Hüseyin Tosun


SADECE CAMİİ YAPTIRTMAKLA HAYIR OLMUYOR!!!

SADECE CAMİİ YAPTIRTMAKLA HAYIR OLMUYOR!!!


   Şimdi bu başlığı okuyan bazı yorum ehilleri yanlış anlamasın ben asla Cami yapılmasına karşı değilim, 

   Böyle anlaşılmasın, burada bahsedeceğim konu aslında çok önemli ve ince bir konu.
   Malumunuz Haber sitemizi takip ediyorsanız paylaştığımız haberi mutlaka okumuşsunuz dur, “SULTANHANLI HAYIRSEVERLERDEN HASTANEYE 500 BİN LİRALIK BAĞIŞ” başlıklı haberimizde Sultanhanlı birkaç hemşerimiz İlçemiz Hüseyin Ağır devlet hastanesine bağışta bulunduğunu duyurmuştuk. Bu bilgiyi öğrendiğimde inanın ilçemiz adına çok sevindim, ve Dedim ki Önemli olan ve Fikrimce En çok Sevap Kazanılabilecek Hayır İnsanların en fazla yararına olacak bir işe yapılan hayırdır, Son yıllarda Korona dönemi ve sonrasında artış göstermekle birlikte İnsanlarımızın en çok ihtiyaç duyduğu hizmet fikrimse sağlık hizmeti, öyle ki sağlık olmadı mı tam anlamıyla ne ibadet yapılabilir nede hayatın akışı düzenli olabilir, Yetkililerden Allah razı olsun ilçemize bir Devlet hastanesi kazandırıldı, Tabiki bir çok eksiği var keşke çok daha fazla branşta doktor ve sağlık hizmeti verile bilse. 
İnsanımız için sağlık hizmeti çok çok önemli, bu hizmeti de en yakınında bulunan bir sağlık kuruluşundan alması da mühim, Devletimiz imkan ölçülerinde gerekli malzemeleri gönderiyor fakat daha bir çok eksiğimiz var. İşte burada konu başlığımızla alakalı kısma gelirsek İlçemizden birkaç hayır sever vatandaşımız Hayır konusunda ilçemizdeki sağlık kuruluşunu seçerek bağışlarını ilçe devlet hastanemize yaptılar. İnanın çok sevindim, çünkü Hastanemizin bir çok eksiği olduğunu görüyorduk, bu bağışlar sayesinde Bir çok diş tedavisi artık ilçe hastanemizde yapılabilecek, alınan diğer cihazlar ile de hizmet kalemi biraz daha artmış olacak. Öğrendiğim bilgilere göre de Diş tedavileri önümüzdeki ay başına başlayabilir, ayrıca yeni Dahiliye doktoru da göreve başlayacakmış.


EN BÜYÜK TEŞEKKÜRLERDEN BİRİSİ DE SAĞLIK MERKEZİ YAPTIRTAN HAYIRSEVERİMİZE


Burada da bahsetmeden asla geçmeyeceğim, Aslında bu sağlığa yapılan Hayırların başında Merhum Osman Hocanın vasiyetini yerine Getiren Halil hoca geliyor. Merhum Osman Hoca ve Halil Hocadan Allah Razı olsun, ilçemize büyük bir sağlık merkezi kazandırıyorlar. O Bölgedeki vatandaşlarımız için çok büyük bir kolaylık olacak ve binlerce kişi bu imkandan yararlanacak. 
Artık halk olarak daha da bilinçlenmeliyiz, Sadece Cami yaptırmakla çok sevap kazanamayız, İhtiyaç varsa tabi ki de camide yaptıracağız Kurs da fakat, maddi durumumuz var ve birşeyler yapabilmeye de gücümüz ve imkanımız var ise Halkımızın yararına olan ve en çok ihtiyacı olan işlere de yönelmeliyiz. Bunların başında da Hastane Okul, yurt gibi yerler gelmekte. İsminin açıklanmasını istemeyen çok değerli Hayır sahiplerinin hepsinden Allah Razı olsun.


İLÇE DEVLET HASTANESİNE 2023 YILINDA 101398 HASTAYA HİZMET VERDİ


Hastanemiz küçümsenmeyecek sayıda vatandaşa hizmet vermekte, Yetkililerden aldığım bilgide Sultanhanı Dr Hüseyin Ağır İlçe Devlet Hastanesine 2023 yılında toplam hasta başvuru sayısı 101398 olurken
Acil servis başvuru sayısı: 38320
Uzman Dr/Diş poliklinik hizmetleri başvuru sayısı: 13416
Aile hekimliği birimleri başvuru sayısı: 49628
Evde sağlık hizmetleri başvuru sayısı: 34
Yatan hasta sayısı: 273
Ayrıca 96 hastaya kanser taraması yapılmıştır ve birçok okul/halk eğitim merkezinde farkındalık eğitimi programları düzenlendiği öğrenildi. Yanı kısacası sağlığa yapılan her hayır İnsana ve İnsan nesline yapılmış demektir, buda hiç kuşkusuz en büyük sevaplardandır.

Bir sonraki yazımızda buluşmak dileğiyle Güzel Meleketim Sultanhanı.

  • Çarşamba 20.9 ° / 7.6 ° Güneşli
  • Perşembe 22.9 ° / 10.2 ° Güneşli
  • Cuma 25.4 ° / 11.7 ° false
  • BIST 100

    10336,5%0,68
  • DOLAR

    32,25% 0,03
  • EURO

    34,69% 0,04
  • GRAM ALTIN

    2400,76% 0,05
  • Ç. ALTIN

    3903,08% 0,00

Aksaray

08.05.2024

  • İMSAK 03:56
  • GÜNEŞ 05:32
  • ÖĞLE 12:45
  • İKİNDİ 16:35
  • AKŞAM 19:49
  • YATSI 21:18
Vali Mehmet Ali Kumbuzoğlu İl Genel Meclisini ziyaret etti Vali Mehmet Ali Kumbuzoğlu İl Genel Meclisini ziyaret etti
DAĞCILARIMIZ YENİ KEŞFEDİLEN 102 KM.LİK ZENGİBAR YOLUNDA YÜRÜDÜLER DAĞCILARIMIZ YENİ KEŞFEDİLEN 102 KM.LİK ZENGİBAR YOLUNDA YÜRÜDÜLER
ANILARI OLAN MİLLETLERİN MUHTEŞEM GELECEKLERİ VARDIR ANILARI OLAN MİLLETLERİN MUHTEŞEM GELECEKLERİ VARDIR
ASÜ DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ İLK ÖĞRENCİLERİNİ ALIYOR ASÜ DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ İLK ÖĞRENCİLERİNİ ALIYOR
AKSARAY BİLİM FESTİVALİ 7-8-9 HAZİRAN TARİHLERİ ARASINDA KAPILARINI ZİYARETÇİLERE AÇIYOR AKSARAY BİLİM FESTİVALİ 7-8-9 HAZİRAN TARİHLERİ ARASINDA KAPILARINI ZİYARETÇİLERE AÇIYOR
7 MAYIS 2024 DÜNYA ASTIM GÜNÜ 7 MAYIS 2024 DÜNYA ASTIM GÜNÜ
Aksaray Jandarması Piyasa Değeri 57.500 TL olan 46.000 Makaron Ele Geçirdi Aksaray Jandarması Piyasa Değeri 57.500 TL olan 46.000 Makaron Ele Geçirdi
Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu sağanak yağıştan etkilenen Yeşilova Beldesinde incelemelerde bulundu. Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu sağanak yağıştan etkilenen Yeşilova Beldesinde incelemelerde bulundu.
AK İRFAN KOLEJİ ÖĞRENCİLERİNDEN ÖRNEK DAVRANIŞ AK İRFAN KOLEJİ ÖĞRENCİLERİNDEN ÖRNEK DAVRANIŞ
GENÇLERİMİZLE IHLARA VADİSİ DOĞA YÜRÜYÜŞÜ GENÇLERİMİZLE IHLARA VADİSİ DOĞA YÜRÜYÜŞÜ
SOSYAL KONUT PROJESİ İSTİKLAL MAHALLESİNDE HIZLA İLERLİYOR SOSYAL KONUT PROJESİ İSTİKLAL MAHALLESİNDE HIZLA İLERLİYOR
BEDRİYE MEDRESESİ GENÇLERİN UĞRAK NOKTASI OLDU BEDRİYE MEDRESESİ GENÇLERİN UĞRAK NOKTASI OLDU
ATSO BAŞKANI KOÇAŞ, TURİZMİN ÖNEMİNE DİKKAT ÇEKTİ ATSO BAŞKANI KOÇAŞ, TURİZMİN ÖNEMİNE DİKKAT ÇEKTİ
Aksaray da yapılan uygulamada kaçak sigara ele geçirildi Aksaray da yapılan uygulamada kaçak sigara ele geçirildi
AKSARAY BELEDİYESİ YAZ SPOR OKULU DÖNEM KAYITLARI BAŞLADI AKSARAY BELEDİYESİ YAZ SPOR OKULU DÖNEM KAYITLARI BAŞLADI