Kaymakamı, Sultanhanı Belediye Başkanı, İlçe Sağlık Müdürü ve Bağlantılı olarak il sağlık müdürü sorumlu değil mi?
İlçemizde acilen bu sorunların giderilmesi ve vatandaşın kaliteli sağlık hizmeti alması için yetkilileri göreve davet ediyoruz…
Bir sonraki yazımızda buluşmak dileğiyle Güzel Meleketim Sultanhanı.

  • Çarşamba 20.9 ° / 7.6 ° Güneşli
  • Perşembe 22.9 ° / 10.2 ° Güneşli
  • Cuma 25.4 ° / 11.7 ° false
  • BIST 100

    10336,5%0,68
  • DOLAR

    32,25% 0,03
  • EURO

    34,69% 0,04
  • GRAM ALTIN

    2400,76% 0,05
  • Ç. ALTIN

    3903,08% 0,00

Aksaray

08.05.2024

  • İMSAK 03:56
  • GÜNEŞ 05:32
  • ÖĞLE 12:45
  • İKİNDİ 16:35
  • AKŞAM 19:49
  • YATSI 21:18
Aksaray'ın Köklü Mirası: KlasikTürk Müziği Korosu Yeni Konser İçin Hazırlanıyor" Aksaray'ın Köklü Mirası: KlasikTürk Müziği Korosu Yeni Konser İçin Hazırlanıyor"
Aksaray’da motosikletin kepçeye çarptı motosiklet sürücüsü feci şekilde can verdi Aksaray’da motosikletin kepçeye çarptı motosiklet sürücüsü feci şekilde can verdi
Vali Mehmet Ali Kumbuzoğlu İl Genel Meclisini ziyaret etti Vali Mehmet Ali Kumbuzoğlu İl Genel Meclisini ziyaret etti
DAĞCILARIMIZ YENİ KEŞFEDİLEN 102 KM.LİK ZENGİBAR YOLUNDA YÜRÜDÜLER DAĞCILARIMIZ YENİ KEŞFEDİLEN 102 KM.LİK ZENGİBAR YOLUNDA YÜRÜDÜLER
ANILARI OLAN MİLLETLERİN MUHTEŞEM GELECEKLERİ VARDIR ANILARI OLAN MİLLETLERİN MUHTEŞEM GELECEKLERİ VARDIR
ASÜ DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ İLK ÖĞRENCİLERİNİ ALIYOR ASÜ DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ İLK ÖĞRENCİLERİNİ ALIYOR
AKSARAY BİLİM FESTİVALİ 7-8-9 HAZİRAN TARİHLERİ ARASINDA KAPILARINI ZİYARETÇİLERE AÇIYOR AKSARAY BİLİM FESTİVALİ 7-8-9 HAZİRAN TARİHLERİ ARASINDA KAPILARINI ZİYARETÇİLERE AÇIYOR
7 MAYIS 2024 DÜNYA ASTIM GÜNÜ 7 MAYIS 2024 DÜNYA ASTIM GÜNÜ
Aksaray Jandarması Piyasa Değeri 57.500 TL olan 46.000 Makaron Ele Geçirdi Aksaray Jandarması Piyasa Değeri 57.500 TL olan 46.000 Makaron Ele Geçirdi
Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu sağanak yağıştan etkilenen Yeşilova Beldesinde incelemelerde bulundu. Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu sağanak yağıştan etkilenen Yeşilova Beldesinde incelemelerde bulundu.
AK İRFAN KOLEJİ ÖĞRENCİLERİNDEN ÖRNEK DAVRANIŞ AK İRFAN KOLEJİ ÖĞRENCİLERİNDEN ÖRNEK DAVRANIŞ
GENÇLERİMİZLE IHLARA VADİSİ DOĞA YÜRÜYÜŞÜ GENÇLERİMİZLE IHLARA VADİSİ DOĞA YÜRÜYÜŞÜ
SOSYAL KONUT PROJESİ İSTİKLAL MAHALLESİNDE HIZLA İLERLİYOR SOSYAL KONUT PROJESİ İSTİKLAL MAHALLESİNDE HIZLA İLERLİYOR
BEDRİYE MEDRESESİ GENÇLERİN UĞRAK NOKTASI OLDU BEDRİYE MEDRESESİ GENÇLERİN UĞRAK NOKTASI OLDU
ATSO BAŞKANI KOÇAŞ, TURİZMİN ÖNEMİNE DİKKAT ÇEKTİ ATSO BAŞKANI KOÇAŞ, TURİZMİN ÖNEMİNE DİKKAT ÇEKTİ