Abbas Satır


RESEPSİYONDA SICAK SAATLER

RESEPSİYONDA SICAK SAATLER


23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş’un  Meclis’te verdiği resepsiyonda sıcak saatle yaşandı.

TBMM Başkanlığı hazırlıklarına aylar öncesinden başlamış. Kutlamlar 20 Nisan günü başladı. Üç gün boyunca Meclis Bahçesi’nde, Türkiye’nin çeşitli illerinden ve 28 ülkeden gelen yabancı çocuklarla birlikte konserler, mapping, ışık, lazer gösterileri düzenlendi.

Bu sene törenlere dost ahbap yakını değil, TUBİTAK, Milli Eğitim Bakanlığı ve Gençlik Spor Bakanlığının düzenlediği çeşitli yarışmalarda ödül alan 300 çocuğumuz Ankara’da düzenlenen törenlere davet edilmiş.

 Zafer Gazetesi’nin deneyimli yazarı gazeteci Erdem Noyan’ın verdiği bilgiye göre, TBMM Genel Sekreteri Talip Uzun, bu çalışmaları büyük bir titizlikle takip etmiş. Erdem Noyan “Yaklaşık 30 yıldır Parlamento muhabiri olarak görev yapan bir gazeteci olarak ilk kez farklı bir 23 törenlerine şahit oluyorum. 23 Nisan etkinliklerinin bu derece başarılı olmasının en büyük mimarı Numan Kurtulmuş’tur. Ancak, TBMM Genel Sekreteri Talip Uzun’un emeği büyüktür” diyor.

 *******

Gelelim gecenin sıcak saatlerine. TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, eşi Sevgi Kurtulmuş ile birlikte davetlileri salonun girişinde karşıladı, teker teker tokalaştı. Salona ilk gelen CHP Genel Başkanı Özgür Özel, CHP Milletvekilleri oldu. Bakanlar Kurulu’nun tüm üyeleri resepsiyonda idi. 

 Genelkurmay Başkanı Orgeneral Metin Gürak ve kuvvet komutanları, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, siyasi partilerin yöneticileri, milletvekilleri, Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı, yabancı misyon temsilcileri, STK temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı. Resepsiyona yoğun katılımın olduğu gözlendi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, salona saat 20.15’de geldi. CHP Genel Başkanı Özgür Özel, gazetecilerle sohbet ederken, AKP Grup Başkanvekili Muhammed Emin Akbaşoğlu Özgür Özel’e “Cumhurbaşkanımız burada çalışıyorlar, sizi çaya davet ediyor” dedi.

Gazeteciler Meclis’in Mermerli Salon’a yöneldi. Salona girildiğinde Cumhur İttifakı Partilerin Genel Başkanları Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın başkanlığında toplandığı görüldü. Öyle anlaşılıyor ki  “Çay Daveti” önceden planlanmış. Televizyonlara ve gazetecilere kısa bir görüntü almalarına izin verildi. Toplantıda CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile birlikte  DSP Genel Başkanı Önder Aksakal, HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek bulunuyordu.

Ancak DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu resepsiyonda bulunmasına karşın davet edilmediği görüldü.

Yaklaşık 15 dakika süren görüşmeden sonra Özgür Özel gazetecilerin sorusunu yanıtladı:

"Hasan Bey'le bizim Özel Kalem görüşecekler, gelecek hafta içinde uygun bir tarih belirlenecek.  Sayın Cumhurbaşkanıyla da iki özel kalemin varacağı bir mutabakata göre görüşeceğiz. Bugün bayramlaşmak üzere kendisi 'İçeride bir çay içelim' dedi. Çayımızı içtik, bayramlaştık, haftaya görüşeceğiz." dedi.

Gazeteciler, Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan’a, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın çay davetine neden davet edilmediğini sordu. “Böyle bir davet gelmedi, biz de katılmadık” yanıtını verdi. Erbakan, "Şu an Cumhur İttifakı'nda mısınız?" sorusuna da "Değiliz herhalde, onların söylediğine göre. Onlar öyle söylüyorlar. Biz zaten hep milli görüşün içindeydik. Doğruya doğru, yanlışa yanlış diyorduk. Şimdi de gene aynısını yaptık, yapmaya devam edeceğiz. Ama o taraf biraz 'yanlışa da yanlış demeyin, her şeye doğru deyin' noktasında olunca biraz anlaşamadık." karşılığını verdi.

Resepsiyonda gözler MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’yi aradı. Bahçeli Mecli’teki 23 Nisan görüşmelerine de katılmamıştı. Resepsiyonun sonuna doğru, MHP’li bir kurmaya “Bahçeli’nin neden katılmadığını sordum. Adının açıklanmasını istemeyen  MHP’li kurmay “Genel Başkanımız ameliyat olacak, bu nedenle 23 Nisan etkinlerine katılamadı”dedi.

 Bu yıl 104. yılını kutladığımız 23 Nisan törenleri ile sert esen iktidar-muhalefet çekişmesinin, ileriye doğru daha yumuşak diyalog içinde geçeceğini gördüm.


 

  • Cumartesi 16.5 ° / 10.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 8.8 ° / 6.3 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazartesi 13.7 ° / 1.1 ° Güneşli
  • BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07

Aksaray

04.05.2024

  • İMSAK 04:02
  • GÜNEŞ 05:36
  • ÖĞLE 12:46
  • İKİNDİ 16:34
  • AKŞAM 19:45
  • YATSI 21:13
ATSO BAŞKANI KOÇAŞ YANGIN MEYDANA GELEN FABRİKAYI ZİYARET EDEREK BİLGİ ALDI ATSO BAŞKANI KOÇAŞ YANGIN MEYDANA GELEN FABRİKAYI ZİYARET EDEREK BİLGİ ALDI
ATSO BAŞKANI KOÇAŞ KUZEYBORU’YU ZİYARET ETTİ ATSO BAŞKANI KOÇAŞ KUZEYBORU’YU ZİYARET ETTİ
AKSARAYLI GENÇLER ŞEHİTLER MÜZESİNDE DUYGUSAL ANLAR YAŞIYOR AKSARAYLI GENÇLER ŞEHİTLER MÜZESİNDE DUYGUSAL ANLAR YAŞIYOR
DİJİTAL PAZARLAMANIN GÜCÜNÜ KEŞFET DİJİTAL PAZARLAMANIN GÜCÜNÜ KEŞFET
YENİ ATANAN HEKİMLER İLİMİZE HAYIRLI OLSUN YENİ ATANAN HEKİMLER İLİMİZE HAYIRLI OLSUN
AĞAÇLANDIRMA ÇALIŞMALARI KALDIĞI YERDEN DEVAM EDİYOR AĞAÇLANDIRMA ÇALIŞMALARI KALDIĞI YERDEN DEVAM EDİYOR
SOMUNCUBABA MAHALLESİNDE YENİ YOL AÇIM ÇALIŞMASI BAŞLATILDI SOMUNCUBABA MAHALLESİNDE YENİ YOL AÇIM ÇALIŞMASI BAŞLATILDI
Aksaray da zehir tacirleri polis tarafından kıskıvrak yakalandı Aksaray da zehir tacirleri polis tarafından kıskıvrak yakalandı
İÇ ANADOLUNUN EN BÜYÜK MEDYA PLAZASI BUGÜN NEVŞEHİRDE AÇILIYOR İÇ ANADOLUNUN EN BÜYÜK MEDYA PLAZASI BUGÜN NEVŞEHİRDE AÇILIYOR
  Aksaray’da Kaçak Tütün Ticareti Yapan 2 Kişi Yakalandı Aksaray’da Kaçak Tütün Ticareti Yapan 2 Kişi Yakalandı
Aksaray’da Sahte Silah Operasyonunda 1 Kişi Yakalandı Aksaray’da Sahte Silah Operasyonunda 1 Kişi Yakalandı
Aksaray'da Motosiklet sürücüsü Direksiyon hakimiyetini kaybederek kaza yaptı Aksaray'da Motosiklet sürücüsü Direksiyon hakimiyetini kaybederek kaza yaptı
TÜRKİYENİN İNTERNET GAZETECİLERİ BATMAN’DA BULUŞACAK!!! TÜRKİYENİN İNTERNET GAZETECİLERİ BATMAN’DA BULUŞACAK!!!
ORTAKÖY MYO’DA ÇEVRE DÜZENLEME ÇALIŞMALARI YAPILDI ORTAKÖY MYO’DA ÇEVRE DÜZENLEME ÇALIŞMALARI YAPILDI
Belçika’da Türk Asıllı Gazeteci Kadir Duran Federal Milletvekili Adayı Oldu Belçika’da Türk Asıllı Gazeteci Kadir Duran Federal Milletvekili Adayı Oldu